Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підключити бра своїми руками

  1. Підготовка до робіт
  2. Етапи монтажу:
  3. Підключення бра зі шнурком
  4. Використання клавішного вимикача
  5. Включення через шнур з вилкою

бра   - це поширений вид настінного світильника, який використовують для локального освітлення і найчастіше встановлюють над спальним місцем бра - це поширений вид настінного світильника, який використовують для локального освітлення і найчастіше встановлюють над спальним місцем. Він зручний, тому що дає «м'який» світло, і його напрямок зазвичай можна міняти. За допомогою такого світильника можна, наприклад, читати і не заважати відпочиваючому поруч людині.

Перед тими, хто придбав такий настінний світильник , Але не хоче звертатися до фахівців за монтажем, постає питання - як правильно підключити бра.

Спосіб установки залежить від виду пристрою. Ми пропонуємо Вам покрокову інструкцію для будь-якого з цих типів, плюс більш докладний опис окремих різновидів.

Підготовка до робіт

Спочатку розберемося, який набір інструментів Вам може знадобитися. У більшості випадків це наступний набір:

  • ізоляційна стрічка;
  • набір кріплень (тип кріплення залежить від матеріалу стіни);
  • перфоратор або дриль з набором свердел (якщо буде необхідно зробити отвори в стіні);
  • добре заточений ніж або спеціальний інструмент для зняття ізоляції з проводів;
  • викрутки (в тому числі індикаторна);
  • рулетка і олівець для розмітки.

Етапи монтажу:

  1. У щитку відключається електропостачання. Перевіряють по вимикачів і електроприладів, але надійніше за все буде протестувати самі дроти за допомогою індикаторного викрутки.
  2. Задню кришку або підвідний планку бра прикладають до поверхні стіни. Відзначають місця майбутнього кріплення.
  3. За допомогою саморізів або шурупів з дюбелями кріпиться кришка.
  4. При необхідності кабель живлення обрізається (залишають 10-12 см). Провід зачищаються (на 5-8 мм) і з'єднуються попарно, більш детально буде описано нижче. Далі надійно заізольовані з'єднання!
  5. Ставиться корпус, кріпиться зазвичай декоративними гайками, які йдуть в комплекті.
  6. Встановлюється лампочка.
  7. Закріплюється абажур (плафон).
  8. Чи включається електрику, перевіряється робота приладу.

Як визначити проводу?

Всі представлені далі схеми підключення працюватимуть тільки тоді, коли правильно визначена проводка. Зазвичай це зробити нескладно завдяки відмінності квітів, якими традиційно відзначаються різні провідники:

  • Фаза, L, - зазвичай чорного, коричневого, білого кольорів. Зустрічаються, однак, сірий і навіть червоний, помаранчевий, фіолетовий і бірюзовий.
  • Нуль, N, - як правило, синьою або блакитного забарвлення.
  • Заземлення, PE, - зеленого, жовтого або жовто-зеленого кольору.

Хоча таке маркування - хороший помічник для електрика, є кілька складнощів. По-перше, виробники іноді все ж сильно розходяться в привласненні квітів провідникам (а є ще старий стандарт, який діяв у нас в минулому столітті, і новий). По-друге, майстри, які прокладали проводку, годі було й піклуватися про відповідність.


Тому самі надійні способи визначення - це використання індикаторної викрутки (особливо якщо провідників тільки два: пробник спрацює на фазу) і, якщо є провід заземлення, застосування мультиметра.

Також потрібно розуміти, що якщо у світильника не одна лампочка, а більше, проводів буде також більше.

Підключення бра зі шнурком

Такі моделі називаються також «мотузкового типу».

Можна під'єднати прилад до проведення так, що включення-виключення світла буде здійснюватися тільки шнуром, яким комплектується світильник. Проводиться такий монтаж просто.

Необхідно підвести дроти до місця установки на стіні, а потім зіставити їх з наявними у бра. Їх, як вже було зазначено, має бути три: фаза (L), нуль (N) і заземлення (PE), останній може бути відсутнім.

Відповідні дроти з'єднуються попарно, L з L і так далі. Якщо в проводці будинку відсутня заземлення, відповідний провідник бра ізолюється.

Як правило, в бра вбудована клемна колодка, яка спрощує процес.

Використання клавішного вимикача

В даному випадку він буде грати ту ж роль, що і шнурок. Підключення йде за такою схемою:

  • Фаза йде на вимикач.
  • Далі - на світильник.
  • «Нуль» і заземлення підключаються безпосередньо.

Включення через шнур з вилкою

В цьому випадку у вас може навіть не виникнути питання, як підключити бра - все робиться безпосередньо В цьому випадку у вас може навіть не виникнути питання, як підключити бра - все робиться безпосередньо. Однак цей спосіб можна вдосконалити, якщо прилад укомплектований шнурком. Тоді вилка може перебувати майже весь час в розетці, а щоб включити і відключити світло, досить буде потягнути за мотузку.

Вивчивши інструкцію і вибравши відповідну схему підключення, нескладно своїми руками повісити і люстру , І бра. Також порадами Вам можуть допомогти досвідчені друзі і родичі.

Самі ж освітлювальні прилади Ви можете вибрати з каталогу нашої компанії «Республіка світла». У нас представлено безліч моделей різного дизайну, з описом технічних характеристик і з фото. Зробіть свою квартиру або будинок привабливіше і затишніше разом з нами!


Як визначити проводу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама