Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тепла підлога - все за і проти

У статті наведено 4 основні переваги і 4 основних недоліки застосування системи "Тепла підлога"

Про систему Тепла підлога багато написано і сказано Про систему "Тепла підлога" багато написано і сказано. Спробуємо зараз коротко і не вдаючись в технічні подробиці показати її основні плюси і мінуси. Відразу обмовимося, що мова йде про теплих водяних підлогах, а не про систему елекроподогрева. Про неї розмова особлива.

Отже, спочатку поговоримо про переваги. Їх чимало, але ми виділимо 4 основних.

1. Найсуттєвіше в застосуванні теплої підлоги - значна (до 30%) економія на опаленні. За рахунок чого вона утворюється? На перший погляд може здатися, що вибір способу опалення не настільки важливий. Опалення лише компенсує втрати тепла будівлею. Тепловтрати будівлі в першу чергу, звичайно ж, визначаються якістю термоізоляції стін і перекриттів.

Однак другий, важливий фактор - це середня температура повітря в приміщенні. Чим вона вища - тим більше витрати тепла. А ось тут і криється секрет застосування технології теплої підлоги : Ми відчуваємо себе цілком комфортно при набагато меншій середній температурі приміщення!

Як так виходить Як так виходить? Все дуже просто: при використанні традиційних конвекційних систем оборгева (такими, як батареї) тепле повітря від них, як йому і належить за законом фізики, піднімається вгору. Тобто, те дорогоцінне тепло, яке нас повинно було зігрівати зимовими вечорами, збирається над нашою головою під стелею. Тому нам доводиться досить довго гріти свої кімнати, щоб досягти комфортної температури в зоні, де реально перебувають люди. А, фактично, середня температура приміщення на кілька градусів вище, але ми просто її не відчуваємо.

Зовсім інша картина - якщо ми застосовуємо тепла підлога - повітря рівномірно нагрівається по всій поверхні, що перешкоджає його конвекції - в результаті ми отримуємо більш тепле повітря якраз в житловій зоні. Все відповідно до принципу "Тримай ноги в теплі, а голову в холоді" При цьому середня температура приміщення на кілька градусів менше. Ось так система тепла підлога буквально ставить все з голови на ноги!

2. Тепла підлога - це приховане опалення. Погодьтеся, батареї під вікнами - не найкраще прикраса кімнати, до того ж збирає пил. Тепла підлога позбавлений цього недоліку.

3. Висхідний шар теплого повітря при роботі теплої підлоги перешкоджають виникненню невеликих протягів в будинку. Дрібниця а приємно!

4. Тепла підлога - прекрасне рішення для дитячої кімнати, так як найтепліше місце в такій кімнаті - це вся підлога!

Тепер коротко про недоліки. Їх теж чотири.

1. Дорожнеча. Все-таки тепла підлога, якщо він виконаний правильно - не надто дешеве справу. Звичайно, витрачені гроші пізніше повернутися за рахунок економії, але іноді їх потрібно просто мати ...

2. Тепла підлога дуже складно обладнати в процесі поточного ремонту. Вам доведеться підняти підлоги на 7-10 см, а це не завжди реально. Набагато простіше, якщо Ви будуєте будинок, як то кажуть, "з нуля", тоді пристрій теплої підлоги можна запроектувати відразу.

3. Система тепла підлога вимоглива до підлогових покриттів. Якщо покриття має погану теплопровідність (щільні килими, паласи), тепла підлога буде малоефективний.

4. неремонтіруемих. Якщо з теплою підлогою щось сталося - це може стати серйозним випробуванням. Тому, при монтажі потрібно строго дотримуватися всіх вимог технології, не намагатися економити на нібито незначних речах і якості матеріалів. Ще краще - довірити роботу кваліфікованим фахівцям, професіоналізм яких не викликає сумнівів.

На закінчення скажемо так: система "Тепла підлога" - дуже непогана, але не бездоганна! Тому остаточний вибір - як завжди за Вами. Успіху і тепла у Вашому домі!

Яків Кузнецов

Інженерні системи квартири і будинки

Водяна тепла підлога

За рахунок чого вона утворюється?
Як так виходить?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама