Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення фасадів приватних будинків і її види

  1. Види обробки фасадів
  2. Оздоблення фасадів штукатуркою
  3. Фасади будинків з лицьової цегли
  4. фасадні касети
  5. Керамограніт для обробки фасадів
  6. сайдинг
  7. Камінь в облицюванні фасадів
  8. Сендвіч панелі
  9. мокрий фасад

У наш час посилено розвивається будівництво приватних будинків. Можна сміливо стверджувати, що декорування та оздоблення фасаду будинку виступають своєрідною візитною карткою його господаря.

Оздоблення фасадів приватних будинків виконує не тільки декоративну роль, але і несе певну функцію. Тому ще на етапі проектування необхідно усвідомлювати сполучуваність способів і матеріалів обробки з самою конструкцією будівлі, його утепленням. І ще одна неодмінна умова для зовнішньої обробки будівель - це її гармонійне поєднання з навколишнім ландшафтом і присадибною територією.

Види обробки фасадів

Сучасний будівельний ринок надає широкий вибір різних оздоблювальних матеріалів і технологій декорування фасадів. На даний момент існує кілька видів обробки індивідуальних будинків, які користуються особливою популярністю:

  • декоративна обробна штукатурка;
  • облицювальну цеглу;
  • клінкерна плитка і керамограніт;
  • будь-які види сайдингу (дерев'яний, вініловий);
  • натуральний або штучний камінь;
  • фасадні касети;
  • сендвіч-панелі.

Розглянемо докладніше кожен з цих видів обробки.

Оздоблення фасадів штукатуркою

Це один з найстаріших способів облагороджування і утеплення фасаду. Сучасні штукатурки дозволяють створювати фактурні поверхні, які в подальшому можуть бути пофарбовані. Основне призначення штукатурки - вирівнювання стін. Сьогодні для цих цілей використовуються різні будівельні суміші: цементно-піщаний розчин, гіпсова суміш або вапняний розчин. Оштукатурювання зовнішніх стін є досить трудомістким процесом. А для бездоганного результату потрібно використовувати суміші відповідного складу і властивостей.

А для бездоганного результату потрібно використовувати суміші відповідного складу і властивостей

Штукатурка вважається не дуже дорогим і практичним способом обробки. При нанесенні можна проявити фантазію і творчість, отримати унікальний фасад. Є особливі добавки, які зроблять стінку яскравою і барвистою. Є багато видів штукатурки і способів обробки фасадних стін. Величезним достоїнством цієї технології можна вважати хороше збереження тепла, звукову ізоляцію, водонепроникність. Стіна, покрита шаром штукатурки, ніколи не загориться. Перевагою є те, що дуже багато людей мають диплом штукатура. З недоліків можна назвати залежність від примх природи. А незначне відхилення від технології пустить всю роботу нанівець. Але штукатурка - це зручно, практично, раціонально.

Більш детальна стаття, яка описує обробку приватних будинків штукатуркою:

Фасади будинків з лицьової цегли

Найдавнішим екологічно чистим матеріалом вважається цегла. Він відмінно зберігає тепло, дихає і не горить. Лицьова цегла дещо відрізняється від будівельного. У наш час лицьову цеглу виготовляється шляхом сверхсильного стиснення під тиском суміші з цементу і вапняку-черепашнику.

Матеріал вважається досить міцним. Йому можна надати унікальний колір і цікаву фактуру. Будинок або будова буде виглядати дуже красиво і оригінально. Матеріал використовується вже більше двохсот років. За цей час технологія його виробництва постійно вдосконалювалася. А ще цегла відрізняється надійністю і довговічністю. Цегла гідно переносить мороз і спеку, має гарне водопоглинання. Матеріал здатний витримати велику кількість циклів заморожування і відтавання. Він не вимагає особливого догляду. Сучасні виробники створили безліч варіантів з оригінальною формою і розмірами. Це дозволяє придумувати ідеальні архітектурні образи. Фасад з лицьової цегли прекрасно захистить несучу стіну та зробить будинок міцнішим.

Кладку такої цегли можна починати вести не нижче 70 см від рівня землі при обов'язковій наявності горизонтальної гідроізоляції фундаменту, інакше матеріал буде вбирати в себе вологу. Будівельна послуга з облицювання фасадною цеглиною коштує не мало, оскільки вимагає певних професійних навичок. Зате в результаті ваш будинок стане не тільки красивим, але і досить теплим.

Більш детальна стаття, яка описує обробку приватних будинків клінкерною цеглою:

фасадні касети

Облицювання житлових будинків фасадними касетами також відноситься до системи вентильованих фасадів. Касетні фасади довговічні і практичні, а також прості в догляді і монтажі. Матеріал касет - оцинкована сталь з полімерним покриттям. Завдяки такому покриттю забарвлення касет може бути різною, що дозволяє підібрати колір на ваш смак. Монтаж навісних фасадів з касет виконується аналогічно монтажу керамограніта в системі вентильованих фасадів.

Монтаж навісних фасадів з касет виконується аналогічно монтажу керамограніта в системі вентильованих фасадів

За допомогою даного види облицювання будівлі можна надати унікальний, неповторний образ. Матеріалу вже півстоліття, але саме в останні роки спостерігається бум його використання. Їм найчастіше обробляють промислові та інші громадські будівлі. Іноді можна зустріти цей вид і в особистому домоволодінні. Фасадні касети зручно і використовувати при реконструкції споруд. За ними легко заховати сліди ремонту і відновлення будинку. Вартість панелей залежить від їх товщини, яка знаходиться в межах від 0,8 до 2 міліметрів. Ціна облицювання набагато дешевше керамограніта або облицювального каменю. Як матеріал використовується латунь, мідь, алюміній, нержавіюча сталь. Фасадні касети не вимагають особливого догляду, дефектні елементи просто замінити.

Більш детальна стаття, яка описує властивості і установку касет для фасадів приватних будинків:

Керамограніт для обробки фасадів

Фасади з керамограніту дуже довговічні і легкі в догляді. Вони відносяться до вентильованих фасадних систем. Такий фасад складається з чотирьох конструктивних частин. По-перше, це несучий каркас, який закріплюється на зовнішній стіні таким чином, щоб забезпечувався повітряний зазор між керамогранитом і фасадом. На каркас навішується решетування із шаром утеплювача і гідроізоляційної мембраною. В останню чергу кріпиться керамограніт.

В останню чергу кріпиться керамограніт

Матеріал стає популярним, все більше власників будівель прагнуть їх облагородити цим способом. Цією обробкою можна не тільки домогтися прекрасного зовнішнього вигляду, але і вирішити масу технічних завдань. Керамограніт стійко переносить вологу, коливання температур і зовнішню агресію. Матеріал вважається міцним і технологічним. Виробники пропонують десятки варіантів забарвлення і фактури. Оздоблення коштує не дешево, але подальша експлуатація позбавить від безлічі проблем і вкладень. Всередині приміщення буде створений відмінний мікроклімат. З недоліків важливо відзначити значну масу сировини. Але чудова довговічність виправдає багато незручності. Використовується два види кріплення: навісний вентильований фасад і приклеювання.

сайдинг

Це найдешевший і простий спосіб облагороджування фасадів. Різноманітність кольорів і фактур цього оздоблювального матеріалу дозволяє втілювати будь-які сміливі ідеї. Сайдинг не тільки відмінно захистить ваш будинок від дощу і вітру, а й значно його прикрасить.

Дуже добре виглядає оздоблення будівель сайдингом під брус. Конструкція є цілком міцною, витримає будь-які навантаження і негативні природні фактори. Як матеріал використовується метал, який задає всі властивості і параметри. Але негативом можна вважати більш серйозну вартість (в порівнянні з вініловим сайдингом). Багато пересічні громадяни вважають за краще економити і встановлюють конструкції з вінілу. Але вініл менш довговічний, швидко вигорає на Сонце, може деформуватися від високої температури. Будь-сайдинг своєю присутністю утеплює будинок, а це гідно цінується в епоху подорожчання енергоресурсів.

Серед усіх видів сайдинга найбільш часто для облицювання індивідуальних будинків використовується вініловий. Зовні він нагадує дошку для обшивки фасаду, але по довговічності і зносостійкості значно перевершує її. До такого Матеріали пристає бруд, він легко миється. Сайдинг не гниє, не вигоряє, не схильний до корозії.

Також непогано виглядає обробка балконів сайдингом , А головне, що це дуже економічно.

Монтаж сайдингу нескладно виконати навіть самостійно. Для цього необхідно закріпити дерев'яну обрешітку на стінах фасаду, а потім вже за допомогою напрямних і різних комплектуючих монтувати панелі на будинок.

Більш детальна стаття, яка описує обробку фасадів приватних будинків сайдингом:

Камінь в облицюванні фасадів

Одним з найбільш довговічних і естетично привабливих матеріалів є натуральний або штучний камінь. Послуги з облицювання фасадів каменем може бути як часткової, так і суцільної. Оздоблення фасаду будинку за допомогою монтажу обробного каменя - процес трудомісткий і дорогий. Від того, наскільки якісно була виконана облицювання, залежить довговічність і естетичність покриття. Неякісно виконана облицювання може з часом відшаровуватися, викликаючи часткове обвалення конструкції і навіть корозію і гниття стін.

Неякісно виконана облицювання може з часом відшаровуватися, викликаючи часткове обвалення конструкції і навіть корозію і гниття стін

Камінь може істотно вплинути на вигляд будівлі, надати йому солідний і багатий імідж. Але для облицювальної роботи будуть потрібні кваліфіковані фахівці. Велике значення відіграє попередній розрахунок матеріалів і створення ескізу (креслення). Облицювання може проводитися за допомогою цементного розчину, або «сухий» технологією: камінь буде закріплений на обрешітці за допомогою кріплення. Зараз розроблено безліч будівельних клейових складів, які добре замінюють цемент. Ідеальний спосіб кріплення - комбінований: кам'яна плитка приклеєна і додатково закріплена шурупами або гвинтами. Гарне гідність каменю - екологічність і відсутність особливого догляду.

Сендвіч панелі

Завдяки тришарової структурі сендвіч-панелі забезпечують не тільки презентабельний зовнішній вигляд будинку, але і його відмінну теплоізоляцію. Такі панелі складаються з двох листів жорсткого матеріалу (зазвичай металу), з'єднаних утеплювачем. Всі деталі з'єднуються методом гарячого пресування, що надає панелі міцності і довговічності. Поверхня панелей може бути гладкою, профільованої або декорованого. Панелі легко і швидко монтуються, не створюючи зайвого навантаження на фундамент.

Панелі легко і швидко монтуються, не створюючи зайвого навантаження на фундамент

При виробництві панелей використовується безліч матеріалів: алюцинк, оцинкована сталь, гіпсокартон, пурал, поліестер. Вибір сировини відштовхується від кліматичних та інших умов конструкції. Важливо пам'ятати, що сендвіч-панелі існують не тільки для стін, але і покрівельні. Матеріал екологічний і безпечний для здоров'я. Панелі дуже мало важать, а це знижує навантаження на стіни. Відмінний асортимент квітів і фактури дозволяє унікально перетворити будь-яку будівлю. З ним дуже люблять експериментувати дизайнери і творчі люди. Матеріал добре поглинає звук і має прийнятну вартість. Він не боїться багатьох хімічних реагентів, грибка і цвілі.

Звичайно ж, це не всі способи обробки фасадів. Але розглянуті нами види обробки є найпопулярнішими завдяки їх чудовим декоруючих властивостям, довговічності і практичності.

мокрий фасад

Це найбільш ефективний, привабливий, бюджетний метод обробки і утеплення. Вода є розчинником, який необхідний для матеріалів. Мокрий фасад - це відмінний спосіб проявити дизайнерські здібності, оригінально оформити стіни. Речовини, що використовуються для фінішного рівня, мають прекрасну колірну гамму. Не важко буде повторити цегляну кладку або унікальну мозаїку. При облицюванні наносять чотири шари: клейова основа, утеплювач, армований шар, фінішна обробка. Важливо не помилитися при підборі матеріалів і комплектуючих: всі вони зобов'язані мати подібні характеристики по морозостійкості, розширенню, паропроникності, водопоглинанню. Їх часто продають в наборі (комплектом). Головні переваги цієї технології: доступна ціна, економія внутрішнього простору будівлі, теплова і звукова ізоляція. Експлуатують таку стіну до 30 років. Потім можна просто оновити фінішний шар. З недоліків можна назвати особливі умови обробки: температура повітря повинна бути від 5 до 20 градусів тепла.

Більш детальна стаття, яка описує технологію мокрий фасад:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама