Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пінобетонні блоки: характеристики, розміри, ціни, плюси і мінуси, ГОСТ

  1. Стандартні розміри пінобетонних блоків
  2. Розрахунки і розміри пінобетонних блоків
  3. Характеристики пінобетонних блоків
  4. Труднощі при монтажі нестандартних піноблоків
  5. Причини порушення розмірів пінобетонних блоків

При сучасних забудовах застосовуються пінобетонні блоки, розміри яких бувають різні, все залежить від призначення споруди. Щоб визначити потрібний розмір, необхідно провести розрахунок. При сучасних забудовах застосовуються пінобетонні блоки, розміри яких бувають різні, все залежить від призначення споруди

Завдяки своїм надійності, легкості, міцності і екологічності пінобетонні блоки на сьогоднішній день вважаються найбільш популярним будівельним матеріалом.

При здійсненні розрахунків потрібно враховувати деякі фактори, в тому числі тиск, що впливає на блоки, і їх технічні характеристики. Одним з найбільш головних параметрів пінобетонних блоків є товщина, так як від неї залежить міцність конструкції, тепло і звукоізоляційні властивості.

Стандартні розміри пінобетонних блоків

Стандартні розміри пінобетонних блоків.

Спочатку пінобетонні вироби випускалися одного стандартного розміру 200х200х400 мм. У процесі більш широкого використання стали необхідні блоки інших габаритів. Сучасними виробниками випускаються піноблоки з іншими розмірами, які мають:

  • ширину - 588, 388, 288 мм;
  • довжину - 300, 25, 200 мм;
  • висоту - 88, 119, 144, 188, 288 мм.

Параметри розмірів можуть поєднуватися і підбираються з урахуванням вимог проекту.

Важливо дотримуватися геометричні розміри пінобетонних блоків, так як від цього буде залежати стійкість і термін служби всієї будівлі.

Розрахунки і розміри пінобетонних блоків

Як було сказано вище, при будівництві використовуються піноблоки різних розмірів, це залежить від конструкції проекту і від бажання замовника, але за будь-яких обставин повинен проводитися розрахунок. Розраховуючи необхідний обсяг блоків, потрібно враховувати не тільки несучі конструкції, але і внутрішні стіни. Важливо розрахувати і навантаження, враховуючи при цьому щільність і міцність самих блоків, вибрати оптимальний розмір.

Важливо розрахувати і навантаження, враховуючи при цьому щільність і міцність самих блоків, вибрати оптимальний розмір

Таблиця розмірів пінобетону і витрати матеріалу на кладку.

Одним з найважливіших параметрів блоку є товщина, а довжина і висота особливого значення не мають. Раніше використовувався тільки класичний розмір, але поступово він перестав користуватися популярністю, і в наш час таких розмірів можна зустріти піскобетонні і керамзитобетонні блоки. Найбільш застосовні пінобетонні блоки з розмірами 200х300х600 мм, а для внутрішніх перегородок достатня товщина 100 мм.

Довжина піноблоків залежить від специфіки формування пінобетону. Яка б технологія не застосовувалася, резательная або ливарна, основна форма має розміром в висоту 600 мм. Після демонтажу опалубки форми або після розпилювання верхня частина заготовки стає торцевою стороною.

Використовуючи технологічну різання при виробництві, можна отримати вироби будь-якого розміру, але максимальний розмір піноблоків за вимогами ГОСТ 21520-89 не повинен перевищувати 600 мм.

За рахунок маленького ваги пінобетону найбільший блок має вагу не більше 25 кг, що сприяє безпроблемною навантаженні і кладці матеріалу. Якщо порівнювати, то пескобетона блок аналогічних розмірів важив би близько 85 кг.

Характеристики пінобетонних блоків

Порівняння властивостей пінобетону і газоблоку.

це:

  1. Теплоізоляція - завдяки комірчастої структурі має низьку тепловтрат.
  2. Звукоізоляція - акустика цього матеріалу така, що звук поглинається і не відбивається назад в порівнянні з цегляною кладкою.
  3. Легкість - через вагу знижуються витрати на транспортування і монтаж, а також знижується матеріаломісткість фундаменту і каркасу будівлі.
  4. Простота в експлуатації - при монтажі легко обробляти простими інструментами, пінобетон легко розпилюється, свердлиться і штрабится, має гарну міцність при стисненні, що не піддається старінню і грибкових утворень.
  5. Морозостійкий і вогнестійкий - за рахунок мелкопористой структури володіє морозостійкістю. А також є негорючим матеріалом і здатний витримати дію вогню близько 7 годин.

Труднощі при монтажі нестандартних піноблоків

Заготовлюючи пінобетонні блоки, необхідно звернути увагу на стандартні розміри матеріалу. Можуть не збігатися розміри по висоті, ширині і довжині на якісь міліметри. Перевірити можна шляхом розкладки піноблоку з однієї партії поруч, і візуально буде видно різницю параметрів.

Перевірити можна шляхом розкладки піноблоку з однієї партії поруч, і візуально буде видно різницю параметрів

Переваги пінобетонних блоків.

Потрібно врахувати, чим більша різниця в габаритах, тим буде більше перевитрата клеїть при виробництві монтажу. Бувають випадки, що провести монтаж на клей не представляється можливим.

Сьогоднішні будівельні ринки страждають від надлишку виробів з різницею в розмірах в 1-3 см. Такі фундаментні блоки монтуються тільки на цементно-піщаний розчин. Але є один мінус при такому монтажі - чим будуть ширше шви, тим інтенсивніше буде проходити холодне повітря в приміщення через них. Цементні і бетонні розчини мають погану теплоізоляцію і мають мостами холоду, що призводить до погіршення якостей споруди.

Є ще один мінус при монтажі пінобетонних блоків з неточною геометричній фигураций - це додаткові витрати на внутрішню і зовнішню обробку стін, так як при вирівнюванні кривизни буде необхідно накладати товстий шар штукатурки, що займають додаткові витрати часу і грошей.

Багато хто купує нерівні блоки через низьку ціну, але це згодом обертається ще більшими витратами під час монтажу та оздоблювальних робіт.

Причини порушення розмірів пінобетонних блоків

Причиною появи різних розмірів є технологічний процес виготовлення. Як було сказано раніше, при виготовленні блоків використовують литьевую і різальних технологію. Головною проблемою литтєвого методу є погана якість форм, пов'язаних з наступними факторами: люфтами, зносом, з деформацією перегородок та іншими впливами. При литтєвому методі неможливо уникнути «окрайця» на торці самого блоку, що істотно впливає на геометрію.

Використовуючи різальний метод, є можливість домогтися найбільш точних параметрів.

За рахунок застосування новітнього різального обладнання можна отримати блоки з мінімальним розходженням в розмірах.

Але не завжди. Найчастіше проблема виникає при використанні на таких установках струни. Під час різання, якщо під струну потрапить більш твердий ділянку пінобетону, струна згинається і йде в бік, і поверхня блоку виходить кривої.

Подібні проблеми відбуваються при різанні пінобетонних блоків, які набрали міцність вище, ніж рекомендується технологічними вимогами. Неправильне позиціонування струн може привести до нерівній різанні. І в цьому випадку все залежить від зносу установки і впливу людського фактора.

Отже, при заготівлі бетонних виробів важливо з усією серйозністю ставитися до розмірів. На перший погляд незначні розбіжності можуть призвести до подальших проблем і збільшення витрат на оздоблювальні роботи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама