Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підключити бра: інструменти, матеріали, послідовність дій

  1. Монтаж світильника бра

Різноманітні настінні світильники, що застосовуються для внутрішнього і зовнішнього освітлення, називаються бра. Установка і підключення бра має свої особливості. Щоб виконати монтаж такого приладу своїми руками, потрібно знати, як підключити бра. За функціональним призначенням вони діляться на кілька видів:

  • декоративні;
  • закриті;
  • спрямованого світла.
Різноманітні настінні світильники, що застосовуються для внутрішнього і зовнішнього освітлення, називаються бра

Настінний світильник (бра) - може бути не тільки освітлювальним приладом, але і прекрасним декоративним елементом.

Популярність цих приладів освітлення пояснюється їх такими якостями:

  • наявність такого світильника в невеликій кімнаті, особливо з низькою стелею, дозволяє економити простір;
  • створює кілька інтимну і романтичну атмосферу в приміщенні;
  • світло падає на невелику ділянку приміщення, концентруючи на ньому увагу.

Пристрій настінного світильника досить просте і не вимагає особливих навичок для збірки.

Монтаж і підключення світильника має свої особливості. Тільки точно знаючи, як підключити бра, можна його якісно встановити і під'єднати до електромережі. Цей світильник складається з майданчика для його кріплення, корпусу і абажура. Для монтажу і підключення до електромережі приладу такого типу необхідні наступні інструменти і матеріали:

  • перфоратор (для свердління отворів);
  • викрутка хрестова;
  • пробник (для визначення фазного проводу);
  • дюбелі і саморізи;
  • рулетка;
  • ізоляційна стрічка;
  • клемна колодка;
  • вимикач (одноклавішний);
  • коробка установча (під вимикач);
  • провід трижильний.

Потім необхідно визначити місце установки приладу, на якій висоті його необхідно змонтувати. Якщо його планується встановити над ліжком, то рекомендується розташувати на висоті приблизно 1,5 м від підлоги. У разі коли він повинен висвітлювати передпокій або коридор, прилад повинен бути розташований на висоті близько 2 м від підлоги. Досить часто вони встановлюються над вхідними дверима або над дзеркалом в передпокої.

Монтаж світильника бра

Визначившись з місцем розташування світильника, слід виконати монтаж і підключення приладу. При виконанні цієї роботи потрібно дотримуватися наступну послідовність дій:

Намічаються місця кріплення, для цього монтажна планка притискається до місця розташування і олівцем відзначаються місця свердління отворів.

Перфоратором свердлити отвори, і потім в них встановлюються дюбелі.

У разі якщо вимикач (мотузковий або кнопковий) розташований прямо в корпусі, електропроводку слід від розподільчої коробки підвести прямо до місця кріплення приладу. Для цього на стіні намічається місце розташування електропроводки. На стіні робиться (штроби) канал для закладки кабелю. Визначається його довжина (з запасом близько 8-10 см), і потім кінці зачищаються приблизно на 6-8 мм. Трижильний кабель укладається в канал і кріпиться гіпсовим розчином. У квартирі вимикають електрику, один його кінець заводиться в коробку і приєднується до мережі, все оголені кінці ізолюються ізоляційною стрічкою. Потім кріпиться монтажна планка і встановлюється корпус. Протилежний кінець кабелю за допомогою клемної колодки підключається до корпусу наступним чином: до місця з коричневим провідником підключається фазний провід (наявність фази визначається пробником), а до синього - нуль. Після чого вворачиваются лампи і перевіряється робота світильника. Встановлюється абажур бра. Шпаклюється і закривається шпалерами шов в стіні.

У разі коли вимикача на бра немає, він підключається через окремо встановлений вимикач (як правило, одноклавішний). Для цього необхідно:

Встановити на корпус світильника плафон.

Правильно встановлені в квартирі світильники типу бра створюють в ній м'яке освітлення і атмосферу затишку.

Процес їх монтажу і підключення нескладний і може бути виконаний самостійно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама