Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кладка газобетону - технологія і правила, відео інструкція, вартість укладання блоків

  1. Матеріали і основні правила укладання
  2. Технологія і розцінки
  3. Роботи в зимовий час

На сьогоднішній день найбільш затребуваним матеріалом на будівельних майданчиках по праву можна назвати газобетон. Він використовується як для будівництва котеджів (з окремих блоків), так і для заповнення простору при будівництві монолітно-каркасних стін.

Газобетон - це різновид пористого бетону, що має пористу структуру, на 85% заповнену газом або повітрям. За рахунок цього забезпечуються такі властивості матеріалу, як легка вага, знижена теплопровідність, зручність в застосуванні.

Матеріали і основні правила укладання

Кладка газобетону здійснюється з використанням клейового розчину (суха суміш заводського виробництва). У нього входить цемент, пісок, а також водоудерживающие, гідрофобні, пластифікуючі добавки. Оптимальна температура повітря, при якій здійснюється процес - від +5 до +25 ° C. Якщо ж температура повітря вище + 25 ° C, то блоки бажано рясно зволожувати водою.

При роботі в холодну пору року, необхідно використовувати спеціальний клей з протиморозною добавкою.

Розчин для кладки готується безпосередньо на місці будівництва. Клейовий розчин доставляється з заводу, і готується відповідно до інструкції, надрукованій на пакеті. В якості ємності для приготування клею краще використовувати пластмасове відро. У нього, при постійному перемішуванні, поміщається суха суміш і вода в пропорції, зазначеної на упаковці. Через 10-15 хвилин після змішування розчин повторно перемішується. В процесі роботи, для підтримки потрібної консистенції його також треба періодично перемішувати. Застосування цього матеріалу виключає необхідність додаткового утеплення стін. Використовувати клей необхідно протягом трьох годин .

Існують правила, за якими здійснюється кладка блоків газобетону: Існують правила, за якими здійснюється кладка блоків газобетону:

  • Перше, що потрібно виконати - правильно доставити матеріал на будівельний майданчик. Зазвичай блоки упаковуються в термоусадочну плівку для запобігання від опадів і зміщення при транспортуванні, і укладаються акуратно на піддони. Розвантаження виконувати можна за допомогою навантажувачів або м'яких строп;
  • Обов'язково необхідно вирівнювати поверхню викладеного шару за допомогою терки. Якщо виникнуть перепади рівнів, це може привести до утворення вертикальних тріщин;
  • Кладку краще починати з кутів будівлі, рядами по всьому периметру;
  • Якщо в подальшому для обробки стін буде використовуватися штукатурка з двох сторін, необхідно вертикальний шов насухо витерти, а не заповнювати клеєм - це збільшить теплоізоляційну однорідність;
  • При відсутності мокрій обробки стіни з одного боку, вертикальний шов заповнюється частково, для виключення продування укладання;
  • Якщо блоки заглиблюються в грунт стіни, а необхідно виконати пристрій діафрагм жорсткості і якщо розрахункове навантаження більше 70% від несучої здатності, заповнюється клеєм весь вертикальний шов.

Для зовнішніх стін використовуються блоки товщиною від 375 до 400 мм, перегородки викладаються завтовшки не менше 250 мм, а декоративні стіни не менше 100 мм.

Технологія і розцінки

  1. На фундамент укладається гідроізоляція, яка запобігає капілярний підсос. Це зазвичай бітумні рулонні матеріали або полімер-цементні розчини, основою для яких служать сухі суміші. Обов'язкова умова - добре вирівняти поверхню фундаменту, для цього можна використовувати цементно-піщаний розчин.
  2. Укладаємо перший ряд газобетонних блоків. Максимальна увага слід приділити укладанні першого ряду газоблоків. Зробивши його горизонтальну поверхню рівною, ви по максиму полегшите собі подальшу роботу;
  3. Постійно контролюємо рівнем, наскільки рівно викладений ряд. Якщо в ряду утворюється зазор менше ніж довжина цілого блоку, потрібно виготовити так званий доборний блок. Перед установкою обидві торцеві поверхні промазиваются клеєм.
  4. Другий і наступні ряди необхідно вести з перев'язкою блоків. Не можна допускати зміщення рядів відносно один одного менше ніж 12 см.
  5. Виконуються перекриття прорізів. Елементами перемичок можуть бути сталеві профілі, залізобетонні вироби або дерев'яні бруски. При виготовленні перемичок на місці вони являють собою монолітні залізобетонні вироби, які заливаються в порожнину U-их блоків.
  6. Установка перегородок. Якщо перегородка віброізольованого від несучих стін тоді вони не приклеюються до обрамляють стін і підстави, а встановлюються на спеціальну віброгасильних прокладку, яка виключає передачу шуму від несучих конструкцій. Матеріалом для цього може служити ДВП, пінополістирол, пінополіетилен і інші еластичні матеріали. Прорізи в перегородках перекриваються звичайної дерев'яної опалубкою.

[Note] Виконується армування кладки з газобетону. Це знижує ризик появи тріщин. Зазвичай армують перший ряд, потім кожен четвертий, зони під вікном і опорні зони перемичок. У більшості випадків необхідно встановлювати армовану кільцеву балку під кроквяними системами і в рівні перекриттів. [/ Note]

Вартість робота з укладання становить в середньому 1500 рублів за м3 без урахування вартості газобетону.

Відео з покроковими рекомендаціями:

Як все зробити своїми руками?

Для зменшення вартості будівельних робіт багато хто воліє виконувати всі самі. Кладку можна виконати своїми руками при наявності хоча б мінімальних навичок будівництва і набору необхідних інструментів для газобетону. Для цього використовується: спеціальна кельма, яка має зубчастий профіль, який поліпшує нанесення клею необхідної товщини; рубанок для газобетону, за допомогою якого можна вирівняти горизонтальну площину рядів; пила з зубами, що має високу твердість, щоб підготувати добірні блоки.

Щоб не виникали питання про те, як укладати газобетон, чітко дотримуйтесь технологічний процес!

Особливе значення при укладанні газобетонних стін надається швах, так як хорошу теплоізоляцію стін забезпечують не тільки самі блоки, але і товщина швів, які повинні бути мінімальними - 2-5 мм Особливе значення при укладанні газобетонних стін надається швах, так як хорошу теплоізоляцію стін забезпечують не тільки самі блоки, але і товщина швів, які повинні бути мінімальними - 2-5 мм. При використанні легкого розчину товщина шва повинна бути - 8-10 мм. Якщо застосовується цементно-піщаний розчин, горизонтальний шов - 10-15 мм, вертикальний - 8-15 мм.

Роботи в зимовий час

При виконанні кладки газобетону взимку потрібно враховувати деякі особливості:

  • Не можна виконувати роботи при температурі нижче -5 ° C. Починати їх можна, тільки після того як пару днів температура протримається + 2 ° C;
  • Не можна будувати на промерзлій стіні (протягом двох днів температура була -2 ° C);
  • Не можна виконувати роботи під час опадів (стіни краще накрити плівкою або руберойдом);
  • При поновленні робіт після тривалої перерви потрібно перевірити стіну на наявність пошкоджень.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама