Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підключити люстру з Двоклавішний вимикачем

  1. Підключення люстри через двоклавішний вимикач
  2. Підключення люстри через два одноклавішних вимикача

Освітлення відіграє особливу роль в оформленні кімнати. Розміри люстр, інтенсивність освітлення і кількість лампочок потрібно продумати ще на етапі планування. Чим більше кімната, тим, відповідно, потрібно більше світла. Правда не завжди існує потреба в яскравому освітленні. Саме тому світильники на п'ять і більше лампочок потрібно підключати через двоклавішний вимикач або через пару одноклавішних. Підключення люстри важко назвати складним процесом, але деякі знання принципів роботи подібних систем необхідні.

Підключення люстри через двоклавішний вимикач

Підключення люстри через двоклавішний вимикач

Перше, що потрібно зробити при робітничо з електрикою - це відключити напругу. В цьому випадку можна обійтися локальним відключенням без знеструмлення всієї квартири або будинку. Для люстри на три лампи використовується два дроти, а для пятіламповой - три. Таким чином ви зможете підключати при необхідності тільки частина лампочок.

ВАЖЛИВО! При підключенні за правильністю полярності. У більшості випадків фаза на клемнику відзначається латинською буквою L, а нуль маркується літерою N. Визначити, чи передбачено виробником заземлення, можна по малюнку гвинтика на корпусі люстри. Для світильника на кілька ріжків маркування має наступний вигляд: L1 і L2 - окремі групи.

Схема підключення світильника через вимикач:

Схема підключення світильника через вимикач:

На малюнку представлений тип підключення люстри на три дроти - з стелі виходить один нульовий провід і два фазні. Розібравшись з жилами, можна приступати безпосередньо до монтажу та підключення світильника через двоклавішний вимикач:

1.Включаем першу клавішу і за допомогою індикаторного викрутки шукаємо фазу. Якщо індикатор засвітився, то потрібний дріт знайде. Аналогічно шукаємо другу фазу.

2.Нулевая жила зазвичай має ізоляцію блакитного, білого або інших темних відтінків. Якщо приставити викрутку до нуля, то вона не загориться.

3.Отключаем напруги в приміщенні, де проводяться роботи і вішаємо люстру на стелю.

4.Далі підключаємо фазні і нульовий дроти до відповідних з розподільної коробки. Якщо вам попався зелений провід, то шукайте аналогічний від розподільчої коробки. Це заземлювальна жила.

5.Конци всіх жив з'єднуються з клемами люстри.

Підключення люстри через два одноклавішних вимикача

Підключення люстри через два одноклавішних вимикача

Для підключення такої схеми потрібно прохідний вимикач з трьома контактами. На схемі показано як з'єднуються всі елементи. Конструкція прохідного вимикача передбачає три виходи:

  • один використовується для живлення люстри;
  • два для з'єднання прохідних вимикачів один з одним.

До розподільній коробці подається нуль і фаза, а від неї вже здійснюється з'єднання проводів. Фаза подається на один прохідний вимикач, а два інших з'єднується між собою через розподільчої коробкою. Нуль подається відразу на люстри.

Установка розподільної коробки проводиться таким чином, щоб траса прокладки проводів була оптимальною. Потім під коробку робиться поглиблення. Для укладання проводки необхідно проштробити спеціальні канали. Після укладання проводів, канали замазують шпаклівкою. З'єднання проводів проводиться за схемою. Фазний провід від вимикача подається на люстру в останню чергу. Після виконання всіх робіт, включаємо харчування і перевіряємо працездатність автоматів.

При підключенні люстри через два вимикача краще використовувати мідні дроти перетином 1,5 квадратних міліметра. З'єднання проводів проводиться звичайною скручуванням, або спеціальними Клемники.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама