Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зберігати вино в домашніх умовах: температура і термін зберігання в пляшках

  1. Де зберігати вино - вимоги до приміщення будинку, вибір ідеального місця для зберігання
  2. Температура зберігання і вологість в умовах винного льоху
  3. Чому пляшки зберігають в горизонтальному положенні?
  4. Скільки зберігається вино, яким є термін придатності?
  5. Як правильно зберегти винний напій у відкритій пляшці?
  6. При якій температурі і де зберігати вино в квартирі?
  7. Чи можна тримати домашнє вино в пластикових пляшках?

Вино по праву вважається унікальним напоєм. Спори про його корисності ведуться не одне століття. Одні уїдливо посміюються над вином (вказуючи тільки на шкідливі боку алкогольних напоїв) і категорично відмовляються сприймати цей божественний нектар. Інші ж не втомлюються вихваляти ту позитивну атмосферу і легке настрій, яке відчувається в приємній компанії за келихом хорошого вина. Вони переконані, що «істина у вині». Одним словом, байдужих людей до цього напою дуже малий відсоток.

Вина мають унікальні смакові якості. Більшість людей знають і вміють правильно смакувати вино, насолоджуючись смаком і ароматом напою. Але не всі звертають увагу на умови і способи зберігання цього нектару. А це непрощенна помилка. У цьому питанні важливі всі нюанси - де зберігати вино, скільки по часу рекомендовано зберігати, яка повинна бути вологість приміщення, температурний режим зберігання і т.д. Саме від правильних умов зберігання залежить збереження напою і його смакові відтінки.

Де зберігати вино - вимоги до приміщення будинку, вибір ідеального місця для зберігання

Зберігати вино рекомендовано в винному підвалі або спеціальній шафі, обладнаному кліматичної установкою Зберігати вино рекомендовано в винному підвалі або спеціальній шафі, обладнаному кліматичної установкою. Однак задоволення це не всім по кишені. Тому оптимальним варіантом для зберігання вина є звичайний льох. В такому місці має бути досить прохолодно і геть повинні бути відсутніми сторонні запахи. Як відомо, вино «дихає». Внаслідок чого необхідно повністю ізолювати його від сторонніх і різких запахів, так як вони можуть просочуватися через пробку і впливати на якість напою. Для цього рекомендують забезпечити нормальну вентиляцію приміщення.

Винні погреби вважають за краще будувати з натуральних матеріалів. Підлогу вистилають кам'яними плитами, а стелажі встановлюють з дерева або з того ж каменю. Вино в погребі повинно бути надійно захищене від попадання сонячних променів і неонового світла, оскільки ці промені можуть значно змінити смакові якості продукту. Слід зазначити, що найменш вразливе до променів світла є вино, розлите в пляшки з затемненого скла.

Температура зберігання і вологість в умовах винного льоху

Щоб вино в льосі продовжувало дозрівати і залишалося якісним продуктом тривалий час, необхідно постійно підтримувати правильний температурний режим зберігання. В ідеальних умовах десертні вина повинні зберігатися при температурі 14-15 ° С, а для виноградних оптимальні показники - 10-12 ° C. Якщо ці параметри завищені, то запускається процес старіння вина - втрачається свіжість напою і відчувається спиртової присмак. Коли ж температурні показники занижені - вино перестає дозрівати і помітно змінюється його смак. Ніщо так згубно не вплине на напій, як різкі зміни температури. Такі теплові коливання дуже швидко здатні зіпсувати пробку , Внаслідок чого в пляшку може потрапити повітря. Вино починає окислюватися.

Як зберігати домашнє вино? Напій збереже всі свої смакові відтінки і цінні властивості, якщо буде зберігатися в приміщенні з показниками вологості в межах 60% -80%. При більш високій вологості на пробці можлива поява цвілі, що негативно позначиться на якості продукту. І навпаки, надмірно сухе повітря в приміщенні може приводити до всихання пробки. Це сприяє проходженню кисню в пляшку і, як було зазначено вище, початку процесу окислення вина.

Чому пляшки зберігають в горизонтальному положенні?

Важливою умовою правильного зберігання вина є горизонтальне розташування пляшки Важливою умовою правильного зберігання вина є горизонтальне розташування пляшки. Таким способом забезпечується постійне зіткнення пробки з напоєм. Це запобігає всихання пробки і, відповідно, мінімізує можливий розвиток процесів окислення.

Важливо запам'ятати, що напій негативно сприймає різні переміщення, вібрації і коливання. Вино (як і гроші, втім) любить тишу і спокій. В таких умовах воно краще дозріває. Тому не варто без потреби пересувати пляшки.

Скільки зберігається вино, яким є термін придатності?

Умови зберігання білого і червоного вина мало чим відрізняються. Але деякі нюанси необхідно знати. Термін зберігання залежить від марки і виду вина.

Ігристі напої мають дуже нетривалий період зберігання - до 6 місяців. Білі вина зберігаються, як правило, 2-3 роки. Виняток становлять колекційні сорти. Термін зберігання вина у червоних напоїв більш тривалий. Вони можуть чекати свого господаря 20, 50, а деякі і 100 років (наприклад, Бургундське).

Як правильно зберегти винний напій у відкритій пляшці?

Дуже актуальним є питання збереження напою і його смакових властивостей після відкриття. Як зберігати вино в пляшках будинку? Якщо закрита пляшка може зберігати якісний продукт до 100 років, то при розкорковування цей період скорочується до декількох днів. Як було зазначено вище, вино дуже болісно реагує на взаємодію з киснем. При відкритті запускаються незворотні процеси окислення. Наприклад, витримані тривалим терміном дорогі вина, здатні втратити свою смакову цінність протягом кількох хвилин після відкриття. Зрозуміло, зберігати такий шедевр не має сенсу.

Молоді вина цілком можуть бути придатні до вживання ще кілька днів після розкорковування пляшки Молоді вина цілком можуть бути придатні до вживання ще кілька днів після розкорковування пляшки. Ось деякі поради щодо зберігання відкритої пляшки напою:

  • недопите вино бажано перелити в пляшку меншої місткості; повітря в ємності буде менше і, отже, сповільниться окислювальний процес;

  • також цей процес сповільниться, якщо відкрите вино помістити в холодильник;

  • ще один спосіб зберегти істинний смак напою - знову закатати його і викачати спеціальним насосом повітря, створивши певний вакуум в ємності.

Спроба зберегти смак вина методом відкачування повітря вважається малоефективною. Перші два способи є більш дієвими. Ігристі вина після відкриття не підлягають зберіганню.

При якій температурі і де зберігати вино в квартирі?

Кращим варіантом, що забезпечує ідеальні умови утримання вина в квартирі, вважається винний шафа, обладнаний кліматичної налаштуванням. Доступний він, правда, не всім через високу вартість. Однак можна знайти місце для зберігання і в стандартній невеликій квартирі. Перш за все, потрібно визначити саме прохолодне місце в квартирі. Слід пам'ятати, що постійна підтримка температурного режиму до 18 ° С дозволяє зберігати вина протягом декількох років. Основна вимога - ділянку квартири повинен добре провітрюватися і перебувати в сухій кімнаті.

Спеціальні міні-бари і винні стійки - гідна альтернатива погребах і винним шаф Спеціальні міні-бари і винні стійки - гідна альтернатива погребах і винним шаф. Спеціальні стійки призначені для зберігання і подачі напою. Вони виконують не тільки функціональне значення, а й є предметом інтер'єру. Стійки здатні вміщати від 5 до 40 пляшок.

Чи можна тримати домашнє вино в пластикових пляшках?

Більшість експертів сходяться на думці, що пластикові пляшки вважаються небезпечним матеріалом для довготривалого зберігання будь-яких спиртних напоїв. Вино не є винятком.

Особливість пластика полягає в тому, що він спокійно пропускає різні гази, а це, як відомо, запускає механізм окислення і призводить до погіршення якості продукту при довгостроковому зберіганні. Тому, якщо вино розлито в пластикові пляшки, зберігати його рекомендують не більше 100 днів при температурі до 15 ° C.

Ще одна серйозна особливість пластикової тари. При тривалому зберіганні в пластиковій пляшці алкоголь з часом починає впливати на полімери, розчиняючи при цьому молекули в напої. Мало того, що змінюється смак вина, так вживання його може бути небезпечним для здоров'я. Чи варто випробовувати долю з такого приводу. Все-таки краще купувати і зберігати напій в скляних пляшках. Домашнє вино можна розливати і в бутлі з вузьким горлом , Закупоривши їх відповідними пробками . Якщо ж саморобний винний напій розлитий в пляшки, то при їх закупорювання краще користуватися підлоговим укупорівателем .

Щоб насолоджуватися цим божественним напоєм в повній мірі і відчувати користь від його вживання, досить смакувати 1-2 келихи під час прийому їжі Щоб насолоджуватися цим божественним напоєм в повній мірі і відчувати користь від його вживання, досить смакувати 1-2 келихи під час прийому їжі. І якщо для чоловіків рекомендовано 300-350 мл. сухого вина в день, то у жінок норма ділиться рівно навпіл.

«Якщо у твоєму житті присутній старий друг і старе вино, ти можеш вважати себе щасливою людиною» - каже давня прислів'я. З цим важко не погодитися.

Вина дуже схожі на людей. Вони також дозрівають, дорослішають, потім вбирають мудрість (смакові відтінки) з роками. Стежити за їх розвитком і становленням бажано з боку, не доторкаючись до природних процесів, не заважати їм. І тоді вийде дійсно неповторний за своїми якостями продукт з незабутнім присмаком і ароматом.

Скільки зберігається вино, яким є термін придатності?
Як правильно зберегти винний напій у відкритій пляшці?
При якій температурі і де зберігати вино в квартирі?
Чи можна тримати домашнє вино в пластикових пляшках?
Як зберігати домашнє вино?
Чому пляшки зберігають в горизонтальному положенні?
Скільки зберігається вино, яким є термін придатності?
Як правильно зберегти винний напій у відкритій пляшці?
Як зберігати вино в пляшках будинку?
При якій температурі і де зберігати вино в квартирі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама