Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Меморіал Перемоги в Туві доповнять іменами солдатів

Список солдатів, чиї імена будуть викарбувані на споруджуваному в Туві меморіалі Перемоги , Поповнився ще на 297 осіб. Після офіційного затвердження в березні 2010 року він з 2986 прізвищ ветеранів Великої Вітчизняної збільшився до 3253 . Всі вони пішли воювати з фашизмом з Тувинської Народної Республіки, тоді окремої держави, яке, перебуваючи за тисячі кілометрів від лінії фронту, оголосило 25 червня 1941 року гітлерівській Німеччині війну

Офіційний список солдат-переможців, як повідомили в спеціальної урядової комісії, доповнили родичі учасників ВВВ після того, як не знайшли в опублікованому переліку імен своїх дідів і бабусь, які воювали на фронті. «Ми спочатку розраховували на активну участь громадян в уточненні солдатських списків, - пояснив член комісії, заступник міністра праці та соціальної політики Туви Амур Хоюгбан. - У ті роки в ТНР не було військкомату, належним обліком не велося, і тому особливої ​​надії на одні лише документальні свідчення не було ».

За словами заступника міністра, урядова комісія має намір залишити список відкритим для доповнень і після зведення меморіалу. Ніхто з фронтовиків забутим не залишиться, навіть якщо для цього на меморіалі доведеться встановлювати додаткову стелу.

Меморіал, нагадаємо, будується в столиці республіки з осені минулого року. Це буде композиція з 5 гранітних стел, особливим чином розташована на бруківці у вигляді георгіївської стрічки. «Частина списку випалять лазером на листовому металі, який потім закріплять на стелах. Замовлення на ці роботи розміщений на одному з красноярських підприємств. Решта імена виб'ють прямо в камені тувинські майстра », - повідомив керівник ВАТ« Тувагражданпроект »Борис Руднєв.

Меморіал передбачається відкрити 9 травня, в День Перемоги.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама