Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пінобетонні блоки - технічні характеристики, розміри і вартість

  1. Що собою являє пенобетонний блок?
  2. Область застосування
  3. Переваги і недоліки
  4. переваги
  5. недоліки
  6. Технічні характеристики
  7. вага
  8. щільність
  9. Розміри
  10. Технологія будівництва будинку з пінобетонних блоків
  11. ціни
  12. Поради щодо використання

Нові будівельні матеріали все більше набирають популярності

Нові будівельні матеріали все більше набирають популярності. Одним з таких матеріалів є піноблок. Хоча вперше пінобетонні блоки побачили світ ще на початку минулого століття, популярними стали вони в останні кілька років.

Міцні і стійкі до вологи блоки використовують для будівництва не тільки перегородок, але і для фундаментів і несучих стін. Піноблок не схильний до руйнувань під впливом атмосферних явищ і механічних впливів.

Що собою являє пенобетонний блок?

Піноблок - це будівельні блоки з спіненого бетону. Блоки мають невеликі за розмірами закриті пори. Наявність пір робить матеріал дуже теплим і вологостійкість.

Важливо! Для виготовлення піноблоків використовують тільки натуральні компоненти, тому цей матеріал поступається по екологічності тільки дереву.

Для приготування спіненого бетону використовується:

  • портландцемент;
  • пісок;
  • золошлаків;
  • алюмінієва пудра;
  • вода;
  • фиброволокно;

Всі складові змішуються. В приготованому розчині алюмінієва пудра вступає в реакцію з водою, в результаті чого утворюються пори. Бетон збільшується в розмірах. Після того як бетон застигне, його нарізають за допомогою спеціального точного обладнання. Це дозволяє отримати блоки правильної геометричної форми. Відхилення від розмірів допустимо не більше ніж на 2 мм. Завдяки цьому, укладання піноблоку є нескладним процесом.

Важливо! Фіброволокно у складі піноблоку виконує армирующее дію, тому на відміну від газобетонних блоків вони відрізняються міцністю.

Зверніть увагу! Існує й інший спосіб виготовлення піноблоку. Приготований розчин розливають в спеціальні форми і чекають повного затвердіння пінобетону.

Область застосування

Широке застосування піноблоки знайшли в будівництві. Найчастіше застосовуються для зведення малоповерхових будівель. Будувати будинки з піноблоків можна висотою до трьох поверхів. Пінобетонні блоки застосовуються для будівництва:

  • котеджів, дач та інших приватних житлових будинків;
  • офісів;
  • сільськогосподарських або промислових будівель (складів, гаражів і так далі);

Крім цього, матеріал використовується:

  • для зведення несучих стін;
  • для будівництва міжкімнатних стін;
  • для утеплення і поліпшення шумоізоляції;
  • для реконструкції старих будівель;
  • для надбудови верхніх поверхів без потреби зміцнення фундаменту;

Призначення піноблоку залежить від його щільності:

  1. Піноблоки щільністю D100- D300 використовуються для зведення міжкімнатних стін, а також перегородок, які не несуть ніякого навантаження.
  2. Піноблоки щільністю D400- D500 застосовуються для поліпшення тепло- і звукоізоляційних властивостей приміщення, наприклад, утеплення підлоги .
  3. Піноблоки щільністю D600- D900 відмінно підходять для будівництва несучих стін в малоповерхових будівлях, а також при надбудови верхніх поверхів і для утеплення.
  4. Піноблоки щільністю понад D1000 використовуються для зведення несучих стін, фундаментів, армованих перекриттів і так далі. Такі блоки мають високу міцність, хоча мають невелику теплопровідність.

Переваги і недоліки

Свою популярність цей будівельний матеріал придбав завдяки своїм перевагам у порівнянні з іншими матеріалами, що використовуються для зведення стін.

переваги

Екологічність.

Для виготовлення піноблоку використовуються тільки натуральні компоненти, тому його використання не впливає на здоров'я людини.

Теплоізоляція.

Будинки, побудовані з піноблоків, мають гарні теплоізоляційними властивостями. Завдяки тому, що матеріал погано пропускає тепло, взимку в будинку дуже тепло, а влітку зберігається приємна прохолода.

Пожежна безпека.

Матеріал негорючий, тому він не дасть поширитися виник пожежі. По вогнестійкості піноблок відповідає першого ступеня.

Звукоізоляція.

Матеріал має відмінні звукоізоляційні властивості. У будинку з піноблоку можна насолоджуватися приємною тишею.

Міцність.

Блоки з високою щільністю мають високу міцність, яка з часом тільки збільшується.

Простота монтажу.

Правильні геометричні розміри і рівні поверхні спрощують процес монтажу. Швидкість укладання в порівнянні з цеглою вище в кілька разів. Невелика вага також сприяє швидкому монтажу.

Важливо! Розрізати піноблок можна звичайною ножівкою. Крім цього, з блоків легко вирізати будь-які фігури, пробити отвори і так далі.

Стійкість до вологи і атмосферних явищ.

Матеріал відмінно переносить перепади температур, не боїться вологи і морозу.

недоліки

Як і будь-який будівельний матеріал, піноблок має і свої недоліки, незважаючи на більший список переваг.

Тривале набирание міцності.

Піноблок набирає свою міцність через 28 днів, і продовжує її набирати протягом всієї експлуатації. Недобросовісні виробники, щоб прискорити процес торгівлі, можуть не вичікувати стільки часу.

Зверніть увагу! Якщо ви хочете купити якісний пеноблок, то завжди вимагайте на нього сертифікат якості.

Справа в тому, що через низьку міцності піноблок може дати сильну усадку, і тоді в будівлі з'являться тріщини.

Низька міцність блоків невеликої щільності.

Блоки з невеликою щільністю мають низьку міцність, тому вони не можуть нести велике навантаження.

Технічні характеристики

Теплоізоляційні, звукоізоляційні властивості, а також міцність залежать від таких технічних характеристик, як щільність і розміри.

вага

Цей показник безпосередньо залежить від щільності матеріалу і його розмірів. Чим щільніше блок, тим більше він буде важити, так як пустот в ньому буде значно менше. Від розмірів блоку вага буде коливатися тільки в тому випадку, якщо вони однаковою щільності.

В середньому блок з розмірами 200х300х600мм буде важити близько 18 кг. Вага піноблоку може перебувати в межах від 6 до 24 кг.

щільність

Від показника щільності, який позначається буквою D, залежить призначення піноблоку. Щільність коливається від 100-1200 кг / м3.

Зверніть увагу! Чим вище щільність, тим вище показник міцності, але тим менше теплоізоляція.

Розміри

Пінобетонні блоки можуть мати різні розміри. Довжина блоку зазвичай становить 600 мм, а ось ширина і висота можуть бути різними. Стандартними розмірами вважаються 200х300х600 мм, але випускаються блоки менших і більших розмірів.

Технологія будівництва будинку з пінобетонних блоків

Піноблок має свої особливості, які необхідно врахувати при будівництві будинку. Якщо в якості будівельного матеріалу обрані пінобетонні блоки, то необхідно знати, що:

  • Матеріал легко ріжеться і набриднений. Блоку можна надати будь-яку форму, що спрощує укладання.
  • Укладання початкового ряду повинна контролюватися рівнем.
  • Кожен четвертий - п'ятий ряд необхідно армувати для міцності і надійності споруди. Армування також підлягають місця над віконними і дверними отворами.
  • Якщо блок має неправильні розміри і виступає, то його підрізають кутовий шлифмашиной прямо на будівельному майданчику.
  • Верхній ряд заливають армованої бетонної стяжкою (не менше 20 см), яку виконують за допомогою опалубки з дощок.
  • До обробки приступають не менше ніж через півроку, коли будинок дасть усадку.

ціни

Вартість пінобетонних блоків залежить від виду матеріалу. Ключовими факторами, що впливають на ціну, є щільність і розміри. Блоки з більшою щільністю коштуватимуть дорожче, ніж з низькою. Вартість маленьких блоків буде нижче, ніж ціна великих.

Зверніть увагу! Вартість будинку з піноблоку буде дешевше, ніж із цегли або дерева.

Поради щодо використання

критерії вибору

Вибираючи піноблок обов'язково попросіть у продавця сертифікат якості та інші документи. Крім цього, потрібно звернути увагу на:

  • Вартість. Занадто низька ціна повинна насторожити.
  • Геометрію. Перевірте, наскільки рівні блоки. Зробити це дуже просто, якщо покласти один блок на інший.
  • Колір. Колір повинен бути однорідним, злегка сіруватим і неяскравим. Всередині і зовні колір повинен бути однаковим.
  • Міцність. Піноблок не повинен кришитися в руках.
  • Дефекти. Перевірте, чи немає на блоці тріщин, виїмок, слідів від мастила і так далі.
  • Структуру. Бульбашки всередині піноблоку повинні бути однакового розміру. Порожнечі не повинні з'єднуватися.

Купуючи піноблок, не забувайте про його призначення і вибирайте той матеріал, який вам підходить.

Пінобетонні блоки є популярним будівельним матеріалом. Вони володіють багатьма перевагами, тому не дивно, що вони так часто використовуються для будівництва будинків та інших будівель.

Що собою являє пенобетонний блок?
Що собою являє пенобетонний блок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама