Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Верстат для виробництва арболітових блоків

  1. Арболит - що це, де застосовується?
  2. Технологія виробництва арболіту
  3. Технологія виробництва блоків на верстатах СГС (відео)
  4. Який верстат для арболита вибрати?
  5. Устаткування для виготовлення тріски

Застосування арболітових блоків в якості будівельного матеріалу для зведення малоповерхових будівель на території Росії досить поширене. Виробництво таких блоків може стати досить прибутковим бізнесом, або ж допоможе заощадити на закупівлю матеріалів для власного будівництва. Застосування арболітових блоків в якості будівельного матеріалу для зведення малоповерхових будівель на території Росії досить поширене

арболітових блок

У даній статті розглянуто обладнання для виробництва блоків з арболіта. Ми вивчимо асортимент промислових верстатів і наведемо рекомендації по їх вибору, а також запропонуємо вам покрокову інструкцію з виготовлення блоків своїми руками.

Арболит - що це, де застосовується?

Арболит класифікується як легкий бетон, він складається з деревної тріски (рідше тирси або стружки) займає 90% загального обсягу, з'єднаної цементом марки М400 або М500. Це екологічно безпечний матеріал, що володіє хорошими тепло-і звукоізоляційні властивості, завдяки яким він затребуваний в будівництві.

Читайте також: про пристрій барабанного шліфувального верстата по дереву .

Застосування арболітових блоків поширене при зведенні несучих стін малоповерхових будівель, також він може використовуватися для теплоізоляції фасадів і перекриттів (цокольних, міжповерхових). Матеріал має такі технічні характеристики:

  • теплопровідність - від 0.07 до 0.017 Вт / мК (для порівняння, цегла - 0.71 Вт / мК);
  • щільність - від 500 до 850 кг / м3;
  • морозостійкість - 25-40 циклів;
  • водопоглинання за об'ємом - 50%;
  • коефіцієнт звукопоглинання - 0.17;
  • клас міцності на стиск - М20-М50.

Будинок з арболіту

До переваг арболита як будматеріалу відноситься низька вартість, простота і висока швидкість монтажу за рахунок великих розмірів блоку, а також хороші експлуатаційні характеристики - за рахунок здатності матеріалу «дихати» в будинку в будь-який час року підтримується оптимальний мікроклімат. Відзначимо, що згідно з положеннями будівельних норм і правил (СНиП), використання арболита для зведення будівель заввишки понад 3-ох поверхів не допускається.
до меню ↑

Технологія виробництва арболіту

Виробничий процес по виготовленню арболітових блоків умовно можна розділити на три етапи: підготовка компонентів і їх змішування, заливка суміші в спеціальне формотворне пристрій і сушка матеріалу, під час якої блоки набирають механічну міцність.

Склад для приготування блоків складається з добре просушеної тріски, яка витримується на відкритому повітрі протягом 2-3 місяців (що в умовах виробництва нераціонально) або обробляється розчином 15% вапна (на кубометр тріски доводиться 200 л розчину). Сировина витримується в вапна на протязі 4 діб, перемішується з періодичністю 3-4 рази на день.

По завершенню сушки тріски готується арболітових суміш до складу якої входить:

  • гашене вапно;
  • сірчанокислий або хлористий кальцій;
  • пісок;
  • вода
  • цемент марки М400.

Процес виробництва арболітових блоків

Співвідношення компонентів залежить від того, блоки якого класу міцності виробляються. Для виготовлення блоків класу М500 співвідношення компонентів на кубометр підсумкового матеріалу буде наступним: цемент - 20 відер, тріска - 90 відер, пісок - 30 відер, кальцій - 4% від маси цементу, вода - 250 літрів. Мірний обсяг відра - 10 літрів.

Далі готова суміш завантажується в спеціальний формоутворювальний верстат, розмір матриці якого визначають форму виготовляються блоків. Стандартний типорозмір блоків - 25 × 25 і 50 × 50 см. Наступні операції залежать від типу використовуваного обладнання. Якщо застосовується звичайний верстат, без Вібропривід, суміш укладається в форми пошарово, і після кожного шару ущільнюється трамбуванням.

У разі використання вибростанка форма заповнюється повністю, виконується перший цикл віброущільнення, після чого порожнеча, що утворилася через усадки суміші, заповнюється додатковою порцією розчину і блок ущільнюється повторно.

Далі блоки витримуються в формах протягом доби при температурі 18 градусів, після чого вони витягуються з форм, складуються і просушують протягом 10 днів при аналогічній температурі. В цілому, технологія виготовлення виробів з арболіту своїми руками досить проста в реалізації і не вимагає вкладення великих фінансових засобів.
до меню ↑

Технологія виробництва блоків на верстатах СГС (відео)


до меню ↑

Який верстат для арболита вибрати?

Для виробництва арболітових блоків в домашніх умовах вам буде потрібно три типи обладнання: верстат для подрібнення тріски, бетономішалка і формувальний верстат. Однак вихідна сировина - тріску, можна закуповувати у сторонніх постачальників, в такому випадку виробничий процес буде істотно спрощено.

На ринку представлений досить широкий асортимент обладнання для виготовлення блоків - від компактних верстатів для малосерійного виробництво до повноцінний технологічних ліній, що складаються з декількох типів обладнання.

Пірс "СГС

"

Серед перевірених моделей малогабаритних верстатів, чиє якість і надійність не викликає сумнівів, виділимо наступні моделі:

  • Пірс «СГС»;
  • Стасар-500;
  • міні верстат для виробництва арболіту «Стройтех РБП-1500».

Пірс «СГС» має вартість в 55 тис. Рублів. Пристрій займає площею 0.45 м2, для обслуговування потрібно 2 оператора. Продуктивної установки становить 50 блоків на годину.

Стасар-500 коштує 70 тисяч. Агрегат відрізняється наявністю вбудованого Вібропривід, що забезпечує максимально ефективне ущільнення блоків. Привід працює від електромережі 380 Вт, потужність вібратора складає 0.5 кВт. Установка призначена для виробництва блоків розмірів 50 × 30х20 см. Продуктивність - до 65 виробів за годину.

Міні верстат «Стройтех» найбільш дешевий варіант серед розглянутих, коштує він 40 тисяч. Працює на верстаті один оператор, передбачений Вібропривід потужністю Потужність 550 Вт. Продуктивність - до 45 блоків годину.

Продуктивність - до 45 блоків годину

Лінія СГС Л-3

Серед більш дорогого обладнання виділимо установку «Виробнича лінія СГС Л-3», вартістю 300 тисяч. Для роботи на даному агрегати задіюються 4 людини. Лінія складається з наступного обладнання: два вибропресса, вибростол, бетонозмішувач і стрічковий транспортер з приймальним бункером.

Продуктивність лінії Л3 становить 1500 блоків протягом 8-ми годинний зміни. Крім арболита налаштування можна використовувати для виготовлення блоків з пескобетона, керамзитобетонних блоків, пінобетону і для виробництва шлакоблоку. За заявами виробника, пристрій окупається протягом півтора місяців.
до меню ↑

Устаткування для виготовлення тріски

Верстат для виробництва тріски називається Щепорез. Він являє собою рубальні машини дискового або барабанного типу, яка здатна перебивати на щепу колоті лісоматеріали і кущові відходи лісопиляння. Вартість стаціонарних Щепорез починається від 120 тис. Рублів.

Компонування практично всіх установок ідентична, вони складаються з приймального бункера, електродвигуна, що дроблять ножів, ротора і станини. Дискові агрегати відрізняються порівняно компактними розмірами і меншою ціною, тоді як барабанні Щепорез мають підвищену продуктивність, що робить їх затребуваними в умовах великосерійного виробництва.

Дискові Щепорез можуть обробляти дерева довжиною до 3 метрів. До переваг даного типу машин відноситься мінімальний рівень великих частинок на виході - більше 90% тріски має необхідну форму і розміри, більші частки піддаються вторинній переробці. Це оптимальний вибір устаткування для організації дрібносерійного виробництва.

Це оптимальний вибір устаткування для організації дрібносерійного виробництва

Щепорез РБ-700

Одним з провідних вітчизняних виробників Щепорез є компанія «Доза-Гран». Фірма постачає на ринок пристрої як дискового, так і барабанного типу. В асортименті компанії присутні представлені наступні моделі:

  • РБ-700 (дисковий) - продуктивність до 0.75 тонн на годину;
  • РБ-1500 (дисковий) - 1.5 тонн;
  • РБ-2А (дисковий) - до 0.86 тонн;
  • РБ-30 (барабанний) - до 4 тонн;
  • РБ-55 (барабанний) - до 5 тонн;
  • РБ-110 (барабанний) - до 15 тонн;
  • РБ-220 (барабанний) - до 30 тонн.

Розмір тріски на виході в дискових агрегатах можна задавати в діапазоні 3-50 мм, в барабанних Щепорез він фіксований і становить 30 мм. Завантаження сировини в барабанні апарати виконується за допомогою автоматичного конвеєра довжиною 4 м, в дискові - вручну, комплектація установки конвеєром виконується за бажанням клієнта.

Виробник дає річну гарантію на обладнання, мінімальний експлуатаційний ресурс установок становить 4 роки. Компанією поставляються запчастини і комплектуючі для всіх реалізованих моделей, ремонт і технічне обслуговування техніки виконується в сервісних центрах, розташованих у всіх великих містах Росії.

Арболит - що це, де застосовується?
Арболит - що це, де застосовується?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама