Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ювілей Неповторного Фредді Меркьюрі

Цього понеділка, а саме 5-го вересня 2011 виповнилося б 65 років від дня народження легенди рок-музики - Фредді Меркьюрі. Невичерпна тема для розмови з цього приводу - геніальність музиканта і його творчості в «Queen». Ось, що можна безперервно
слухати і дивитися: концерти групи - чого тільки варта зачаровує пластику фронтмена, з якої він рухається по сцені, музика - вічний драйв і хвиля почуттів, яка доходила до глибини переживань, його голос - великий і неповторний. Так, зрозуміють всі фанати, що говорити тут нема про що - потрібно просто один раз почути - і тебе не відпустить його велике творчість. Меркьюрі сам зазначав, що по-справжньому важлива в його житті - єдино тільки музика. Його називають другим Моцартом: такі легкі і щирі його твори, так віртуозно його виконання.

Як змінювався людина, для якого не музика стала частиною життя, а чиє життя стало частиною музики, його власної музики? Що змінювало Фредді на порозі кожного свого ювілею? 65 сказаних ним слів, дуже важливих слів від людини, яка присвятила себе справжньому рок-н-ролу.

Можливо, завдяки їм можна осягнути глибину душі невгамовного генія.

Цього понеділка, а саме 5-го вересня 2011 виповнилося б 65 років від дня народження легенди рок-музики - Фредді Меркьюрі

Фредді в дитинстві

Не дарма було згадано те, що Фредді змінювався. Таким він був людиною: ніколи не застрявав на одному місці, на одній ноті свого життя - таким він є для тих, які його знають особисто і пам'ятають усі його особливі риси. А говорив сам Меркьюрі так:

- Як це нудно - просто існувати, мати тільки одну сторону характеру, яка знаходить відображення у всьому, що ти робиш. Я - людина протилежностей і змінююся кожен день, як хамелеон, і кожен мій новий день відрізняється від попереднього, а я з нетерпінням чекаю цього. Я не хочу бути одним і тим же.

Я не хочу бути одним і тим же

Фредді з матір'ю

Трохи дивно бачити такий перебільшений акцент на смерті великого музиканта. Життя для Меркьюрі була інструментом для його роботи, в якій він знаходив своє щастя, життя було його акцентом. Він черпав щастя звідусіль, інакше хто б слухав в рок-н-ролі бідкання і скарги? Велика частина прихильників музики Меркьюрі не застали його живим, а це говорить про те, що музикант живе в своїх піснях, цим він цікавий.

Фредді був оптимістом з дитинства: першу свою пісню, написану ним у 12 років, він назвав «I'm Going To The Top» ( «Я йду до вершини»). І залишався таким навіть тоді, коли говорив про смерть:

- Я не хочу потрапити в рай після своєї смерті - пекло набагато краще. Тільки подумайте про тих цікавих людей, яких ви зможете там зустріти, і ви теж захочете туди потрапити.

Спосіб життя Меркьюрі тільки підтверджує його сміливість у всьому: в музичних експериментах, за що його називали «музичної повією», в особистому житті, за яку йому довелося терпіти чимало безтактностей з боку журналістів, а в принципі музикант - залишався таким, яким він є на насправді.

Спосіб життя Меркьюрі тільки підтверджує його сміливість у всьому: в музичних експериментах, за що його називали «музичної повією», в особистому житті, за яку йому довелося терпіти чимало безтактностей з боку журналістів, а в принципі музикант - залишався таким, яким він є на насправді

Фредді в юності

Напевно, навряд чи можна сказати в кількох словах все неохоплених факти про цю особистість: він був, є і буде цікавий кожному, хто небайдужий до його творчості. У всіх піснях, написаних рукою Меркьюрі, відчувається якась зумовленість його власного життя, в них він ніби передбачав свою долю. У визнаної британцями кращої пісні тисячоліття «Bohemian Rhapsody» звучать слова про хлопця з бідної родини, який кидає на вітер своє життя, вбиває час на речі, які псують його і в кінці кінців він потрапляє в лапи до монстру. У фіналі пісні він зізнається, що насправді для нього немає нічого важливого, що збігається з власним трактуванням Фредді його життєвої позиції. Немає нічого містичного, але по-справжньому зачаровує то, як, виявляється, можна весело співати про вбивство і смерті людини, про те, що немає ні в житті, ні в смерті ніякого сенсу.

Для великого музиканта насправді важливим було.

Для великого музиканта насправді важливим було

тінь Фредді

- Я не хочу змінити світ, для мене головне - щастя. Якщо я щасливий, це відбивається в моїй роботі. У мене є відчуття, що я був самим собою і головне в житті - мати щастя і радість. Кожен повинен прагнути до цього якомога більше, як можна сильніше ...

Зараз дуже популярно називати геніями всіх, хто померли молодими, адже тут все ясно: талановита людина рано пішов з життя, а йому ще багато що належало зробити. Таких прикладів - з рахунку збитися. Але один талановитий хлопець з Занзібару говорив, що абсолютно не шкодує піти з життя, тому що встиг зробити абсолютно все. Напевно, він просто моторошно важко працював, до упору працював над собою, працював і співав про це в «Somebody to Love»: «I work hard every day of my life, I work till I ache my bones ...» ( «Я працюю як віл, кожен Божий день, працюю до болю в кістках ... »)
Ще популярнішим говорити про те, з якої ж причини та чи інша людина став генієм. Може, це через знака зодіаку, може, через голосового діапазону в чотири октави, може, через найпопулярнішою в світі пісні «We Are the Champions»? Може, через те, що група «Queen» перша в історії музики зняла кліп на цю ж вищезгадану пісню, може, через те, що Фредді був настільки самотній, що спілкувався зі своїми шістьма кішками по телефону і настільки їх любив, що присвятив їм свій сольний альбом «Mr.Bad Guy»? Може через те, що його улюбленим напоєм було шампанське, може, через свого знаменитого неправильного прикусу, може навіть тому, що сам в свою чергу був затятим фанатом Джиммі Хендрікса та Лайзи Мінеллі, може через те, що був захоплений колекціонуванням марок ... а може через те, що вірив не в астрологію, а в свою харизму, вірив в те, що талант завжди себе проявить, а ще вірив в це.

а може через те, що вірив не в астрологію, а в свою харизму, вірив в те, що талант завжди себе проявить, а ще вірив в це

Фредді Меркюрі

- У мене немає ні найменшого бажання дожити до сімдесяти. Це було б так нудно. Я помру раніше, ніж це трапиться. Мене тут не буде. Я буду де-небудь в іншому місці починати нове життя, вирощуючи власні гранатові дерева.

Сьогоднішній іменинник пішов з життя дійсно рано - в 45 років, 24 листопада 1991 року. Він не був самогубцем, хоча багато курив.

Фредді Меркюрі з ім'ям при народженні Фарух Булсара (де «Фарух» з мови гуджараті означає «щастя») був дійсно щасливою людиною, бо мав невблаганну силу волі. Будучи невиліковно хворим, він останні п'ять років свого життя присвятив новим студійним записам і музичним робіт.

Багато що так і залишиться за лаштунками того шоу, яке завжди повинно тривати, а сьогоднішній день нехай надихне багатьох на перше або чергове знайомство з легендою - з його музикою! За словами ж фанатів, пісні Фредді розкажуть про нього більше, ніж всі випущені про нього книги.

Аліна Кундукова
фото: Internet

Як змінювався людина, для якого не музика стала частиною життя, а чиє життя стало частиною музики, його власної музики?
Він черпав щастя звідусіль, інакше хто б слухав в рок-н-ролі бідкання і скарги?
Bad Guy»?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама