Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Особливості монтажу розеток і вимикачів

  1. Установка розеток і вимикачів в прихованій проводці
  2. Стіни, покриття керамічної або гіпсової плиткою
  3. Стіни з перегородками з гіпсокартону
  4. Установка розеток і вимикачів у відкритій проводці

На сьогоднішній день промислова або побутова проводка поділяється на два види:

  1. Прихована проводка.
  2. Зовнішній монтаж проводки .

Кожен вид є індивідуальним. Тому під нього окремо можуть продаватися: розподільні коробки, розетки або вимикачі. При монтажі багато майстрів звертають свою увагу тільки на дизайн, але це абсолютно неправильно. Увагу слід звернути і на особливості монтажу розеток і вимикачів на різноманітні поверхні.

Увагу слід звернути і на особливості монтажу розеток і вимикачів на різноманітні поверхні

Особливості монтажу розеток і вимикачів на різні поверхні

Ось перелік основних вимог, на які потрібно звернути свою увагу:

  • Контактні з'єднання, щоб забезпечити проходження електричного струму.
  • Міцну електричну ізоляцію струмоведучих жил.
  • Безпека подальшої експлуатації.

Це основні фактори, які слід підібрати правильно. Якщо ви здійсните їх правильний підбір, тоді подальше використання розеток і вимикачів не принесе ніяких проблем.

Установка розеток і вимикачів в прихованій проводці

Стіни з бетонних плит, цегли або газобетону

У старих будівлях раніше будівельники створювали всередині стін спеціальні канали. Надалі в ці канали фахівці заводили проводку і встановлювали металеві коробки з вимикачами або розетками. Кріплення відбувалося за допомогою алебастру, так як після висихання він забезпечував надійну міцність.

Кріплення відбувалося за допомогою алебастру, так як після висихання він забезпечував надійну міцність

Кріплення за допомогою розпірною скоби

Внутрішнє кріплення вимикача також відбувалося за цією технологією. Зараз технологія практично не змінилася. Єдина особливість полягає в тому, що замість металевих коробок використовують пластмасові. Вони володіють хорошими діелектричними властивостями і стійкістю до спалахів. Крім цього, після розсування металевих скоб в пластмасовому корпусі утворюється міцне з'єднання, яке забезпечить надійне кріплення розетки в стіні.

Установча коробка для розеток і вимикачів

Зараз багато власників старих квартир міняють проводку і прокладають нову. Щоб прокласти проводку в бетоні, де немає отворів необхідно використовувати штроборез . У нас вже є стаття, як використовувати цей інструмент. Згідно із сучасними вимогами для кожного електричного приладу слід прокладати окрему розетку. Завдяки цьому можна знизити навантаження і поліпшити подальше якість використання. Після того, як установче отвір буде готово в нього слід ввести підрозетник з кабелем і фіксуючим розчином.

Коли суміш застигне можна буде приступати до монтажу розетки або вимикача. Кріплення розеток або вимикачів відбувається за допомогою гвинтів-саморізів.

Стіни, покриття керамічної або гіпсової плиткою

Якщо стіна обклеєна керамічною плиткою, тоді виконати установку розетки або вимикача часом буває проблематично. Завжди існує великий ризик пошкодження тендітних поверхонь. На сьогоднішній день багато електрики можуть відмовитися від виконання подібної роботи, тому що не хочуть працювати з крихким матеріалом.

На сьогоднішній день багато електрики можуть відмовитися від виконання подібної роботи, тому що не хочуть працювати з крихким матеріалом

Свердління керамічної плитки

Однак боятися цієї роботи не слід, так як існує спеціальний інструмент, який в цьому допоможе. Спочатку необхідно виконати розмітку. Після цього можете приступати до свердління отворів в кераміці. Зробити це можна побідитовими свердлами або коронкою з алмазним напиленням. Коли всі роботи з свердління будуть виконані вам може знадобитися прибрати залишки плитки за допомогою зубила і молотка. Діяти в цьому випадку також слід акуратно, так як якщо ви не розрахуєте силу, тоді плитка може просто луснути.

Витівка отворів в плитці

Коли внутрішній простір плитки буде знято можна приступати до загладжування гострих країв. Для цього в більшості випадків фахівці використовують наждачний круг. Тепер етапи роботи будуть наступні:

  1. Просвердлите отвори в звільненому бетоні. При цьому пам'ятайте, що стосуватися оброблених кромок свердлом забороняється.
  2. Розсвердлити бетон під плиткою. Спочатку використовуйте свердло невеликого діаметра, а потім розширте отвір. Використовувати товсте свердло відразу не рекомендується через підвищених навантажень.
  3. Зніміть надлишки бетону між просвердленими отворами долотом.

Для виконання робіт з керамічною плиткою найкраще використовувати професійний перфоратор, так як ударна дриль просто не зможе впоратися з такими навантаженнями. Коли зайвий бетон буде ліквідовано можна приступати до установки коробок під розетку. Якщо коробка встановлюється на місце старої розетки, тоді завдання значно спроститься. Після введення кабелю його буде видно в підготовленому отворі. Для захоплення можна використовувати звичайний саморобний гачок.

Коли шпаклівка, яка використовувалася для монтажу підрозетника застигне можна приступати до підключення проводів. Якщо якість монтажу повністю задовольняє, тоді можна буде приступати до установки декоративної кришки. Після завершення всіх процесів не забудьте перевірити працездатність розетки або вимикача.

Іноді електрики забувають перевірити монтаж. Шукати несправність, коли всі етапи установки завершені буде набагато складніше. Щоб з'єднати кінці проводів можна використовувати термоусадочні трубки . Ці елементи дозволяють забезпечити більш надійний захист. Також при необхідності можна буде використовувати клеммники Wago . Подальша перевірка фазного проводу буде здійснюватися за допомогою індикаторного викрутки.

Стіни з перегородками з гіпсокартону

Монтаж розеток усередині тонкостінних конструкцій відбувається однаково. Для установки розетки або вимикача в гіпсокартон слід використовувати спеціальні підрозетники. Вони мають великі вушка, які дозволяють забезпечувати надійне кріплення. Для установки підрозетника в гіпсокартон спочатку рекомендується прорізати отвір за допомогою коронки.

Для установки підрозетника в гіпсокартон спочатку рекомендується прорізати отвір за допомогою коронки

Монтаж підрозетника в гіпсокартон

Після цього можна встановити коробку і надійно її закріпити. Далі вам залишиться завести кабель і виконати підключення.

Установка розеток і вимикачів у відкритій проводці

На цей спосіб кріплення вам буде потрібно звернути особливу увагу. Для забезпечення монтажу розеток до будівельних конструкцій необхідно використовувати відкриті дерев'яні підрозетники. Це вирізні дерев'яні диски, які мають прямокутну або округлу форму. У заводських умовах ці настановні пластини будуть просочувати захисним складом, який буде стійким до займання.

У заводських умовах ці настановні пластини будуть просочувати захисним складом, який буде стійким до займання

Дерев'яні подрозетники для відкритої проводки

Також подібні вироби можуть виготовлятися з полістиролу, генітакса або інших негорючих матеріалів. Кріплення до стіни відбувається за допомогою шурупів або шляхом приклеювання. На дерев'яних поверхнях можуть встановлювати додатковий захист, яка має товщину в 3 мм. Корпус з механізмом розетки або вимикачем можуть монтувати до установчого підрозетників двома звичайними шурупами. Якщо використовувати потаємні моделі, то їх канонічне закінчення під час закручування буде врізатися в отвір і стане розсовувати матеріал корпусу. В результаті цього корпус просто лопне.

Якщо кріплення не затягувати до кінця, тоді з часом він може розхитатися і відпасти. У місці виходу з розетки необхідно відламати невеликий шматочок. В іншому випадку розетка сильно пережмет провід і порушить його цілісність.

В іншому випадку розетка сильно пережмет провід і порушить його цілісність

Розетка на дерев'яній стіні

Старі розетки можуть мати досить крихкий корпус. Тому найкраще купувати сучасні варіанти від кращих виробників. Ознайомитися з повним переліком кращих виробників ви зможете в наших статтях. Тепер ви знаєте, які існують особливості монтажу розеток і вимикачів на різноманітні поверхні. Сподіваємося, що ця інформація була корисною і цікавою.

Читайте також: пристрій діммера .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама