Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Товщина стяжки теплої підлоги

  1. Особливості матеріалу підкладки для теплого водяного статі
  2. Особливості демпферного (рантової) стрічки і деформаційного шва
  3. Особливості складу розчинної суміші для стяжки теплої підлоги
  4. Особливості параметра товщини стяжки
  5. Особливості укладання теплої підлоги в бетонну стяжку

Бетонна стяжка має величезне значення не тільки як підстава в загальному, але виконує важливу функцію в опалювальному теплом поле Бетонна стяжка має величезне значення не тільки як підстава в загальному, але виконує важливу функцію в опалювальному теплом поле. Для того щоб система теплої підлоги поєднувала в собі високоефективні і економію при обігріві, необхідно дотримуватися технологію, етапи виконуваних робіт.

Процес по виготовленню бетонної стяжки складається з етапів:

  • Визначення з матеріалом для підкладки
  • Особливості демпферного стрічки, деформаційних швів
  • Склад розчинної суміші для стяжки
  • Особливості параметра товщини стяжки
  • Особливості технології заливки

Особливості матеріалу підкладки для теплого водяного статі

Попередньо перед монтуванням контурних труб, необхідно Попередньо перед монтуванням контурних труб, необхідно   визначитися з підкладкою для теплого водяного статі визначитися з підкладкою для теплого водяного статі. Варто звернути увагу, що не кожен матеріал можна використовувати для підкладки під теплу водяну підлогу.

Поліетилен спінений, пінополістирол - матеріали, які підходять для підкладки. Вони характеризуються різною товщиною. Для хорошого розподілу тепла даний матеріал покритий спеціальною товстої фольгою (чим товще фольга, тим краще вона буде протистояти реакції лужної розчину цементу). Для того, щоб спростити процес укладання труб, майже всі виробники наносять розмітку на їх металом.

Пінополістиролові листи профільного типу з високою щільністю (40кг / м³) трохи дорожче, але вони більш технологічні. Надійна, швидка фіксація труб здійснюється завдяки тому, що деталі оснащені з'єднанням замкового типу і наявністю «бобишек».

Переваги типового монтування теплої підлоги в стяжку з даним матеріалом:

  • Термоаккустіческіе шви відсутні
  • Легкі нерівності чорнової покриття згладжуються
  • Покриття з пароізоляційної плівки
  • Робочий процес оптимізований

Особливості демпферного (рантової) стрічки і деформаційного шва

Стрічка демпферна складається з поліетилену, спіненого з Стрічка демпферна складається з поліетилену, спіненого з   самоклеющейся платформою самоклеющейся платформою. Матеріал характеризується від 120 мм до 180 мм завширшки і від 6 мм до 8 мм завтовшки. Основна функція даної стрічки полягає у виключенні освіти теплового моста між стінками і шаром бетонного покриття і в опалювальний сезон, також завдяки їй, компенсується температурне розширення стяжки.

Стрічку демпферного типу укладають по всьому периметру внизу стіни кімнати (стіни повинні мати стан чистової обробки). Стрічка має спеціальний фартух (з ПЕТ-плівки), який допомагає закрити стик між теплоізоляцією і демпфером (виключає попадання розчину в даний стик).

При монтуванні бетонної основи для обігріву гідравлічного типу важливим складовим є шов деформаційного типу. Він необхідний якщо:

  • Кімната характеризується досить складною конфігурацією
  • Відносини параметрів довжини і ширини кімнати дорівнює 4: 1
  • Параметр довжини стіни перевищує 8 м
  • Даний шов необхідний в отворі дверей під порогом

Залежно від товщини стяжки водяної теплої підлоги визначається висота шва. Необхідно звернути увагу, рівень фінішного покриття повинен бути рівний верхній межі шва. Сітка для армування, яка лягає на труби, повинна бути перервана в тих місцях, де розташовується розділовий шов. Залежно від товщини стяжки водяної теплої підлоги визначається висота шва

Товщина еластичного матеріалу для швів повинна складати мінімум 10 мм. Альтернативний варіант в даному випадку: склеїти дві смужки демпферного стрічки.

Особливості складу розчинної суміші для стяжки теплої підлоги

Найпоширеніша і традиційна розчинна суміш для стяжки водяної теплої підлоги - цементно-пісочна Найпоширеніша і традиційна розчинна суміш для стяжки водяної теплої підлоги - цементно-пісочна. Дану суміш готового типу можна придбати в будівельних магазинах. При самостійному виготовленні розчину, необхідно звернути увагу на пропорції:

  • 1 частина - цемент М300
  • 3 частини - пісок фракція 0,8 мм
  • 0,8 частин - вода (суміш розчину повинна мати рідку консистенцію)

Увага! Якщо необхідно щоб поверхня була міцнішою, замість піску рекомендовано використовувати дрібнофракційний гранвідсів. Пропорції: 6: 1, відсів: цемент.

Стяжка для теплої підлоги повинна мати еластичність (важливо при нагріванні поверхні), для досягнення даної властивості необхідно використовувати пластифікатори.

Підручні матеріали для виготовлення пластифікатора:

  • 1 кг ПВА клею на 1 мішок цементу
  • 150 г рідкого мила на 1 мішок цементу

Сучасні пластифікатори складаються зі складних хімічних елементів. Завдяки даним пластифікатора забезпечується еластичність бетонної стяжки, оптимізується цикл застигання.

Якщо площа для бетонування досить велика, рекомендовано використовувати поліпропіленові волокна (фібра). Її добре змішують і розподіляють по всьому об'єму суміші (витрата 1 пакетика / 3дм³ на 20 м²).

Особливості параметра товщини стяжки

Оптимальна товщина шару розчину над трубами теплого водяного статі повинен становити від 45 мм Оптимальна товщина шару розчину над трубами теплого водяного статі повинен становити від 45 мм. Якщо необхідно зменшити параметр товщини шару на 10-15 мм, то в даному випадку застосовується армована сітка на основі дроту (3 мм), з осередками 100 мм на 100 мм.

У зв'язку з тим, що від показників діаметра труб залежить параметр товщини шару розчинного шару, фахівці рекомендують дотримуватися співвідношень:

  • Труби 12МВ - 60 мм
  • Труби 17МВ - 65 мм

Увага! Ваговій показник загальної бетонної конструкції може характеризуватися великою масою (приблизно, 150 кг / м²), тому фахівці попередньо рекомендують дізнатися, чи зможе покриття витримати цю навантаження.

Особливості укладання теплої підлоги в бетонну стяжку

Оптимальна температура обігрівальної системи для виконання Оптимальна температура обігрівальної системи для виконання   роботи повинна складати 15-20 ºС (система повинна бути герметичною, бути під робочим тиском) роботи повинна складати 15-20 ºС (система повинна бути герметичною, бути під робочим тиском). Суміш розчину повинна бути використана протягом 1-2 годин. Після закінчення даного часу розчин не придатний до використання.

Фахівці рекомендують заливати всю площу приміщення відразу. Виключається заливка однієї половини кімнати - сьогодні, а другий - завтра.

Етапи заливки:

  • Етап 1. Зробити розмітку на стінах горизонтальними лініями на рівні майбутньої стяжки
  • Етап 2. Встановлення і фіксація маяків на відрізку 0,5 м від стін
  • Етап 3. З далекого кута на поверхню наноситься розчинна суміш
  • Етап 4. Правилом з опорою на маячки, вирівнюється розчинний шар
  • Етап 5. По периметру кімнати контролюється показник товщини стяжки
  • Етап 6. По закінченню декількох днів з застиглого бетонного шару прибираються маяки, нерівності, канавки вирівнюються тим же розчином

Для уникнення появи тріщин на стяжці після 2-3 днів, її необхідно кілька разів на день змочувати водою. Далі стяжка накривається плівкою на 14 днів. Повністю поверхню застигає через 30 днів.

Додаткову інформацію про стягування для теплої підлоги можна подивитися на відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама