Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити лебедя з покришки: покрокова інструкція

  1. Як зробити лебедя з автомобільної покришки
  2. Які покришки вибрати
  3. Розмітка схеми на покришці і розкрій
  4. Фарбування скульптур з покришок
  5. Розташування лебедів на ділянці
  6. Інші способи використання покришок на ділянці

Лебеді давно облюбували собі не тільки ставки і озера, все частіше вони зустрічаються на присадибних ділянках. На зелених галявинах можна побачити цілі лебедині зграї, зроблені з покришок автомобільних шин. Дизайнери називали цей напрямок треш-арт (від англ. Trash-art) - мистецтво, в якому задіяний старий мотлох.

Назва нове, але ідея створювати красу з відходів з'явилася давно. Неабиякі диво-птиці прикрасили вже не один двір або сад. Якщо вам подобається таке мистецтво, пропонуємо познайомитися з технологією виготовлення лебедів детальніше. Лебедів можна зробити з різних матеріалів, наприклад, з пластикових пляшок (подробиці тут ). також читайте , Як зробити шпаківню з пляшки. У цій статті за основу беремо покришки.

Як зробити лебедя з автомобільної покришки

Як зробити лебедя з автомобільної покришки

Красу на ділянці можна зробити з підручних матеріалів, але треба розуміти, що це праця, а не розвага. Для того щоб в саду розцвіли диво-лебеді з покришок вам знадобляться:

  • Старі покришки;
  • Електричний лобзик або шліфувальна машина (болгарка);
  • ніж;
  • електродриль;
  • Кусачки, пасатижі;
  • Мел для розмітки;
  • Металевий прут;
  • Фарба.

Які покришки вибрати

Для лебедів підійдуть старі, добре потерті шини від легкових автомобілів. Причому гума повинна бути максимально зношеної, стертою до межі. Такі шини називають лисими. Чим гірше виглядає матеріал, тим простіше з ним працювати. Не беріть шиповану гуму, особливо імпортного виробництва.

Якщо є можливість вибирати, то краще взяти гуму з капронових кордом. Такий матеріал можна різати просто ножем. Шини з металевим кордом складніше в обробці, в цьому випадку без спеціальних інструментів не обійтися.

Як варіант, в пошуках відповідних матеріалів можна звернутися в найближчий шиномонтаж. Зазвичай, в таких місцях із задоволенням віддають непотрібні шини. Для одного лебедя потрібна одна покришка. Якщо бажаєте поекспериментувати з формою птахів - візьміть кілька. Перед початком робіт гуму потрібно вимити і висушити. Всі роботи краще проводити на відкритому повітрі.

Розмітка схеми на покришці і розкрій

[AdsL] Зовнішній вигляд лебедя залежить від схеми розмітки. В процесі роботи покришку потрібно буде вивертати. Складність цього процесу буде залежати від того, як ви зробите розрізи.

Вам на допомогу - покрокова інструкція з виготовлення лебедя своїми руками:

За допомогою крейди потрібно поділить шину навпіл. Потім намітити дзьоб, голову і шию. Довжина шиї разом з дзьобом повинна бути більше половини довжини окружності покришки. У колеса R13 довжина кола 180 см, відповідно, для шиї потрібно відміряти близько 95 см. Для пропорційної голови потрібно 10 см, довжина дзьоба - 9 см. На фото - схема розкрою лебедя: За допомогою крейди потрібно поділить шину навпіл

  • Покришку потрібно розрізати по намічених лініях. З шинами старого зразка з капронових кордом впорається ніж. Для того щоб полегшити роботу, підготуйте мильний розчин і час від часу занурюйте в нього ріжучий предмет.
  • Металокорд ножа не піддасться. Можна скористатися шліфувальною машиною. Працювати потрібно виключно на відкритому повітрі, і не забудьте про закритому взутті і робочих рукавичках.
  • Врахуйте, що робота з гумою збільшує витрату кіл. Знадобиться близько 3 дисків на одного лебедя. Крім того, розігріта гума поширює не найкращий запах навколо, гар і кіптява вам забезпечені. Болгарка ріже швидко, але не екологічно.
  • Лобзиком працювати приємніше. Для заводу пилки потрібно зробити отвір. Можна скористатися зубилом або дрилем. Знос пилок лобзика збільшується від роботи на високих оборотах. Оптимальний варіант - робота на оборотах нижче середніх з використанням пилки зі зворотним зубом. Так ви зможете без проблем перепиляти металевий корд: зворотний хід пилки буде його просто розривати, а невелика швидкість не дасть гумі сильно нагріватися.
  • Для прихильників ручного інструменту підійде пилка по металу. Вона також впорається з металокордом, але швидкість роботи буде нижче.
  • Різати шину потрібно по контуру шиї і голови, поперечні розрізи не потрібні. Що стосується послідовності, то грубою помилкою, яку допускають новачки, буде повне випилювання одного боку шиї. Якщо ви розріжете шину з одного боку, то другу вирізати буде досить складно. Краще робити невеликі розрізи по черзі з кожної зі сторін. Так справа піде швидше.
  • Наступний етап - хвіст. Його довжина близько 25 см. Він стане додатковим декоративним елементом і полегшить вивертання шини. Вирізають його аналогічно.
  • Заготівлю потрібно вивернути. Процес трудомісткий і виглядає таким чином: заготівля кладеться розрізаної частиною вниз, її притискають ногою і тягнуть, вивертаючи бічні частини вгору. Центральну частину потрібно продавити.
  • Тепер конструкція дійсно нагадує лебедя. Бічні півкільця потрібно опустити вниз. Якщо ви брали шину покришку з металокордом, то краю потрібно обробити болгаркою. Але навіть така процедура не зможе повністю згладити стирчить арматуру. Тому лебеді з покришок з металокордом підійдуть тільки для декору, але ніяк не для дитячих майданчиків. Дотик до зрізів з стирчить дротом небезпечні для дорослих, що говорити про дітей.
  • Для того щоб надати лебедю потрібну форму, слід зміцнити шию. Для кріплення потрібно по всій довжині шиї просвердлити по два отвори через кожні 15 - 20 см. Їх потрібно розташовувати по осьовій лінії. В отвори вставляють дужки з тонкої м'якого дроту. Дужками потрібно закріпити товсту сталевий дріт. Її знадобиться близько 1,50 м. Нижній кінець фіксується з внутрішньої сторони шиї, біля основи шини, верхній - на рівні голови.
  • Лебідь практично готовий, потрібно тільки вигнути йому належним чином шию і зробити з гуми очі. Їх можна прикрутити шурупами. Для декору надрізають краю крил, тоді щербини нагадують оперення птиці. Якщо бажаєте мати в саду царівну-лебідь - зробіть корону з пластикової пляшки.

Можливо, вам також будуть цікаві інші вироби з покришок своїми руками . наприклад, вироби з покришок для дитячого майданчика . Крім того, ви можете зробити вироби з підручних матеріалів для дитячого майданчика .

На відео - докладно розповідається, як зробити лебедя з покришки:

Фарбування скульптур з покришок

Фарбування скульптур з покришок

Для того, щоб птахи виглядали неабияк і естетично їх потрібно правильно пофарбувати. Для лебедів зазвичай вибирають білий або чорний колір. Добре виглядають сріблясті і золотисті скульптури. Підійде будь-яка стійка фарба для зовнішніх робіт.

Гума добре забарвлюється олійними, емалевими і нитрокрасками. Не забудьте, що будь-яка фарба наноситься на чисту суху поверхню. Правильно нанесена фарба добре лягати на скульптуру, не деформується і тримається досить довго. Підійдуть залишки аерозолів автомобільної фарби. Тоді робота піде швидко. Рівне пофарбовану поверхню можна декорувати за допомогою акрилових фарб. Прорисуйте голову, дзьоб, оперення. Такі лебеді виглядають більш натуралістично. В саду також можна встановити дитячі футбольні ворота.

Розташування лебедів на ділянці

Розташування лебедів на ділянці

Природне середовище проживання лебедів - водойми. Тому вони гармонійно виглядають біля води або її імітацій. Якщо на ділянці є ставок, то можна посадити лебедя біля нього або встановити за допомогою підставки у водойму. Тоді лебідь буде величаво підноситися над поверхнею води.

Гумові птиці стануть прикрасою газону або клумби. Всередину скульптури можна насипати грунт і висадити туди улюблені рослини. Для стійкості використовують підставку у вигляді ще однієї покришки. Її потрібно забарвити в тон лебедя або поверхні, на якій він встановлений.

Можна влаштувати спеціальний водойма для лебедів. Для цього потрібно зробити невеликий котлован, викласти його щільною плівкою, краю зафіксувати за допомогою каменів, на дно плівки насипати гальку і налити води. Біля такого озера лебеді будуть виглядати неабияк. Для того, щоб вода не застоювалася її можна використовувати для поливу і регулярно додавати нову порцію натомість.

Інші способи використання покришок на ділянці

Інші способи використання покришок на ділянці

Любителям оригінального декору сподобаються інші ідеї декору. Лебедя можна легко перетворити в папугу. Для цього потрібно лише зробити розрізи трохи інакше і розфарбувати виріб відповідним чином. Покришки можна легко перетворити в садову клумбу або навіть міні-ставок.

Використані покришки йдуть в справу у дачників не тільки для пристрою клумб і малих архітектурних форм. Такий матеріал не залишили без уваги і прихильники практицизму в дизайні. Майстри виготовляють чудову меблі з покришок. Це не тільки прості пуфи, але і більш складні крісла і столи в колоніальному стилі. Доповнюють такі ансамблі гойдалки на дитячих майданчиках і огорожі з шин. Популярні в ландшафтному дизайні і вироби з монтажної піни .

На відео - безліч оригінальних способів використання автомобільних покришок в ландшафтному дизайні:

Для виготовлення лебедя з покришок знадобитися фантазія і певні навички роботи з інструментами. Дамам за таку роботу краще не братися. В умілих руках фігурка перетвориться в гідний елемент ландшафтного дизайну. Можна створювати цілі групи або використовувати поодинокі скульптури. Все залежить від особливостей вашої ділянки. Такий декор завжди виглядає мило і по-домашньому. Це стосується всього, що робиться своїми руками. за цим посиланням - інформація про вироби з банок. З кришок від пластикових пляшок ви можете зробити доріжки на дачі. тут дивіться фото. Також читайте, як зробити крапельний полив за допомогою пластикових пляшок . Зі скляних пляшок своїми руками можна зробити альтанку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама