Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вакуумні та елегазові вимикачі: сучасне застосування та погляд у майбутнє. Частина 1

Високовольтне комутаційне обладнання суттєво змінилося за останні тридцять років. Замість класичних повітряних і масляних апаратів з'явилися більш сучасні, які працюють на основі вакууму і особливої ​​речовини - фтористой сірки, іменованої елегазом. На сьогоднішній день елегазові вимикачі особливо поширені в системах високої напруги, включаючи надвисокий (вище 1150 кВ). Вони повсюдно замінили традиційні і морально застарілі вимикачі.

Наявність одночасно інноваційних елегазових і звичайних повітряних або масляних вимикачів зумовило дискусію в середовищі світового і російського комутаційного технічного оснащення. Поки не зрозуміло, як буде розвиватися галузь надалі - буде проведений повний перехід на нові комутатори або їх експлуатація буде здійснюється нарівні зі старими. найбільш ефективного дугогашенія можна домогтися виключно в елегазової або вакуумному середовищі. Цим пояснюється стрімке поширення даного типу обладнання. Крім того, людство поки не винайшло нові види діелектриків, які хоча б повторювали можливості елегазу і вакууму в плані експлуатаційної та технічної надійності, і здатності до дугогашенія, не кажучи вже про те, щоб перевершувати їх.

Відмінною рисою елегазу є те, що він має унікальні фізико-хімічними параметрами. Він невимогливий у догляді і, за сприятливих умов, не втрачає своїх якостей навіть при тривалій експлуатації. В результаті він не вимагає заміни, на відміну від того ж масла. Елегазові вимикачі характеризуються компактними габаритами, необхідність в їх технічному обслуговуванні виникає досить рідко, присутній пожежна безпека і можливість установки в енергосистеми низьких і надвисоких напруг.

Переваги вакуумного обладнання також очевидні - це значний ресурс, невелика маса і габарити, швидкісне відновлення електричної міцності в разі раптового відключення подачі живлення, і низька кількість вмісту рухомих частин, що збільшує їх надійність і термін служби.

Контакти в вакуумних вимикачах мають невелику ходом. Через це дане обладнання встановлюється на системи низької напруги - не більше 35 кВ. Для більш потужного напруги потрібне поєднання кількох вимикачів з вакуумними камерами.


Повернення до списку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама