Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стіни з газосилікатних блоків - зовнішні, що несуть, пристрій, зведення, армування

  1. Зовнішні стіни з газосилікатних блоків
  2. Несучі стіни з газосилікатних блоків
  3. Армування стін з газосилікатних блоків

Газосиликатні блоки - це універсальний будівельний матеріал Газосиликатні блоки - це універсальний будівельний матеріал. Їх виробляють з меленого кварцового піску, води, вапняно-цементної суміші, що містить негашене вапно, і алюмінієвого порошку, який виступає в якості газообразующей добавки. Готові блоки мають рівномірну пористу структуру, їх щільність залежить від співвідношення складових компонентів.

Сфера їх застосування залежить від щільності. Газосилікатні блоки найменшої щільності (350 кг / м3) використовуються для теплоізоляції. Для зведення зовнішніх стін одноповерхових будівель - житлових приміщень або господарських будівель, внутрішніх перегородок - достатня щільність 400 кг / м3.

Несучі стіни будинків висотою до трьох поверхів зводять з блоків щільністю 500 кг / м3. Найбільшою міцністю володіє матеріал з питомою вагою 700 кг / м3. Цього достатньо для будівництва багатоповерхових житлових і виробничих приміщень.

Основні переваги цього будівельного матеріалу:

  • невелика вага;
  • високий ступінь міцності;
  • тепло- і шумоізоляційні властивості, паропроникність і морозостійкість;
  • великий розмір, точність форм і простота обробки істотно прискорює процес побудови, дозволяє мінімізувати товщину швів і знижує вартість робіт.

Перше правило при влаштуванні стін з газосилікатних блоків згадується у всіх джерелах: роботи з укладання не проводяться в сиру дощову погоду. Цей будівельний матеріал дуже гігроскопічний, і вбере вологу при перепаді температур може призвести до деформації кладки.

Укладання проводиться на монолітний стрічковий фундамент на піщаній подушці глибиною 1,8 м або стовпчастий фундамент з обв'язкою монолітним залізобетонним поясом. На фундамент укладають шар гідроізоляції з руберойду , Бітумного поліматеріала або розчину на основі сухих сумішей. Це необхідно, для захисту нижнього ряду від що надходить в цоколь вологи.

Починають кладку з виставлення кутових (маякових) елементів, вирівнюючи їх по горизонталі і вертикалі. Ще раз заміряються діагоналі майбутньої споруди, вони повинні бути однаковими. Між кутовими елементами натягається шнур-рівень, по якому будуть укладатися рядові газоблоки. Якщо стіна довга, то можна в центрі покласти ще один блок, щоб шнур не провисав.

для кладки використовується цементно-піщаний розчин (в співвідношенні 3: 1) або сухі клейові суміші. Перед укладанням межі блоків змочують водою, щоб уникнути швидкого висихання нанесеного розчину. Клейовий розчин рівномірно наноситься на горизонтальну і вертикальну поверхню зубчастої кельмою або шпателем шаром 1-3 мм. Потрібно стежити, щоб клейовий сумішшю була покрита вся горизонтальна поверхня без зазорів. Перший ряд є своєрідним фундаментом майбутньої стіни, і до його якості слід поставитися з особливою ретельністю. Його укладають на цементно-піщаний розчин. Між кутовими газоблоками укладаються горизонтальні. Вкоротити блок можна за допомогою звичайної або електричної пилки.

Перед укладанням наступних рядів ще раз перевіряється горизонтальний і вертикальний рівень за допомогою шнура, виска, куточка. Блоки другого і наступних рядів починають укладати від кута зі зміщенням щодо нижнього елемента. Мінімальна ширина зсуву - 8 см (0,4 від висоти блоку).

Зовнішні стіни з газосилікатних блоків

Відповідно до будівельних норм мінімальна товщина однорідної зовнішньої стіни з газосилікатних блоків повинна бути не менше 37,5 см за умови кладки із застосуванням клейових сумішей і товщиною шва не більше 5 мм. для утеплення застосовується облицювання цеглою або сайдингом. якщо планується оштукатурювання фасаду , Обробка плиткою або штучним каменем, то ширина кладки з газобетону збільшується до 50 см.

Несучі стіни з газосилікатних блоків

Зведення несучих стін з газосилікатних блоків також починається з кутових елементів. Внутрішня стіна з'єднується із зовнішнім за допомогою перев'язочній кладки. Блоки для їх пристрої використовуються тієї ж марки, що і для зовнішніх, так як вони повинні будуть витримувати навантаження від перекриття.

Для внутрішніх перегородок, які не виконують несучу функцію, підійдуть блоки товщиною від 100 до 200 мм. Вони з'єднуються з зовнішньою стіною за допомогою гнучких зв'язків або анкерів.

Армування стін з газосилікатних блоків

Споруда з газосилікату постійно піддається деформуючим навантаженням, які виникають при осадженні грунту, перепадах температури, нерівномірності усадки. Це може привести до виникнення дрібних тріщин, погіршують зовнішній вигляд. Армування стін з газосилікатних блоків сприймає напруження, що виникає при деформації, і оберігає стіни від розтріскування. Армування не впливає на несучу здатність кладки.

При зведенні стін з газосилікатних блоків доцільно проводити армування кожні 3 ряди металевою сіткою малого перетину, а також зони під віконними прорізами, опори перемичок і конструктивні елементи, що піддаються підвищеному навантаженні.

При висоті поверхів будівлі до 3 метрів здійснюється зв'язок між поперечними і поздовжніми стінами:

  • в зовнішніх кутах газобетон перев'язується звареними з арматури Г-подібними елементами довжиною не менше 30 см;
  • в місцях примикання внутрішніх перегородок - арматурної сіткою товщиною 3-4 мм або Т-образними анкерами зі смугової сталі товщиною 3-4 мм;
  • в віконних і дверних отворах (зверху і знизу) газосиликат армується за допомогою 8-10 мм арматури. За 2 прута довжиною 50 см в кожну сторону.

Перед укладанням плит перекриття на зовнішніх стінах з газосилікатних блоків робиться спеціальний армопояс, рівномірно розподіляє навантаження. Для цього можна покласти два ряди керамічного повнотілої цегли або укласти спеціальні U-образні блоки, армувати їх і залити бетонним розчином.

Багато з виконаних нами об'єктів побудовані саме з газосилікату, ми досить часто будуємо будинки з газобетону . Наша компанія "Проект" надає будівельні послуги в Москві і Підмосков'ї. Досвідчені фахівці виконають роботи на найвищому професійному рівні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама