Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Годівниця для курчат своїми руками: виготовлення з підручних матеріалів

  1. Годівниці з підручних матеріалів Існує величезна кількість годівниць і поїлок для домашньої птиці...
  2. З пластикових пляшок
  3. з труби
  4. з фанери
  5. з відерця
  6. Виготовляємо Автогодівни
  7. Відео "Корм"

Годівниці з підручних матеріалів

Існує величезна кількість годівниць і поїлок для домашньої птиці від вітчизняних виробників. Всі вони незначно відрізняються один від одного за функціональністю, але слід все-таки більш детально зупинитися на особливостях кожного виду. Існує величезна кількість годівниць і поїлок для домашньої птиці від вітчизняних виробників

  1. За способом подачі корму:
  • Лоткові годівниці мають вигляд довгої ємності з бортами або сіткою, які оберігають корм від розкидання птахами.
  • Желобкові годівниці розміщуються зовні клітини і мають знімні решітки, що захищають їжу від забруднення.
  • Бункерні (автоматичні) годівниці зручні невеликими розмірами, добре охороняють корм від забруднення і вологи, легко самонаполняются.
  1. Щодо використання виду корму:
  • Сухий корм засипається в годівницю і курчата самі регулюють кількість споживаної їжі, і немає необхідності в постійному контролі за ними.
  • Волога суміш (мішанка) готується як з сухих, так і напівсухих продуктів з додаванням тертих коренеплодів (буряка, моркви), приправляється кисломолочними продуктами.
  • Різні мінеральні підгодівлі: кухонна сіль 20%, крейда, вапняк або стара гашене вапно 20%, деревне вугілля, гравій та пісок.
  1. За способом кріплення:

Визначившись з основними характеристиками годівниць, ці необхідні в птахівництві пристосування можна виготовити в домашніх умовах. Для цього відмінно підійдуть підручні матеріали: пластикові пляшки і відра, металеві листи, ПВХ труби, фанера, дошки.

Але коли виготовляється годівниця для курчат своїми руками, необхідно дотримуватися таких правил:

Як зробити нову годівницю для курчат своїми руками ви зможете дізнатися в наступних розділах.

Відео "Як зробити годівницю самостійно"

З відео Ви дізнаєтеся способи, як самостійно зробити годівницю для ваших курей.

З пластикових пляшок

Одним з найпростіших методів виготовлення годівниці і поїлки для курчат і дорослих курей є застосування пластикових пляшок. Для сухих сумішей відмінно підходить наступна конструкція. На дні пляшки ємністю 1,5 літра прорізається кілька отворів діаметром не більше 2 сантиметрів за допомогою ножа або ножиць. Одним з найпростіших методів виготовлення годівниці і поїлки для курчат і дорослих курей є застосування пластикових пляшок Потім її закріплюють в пластиковій мисці, так щоб, коли пляшка заповнюється кормом, потроху суміш висипалася і була постійно доступна для курчат. Ця конструкція з пластикової пляшки дуже зручна для малюків самого раннього віку, вони завжди можуть отримувати харчування з запасів зверху, навіть якщо попередня порція вже з'їдена.

з труби

Виготовляючи конструкцію для корму з ПВХ труби необхідно визначитися, який варіант вам більше підходить: вертикальний або підлоговий горизонтальний. Для першого варіанту готується труба діаметром 15 сантиметрів і завдовжки до 1 метра. Від неї відрізають дві частини: 20 сантиметрів і 10 сантиметрів. Велика частина кріпиться на ПВХ трійнику і закривається заглушкою. Це основа для підлогової установки. Меншу частину встановлюють на протилежному кінці трійника, звідси птахам буде зручно брати корм. У третю частину роз'єму ПВХ трійника приєднується залишок труби (70 сантиметрів). Саме ця бункерна частина і буде заповнюватися кормом.

Для виготовлення підлоги годівниці потрібно два шматки 40 і 60 сантиметрів ПВХ труби. У меншій частині робляться отвори діаметром близько 7 сантиметрів з двох сторін. Далі, з одного боку труба закривається заглушкою, а друга за допомогою коліна з'єднується з довжиною 60-сантиметрової частиною, яка буде бункером для корму.

При необхідності розмір можна змінювати, але слід обробити всі краї, щоб не було гострих місць у запобігання травматизму у курчат.

з фанери

Саморобна конструкція з фанери підходить тільки для сухих сумішей. При її виготовленні використовуються два шматка фанери 12х18 сантиметрів для бічній частині, два шматки 80х15 сантиметрів для центральних стінок і 1 шматок для основи 80х12 сантиметрів. Саморобна конструкція з фанери підходить тільки для сухих сумішей Як правило, бічні частини повинні бути вище, так як до них кріпиться дерев'яна палиця довжиною 80 сантиметрів, яка обмежує проникнення курчат безпосередньо в саму годівницю. Ця конструкція добре підходить для наземного використання.

з відерця

У пластиковому відрі ножем вирізують отвори розміром близько 2 сантиметрів. Потім воно встановлюється на пластикову тарілку з поділами (Менажница). При її відсутності можна використовувати пластикову кришку, яка повинна бути на 3-4 сантиметри більше, ніж дно відра. Така конструкція зручна для будь-якого віку птиці. Але також вона захищає корм від потрапляння бруду та пташиного посліду.

Виготовляємо Автогодівни

Бункерна автогодівниця дуже зручна в птахівництві, так як завдяки цій конструкції відбувається постійне наповнення кормом зоною доступу курчат. Такий вид годівниці можна також виготовити з ПВХ труб діаметром 15 сантиметрів.

Для цього основна труба довжиною 70 сантиметрів кріпиться до центральної частини трійника, а в дві бічні вставляються відводи з вигином в 90 градусів. Основна труба є сховищем для корму.

Відео "Корм"

З відео Ви дізнаєтеся, як займатися годуванням курчат.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама