Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому блимає лампа денного світла після вимкнення. Чому лампа блимає після виключення. Що робити якщо блимає енергозберігаюча лампа. Слушні поради. Відео.

  1. Як влаштовані енергозберігаючі лампи
  2. Як усунути причину миготіння енергозберігаючої лампи
  3. вердикт
  4. Принцип роботи економок
  5. причини збою
  6. Підведемо підсумки
  7. Конструкція і принцип роботи світлодіодної лампи
  8. Світлодіодна лампа моргає у включеному стані
  9. Світлодіодна лампа моргає в вимкненому стані
  10. Як влаштована економка
  11. Причина мерехтіння енергозберігаючих ламп при вимкненому світлі
  12. підсвічування вимикач
  13. шунтування резистором
  14. Усуваємо миготіння світлодіодної лампи за допомогою конденсатора
  15. Окремий нульовий провід
  16. прохідній вимикач
  17. Підключення простий лампочки
  18. демонтаж підсвічування
  19. Моргає навіть без вимикача з підсвічуванням

Енергозберігаючі лампи стрімко набирають популярність. Їх переваги очевидні, а їх недоліки майже непомітні. Тож не дивно, що дуже багато людей вже давно замінили свої звичайні лампочки розжарювання так званими «економки». Але іноді при їх використанні вони стикаються з незвичайною проблемою: лампочка блимає навіть при вимкненому світлі. Вирішити її можна легко.

Коли включена лампочка починає блимати - в цьому немає нічого дивного. Стара проводка, слабку напругу, що вимагає заміни люстра. Набагато більш дивно, коли блимає вимкнена лампочка. Деякі вважають, що проблема в проводці, інші звинувачують ЖЕК, бабусі біля під'їзду взагалі шепочуться про «барабашек». Насправді коренем проблеми є сама енергозберігаюча лампочка. Зрозуміти, чому вона блимає, допоможе її пристрій.

Як влаштовані енергозберігаючі лампи

Чому блимає вимкнена енергозберігаюча лампа

Для початку зауважимо, що лампа може блимати не тільки у вимкненому стані. Ось основні «способи» миготіння:

  • постійне миготіння при включеному світлі;
  • тимчасове миготіння відразу після включення;
  • тимчасове миготіння при включеному світлі;
  • миготіння при вимкненому світлі.

Розглянемо останній варіант більш докладно.

Чому блимає вимкнена енергозберігаюча лампа? Найпоширеніший варіант - це якщо вимикач лампи має підсвічування. У багатьох будинках зараз встановлені саме такі вимикачі, щоб їх легше було виявити вночі. Вони ледь помітно підсвічуються, і це означає, що під вимикачами горять невеликі лампочки. А якщо лампочки горять - отже, вони використовують електричний струм.

Вимикач з підсвічуванням

Струм, який присутній в підсвічуванні вимикача, спрямовується і в сторону люстри з енергозберігаючою лампою. Це дуже маленьке напруга, яке становить приблизно 0,01-0,03 А. Такий струм не впливає на мережеву навантаження і не враховується електролічильників. Якщо в люстрі встановлена ​​звичайна лампочка розжарювання, то на такий струм вона просто не реагує.

Сучасна енергозберігаюча лампа має чутливими платою і конденсатором, тому часто відповідає на маленьке напруга і видає слабке мерехтіння.

Справа в тому, що напруга, що протікає через підсвічування вимикача, заряджає конденсатор. Спалах відбувається кожного разу, коли в конденсаторі накопичується рівень підзарядки, достатній для включення лампочки. Після цього відбувається повна розрядка конденсатора, і лампочка гасне, поки необхідний рівень підзарядки не нагромадиться знову.

До речі, багато виробників на упаковках своїх лампочок пишуть, що їх пристрої не використовуються при вимикачах з підсвічуванням, а також при наявності, таймерів, регуляторів яскравості і фотоелементів. Якщо нічого цього немає, але вимкнена «економка» все одно мигає - швидше за все, має місце погано встановлений вимикач або якась проблема з проводкою. В такому випадку бажано викликати електрика.

Як усунути причину миготіння енергозберігаючої лампи

Розберемося, як позбутися від миготіння енергозберігаючої лампи. Можна спробувати один з чотирьох способів:

  • прибрати підсвічування вимикача;
  • замінити вимикач на новий без підсвічування;
  • встановити поруч з енергозберігаючою лампою звичайну;
  • встановити резистор.

Кожен із способів варто розглянути більш детально. Наприклад, прибрати підсвічування запросто можна в домашніх умовах.

Досить зняти кришку вимикача і відключити або перекусити проводок, який живить підсвічування. Головне - не переплутати його з іншими проводами. Втім, їх неважко відрізнити і без відповідних знань.

Також вимикач з підсвічуванням можна просто прибрати, встановивши на його місце новий без підсвічування. Це найпростіші і надійні варіанти, але вони не підійдуть людям, які тривалий час користувалися вимикачами з підсвічуванням. Звиклому до підсвічування людині досить складно знайти в темряві ніяк не позначені клавішу.

Деякі люди просто вкручують в люстру поруч з економною лампочкою звичайну. Лампа розжарювання забирає струм, який раніше заряджав конденсатор, і виключає його миготіння. Цей спосіб дозволяє уникнути махінацій з вимикачем, але він поганий тим, що після установки лампочки розжарювання втрачається сенс використання «економки». Крім того, в деяких світильниках просто немає другого гнізда для лампи.

Покоївка і лампа розжарювання

В окремих випадках підсвічені вимикачі бувають елементами декору. Крім того, людина може просто не захотіти залишатися без підсвічування. У такому випадку потрібно підключати паралельно з енергозберігаючою лампою резистор - елемент додаткового опору. При цьому потрібно враховувати наступне:

  • потужність резистора повинна складати 2 Вт, а опір - 50 кОм;
  • установка резистора є не найпростішим операцією;
  • для цієї процедури краще викликати електрика.

Але якщо у людини є певні навички роботи з електрикою - він може встановити резистор своїми руками. Потрібно ізолювати пристрій термоусадочної трубкою і підключити прилад за допомогою клемників. Його можна встановити або в плафоні, або біля патрона лампи, або в коробці-розподільнику.

схема економки

Резистор буде забирати струм при відключеному вимикачі, а на роботу лампи у включеному режимі впливати не буде.

Якщо в ході миготіння або спроб його усунути лампа таки перегоріла, то викидати її в смітник ні в якому разі не можна. Перегоріли лампи денного світла здаються на утилізацію, як це робиться розписано.

вердикт

Проблема миготіння виключених енергозберігаючих ламп є дуже поширеною. Але насправді її легко можна вирішити. Головне - визначитися з тим, який спосіб розв'язання проблеми найкраще підійде в даній ситуації. А відмовлятися від «економки» через її миготіння однозначно не варто.

Вконтакте

Зараз все частіше для освітлення використовують енергозберігаючі лампи. Вони дозволяю значно заощаджувати електроенергію, оскільки при меншій потужності видають більше світла. Однак іноді буває, що енергозберігаюча лампа блимає після виключення. Таке явище може бути пов'язане з неполадками в самому освітлювальному приладі, проводці або при використанні його з невідповідними аксесуарами.

Принцип роботи економок

Щоб зрозуміти, чому блимає енергозберігаюча лампа при вимкненому світлі, потрібно розібратися, як вона влаштована і як працює. Освітлювальний прилад складається з таких частин:

  • скляна колба;
  • наповнення з інертного газу і парів ртуті;
  • люмінофор;
  • електронна плата;
  • корпус;
  • цоколь.

Енергозберігаючі світильники, на відміну від ламп розжарювання, працюють від постійної напруги. Коли воно подається на електроди, всередині утворюються електрони, які вдаряються об молекули газу. Це і викликає ультрафіолетове випромінювання. Однак воно не видимо для людського ока, в світ його перетворює люмінофор, нанесений на стінки колби.

Перетворення змінної напруги в постійне відбувається завдяки конструкції самої лампи. В її електронній схемі вмонтований діодний міст, проходячи через який струм вже стає постійним. Однак він ще має певну пульсацію, яку потрібно згладити. Для цього використовується згладжує конденсатор, саме його наявність в більшості випадків пояснює, чому блимає вимкнена енергозберігаюча лампа.

причини збою

Споживачі досить часто використовують економки не так, як написано в інструкції, тому моргає енергозберігаюча лампочка не тільки при вимкненому вимикачі, але і коли він включений.

Варто уважно вивчати керівництво по застосуванню освітлювальних приладів даного типу, так як вони відрізняються підвищеними вимогами і до напруги, і до додаткових датчиків (диммери, датчики руху і т.д.).

Однак можуть бути й інші причини, які призводять до блимання ламп в вимкненому стані. Розглянемо їх більш детально.

  1. Використання вимикача з підсвічуванням.

Це найпоширеніша причина, по якій лампи блимають після відключення мережі Це найпоширеніша причина, по якій лампи блимають після відключення мережі. Чому енергозберігаюча модель так себе веде? Для відповіді на це питання, розберемося, що таке підсвічування вимикача. У корпус самого пристрою вмонтований світлодіод або невелика лампочка іншого типу, яка забезпечує підсвічування клавіш при вимкненому світлі. Коли ми розриваємо ланцюг, здавалося б, всі прилади, що працюють від нього, повинні згаснути.

На ділі ж відбувається дещо по-іншому. Ланцюг замикається в повному обсязі, так як через провід, який йде до лампочки вимикача, постійно подається невелика напруга. Воно настільки незначне, що навіть лічильник електроенергії на нього не реагує, а ось фільтруючий конденсатор економки - реагує. Через якусь кількість часу він заряджається від проходить напруги так, що йому вистачає потужності запалити освітлювальний прилад, але потім заряд швидко вичерпується, і він знову гасне. Так і відбувається мерехтіння енергозберігаючої лампи.

Чим небезпечне це явище? Практично всі енергозберігаючі освітлювальні прилади розраховані на певну кількість виключень і включень. Якщо лампочка блимає, скорочується її експлуатаційний термін.

Також мерехтіння негативно позначається на людях, які знаходяться в приміщенні, вночі воно може налякати сплячих, а ввечері заподіює масу незручностей і подразнює очі.

Методи усунення проблеми:

Методи усунення проблеми:

  1. Недосконалість проводки.

Ще однією розповсюдженою причиною, що вказує на те, чому періодично моргає нова енергозберігаюча лампочка при вимкненому вимикачі, може стати несправна проводка. Якщо її давно не міняли, немає захисту, ізоляція вже стала непридатною до застосування, то краще за все буде зробити заміну.

Однак бувають випадки, коли мерехтіння ламп виникає при наявності абсолютно нової і справної електропроводки. Причиною тому може бути дефект освітлювального приладу або самого підключення.

Розглянемо, як можна усунути проблему.

Розглянемо, як можна усунути проблему

  1. Близькість знаходження від електромагнітних хвиль.

Досить часто електромагнітні хвилі впливають на чутливі механізми енергозберігаючих освітлювальних приладів. Випромінювання від телевізора, якщо світильник розташований від нього недалеко, може викликати мерехтіння. Також спровокувати таку ситуацію можуть мобільні телефони та інші передавачі. Якщо ви впевнені, що вони призводять до морганню, зробіть перестановку і максимально обмежите їх вплив на економки.

  1. Низька якість товару.

Найчастіше проблеми виникають з енергозберігаючими лампами, виготовленими в Китаї. Саме на таких виробах люблять економити, зокрема, намагаються знизити собівартість електроніки, що призводить до її передчасного виходу з ладу. Такі браковані вироби найкраще здати назад в пункт їх придбання, коли є гарантія. Якщо ж зробити це не вдалося, просто викидайте освітлювальні прилади і купите нові більш якісні лампи від перевірених виробників.

Якщо ж зробити це не вдалося, просто викидайте освітлювальні прилади і купите нові більш якісні лампи від перевірених виробників

Цей елемент енергозберігаючої лампи відповідає за її запуск. Досить часто він виходить з ладу раніше, ніж всі інші механізми, що і викликає світіння приладу, навіть якщо він вимкнений з мережі. Викидати таку лампочку не поспішайте, стартери продаються досить дешево, а їх заміна не займе багато часу. Однак стежте, щоб ремонтні роботи проводив тільки кваліфікований майстер.

  1. Закінчення ресурсу.

Економки мають свій певний ресурс. Він може становити до 16000 годин і вище. Однак варто враховувати, що прилади даного типу досить негативно реагують на занадто низькі або надто високі температури, вологість, часті перепади напруги в мережі. Всі ці фактори можуть негативно позначитися на роботі електроніки лампочки. Якщо хоч один елемент вийде з ладу, прилад може почати світитися при вимкненому світлі. Вирішити таку проблему можна тільки шляхом заміни відпрацьованих ламп новими.

Підведемо підсумки

Енергозберігаючі лампи можуть мерехтіти при вимкненому світлі. Це явище пов'язане з недосконалістю самих приладів і додаткових елементів , З якими вони використовуються. Також викликати проблему можуть несправності в електромережі.

Майже всі фактори, що впливають на світіння ламп в недозволений час, можна швидко усунути. Однак бувають випадки, коли простіше і безпечніше купити новий освітлювальний прилад.

зміст:

Серед споживачів все більшою популярністю користуються різні види світлодіодних пристроїв. Їх застосування дозволяє зробити освітлення більш якісним і різноманітним. Світильники цього типу постійно вдосконалюються, завдяки новим технологіям і матеріалам, що застосовуються у виробництві. Вони за всіма показниками перевершують інші види освітлювальних приладів. Однак іноді виникають ситуації, коли світлодіодна лампа моргає. Це може статися відразу після покупки або в процесі експлуатації, у включеному або вимкненому стані.

Конструкція і принцип роботи світлодіодної лампи

Перш ніж розглядати причини несправностей, слід у загальних рисах ознайомитися з конструкцією світлодіодної лампи . Вона досить проста і складається з цоколя, металевого підстави, а також платформи, на яку встановлюються світлодіоди. Вони закриваються пластиковою захисною півсферою. У конструкцію також входить драйвер, який безпосередньо займається роботою і перетворенням струму.

Принцип дії таких приладів заснований на випромінюванні світла в результаті з'єднання між собою катода і анода. Обидва електроди поділяються полупроводником, виготовленим зі спеціальних матеріалів. Саме ці матеріали безпосередньо впливають на якість світла, його колірну гамму і інші показники.

Світлодіодна лампа моргає у включеному стані

Відразу після включення лампа загоряється на короткий час, а потім гасне. У більшості подібних випадків причиною стає несправний пусковий механізм, який не в змозі забезпечити в повному обсязі перетворення і подачу струму, не може виконати розгін всієї системи. Дана проблема вирішується простою заміною стартера.


Включена лампа не відключається, а починає періодично моргати. Це може статися через зниженого напруги в мережі живлення, несправності в системі старту, при різких. У таких випадках знижуються ресурси, необхідні для регулювання стабільної роботи лампи. Зниження величини струму живлення допускається в межах 5%. Необхідно виміряти силу струму в мережі живлення і в разі будь-яких відхилень - звернутися в обслуговуючу організацію. Такі стрибки напруги чинять негативний вплив не тільки на роботу світлодіодної лампи, а й на всю наявну побутову техніку . Термін служби освітлювальних приладів при такому режимі може скоротитися більш ніж на 20%.

Мерехтіння нерідко виникає через несправність системи запуску, встановленої в корпусі лампи. Вона з великими труднощами піддається заміні, а в деяких випадках її неможливо замінити. Подібний стан виникає найчастіше в кінці терміну експлуатації, що вказує на непридатність лампи до подальшого використання. Скачки і перепади напруги в мережі нерідко виникають в результаті використання обладнання підвищеної потужності. Як правило, це зварювальні апарати, які споживають велику кількість електроенергії.

Світлодіодна лампа моргає в вимкненому стані

Досить часто спостерігається таке явище, коли світлодіодна лампа продовжує моргати навіть при вимкненому живленні. Як правило, це відбувається через несправну проводку або при використанні вимикача з підсвічуванням. Обидва ці фактори призводять до одних і тих самих наслідків. В результаті проходження незначного імпульсу, підзаряджатися стартер, настає миготіння світлодіодним лампочки . Повного запуску не відбувається через малу кількість струму, тому світло включається на частки секунди і потім гасне.

Найбільш простим рішенням проблеми буде заміна вимикача з підсвічуванням на звичайний пристрій. Якщо ж це з якихось причин неможливо, необхідно встановити додатковий, потужністю 2 Вт, опором 50 кому. За рахунок нього додасться необхідне опір, що запобігає випадкові імпульси. Резистор підключається безпосередньо біля вимикача або безпосередньо до лампи. Для ізоляції і кріплення резистора застосовується спеціальна термозбіжна трубка.

Одним з варіантів може стати заміна однієї світлодіодної лампи, розташованої біля точки входу напруги, звичайною лампою розжарювання. Вона забирає на себе всі імпульси і, таким чином, запобігає моргання. В іншому випадку підсвічування встановлюється незалежно від вимикача, тобто діод підсвічування включається безпосередньо в мережу. Його світіння буде постійним, навіть при вимкненому положенні вимикача. Проблема може виникнути через неякісну проводки, тому рекомендується виконати перевірку всіх з'єднань, при необхідності - якісно заізолювати всі виявлені місця.

Зараз більшість мешканців з метою економії електроенергії з звичайних лампочок розжарювання переходять на так звані економки. Однак встановивши такі світлодіодні лампи в будинку, багатьом доводиться стикатися з таким явищем, що при вимкненому світлі вона імпульсивно моргає.

Людям, які абсолютно далекі в роботі електричного кола таке мерехтіння може здатися як то дивним, а в деяких навіть налякати. Але переживати і лякатися цього не варто, причина можна виправити. Давайте разом розберемося, чому блимає енергозберігаюча лампочка в вимкненому стані і як це усунути.

Як влаштована економка

На відміну від звичайних ламп розжарювання, які живляться від мережі змінного джерела живлення, сучасні люмінесцентні і світлодіодні лампи працюють тільки на постійному випрямленій напрузі. Багато хто, напевно, задаються питанням, де ж тоді перебувати випрямляч. Відповідь на це питання знаходиться в самій енергозберігаючу лампу.


Якщо викрутити цокольну частину світлодіодної лампи, то можна помітити електронну плату, яка безпосередньо виконує функцію випрямляча.

Принцип роботи даного схеми відбувається в такому порядку, змінний струм надходить вхід випрямляча, а на виході вже отримуємо постійне випрямлена напруга. Для згладжування пульсації, в ланцюзі встановлюють згладжує конденсатор, внаслідок якого в вимкненому стані люмінесцентна лампа і моргає.

Причина мерехтіння енергозберігаючих ламп при вимкненому світлі

Справа в тому, що більшість господарів, максимально створюючи зручність і комфорт для проживання в своєму житлі, намагаються встановлювати вимикачі зі світлодіодним підсвічуванням, які дуже зручні в нічний час доби. Але в той же час це і є основною причиною феномена моргання лампи після вимикання світла.

На відміну від звичайних вимикачів, які при вимкненому режимі розривають   електричний ланцюг   , У вимикачі зі світловим індикатором постійно присутня незначна харчування, що не створює навантаження на загальну мережу На відміну від звичайних вимикачів, які при вимкненому режимі розривають електричний ланцюг , У вимикачі зі світловим індикатором постійно присутня незначна харчування, що не створює навантаження на загальну мережу.

Це ж незначне харчування, яке проходить через підсвічування вимикача, і є підзарядкою для фільтруючого конденсатора в енергозберігаючу лампу. Накопичивши достатню кількість харчування, він намагається запустити лампу, але в підсумку енергія вистачає тільки на короткий спалах світла. Після чого конденсатор знову вибухає, і цей процес повторюється.

У багатьох може, виникнуть питання, моргає енергозберігаюча лампа після виключення, чи не небезпечно це? Така ймовірність існує. Так як ресурс такого виробу розрахований на певну кількість запусків, і з часом при частому запуску цей запас може швидко виробитися і раніше гарантованого терміну вийти з ладу. Для організму людини також можливий ризик, якщо врахувати що світло блимає в житлових кімнатах, відбувається втому зору, внаслідок чого знижується мозкова активність і працездатність організму в цілому. Найчастіше до цього схильні діти. За стандартом коефіцієнт мерехтіння світла не повинен перевищити 20%.

Тут також можна згадати і про світлодіодним стрічці, за принципом він аналогічний роботі лампи, на вході блоку живлення передбачається такий же діодний випрямляч і конденсатор, що після виключення світла вона переходить в тліючий режим, і час від часу моргає.

Поважають себе виробники інформують споживачів, вказують на упаковці даного вироби інформацію належного характеру «не використовується з клавішними вимикачами з підсвічуванням, фотоелементами, регуляторами яскравості, диммерами, таймерами і ін.».

Чому моргає енергозберігаюча лампа після виключення і як усунути відео

У рідкісних випадках бувають і винятки коли вимикач в кімнаті без світлодіодного індикатора, але світло все одно мигає. Причиною цього може послужити вироби з низької якості. Зазвичай якісні світлові прилади, коштують не дешево, але наш менталітет звик практичний економити на всьому, що нерідко доводиться купувати китайську продукцію сумнівної якості, без гарантії на шлюб і терміну служби.

В даному випадку найпростіше і швидке вирішення проблеми, це відключити підсвічування у вимикачі від харчування шляхом перекушування одного проводу, який живить підсвічування після виключення.

Відкушуємо світлодіод у вимикачі відео

Але іноді зустрічаються такі ситуації, де господарі не бажають відмовлятися від таких зручних вимикачів, однією з причин може послужити навіть те, що вони є як невід'ємною частиною декору. Як бути і що робити в такій ситуації?


Як вдалий спосіб вирішення в даній ситуації, це до енергозберігаючу лампу паралельно вмонтувати додатковий опір (резистор) потужністю 2 Вт і опором 50 кому.

На робочу схему світлодіодних ламп дане опір ніяк не вплине, але при вимкненому вимикачі з робочою підсвічуванням, то харчування, яке подається для підзарядки пусковому конденсатору , Буде споживатися вбудованим резистором.

З метою безпеки, вбудовується опір слід ізолювати терма усадочною трубкою. Саме підключення резистора можна зробити в розподільній коробці (весь процес можна переглянути на відео), в плафоні або ж у патрона лампи.

Блимає вимкнена енергозберігаюча лампа, як усунути проблему відео

І на закінчення хотілося б сказати, якщо моргає економка після вимикання світла, не полінуйтеся, виправте цю ваду, так ви зможете вберегти її від передчасного виходу з ладу. У вас в будинку встановлені вимикачі з підсвічуванням, і ви незабаром плануєте придбати енергозберігаючі лампи? наша порада перед покупкою обов'язково поцікавтеся у продавця, чи є у них лампи, які не блимають при вимкненому світлі. Врахуйте, що невелика переплата, може заощадити вам купу часу і нервів на розгляд і усунення даної причини.

Найчастіше з питанням чому блимає світлодіодна лампа ви можете зіткнутися після ремонту або заміни звичайних лампочок на енергозберігаючі. Вирішити цю проблему можна 6 різними способами. Але щоб дізнатися в чому причина такої дивної поведінки ламп для початку покопатися в теорії.

Ось одна з типових схем енергозберігаючої лампи.
Ось одна з типових схем енергозберігаючої лампи

Напруга 220В надходить на діодний міст. У підсумку виходить постійна напруга певної пульсації. Щоб вирівняти ці пульсації використовується конденсатор С4. От саме цей конденсатор і є всьому винуватцем.

підсвічування вимикач


Найголовнішою причиною моргання виключених світлодіодних і енергозберігаючих лампочок є наявність підсвічування у вимикачі Найголовнішою причиною моргання виключених світлодіодних і енергозберігаючих лампочок є наявність підсвічування у вимикачі. При вимкненому вимикачі маленький струм все одно продовжує текти по ланцюгу підсвічування заряджаючи фільтруючий конденсатор. Зарядившись, конденсатор намагається запустити схему харчування лампи, проте «сили» не вистачає і він тут же розряджається, а лампочка короткочасно спалахує. Потім все це повторюється знову і знову.

Поширені 6 основних методів позбавлення миготіння виключених енергозберігаючих ламп:

  1. шунтування резистором
  2. шунтування конденсатором
  3. підключення підсвічування окремим проводом
  4. використання прохідного вимикача
  5. демонтаж підсвічування всередині вимикача
  6. включення паралельно світлодіодним звичайної лампочки

шунтування резистором

Боротися з миготінням можна зашунтировав схему певним опором. Для цього берете резистор опором 1мОм і потужністю від 0,5 до 2Вт.
Боротися з миготінням можна зашунтировав схему певним опором Для безпеки краще ізолювати його термоусадкой.

Найкраще місце підключення для резистора - це розподільна коробка. Підключаєте його між нульовим і фазним проводами лампочки (паралельно енергосберегайке). Особливо зручно підключати цей резистор через затискачі Wago.

Після цього ваша лампа перестане моргати.
Після цього ваша лампа перестане моргати

Якщо ваша распредкоробкі захована і до неї немає доступу (хоча це вже є порушенням), або в неї немає вільного місця, то резистор можна припаяти прямо до фазного і нульового проводу люстри. Після чого заховати кінці в клеммник.
Якщо ваша распредкоробкі захована і до неї немає доступу (хоча це вже є порушенням), або в неї немає вільного місця, то резистор можна припаяти прямо до фазного і нульового проводу люстри

Метод має великий мінус.

Опір буде грітися, а при неправильному підборі потужності і зовсім може привести до пожежі.

Крім того, сучасні електронні лічильники в квартирі будуть враховувати витрату енергії на нагрів опору, і ви в кінцевому підсумку буде платити не тільки за освітлення, але і за цю «модернізацію».

Усуваємо миготіння світлодіодної лампи за допомогою конденсатора

Якщо у вас немає резистора, то замість нього можна скористатися конденсатором ємністю від 0,01 до 1мкФ і напругою з двократним запасом від імпульсних перешкод 2 * 220 = 440В. Але найнадійніше брати мінімум 630В. Якщо у вас немає резистора, то замість нього можна скористатися конденсатором ємністю від 0,01 до 1мкФ і напругою з двократним запасом від імпульсних перешкод 2 * 220 = 440В

Коли немає конденсатора на 630В, а є на 400В, то за допомогою паяльника можна зібрати ось таку схемку.
Коли немає конденсатора на 630В, а є на 400В, то за допомогою паяльника можна зібрати ось таку схемку

Тут один резистор служить для захисту конденсатора від імпульсних перешкод, а другий для розряду конденсатора.

У колі змінного струму, конденсатор це по суті реактивне опір, яке не враховується ел.счетчіком і на відміну від резистора конденсатор не гріється.

Тому установка конденсатор більш краще і безпечніше. Встановлюйте його в ті ж місця, що і вищеописані з використанням опору (распредкоробкі, клеммник люстри).

Де знайти такий конденсатор? Щоб не бігати по радіомагазині можна просто розібрати вже згорілу енергозберігаючу лампу і витягнути звідти або взяти зі звичайного стартера для люмінесцентних ламп.
Де знайти такий конденсатор Правда є одне АЛЕ. Застосовувати краще паперовий або керамічний, тому що електролітичний при скачках напруги може не безпечно вибухнути. Так що якщо ви взяли саме його в якості шунта, обов'язково беріть з великим запасом по напрузі.

Окремий нульовий провід


Якщо у вас вимикач знаходиться в одному блоці з розеткою або до вимикача підведений ще і нульовий провід, то підсвічування можна жорстко підключити до фази і нуля Якщо у вас вимикач знаходиться в одному блоці з розеткою або до вимикача підведений ще і нульовий провід, то підсвічування можна жорстко підключити до фази і нуля. Вона буде горіти постійно, але лампочка моргати вже не буде. Метод пов'язаний з прокладкою додаткових проводів і не дуже зручний.

прохідній вимикач


Також можна скористатися прохідним вимикачем замість звичайного Також можна скористатися прохідним вимикачем замість звичайного. В цьому випадку в одному положенні буде горіти лампочка, а в другому підсвічування. Лампочка також моргати не буде.

Це досягається за рахунок прямої подачі в відключеному положенні на лампу тільки нульових провідників.

І вже ніякі наведення не змусять її засвітитися. Правда тут також потрібно заводити нульовий провідник на вимикач. Зате даний спосіб дозволяє позбутися від миготіння, навіть коли підсвічування не є цьому причиною! (Про це сказано нижче).

Якщо вас не сильно напружують додаткові витрати пов'язані з покупкою прохідного перемикач , І залазити в нетрі з вибором відповідних резисторів і конденсаторів у вас немає бажання, то цей метод найбільш оптимальний.

Підключення простий лампочки


А коли в люстрі є кілька ріжків, то можна замість однієї енергозберігаючої лампочки паралельно поставити лампу розжарювання А коли в люстрі є кілька ріжків, то можна замість однієї енергозберігаючої лампочки паралельно поставити лампу розжарювання. Миготіння також повинні припинитися.
Метод працює тільки при наявності декількох патронів в одній лампі і напевно самий мало витратний.

Тут є плюси і мінуси. Мінус - ви втрачаєте переваги економії електроенергії, заради якої швидше за все і переходили на енергосберегайкі.
Плюс - освітлення стає приємніше для очей. У деяких ювелірних майстерень застосовують саме таке світло.

демонтаж підсвічування


Ну а нарешті найрадикальніший метод, коли вже здають нерви - просто витягніть ненависну підсвічування з вимикача Ну а нарешті найрадикальніший метод, коли вже здають нерви - просто витягніть ненависну підсвічування з вимикача. Правда виникає питання для чого ви тоді купували такий вимикач?

Моргає навіть без вимикача з підсвічуванням

А що робити якщо ваш вимикач без підсвічування, а лампа все одно моргає? При відключеному вимикачі довгий провід живлення лампи може виступати своєрідною антеною. І якщо поруч з ним в одній штробі прокладені багато паралельних проводів під напругою, то в відключеному дроті лампочки, вони почнуть наводити своє електричне поле.

Чому блимає вимкнена енергозберігаюча лампа?
Чому енергозберігаюча модель так себе веде?
Чим небезпечне це явище?
У багатьох може, виникнуть питання, моргає енергозберігаюча лампа після виключення, чи не небезпечно це?
Як бути і що робити в такій ситуації?
У вас в будинку встановлені вимикачі з підсвічуванням, і ви незабаром плануєте придбати енергозберігаючі лампи?
Де знайти такий конденсатор?
Правда виникає питання для чого ви тоді купували такий вимикач?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама