Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення будинку блокхаусом своїми руками - особливості монтажу і специфічність матеріалу

  1. Блокхаус - параметри матеріалу
  2. монтаж блокхаус
  3. Вимоги до матеріалів і основі
  4. Підготовка до укладання
  5. Блокххаус на стіни - технологія обробки
  6. Як оформити кути
  7. Ціна обробки блокхаусом
  8. Висновок - обробка будинку блокхаусом: погано або добре

Оздоблення деревиною - подібний варіант облицювання буде популярним у всі часи, досвідчені будівельники в цьому не сумніваються. Справа в тому, що дерево не тільки робить зовнішній вигляд вашого будинку більш розкішним і респектабельним - деревину характеризують високі експлуатаційні показники, і що найцінніше - безпека в екологічному плані. Облицювання будинку блокхаусом - прекрасний спосіб облагородити свій будинок з бетону або цегли, дати йому природну, натуральну красу.

Блокхаус - параметри матеріалу

За всіма зовнішніми показниками блокхаус дуже схожий на колоду, але його експлуатаційні характеристики набагато вище.

За всіма зовнішніми показниками блокхаус дуже схожий на колоду, але його експлуатаційні характеристики набагато вище

Приблизно так виглядає будинок, який обшили блокхаусом

Чому сьогодні обробка будинку блокхаусом користується такою популярністю? На це є безліч причин, наприклад:

  • Високий рівень міцності;
  • Вражаюча пожежна безпека;
  • Блокхаус має порівняно малою масою;
  • Відрізняється стійкістю проти шкідливих променів ультрафіолету;
  • При використанні блокхаус можна забути про додаткової теплоізоляції - дерево чудово проводить тепло;
  • Матеріал не гниє, відмінно протистоїть різним шкідників;
  • Вартість помірна;
  • Монтаж здійснюється легко;
  • Протягом багатьох років обробка будинку блокхаусом збереже свої первинні властивості (чого не можна сказати про багатьох альтернативних рішеннях).

монтаж блокхаус

Поговоримо про те, що собою являє монтаж блокхаус.

Поговоримо про те, що собою являє монтаж блокхаус

Якщо слідувати рекомендаціям, проблем при монтажі блокхаус не виникне

Вимоги до матеріалів і основі

Щоб термін служби нової обшивки блокхаусом був максимально довгим, слід дотримуватися деяких правил при виконанні роботи:

  1. Дошки блокхаус потрібно укладати лише на сухі стіни. Крім того, основу попередньо очищають від грибка, цвілі, стара штукатурка також знімається.
  2. Перед установкою панелей їх сушать. Якщо вологість буде занадто високою - вся майбутня обшивка блокхаусом при висиханні може покоробитися, тобто, обробку треба буде робити за новою.
  3. Обшивка будинку Блок Хаусом - своїми руками або за допомогою фахівців робиться з умовою того, що в якості кріплення застосовують виключно оцинковані елементи. Якщо ігнорувати цей пункт, патьоки іржі зіпсують всю оббивку.

Так виглядають дошки блокхаус, які повністю готові для використання

Підготовка до укладання

Перш ніж братися за обшивку зовнішньої частини будинку, потрібно почекати деякий час - щоб ваші нові, недавно куплені панелі, злегка адаптувалися до кліматичних умов свого майбутнього перебування.

Поки блокхаус «готується», слід також провести певні ремонтні роботи, які включають в себе наступне:

  1. Спочатку обов'язково встановлюється пароізоляційний матеріал - з цим завданням чудово справляється доступний пергамін або ж плівка перфорована. Пароізоляцію при обробці блокхаусом кладуть внахлест, в роботі також застосовується алюмінієвий скотч.
  2. Перш ніж обшивати фасад будинку Блок Хаусом, слід зробити обрешітку. Виконувати її слід лише з матеріалів, які попередньо обробили антисептиками. Кріпити брус до стіни з дерева можна легко за допомогою гвинтів-саморізів або простих цвяхів.

Якщо потрібно обробити блокхаусом цегляну кладку, під рамні дюбелі доведеться виконати спеціальні отвори.

При розташуванні брусків обрешітки керуються наступним правилом: в майбутньому між ними повинен вільно поміщатися шар теплоізоляції. Як показує практика, проміжку в 0,6 м цілком достатньо між брусками.

Блок хаусом можна сміливо обшивати цегляну кладку

  • В рамках наступного етапу укладається теплоізоляційний матеріал. Відмінна теплоізоляція під блокхаус - скловолокно. У продажу цей матеріал можна знайти у вигляді мінеральної вати або плит. Мінвата сьогодні випускається, в тому числі, і у вигляді рулонів.
  • Далі, настилається гідроізоляційний шар. Як цього матеріалу ідеально підходить плівка вологонепроникна. Вона просто кріпиться на бруски обрешітки - щоб було простіше, використовуйте в роботі будівельний степлер.
  • Після всіх вищеописаних операцій слід зробити ще одну обрешітку. Ось і все - тепер обробка будинку блокхаусом зовні може бути виконана без всяких складнощів своїми руками.

Блокххаус на стіни - технологія обробки

Якщо під час роботи ви вирішили, що матеріал слід піддати тонування, то заздалегідь радять пофарбувати пази і шипи дошки - не виключено, що в майбутньому її розмір зміниться, тобто - на увазі виявляться смуги, що не фарбувати. Нерідко також тонують матеріали, які використовуються для облицювання сходів всередині будинку або зовні (В альтанках, мансардах).

Монтаж блокхаус: інструкція:

  • З нижнього ряду починають кладку дощок.

Приємний колір, вражаючі характеристики, простота укладання - тому обробка будинку блокхаусом користується великим попитом

Якщо порівнювати з іншими оздоблювальними матеріалами, які часто застосовують для обшивки будинків, блокхаус прийнято укладати виключно в горизонтальному положенні.

  • Кляймери при обробці будинку блокхаусом використовують не часто - це обумовлено їх малої надійністю. Кріплення виконують цвяхами або саморізами.

Оскільки блокхаус, який вибирають для оздоблення будинків, має достатню товщину, рекомендується використовувати саморізи - цвяхи лише в крайньому випадку. Це пояснюється тим, що через температурних розширень панелі часто вивертаються. Цвяхи, відповідно, також витягуються з своїх гнізд. Саморізи ж прийнято угвинчувати в отвори, які зроблені заздалегідь. Оскільки блокхаус, який вибирають для оздоблення будинків, має достатню товщину, рекомендується використовувати саморізи - цвяхи лише в крайньому випадку

Кріплять блок хаус часто за допомогою саморізів

  1. Щоб дошка блокхаус була закріплена надійно, її найкраще кріпити відразу на два самореза. Один повинен бути недалеко від паза, інший - близько шипа.
  2. Дошки слід укладати так, щоб вони розташовувалися шипом вгору. Це обумовлено тим, що волога в пазах легко накопичується. Крім того, по вертикалі і горизонталі між дошками залишають незначний проміжок - це необхідно для вентилювання.
  3. Наступний етап обробки будинку блок хаусом - обробка зазорів: тут вибирають або шпаклівку, або ж встановлюються дерев'яні шканти (кріпляться на клей). Надлишки шканта просто обрізають, краю - шліфують.
  4. Коли робота виконана, поверхня блокхаус часто обробляється тонуючими складами або спеціальними лаками. Це роблять так: на дошки спочатку наносять один шар складу, далі робиться шліфування, потім знову наносять склад - вже в два шари.
  5. Відео: обшивка блокхаусом будинку - невеликий урок для того, щоб закріпити все вищеописане. Обов'язково подивіться, можливо, ви знайдете відповіді на ті питання, які ми не розглядали. Насправді все не складніше, ніж обробка сходів деревом - при бажанні розбереться будь-яка людина навіть з мінімальним будівельним досвідом.

Як оформити кути

Коли виконується обробка блокхаусом старого будинку, окрему увагу слід приділити оббивці кутів. З цією проблемою можна впоратися легко - для цього існують спеціальні куточки, їх також називають декоративними.

З цією проблемою можна впоратися легко - для цього існують спеціальні куточки, їх також називають декоративними

Матеріал прекрасно підходить для обробки кутів - тут взагалі мінімум складнощів

Втім, у цього рішення є певні недоліки.

  • Так як плінтуса лише з виступаючою поверхнею панелей будуть стикатися, обов'язково виникнуть великі зазори.
  • В цьому випадку радять в кутку встановлювати просто струганий брус.
  • Перетини 50 на 50 цілком достатньо.
  • Далі, до даного брусу просто кріплять дошки.
  • Оздоблення будинків зовні блокхаусом ідеально підійде для оформлення як внутренннего, так і зовнішніх кутів.
  • Та частина бруса, яка виступає, завжди може бути округлена - обшивка при такому підході буде виглядати більш естетично.

Ціна обробки блокхаусом

А тепер поговоримо про вартість такої роботи.

Звичайно, все можна зробити своїми руками - було б бажання. Але, якщо у власних силах ви сумніваєтеся або ж вільного часу на подібні заняття немає взагалі, завжди можна домовитися з фахівцями.

В середньому, вартість обробки будинку Блок Хаусом становить від 600 до 1000 рублів - за кожні 10 квадратних метрів.

Звичайно, ціни на матеріал тут не враховуються - це вже окремі витрати.

Вартість матеріалу не велика - за це його також цінують

Коли купуєте блокхаус, найкраще дивіться в сторону виробів фінської або американського виробництва. Багаторічний досвід обробників говорить про те, що такі дошки відрізняються чудовою якістю, здатні перебувати в експлуатації без нарікань більш тривалий термін, відсоток бракованих виробів мінімальний.

Так як обробити будинок блокхаусом - завдання, яке по кишені не кожній родині, існує альтернативний варіант - обшити будинок Садинга, який імітує блокхаус. У наш час величезним попитом користується сайдинг з металу і вінілу - цей матеріал ідеально підходить для обробки фасадів будинків.

Які переваги має вініл, як матеріал для обшивки:

  1. Надзвичайно простий в обслуговуванні
  2. пожежобезпечний;
  3. Чи не боїться корозії;
  4. Завжди можна відремонтувати без ускладнень;
  5. Важить мало.

Плюси металевого сайдингу такі:

  • Матеріал не горить;
  • Є дуже міцним;
  • Безпечний в екологічному плані, в навколишнє середовище будь-яких небезпечних речовин не виділяє;
  • Монтаж виконується легко, як і подальше обслуговування.

Крім інших достоїнств, сайдинг обробний коштує не надто дорого, має вельми презентабельний зовнішній вигляд - ефект буде майже такою ж, як і обробка будинку блокхаусом. Ще один аргумент «за» - вибір колірної гами дуже широкий. Наприклад, без проблем ви знайдете такі відтінки:

  1. карамель;
  2. банан;
  3. фісташка;
  4. Сливки;
  5. Баклажан і ін.

Крім того, якщо ви вибрали сайдинг, майте на увазі: виробники супроводжують свою продукцію комплектуючими, в тому числі - зовнішніми і внутрішніми куточками. Також в наборі можуть бути початкові планки - за допомогою всього цього обшивка стін проводиться швидко, при цьому дуже якісно.

Щоб закріпити матеріал подивіться відео: обшивка будинку вініловим сайдингом своїми руками. Ефект - майже як від блокхаус, тільки дешевше і злегка швидше.

Висновок - обробка будинку блокхаусом: погано або добре

В наші дні блокхаус користується великим попитом. Вибирають його за різні гідності, а також тому, що цей матеріал - дуже якісна імітація колоди.

Укладання блокхаус робиться легко, в догляді матеріал невибагливий, ваш будинок буде виглядати більш реальним під цими панелями.

Мінус лише один - високі ціни, не кожна сім'я може дозволити собі такі витрати з бюджету. Так що, якщо блокхаус дуже подобається, але дозволити собі його ви не можете - сміливо використовуйте сайдинг під блокхаус - зовні відмінностей практично не буде.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама