Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

лілії східні

  1. Догляд та вирощування східних лілій
  2. Розмноження східних лілій
  3. Використання
  4. Хвороби і шкідники
  5. Лілії східні в фотографіях

Лілії східні або орієнтальні цінуються за гарні великі квіти, окрас яких може бути різноманітним Лілії східні або орієнтальні цінуються за гарні великі квіти, окрас яких може бути різноманітним. Квітки діаметром більше 20 см.

бувають плоскі, трубчасті, чалмовідная, чашоподібні, гібриди мають різними ароматами. Цвітіння починається в другій половині літа, завдяки різноманітності сортів терміни цвітіння гібридів відрізняються, у зв'язку з чим можливе створення клумб безперервного цвітіння. Залежно від сорту, висота рослин може бути 50-100 см. Східні гібриди зовні дуже відрізняються, головне схожість полягає в агротехніці. орієнтальні лілії отримані в результаті схрещування східно видів.

Догляд та вирощування східних лілій

Орієнтальні лілії висаджують на сонячних або злегка затінених ділянках, грунту кращі родючі, добре дренованих, із слабокислою реакцією. Східні лілії погано ростуть на вапняних грунтах, тому для поліпшення грунтів, вносять органічні добрива у вигляді торфу, компосту.

Східним лілій забезпечують помірні поливи, грунт завжди повинна залишатися злегка вологою. Щоб уникнути перегріву цибулин і для утримання вологи грунт навколо рослин мульчують торфом або хвоєю. Після закінчення цвітіння поливи поступово припиняють.

Східні лілії підгодовують в період активного росту. Першу підгодівлю вносять коли паростки досягнуть у висоту близько 15 см., Наступні підгодівлі проводять кожні два тижні до початку цвітіння. При вирощуванні на родючих ґрунтах внесення добрив не обов'язково. В якості органічних добрив використовують компост, але не гній.

Пересадку рослин здійснюють раз в 4-5 років, за цей час встигають сформуватися нові цибулини.

Восени, до дощів, посадки вкривають поліетиленом або іншим водонепроникним матеріалом, але так щоб знизу були щілини для провітрювання, а поліетилен не торкався землі. Поліетилен дозволить зберегти грунт сухий, що дуже важливо для того щоб цибулини успішно перезимували. Зимівля в сирому ґрунті може стати причиною загнивання цибулин. Коли грунт промерзне і припиняться дощі, плівку знімають, на зиму посадки мульчують 20 см. Шаром торфу або сухий опалого листя.

Розмноження східних лілій

Орієнтальні лілії розмножують цибулинами, лусочками, насінням. Самостійне розмноження лілій не завжди закінчується успіхом, простіше купити цибулину вподобаного сорту.

Не всі гібриди можна розмножувати насінням. Вирощування східних гібридів з насіння вимагає терпіння і уваги.

Цибулини ділять після закінчення цвітіння. Відокремлені цибулини відразу садять у відкритий грунт, на глибину близько 10-15 см. І на відстані близько 20-25 см. Один від одного. За рахунок глибокої посадки цибулин знадобиться більше часу для проростання, тому паростки будуть захищені від весняних заморозків. При посадці забезпечують хороший дренаж.

При покупці цибулин слід звертати увагу на терміни цвітіння, а так само зимостійкість. Ранньоквітучі сорти східних гібридів зимують краще, тому що встигають отцвесті і підготуватися до зимівлі до настання заморозків.

Цибулини, куплені пізньої осені, садять у відкритий грунт наступної весни (в травні) або в кінці літа. Цибулини поміщають в поліетиленовий пакет з дірками і пересипають торфом і тирсою. Цибулини містять в темному місці, при температурі близько + 2-5 градусів, але не нижче 0 градусів.

Інший спосіб зберігання цибулин полягає в їх посадці в горщики, наповнені пухким субстратом. Цибулини саджають глибше (на глибину близько 15 см.), Горщик поміщають в прохолодне місце, наприклад на балкон.

Описані способи зимового зберігання стосуються і цибулин, вирощуваних в контейнерах. Головне правило зимового зберігання - сухий грунт.

Розмноження лусочками проводять навесні, коли планується посадка цибулин. Від цибулини відокремлюють кілька лусочок, які садять в субстрат із суміші торфу, піску і хвойного опаду. Ємності з лусочками містять в півтіні. Посадки регулярно поливають, але не допускають застою вологи. Зазвичай до осені на лусочках з'являються дітки, які висаджують у відкритий грунт або пересаджують в горщик і залишають зимувати в прохолодному приміщенні. При розмноженні лусочками цвітіння починається на 2-3 рік.

Використання

Східні лілії прекрасно себе почувають серед рододендронів, добре виглядають серед Геленіум, багаторічних айстр, а так само серед грунтопокривних рослин, які сприяють утриманню вологи і приховують оголені ділянки ґрунту. Східні гібриди часто використовують в вигонці. Рослини підходять для вирощування в горщиках. Однією з особливостей східних лілій є можливість їх вирощування для зрізання.

Хвороби і шкідники

Орієнтальні лілії схильні до вірусних інфекцій, на листках і квітках можуть з'являтися плями. Цибулини можуть загнивати в результаті надлишку вологи в грунті. Рослина може страждати від попелиці, лілейної жука, мишей.

Лілії східні в фотографіях

Лілії східні в фотографіях

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама