Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декор яєчною шкаралупою

  1. Як підготувати шкаралупу для рукоділля
  2. Декорування квіткового горщика
  3. Варіанти прикраси скляних ємностей
  4. Декор плоских предметів
  5. Декор меблів яєчною шкаралупою
  6. Декупаж і шкаралупа
  7. висновок

Декор яєчною шкаралупою відноситься до одних з найбільш простих видів оформлення. З його допомогою поверхні набувають мозаїчну фактуру, а фарби допоможуть зобразити оригінальні малюнки. Яєчною шкаралупою прикрашають пляшки, квіткові горщики, свічники, банки, вази і навіть меблі. Матеріал комбінують з макаронами, крупами, сіллю і фурнітурою. З цим видом декорування впорається будь-який початківець оформлювач. Він не вимагає ні особливого уміння, ні спеціальних інструментів, а основний матеріал для творчості знайдеться в кожному будинку, адже відходи від яєць зазвичай йдуть відразу у відро для сміття. Ознайомимося з парою майстер-класів і почерпнемо кілька простих, але оригінальних ідей.

Як підготувати шкаралупу для рукоділля

Для початку шкарлупки ретельно промивають в мильному розчині. Як відомо на поверхні яєць можуть процвітати колонії небезпечних бактерій, тому не пропускайте цей важливий етап при роботі з матеріалом. Мило можна замінити на спирт або іншу дезинфікуючу рідину. Деякі вважають за краще проварювати шкаралупу в окропі 10-15 хвилин. Термічна обробка теж відмінно знезаразить поверхню кожного шматочка. Під час миття видаляють плівку, яка могла залишитися. Потім шкаралупу викладають на шматок чистої тканини або серветку і ретельно просушують. Готовий матеріал подрібнюють, провівши по ньому кілька разів качалкою або скляною пляшкою. Існує кілька способів прикріплення шкаралупи до оформлюваної поверхні:

  • У першому випадку на попередньо знежирене скло, пластик або кераміку наносять шар клею. Його «посипають» подрібненими шкаралупками або «обвалюють» в них тару. Потім губкою притискають вийшла мозаїку до поверхні, щоб краще закріпити.
  • Для іншого способу знадобиться скотч. На нього приклеюють шкаралупу. На підготовлену поверхню наносять шар клею, а зверху прикріплюють скотч. Тепер необхідно почекати повного висихання скріпляє речовини, після чого акуратним рухом знімають клейку стрічку.
  • Третій спосіб, мабуть, самий трудомісткий. На поверхню наносять клей і вручну по одній прикріплюють до нього «осколки» шкаралупи. Процес займе багато часу, але візерунок вийде не випадковим, а буде відповідати задумом автора.

Зовсім неважливо, якого кольору буде шкаралупа, в більшості оформлювальних «рецептів» її згодом зафарбовують.

Декорування квіткового горщика

Декор квіткового горщика виконується в двох варіантах:

  • Повне покриття поверхні шкаралупою;
  • Часткове нанесення шматочків.

Для початку горщик попередньо очищають від бруду і просушують. Для повного покриття всю його поверхню обмазують клеєм. Потім прикріплюють шкарлупки. Після висихання зверху наносять шар фарби. Краще використовувати акрил або темперу, так як вони краще лягають на поверхню, не бояться води і повільніше вигорають. На просохлої шар фарби можна нанести ще один через фігурний трафарет або створити малюнок самостійно. Закріплюють шар лаком. При частковому декоруванні горщик попередньо фарбують в потрібний колір, а клей наносять тільки на ті області, де планують розмістити шкарлупки. Найчастіше з них роблять горизонтальні смужки різної ширини або примітивні геометричні візерунки. Шматочки приклеюють до поверхні горщика, дають їм просохнути, тепер оригінальна прикраса підвіконня готове.

На квіткових горщиках органічно виглядають «рослинні» малюнки: розпустилися бутони, кленові листи, букети.

Варіанти прикраси скляних ємностей

Техніка нанесення шкаралупи на поверхні банок, вазочок і пляшок не відрізняється від оформлення інших керамічних і скляних предметів. Деякі вважають за краще заздалегідь надати шматочках потрібний колір. Для цих цілей їх поміщають в ємність з барвником і дають висохнути. Щоб його закріпити, вже приклеєні до пляшки або банку шкарлупки додатково покривають лаком. До такого кроку вдаються у випадках, коли природний колір матеріалу не гармоніює із загальною композицією, а зверху наносити фарбу не можна, так як декор стає фінальним акордом в роботі. Вази додатково обклеюють об'ємними квітами з атласу, бутонами зі шматочків фетру, бантами, намистинами і мереживом. На поверхнях «кухонних» баночок під спеції доречно виглядатимуть пофарбовані макарони цікавих форм, кавові зерна в комбінації зі шкаралупою. У декор пляшок додають ряди шпагату, яким обертають тару. На поверхні також можна приклеїти справжні колоски або травинки, які зверху покривають фарбою.

Декор плоских предметів

В оформленні тарілок і підставок під блюдця яєчна шкаралупа буде виступати в ролі фону, на який згодом наносять малюнок. Якщо ви не володієте пензлем, то на допомогу прийдуть трафарети і серветки для декупажу. Шкаралупу можна приклеїти до всієї поверхні тарілки, хаотично заповнити нею окремі її ділянки або зробити рельєфною тільки облямівку. Також використовується прийом комбінування фактур, коли одну область заповнюють шкаралупою, а іншу - дрібним бісером, крупою (гречка, рис) або сіллю. Оригінально виглядає техніка часткової об'ємної візуалізації: в картині якийсь елемент виходить за її рамки. Наприклад, в сільському пейзажі з затишним будиночком, парканчик виконується з дерева і приклеюється до поверхні блюдця над зображенням. У «природних» картинах до поверхні приклеюють справжні травинки, гілочки, шишки, листя або висушені квіти.

Якщо поверхня підставки або тарілки буде прикрашати міський пейзаж, то шкаралупа, пофарбована в сірий колір, стане відмінною імітацією кам'яної бруківки.

Декор меблів яєчною шкаралупою

Декорування меблів шкаралупою зазвичай проводять частково. «Суцільний» рельєфний фон на великих поверхнях може злегка втратити свій колорит. Однак цей матеріал відмінно імітує зміїну шкіру. Натуральна обробка предметів меблювання коштує нечуваних грошей, тому шкаралупа - варіант створення оригінальної декорації, яка з першого погляду буде відрізнити від оригіналу. Процес оформлення може затягнутися через специфічну обробки основного матеріалу. Кожен шматочок шкаралупи доведеться обробляти окремо. Для цього буде потрібно пінцет, яким вручну відкушують від краєчків зайві міліметри, щоб надати їм характерну для шкіри рептилій округлу форму. Приклеювати шкарлупки теж доведеться довго, так як в даному випадку від їх розташування залежить ступінь подібності з оригіналом. Тона барвників підбирають відповідно до природного відтінку шкіри рептилії. Спочатку наносять на всю поверхню світлий відтінок і дають йому повністю висохнути. Потім на кожну «лусочку» капають більш темним кольором. Яєчною шкаралупою декорують будь-які поверхні: від традиційного дерева і до пластика. Оригінально виглядають оформлені подібним чином стелажі, фасади шаф, журнальні столики і підставки під світильники.

Декупаж і шкаралупа

Обидві ці техніки органічно поєднуються. Способів комбінування два:

  • На заздалегідь загрунтовану поверхню приклеюють частина серветки з картинкою. Для цього найкраще підходить звичайний клей ПВА. Після висихання зображення, навколо нього знову наносять шар скріпляє речовини, на якому будуть триматися шкарлупки. Для надійності їх притискають зубочисткою або губкою. Після того, як поверхня знову висохне її покривають фарбою.
  • Спочатку до скла або пластику приклеюють шкарлупки. Після висихання рельєфну поверхню грунту спонжиком двічі. Пройтися кілька разів необхідно, щоб ретельно зафарбувати все проміжки і зазори. Після висихання в техніці декупажу переносять картинку.

Після висихання в техніці декупажу переносять картинку

Результат виходить практично однаковий, різниця лише в послідовності кроків для прикраси поверхні. Декорувати подібним чином можна все, що душа забажає: тарілки, фоторамки, горщики, шкатулки, баночки, дзеркала, пластикові та скляні пляшки.

Декорувати подібним чином можна все, що душа забажає: тарілки, фоторамки, горщики, шкатулки, баночки, дзеркала, пластикові та скляні пляшки

висновок

Яйце - доступний матеріал, який легко піддається обробці. Незважаючи на оманливу крихкість, намертво «зацементована» клеєм шкаралупа збереже свій вигляд на довгі роки. Предмети, декоровані цим матеріалом, можна не тільки виготовити для прикраси власного будинку, але і презентувати їх друзям. З урахуванням зростаючої популярності на дрібниці, виконані в стилі handmade, подібний елемент стане стильним подарунком. Крім того він покаже, наскільки дорога дарувальнику приймаюча сторона, раз він не полінувався і витратив стільки часу і сил на створення цієї саморобки своїми руками.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама