Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обшивка будинку Блок Хаусом - сучасний і красивий варіант облицювання

  1. Що це за матеріал
  2. З натуральної деревини
  3. вініловий
  4. металевий
  5. Технічні характеристики матеріалу
  6. особливості монтажу
  7. Підготовка стін для монтажу
  8. Монтаж дерев'яного блок Хауса
  9. Монтаж вінілового «блок Хауса»
  10. висновок

Який матеріал виробники і продавці будівельних матеріалів позиціонують як «блок Хаус»? У країнах Європи каркасні збірні будинки, що складаються з комплексу складових елементів, називають «блок Хаусом».

Дослівно - блоки для будинку. У Росії під цим терміном маються на увазі панелі для зовнішньої обробки будинку з дерева або ж імітують породи натуральної деревини. Звичайно, обшивка будинку блок Хаусом своїми руками набагато зручніше і економічніше, ніж стандартні штукатурно-оздоблювальні роботи із залученням дорогих бригад будівельників.

Звичайно, обшивка будинку блок Хаусом своїми руками набагато зручніше і економічніше, ніж стандартні штукатурно-оздоблювальні роботи із залученням дорогих бригад будівельників

Чудове оформлення фасаду за допомогою блок Хауса

Привабливість і особлива аура комфорту і затишку, яку створює оздоблення з дерева, не зрівняється ні з одним іншим варіантом декору фасаду. З давніх-давен в Росії будинки зводилися з дерева. Мудрість наших предків не викликає сумнівів.

Дерево - найкращий варіант для внутрішньої і зовнішньої обробки житлових приміщень. Будинки обшиті блок Хаусом можуть бути побудовані з різноманітних матеріалів - каменю, цегли або цементних блоків, але обробка деревиною відразу ж, надає будівлі презентабельний і ефектний дизайн.

Що це за матеріал

Повна імітація будинку з бруса

На сьогоднішній день ринок будівельно-оздоблювальних матеріалів пропонує кілька варіантів панелей блок-Хауса призначених для внутрішньої і зовнішньої обробки:

  • Обшивка з натуральної деревини, в основному хвойних порід. Плоскі з одного боку і опуклі з іншого смуги зовнішньої обробки з пазовими кріпленнями;
  • Обшивка блок Хаус зі штучних матеріалів - вінілу з додаванням пластифікаторів і захисних зміцнюючих складових;
  • Металевий блок-Хаус - стійкий до корозії і довговічний варіант облицювання.

З натуральної деревини

Дошка блок-Хауса з дерева

Матеріал являє собою оструганную і оброблену дошку плоску з одного боку і опуклу з іншого. Оздоблення дерев'яним блок-Хаусом є повною імітацією будинку, побудованого з натурального бруса.
Дерев'яний блок-Хаус виробляють як з хвойних, так і з листяних порід дерева:

  • Матеріал з сосни, модрини та ялини володіє природними водовідштовхувальними властивостями за рахунок підвищеного вмісту натуральної смоли в деревині. Обшивка стін блокхаусом з дерева хвойних порід мало схильна до гниття і цвілі. Це обумовлено тим, що в хвойних породах дерев міститися натуральні антисептичні компоненти. Оздоблення таким матеріалом, особливо блок-Хаусом з модрини, гарантує міцність і довговічність облицювання. Ціна на блок-Хаус з сосни найдемократичніша і таку обробку будинку може дозволити собі практично кожен забудовник. Технологія обшивки блокхаусом не припускав матеріали з ялини. З ялинової деревини виробляють тільки вагонку для внутрішнього облицювання, так як цей матеріал не володіє необхідною міцністю для зовнішнього облицювання будинків;
  • Листяні породи дерев, такі як дуб, вільха, береза досить дорого коштують і рідко застосовуються для виготовлення обробки блок-Хаус. Але при бажанні цілком можна замовити такий вид облицювання в індивідуальному порядку. Обробку з дуба можна назвати практично вічної, так як це найміцніша і стійка до погодних умов деревина.

Проста облицювання невеликого будинку дерев'яним блок-Хаусом

Обшивка дерев'яного будинку зовні блок Хаусом цілком може бути виконана самостійно. Важливо знати тільки деякі особливості монтажу даного виду зовнішньої обробки.

Важливо. Купуючи блок-Хаус з натуральної деревини, обов'язково переконайтеся в його якості. Багато недобросовісні виробники використовують в процесі виробництва вологий і недоброякісний матеріал. Панелі повинні бути рівними, без сучків. Вологість допускається не вище двадцяти відсотків. Це повинно бути сертифікати на дані будівельні матеріали.

вініловий

Облицювання фасаду вініловим блок-Хаусом

Як би дивно це не звучало, але вініловий сайдинг блок-Хаус набагато міцніше і надійніше натурального. Цей матеріал не схильний до дії вологи, не гниє і не пліснявіє, а також практично не вимагає догляду.

Обшивка блок Хаусом своїми руками займає зовсім небагато часу. Використовуючи вініловий блок-Хаус зручніше стикувати пази панелей, а також кріпити всю необхідну фурнітуру. При монтажі не потрібне проведення столярних робіт, які передбачає натуральний варіант цієї обробки.

Різноманітність фактур, кольорів і відтінків вінілового блок-Хауса дозволяє створити унікальний і неповторний декор фасаду. Імітацію рідкісних порід деревини вінілового блок-Хауса на перший погляд не відрізнити від обробки натуральними матеріалами.

металевий

Виготовляється з оцинкованої сталі з полімерним захисним покриттям. Різноманітність забарвлень дозволяє виконати цікавий декор фасаду, як видно на фото. Вартість матеріалу нижче, ніж вінілового і дерев'яного блок-Хауса, але, все ж, обробка з металу наводить на думку про виробничому приміщенні, а не про затишний будиночок на лоні природи.

Технічні характеристики матеріалу

панелі

Технологія обшивки будинку блок Хаусом передбачає утеплення та гідроізоляцію стін, цоколів і фронтонів будинків, побудованих з найрізноманітніших матеріалів (цегли, дерева, залізобетону і каменю).

До переваг облицювання будинку блок-Хаусом можна віднести наступні факти:

  • Легкість і швидкість монтажу, який цілком можна виконати своїми руками;
  • Чудовий зовнішній вигляд обробки;
  • Можливість додаткового утеплення і гідроізоляції стін;
  • Довговічність і міцність облицювання;
  • Наявність вентиляції фасаду;
  • Екологічну чистоту і безпеку матеріалу для обробки;
  • Обшивка блокхаус фронтонів дозволяє організувати якісну вентиляцію і утеплення горищного приміщення;
  • Матеріал не втрачає колір протягом тривалого часу і не вигорає на сонці;
  • Цей вид обробки стійкий до впливу несприятливих погодних умов;
  • Матеріал стійкий до перепадів температур і може застосовуватися в регіонах з низьким зимовим температурним режимом.

Щоб знати, як правильно обшити будинок блок Хаусом, розглянемо і мінуси матеріалу, які, на жаль, теж є можна віднести наступні властивості блок-Хауса:

  • блок-Хаус з дерева легкозаймисті речовини. Але на сьогоднішній день виробники обробляють деревину спеціальними протипожежними просоченнями, що значно знижує ймовірність загоряння;
  • Облицювання з натуральної деревини вимагає постійного догляду. Обробки дезінфікуючими просоченнями, очищення і фарбування спеціальними водовідштовхувальними грунтовками;
  • Металевий сайдинг блок-Хаус , Як того вимагає інструкція по монтажу, обов'язково встановлюється з шаром утеплювача, так як теплопровідність металу дуже висока.

особливості монтажу

Монтаж шару тепло- і гідроізоляції при облицюванні

Даний вид облицювання можна встановлювати на поверхні, виконані з різноманітних матеріалів - каменю, цегли, деревини. Перед тим, як обшити будинок блокхаусом треба попередньо підготувати поверхню стін і цоколя. А також облицювання з різних матеріалів має свої особливості проведення монтажних робіт.

Підготовка стін для монтажу

Установка гідроізоляції на дерев'яну обрешітку перед облицюванням

Стіни будинку повинні бути рівними, без вибоїн і відколів. Це необхідно тому, що в негоду в тріщини може потрапляти волога і, замерзаючи, руйнувати поверхню стіни. Тому всі нерівності і вибоїни треба обштукатурити цементним розчином.

Перед тим як обшивати блокхаусом стіни дерев'яного будинку їх треба обробити антисептичної ґрунтовкою глибокого проникнення і очистити від цвілі. Перед монтажем облицювання непогано покрити всі дерев'яні поверхні оліфою, що запобіжить процеси гниття дерева під облицюванням.

Монтаж дерев'яного блок Хауса

Обшивка дерев'яним блок-Хаусом

Монтажні роботи по зовнішній облицюванні будинку дерев'яними панелями повинні проводитися в такій послідовності:

  • Спочатку потрібно ізолювати від вологи поверхню стін. Стіни з дерева обробляють вологовідштовхувальною ґрунтовкою, а цегляні і бетонні стіни покривають шаром спеціальної гідроізоляційної плівки.
  • Далі встановлюється решетування для кріплення смуг облицювання з кроком в п'ятдесят сантиметрів, строго вертикально. Правильність установки напрямних перевіряють за допомогою рівня, виска і кутника.
  • Обшивка блок Хаус з дерева передбачає свердління отворів для кріплення в дошках облицювальний матеріал;
  • Облицювання виконується на оцинковані саморізи. Капелюшки саморезов після монтажу заливають спеціальним водонепроникним клеєм або декорують спеціальними накладками, що продаються разом з матеріалом.
  • Замкові кріплення-пази дерев'яного блок-Хауса дають можливість швидко виконати облицювання фасаду.

Важливо. Панелі дерев'яного блок-Хауса перед установкою треба витримати при вуличній температурі один - два дні, захистивши їх від намокання. Це необхідно для того, щоб матеріал придбав потрібну температуру і вологість. Інакше облицювання може деформуватися після установки за рахунок висихання або зволоження деревини.

Монтаж вінілового «блок Хауса»

Оздоблення фасаду вініловим блок-Хаусом

Як обшити будинок блок Хаусом своїми руками, не вдаючись до допомоги фахівців? Вініловий блок-Хаус монтується на спеціальну обрешітку, встановлену строго вертикально. Кріплення та вся необхідна фурнітура для установки продаються зазвичай разом з матеріалом.

Важливо. При монтажі вінілового блок-Хауса завжди треба враховувати зазор на розширення і стиснення матеріалу при зміні температури. Цей зазор стандартно становить від шести до десяти міліметрів, залежно від пори року.

У мережі інтернет можна знайти відео матеріали з покроковою інструкцією по монтажу вінілового блок-Хауса. Їх вивчення значно спростить монтаж облицювання.


Установка металевого блок Хауса

Установка металевого блок Хауса

Монтаж металевого блок-Хауса

блок-Хаус з металу монтується на спеціальні оцинковані кріпильні профілі, які закріплюються на стінах кронштейнами.

Важливо. Для облицювання старих будинків, а також будівель з полегшеним фундаментом металевий блок-Хаус не рекомендований. Цей облицювальний матеріал має велику вагу і несе додаткове навантаження на стіни і фундамент будинку. Тому для старих будівель і будинків з полегшеним фундаментом краще використовувати обробку з вінілу.

висновок

Відносно нова технологія обшивки блокхаусом приватних житлових будинків дозволяє не тільки виконати ефектний дизайн фасаду, але і утеплити будова. Так як технологія установки блок-Хауса передбачає утеплення та гідроізоляцію стін, фундаменту і фронтону будинку.

Завдяки використанню системи навісний фасад забезпечується якісна вентиляція простору під облицюванням і в приміщенні регулюється комфортний мікроклімат. Тому можна з упевненістю сказати, що вдома обшиті блок Хаусом комфортні для проживання. А їх зовнішній вигляд і дизайн фасаду радують око теплими відтінками натуральної деревини.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама