Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чеські адреси «Блакитного Маврикія»

  1. Історія «Маврикій» триває в Празі
  2. Чеський «Маврикій» готується до всесвітньої прем'єри
  3. «Блакитний Маврикій» від Феррарі

«Бордоский конверт» з блакитним і рожевим Маврикій, Фото: відкритий джерело   На думку експертів, збори чеського колекціонера є великою цінністю, ніж колекція Її Величності королеви Великобританії Єлизавети II «Бордоский конверт» з блакитним і рожевим Маврикій, Фото: відкритий джерело На думку експертів, збори чеського колекціонера є великою цінністю, ніж колекція Її Величності королеви Великобританії Єлизавети II.

Філателістичні пристрасті навколо «Маврикія» киплять з 1904 року. Одна з негашених марок номіналом в два пенси, виставлена ​​на торги в Брюсселі, настільки сподобалася принцу Уельському - президенту Лондонського суспільства філателії і майбутнього короля Георга V, що він інкогніто придбав екземпляр на аукціоні за значні за мірками того часу 1450 фунтів стерлінгів.

Історія «Маврикій» триває в Празі

Чеський «Блакитний Маврикій» буде видрукуваний як «марка на марці». Авторами зображення стало подружжя Либуше і Яромир Кноткови, які створили, крім іншого, і ескіз відомої чеської марки «Коронаційні регалії». Участь у створенні ескізу нового «Маврикія» приймав також їхній син Каміл Кнотек. Нова марка виконана офсетним друком - в даному випадку використовується повнокольоровий друк і металева золота фарба. Цей спеціальний знак поштової оплати буде досить великим, він, безсумнівно, становить інтерес і виглядає вельми репрезентативно,

- зазначає глава відділення філателії творчості «Чеської пошти» Бржетіслав Яник.

Чому саме «Маврикій» судилося стати улюбленцями долі? Про одну з причин, пов'язаної з міфом про Барнард, забудькуватість творця друкованої форми, нагадує експерт в області філателії Франтішек Бенеш:

«На цих марках із зображенням профілю молодої королеви Вікторії красується напис« Mauritius », а також Post Оffice, тобто помилковий текст« Поштове відділення », що відрізняє їх від більш пізнього випуску з написом Post Paid (« Поштовий збір оплачений »)».

блакитний Маврикій   Друга причина зведення марки на «п'єдестал пошани» пояснюється тим, що «Маврикії» були першими марками Британської імперії, випущеними за межами метрополії, а саме в її острівної колонії блакитний Маврикій Друга причина зведення марки на «п'єдестал пошани» пояснюється тим, що «Маврикії» були першими марками Британської імперії, випущеними за межами метрополії, а саме в її острівної колонії.

- Марки стали справжнім раритетом. Їх відсутність різко накрутила ціни. Один з піків непомірну дорожнечу припав на 1904 рік, коли на аукціоні в Лондоні «Маврикій» пішов з молотка за нечувану суму, яка в еквіваленті дорівнює приблизно 10, 5 кг золота. І коли з'ясувалося, що покупцем став майбутній британський монарх, який був пристрасним філателістом, ажіотаж навколо «Маврикій» зріс до неймовірних меж. Колекціонери загорілися бажанням придбати цей раритет, і зростаючий попит став причиною позамежних цін на ці товарні знаки.

За даними «Чеського Радіо», в даний час існують достовірні відомості про існування в світі чотирнадцяти «Рожевих Маврикій» і одинадцяти «Блакитних». Два примірники зберігаються в колекції Єлизавети II. Деякі з цих відбитків з портретом королеви Вікторії можна бачити в Британській бібліотеці в Лондоні.

Чеський «Маврикій» готується до всесвітньої прем'єри

Цікаво, що «Чеський слід» в історії легендарних «Маврикій» можна виявити на конверті першого дня, яким вважається конверт з датою першого погашення щойно видрукуваної марки - їм стало 20 вересня.

- На конверті першого дня зображений портрет графа Феррарі, у якого були чеські корені. Він належав до числа найбагатших колекціонерів світу.

«Блакитний Маврикій» від Феррарі

Чеський колекціонер придбав «Блакитного Маврикія» із зібрання Феррарі. І його можна буде побачити на виставці філателії в Празі в 2018 році.

Ілюстративне фото: ЧТ   - На попередніх наших виставках «Блакитний Маврикій» також експонувався - виключно завдяки люб'язності британської королеви, яка позичала нам цей експонат Ілюстративне фото: ЧТ - На попередніх наших виставках «Блакитний Маврикій» також експонувався - виключно завдяки люб'язності британської королеви, яка позичала нам цей експонат. У колекції Єлизавети II числиться один екземпляр «Блакитного Маврикія» і один «Рожевого» - на конверті. Цього разу вперше в історії марку нам надасть чеський колекціонер. Він став власником негашених «Рожевого Маврикія» (ще відомого як «Помаранчевий Маврикій») і «Блакитного Маврикія», а також одного з найцінніших конвертів світу з двома «Рожевими Маврикій». На сьогоднішній день вартість цього конверта становить близько 100 млн крон (3,8 млн євро),

- розповів Франтішек Бенеш з підготовчого комітету Всесвітньої виставки марок в Празі, запланованої на 2018 рік.

Згідно з інформацією ЗМІ, лист, прикрашене двома «Рожевими Маврикій» і відоме як Bombay cover, яке було відправлено з Маврикія в Бомбей, - є абсолютно унікальним. Не тільки тому, що це єдине поштове відправлення в світі, «облагороджені» двома згаданими Маврикій. Марки мають широкі поля, що є винятком в історії цих маврикійських postage stamp. Колекціонер привіз конверт зі Швейцарії, заплативши за Bombay cover 65 млн крон (2,5 млн євро).

Чому саме «Маврикій» судилося стати улюбленцями долі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама