Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво будинку з керамзитобетонних блоків: технологія, фото

  1. Основні властивості і область застосування керамзитобетону
  2. Основні розрахунки
  3. технологія будівництва
  4. фундамент
  5. спорудження кладки
  6. утеплення
  7. фасадна обробка
  8. Розрахунок вартості будівництва
  9. На закінчення

Керамзитобетон на вітчизняному будівельному ринку продукт досить новий і не до кінця освоєний. Але в європейських країнах цей будівельний матеріал вже давно став популярний і затребуваний. Адже будинок, створений з таких блоків - це надійне і економічно вигідне будова, яке кожен господар цілком може спорудити своїми руками.

Зважившись самостійно будувати будинок, слід для початку ознайомитися з основними властивостями матеріалу, а також грамотно провести попередні розрахунки з метою визначення такої величини, як ціна будівництва.

Зважившись самостійно будувати будинок, слід для початку ознайомитися з основними властивостями матеріалу, а також грамотно провести попередні розрахунки з метою визначення такої величини, як ціна будівництва

Матеріал для зведення стін

Основні властивості і область застосування керамзитобетону

Найяскравіше перевага такої продукції, як керамзитобетонні блоки, це характеристики звукоізоляції, які перевищують показники всіх бетонних конструкцій і навіть цегли. Крім того будови, створені з керамзитобетону - довговічні споруди, які не потребують ніяких спеціалізованих заходів по догляду.

Зверніть увагу!
Крім будівництва цілих будинків керамзитобетон може брати участь в ремонтних роботах.
У монолітних будинках за допомогою таких блоків зводяться перегородки.
А для того щоб в даних перегородках прорубати, наприклад, дверний проріз може бути застосований такий метод, як різання залізобетону алмазними колами.

На фото - особливості матеріалу

У процесах будівництва заміських будинків зазвичай беруть участь наступні види керамзитобетонних блоків:

  • Полнотіла - прекрасно підходять для будівництва одноповерхових будівель з дерев'яним перекриттям. Також такі блоки застосовуються для зведення і багатоповерхових знань;
  • Многощелевой - такий матеріал наділений набагато більшими теплоізоляційними характеристиками. Основна особливість таких блоків полягає в наявності на 2-х гранях вироби западин і виступів, що дозволяють укладати блоки в ряд без застосування розчину по вертикальних швах.

Зверніть увагу!
Саме така геометрія і структура блоку наділяє діжку високими показниками теплопровідності і сприяє скороченню кількості містків холоду.

Споруда будинку з керамзитобетонних блоків неодмінно повинна починатися зі створення проектної документації, тому що без неї може бути зроблено безліч помилок, які приведуть до руйнівних наслідків. Насамперед необхідно створити план майбутньої споруди із зазначенням всіх розмірів кожного елемента будівлі.

Основні розрахунки

Розміри кожного елемента майбутньої будови і дозволять визначити необхідну кількість блоків для його споруди.

Для обчислення кількості будівельного матеріалу повинна бути виконана така інструкція:

  1. Проведіть підсумовування довжин всіх стін;
  2. До даної довжині слід додати довжини несучих перегородок будівлі;
  3. Отриману величину, яка називається, як довжина будинку, слід помножити на висоту стель;
  4. Подальший розрахунок безпосередньо залежить від розмірів обраних блоків, а також від товщини стін. Величина, отримана в результаті множення довжини стін на висоту, множиться на необхідну товщину стін;
  5. Підсумкова величина, отримана в даних розрахунках, є обсягом, згідно з яким повинні бути придбані керамзитобетонні блоки.

Порада. Слід купувати даний матеріал з запасом, враховуючи пошкодження деяких блоків.

Легкість монтажу і економічність таких виробів, як керамзитобетонні блоки, привела до їх популярності в будівництві приватних будинків.

Порада. Якщо ви вирішили придбати будинок з керамзитобетону, відмовтеся від варіантів будівель, що знаходилися без зовнішньої обробки більш ніж 2 роки.
Наслідком впливу низьких температур і опадів на фасад будівлі може стати розтріскування кладки і виникнення сколів.

технологія будівництва

Схематичне зображення стіни

Особливості будівництва з застосуванням керамзитобетону полягають в наступних вимогах до самої кладці:

  • У процесі зведення стін обов'язково повинна використовуватися арматура;
  • Залізобетонні перекриття використовуються тільки для будівель, створених з цільних блоків;
  • Дерев'яні перекриття встановлюють в будинках, створених пустотельним матеріалом;
  • Якісне і довговічне будова виходить з пустотельних блоків в тому випадку, якщо кладка створена в такий спосіб: бічні грані кожного наступного ряду перпендикулярні бічних гранях ряду попереднього.

фундамент

облаштування фундаменту

Якщо проект будинку передбачає будівництво підвалу, тоді побудувати будинок з керамзитобетонних блоків своїми руками без застосування залізобетонних блоків вам не вдасться. Якщо ж підвалу по проекту немає, тоді можна буде обійтися спорудою фундаменту стрічкового типу.

Порада. Після того як фундамент буде готовий йому необхідно дати час для того, щоб він відстоявся протягом 3 місяців.

Для того щоб побудувати фундамент, як втім і сам будинок, вам будуть потрібні наступні інструменти і матеріали:

  • Блоки керамзитобетонні;
  • Прути арматури;
  • екскаватор;
  • Піщано-гравійна суміш;
  • цемент;
  • вода;
  • Брус дерев'яний;
  • Мінеральна вата;
  • Пінопласт;
  • Пінзеля;
  • Фольга алюмінієва;
  • штукатурка;
  • Матеріал для оформлення фасаду.

Стіни підвалу повинні бути вище рівня землі на 50 см.

спорудження кладки

зведення стін

Міцне і довговічне будівля з керамзитобетону - це споруда, що складається з трьох основних частин:

  1. фундамент;
  2. стіни;
  3. Перекриття.

Всі ці частини між собою взаємопов'язані. Для облаштування цоколя чудово підійдуть блоки, мають розміри 20/29/59 см. Такі параметри дозволяють кладці демонструвати прекрасні гідрофобні і ізоляційні характеристики, що гарантує вам сухий і теплий підвал.

Будуємо будинок з керамзитобетонних блоків своїми руками, укладаючи блоки таким же чином, як укладають цеглу. Установка арматурних прутів дозволяє в рази збільшити міцність створюваної бетонної конструкції .

Починати укладання штучних елементів слід з кутів, переміщаючись по периметру. Для установки блоків використовується звичайний цементно-піщаний розчин товщиною шару близько 3 см.

Для установки блоків використовується звичайний цементно-піщаний розчин товщиною шару близько 3 см

Процес укладання матеріалу

Зверніть увагу!
Можливе укладання матеріалу і в 3 шари, але сьогодні необхідність такого будівництва досить спірне питання з огляду на те, що термін придатності утеплювача, що укладається між шарами, становить всього 10 років.

утеплення

Схема пристрою утеплення

Якщо всі основні будівельні процеси закінчені, приходить саме час задуматися про обробку будови. Технологія будівництва будинку з керамзитобетонних блоків обумовлює, що перш, ніж братися за процес облицювання будівлі, слід подумати про утеплювальні шарі.

Оптимальним вважається метод утеплення керамзитобетону за допомогою мінеральної вати. Саме даний утеплювач здатний максимально якісно утримувати тепло.

Порада. Якщо ви додасте до подібного утеплення ще і шар алюмінієвої фольги, то зумієте захистити створене будова від сильних морозів.

Непоганий варіант теплоізоляції конструкції передбачає використання мінеральних волокон в якості ізоляції під гіпсокартоном при внутрішній обробці, а зовні шар пінополістиролу. Вся справа в тому, що властивості мінеральної вати і пінополістиролу подібні, але ціна його в рази менше.

Вибір утеплювача для бетону може залежати від наступних факторів:

  • Внутрішнє оздоблення - штукатурка без армування; розмір несучої стіни - 45/19/24 см; теплоізоляція - мінеральна вата або пінополістирол шаром 10 см з теплопровідністю 0,035 Вт / м;
  • Внутрішнє оздоблення - штукатурка без армування; розмір несучої стіни - 45/19/24 см; кладка - в перев'язку; теплоізоляція - мінеральна вата або пінополістирол шаром 5 см з теплопровідністю 0,05В т / м;
  • Внутрішнє оздоблення - штукатурка без армування; розмір несучої стіни - 45/30/24 см; теплоізоляція може бути обрана будь-яка.

Порада. Кріплення листів утеплювального матеріалу може вестися за допомогою саморізів або дюбелів, для установки яких знадобитися застосування такого методу, як алмазне буріння отворів в бетоні.

фасадна обробка

Приклад оздоблення фасаду

Оздоблення керамзітобетонного фасаду - це процедура, яка несе в собі не тільки естетичний зміст, але також і практичне і функціональне значення. Керамзитобетон здатний витримати вплив вологи, але при температурних перепадах поверхню його може растрескаться.

Крім того, подібні поверхні здатні витримувати досить серйозні навантаження, але перед тим, як робити обшивку, слід все ж передбачити армування

Порада. В процесі будівництва фундаменту слід заздалегідь подумати про обробку та забезпечити відстань приблизно в цегла для облаштування фасаду.

Облицьований керамзитобетон, що не вимагає додаткової обробки

Цегла, натуральний камінь, сайдинг, мозаїчні плити, штукатурка, мармур, термопанелі - це всього лише малий список матеріалів, які можуть бути застосовані для обробки фасадів такого типу.

кольоровий керамзитобетон

Розрахунок вартості будівництва

Для того щоб дізнатися скільки коштує побудувати будинок з керамзитобетонних блоків слід в першу чергу визначитися з матеріалом для обробки фасадів, тому що дана величина може надавати на суму істотний вплив.

Враховувати варто також витрати на доставку і розвантаження матеріалу. Якщо ви вирішили скористатися послугами професіоналів, а не будувати будинок самостійно, тоді зарплати робітникам теж виллються в круглу суму.

Але в середньому вартість будівництва 1 м2 метра будови такого типу складе приблизно 15 тисяч рублів.

На закінчення

Керамзитобетонний будинок

Будинки, створені з керамзитобетону, це будови, які можуть прослужити і 50 і 100 років. Їх довговічність і обумовлює популярність матеріалу на сучасному ринку.

Однак багато хто забуває про деякі недоліки матеріалу, які при недотриманні технології обробки будови, можуть привести до руйнування конструкції. З цієї причини дуже важливо заздалегідь продумати не тільки сам процес будівництва, а й процес обробки фасаду, що забезпечує захист блоків від атмосферних явищ.

А дізнатися ще більше нюансів процесу будівництва будинків з даного економічного і екологічного матеріалу ви зможете, переглянувши відео в цій статті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама