Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

НДІ «Теплостен» - блоки Теплостен, будівельне обладнання, проекти будинків, проекти котеджів, будівництво будинків, будівництво котеджів, нові технології, будматеріали, сухі суміші, керамзитобетонні блоки, каркасні будинки, будуємо будинок, стінові будівельні блоки

В процесі багаторічних досліджень НДІ «Теплостен» створив і впровадив у масове промислове виробництво новітній будівельний матеріал - теплоеффектівний стіновий блок «Теплостен». Цей матеріал поєднав в собі практично всі необхідні для комфортного проживання складові стіни сучасного кам'яного будинку.

Цей матеріал поєднав в собі практично всі необхідні для комфортного проживання складові стіни сучасного кам'яного будинку

Застосування теплоефективного блоку позбавляє будівельників від таких трудомістких і дорогих операцій, як утеплення стіни і декоративне її оформлення. Блок легкий і порівняно великий (400 х 300 х 200 мм), завдяки своїм точним геометричним розмірам (± 1 мм) укладається на шар клею товщиною не більше 2-4 мм. Витрата клею мінімальний (25 кг на один м3 блоків, а значить і споживання води незначно. Це, в свою чергу, надає можливість негайно, після закінчення зведення навіть одного першого поверху приступати до внутрішнього оздоблення гіпсокартоном або штукатурними сумішами, тобто технологія зведення стін з блоків «Теплостен» передбачає майже повну відсутність «мокрих» процесів.

При своїй уявній простоті теплоеффектівниє блоки повністю відповідають своїй назві, що добре характеризує представлений нижче графік:

Основною сировиною для виробництва теплоефективних багатошарових стінових блоків є:

  • портландцемент (М-500);
  • керамзитовий гравій (фр. 0,5-5 мм);
  • пісок (фр. 2,2-2,5 мм);
  • прискорювач твердіння УП-2;
  • піноутворювач ПБ-2000 або повітровтягуюча добавка SDO-L;
  • пінополістирол (25 кг / м3);
  • вода.

Для виготовлення блоків можуть також застосовуватися найрізноманітніші місцеві сипучі матеріали. Зокрема золи «забирає», відходи чорної металургії, шлаки. Причому при використанні місцевої сировини собівартість одержуваної продукції - теплоефективного блоку, значно скорочується, причому без зниження його споживчих якостей. Зокрема дослідження, проведені за завданням НДІ «Теплостен» науково-дослідним інститутом бетону та залізобетону (НИИЖБ) по використанню доменного граншлака Західно-Сибірського металургійного комбінату при виробництві блоку «Теплостен» дали позитивний результат.

З урахуванням останніх вимог СНиП II-3-79 «Будівельна теплотехніка» стінні блоки мають тришарову конструкцію:

  • несучий шар - поризований керамзитобетон класу В7,5-В10 щільністю 1200-1400 кг / м3;
  • внутрішній шар - пінополістирол щільністю 25 кг / м3;
  • фактурний (захисно-декоративний) шар зі звичайного бетону класу В10-В12,5 щільністю 1500-1700 кг / м3.

Внутрішній і несе шари пов'язані між собою арматурними базальтопластікових стрижнями:

Захисно-декоративний зовнішній шар виконаний з щільного бетону і може мати будь-яку фактуру і, в подальшому, фарбуватися в будь-який колір фасадними фарбами. Перераховані особливості блоку дають необмежений простір для втілення будь-яких фантазій архітектора:

Змінюючи товщину теплоізоляційного шару з пінополістиролу можна виготовляти блоки для будь-яких кліматичних зон Росії.

Для зведення будівель використовується кілька видів блоків, для кожного з яких розроблена своя оснащення, що входить в комплект поставляється НДІ «Теплостен» лінії Лещікова ЛЛБ-3/6. Номенклатура виробів включає в себе наступні блоки:

  • рядові (в тому числі рядовий блок з отвором для повітряного клапана, що забезпечує вентиляцію будинку);
  • кутові (внутрішні, зовнішні);
  • з чвертю для отворів;
  • поясні;
  • добірні.

рядові (в тому числі рядовий блок з отвором для повітряного клапана, що забезпечує вентиляцію будинку);   кутові (внутрішні, зовнішні);   з чвертю для отворів;   поясні;   добірні

Можлива розробка і виготовлення форм для виготовлення будь-яких інших блоків за бажанням замовника, наприклад блоку для зведення закругленою стіни заданого діаметра та ін.

Розроблені проектним бюро НДІ «Теплостен» проекти будинків враховують габаритні розміри блоків і передбачають зведення стін будинків, використовуючи тільки представлені номенклатурою блоки. Це набагато полегшує і прискорює процес будівництва тому мулярам не доводиться випилювати з блоків добірні частини кладки.

Нові теплоеффектівниє блоки перевершують існуючі аналоги по теплотехнічних характеристиках, високим ступенем готовності і естетичною привабливістю (ТУ 5835-002-38395959-2002). На блоки і обладнання їх виробляє НДІ «Теплостен» отримані відповідні патенти та сертифікати:

На блоки і обладнання їх виробляє НДІ «Теплостен» отримані відповідні патенти та сертифікати:

Застосування теплоеффектівних блоків в будівництві приносить забудовнику відчутний економічний ефект. Незначна вага блоків знижує транспортні витрати і позбавляє будівництво від необхідності мати підйомні пристрої. Застосування клею, а не цементних розчинів, виключає доставку великої кількості води, цементу і піску на будівництво, дає постійну високу якість кладки, зводить до мінімуму важкий, не продуктивний ручна праця. Чіткі геометричні розміри блоку і продумана його номенклатура дозволяє використовувати персонал нижчої кваліфікації. Швидкість кладки не співмірні з жодним іншим матеріалом, тим більше, що при зведенні стін будівельник позбавлений від подальшої її зовнішньої обробки. Стіна просто фарбується за допомогою фарбопульта або будь-яким іншим традиційним способом. Міцність стіни, покладеної на клей, стає максимальної протягом всього декількох годин. Це дозволяє не обмежувати продуктивність бригади мулярів при кладці стіни технологічними перервами. В ідеальному випадку бригада з чотирьох чоловік може викласти один поверх будинку за одну добу !!!

Швидкість зведення будинків з теплоефективних блоків в кілька разів перевершує швидкість будівництва будинків з будь-яких інших матеріалів. Будівельник отримує можливість при більш низьких витратах, за той же час, і тими ж бригадами, побудувати в кілька разів більше сучасних прекрасних кам'яних будинком, попит на які дуже високий.

Теплоефективних блок з успіхом може застосовуватися і при зведенні багатоповерхових каркасних будинків в якості захищає самонесучого матеріалу. В цьому випадку його несуча частина може бути навіть зменшена до 70-100 мм, що дає додаткове джерело економії при виробництві блоку, знижуючи його собівартість.

Нижче наведено приблизний розрахунок витрат часу і матеріалів на зведення малоповерхових будинків при використанні цегли або теплоефективного блоку, представлений у вигляді рекламного матеріалу:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама