Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити абажур для настільної лампи або люстри своїми руками?

  1. Які матеріали можна використовувати?
  2. Що нам знадобиться?
  3. Вироби з паперу
  4. тканинні варіанти
  5. Нитка або дуже тонкі смужки тканини
  6. Вироби із пластику
  7. бісер
  8. висновок

Кожна людина намагається прикрасити своє житло якомога затишніше, використовуючи сучасні рішення для дизайну. Абажур перетворює приміщення з мізерним і гнітючим світлом в затишне місце, але підбір відповідного по дизайну і побажанням варіанти - справа клопітка. Найчастіше знайти те, що потрібно, складно, а якщо вдається, то за невиправдано велику ціну. У цей момент будь-яка творча господиня скаже: «Зшию сама!» Ми для можливості здійснення будь-яких творчих задумів розглянемо, як зшити або склеїти будь-який зручний виріб.

Однією з найпопулярніших тематик рукоділля є прикраса освітлювальних приладів. Всім хочеться, щоб яскраве світло пробивалося крізь незвичайний абажур для лампи, виконаний в поєднанні із загальним дизайном приміщення. Причому це може бути не тільки люстра - всілякі настінні і настільні світильники додадуть вашому будинку затишок і красу. Як зробити абажур своїми руками? Витративши трохи часу, з підручних засобів можна виготовити унікальний елемент декору для люстри і його каркаса.

Які матеріали можна використовувати?

Відповідне сировину може бути абсолютно будь-яким. Вибраний матеріал більшою мірою залежить від досвідченості людини в рукоділлі, а також доступності в даний момент, його вартості та відповідності загальному інтер'єру приміщення.

Можна використовувати:

  • папір, картон;
  • тканина;
  • пластик;
  • нитки;
  • метал (каркас для абажура);
  • готові вироби - пляшки, ложки, вилки.

Матеріал для люстри обмежується лише вашою фантазією і тим, що може виконати людина своїми руками. Потренуватися можна для початку на дешевих і доступних матеріалах - білий папір або картон; використовуйте стару тканину (якщо її багато). Після того, як ви зрозумієте, що і де потрібно скріплювати, можна переходити до більш дорогим і рідкісним матеріалами для свого бра.

Що нам знадобиться?

Крім самого сировини, потрібні також інструменти для закріплення і надання форми готового виробу:

  • голки, ножиці, шпильки;
  • ніж;
  • клей;
  • плоскогубці (для металевих каркасів);
  • дріт (основа для абажура);
  • паяльник.

Враховуйте, що готовий виріб має мати таку вагу, який без праці буде триматися на обраному кріпленні, і бути досить безпечним, коли поруч з ним будуть працювати електричні лампочки.

Вироби з паперу

Один з найпростіших варіантів - використовуючи твердий дріт, створіть кулястий каркас, на який зверху можна наклеїти будь-якого кольору папір. Для лампочки буде достатній простір, світильник буде виглядати і просто, і стильно одночасно. Зазвичай так можна зробити абажур для торшера своїми руками.

Крім кулястої форми, можна приготувати каркас циліндра, прямокутника або квадрата, а також елементарного конуса. Простий майстер клас - візьміть кілька зволікань різної довжини, зігніть їх в коло і закріпіть м'яким шматочком. Зробивши близько 15 таких кілець, ви отримаєте відмінний каркас для світильника - то, чого вимагає люстра.

Кожна людина намагається прикрасити своє житло якомога затишніше, використовуючи сучасні рішення для дизайну

Кулястий абажур з металевим каркасом

Кулястий абажур з металевим каркасом

Довільна форма з щільного паперу

Довільна форма з щільного паперу

Абажур з щільного паперу або картону

На поверхні наклеєною паперу й картону ножицями або канцелярським ножем можна вирізати будь-які візерунки. Це можуть бути геометричні фігури, малюнки тварин, букви, сніжинки, листя - що завгодно, що впишеться в інтер'єр приміщення і допоможе відновити абажур. Не поспішайте викидати вирізані деталі - їх можна приклеїти на довгу нитку, а саму нитку прикріпити до каркасу. Таким чином, отримаємо красиво звисають візерунки, люстра вийде дуже незвичайна, декорування буде точно унікальним. Такий абажур люстри, виконаний своїми руками, добре буде виглядати в дитячій.

Вирізані візерунки на нитках

Наріжте м'який папір або тканину на довгі смужки з різними кінцями, які прикріпіть на круглий жорсткий каркас із дроту. Не робіть конструкцію занадто щільної, якщо плануєте використовувати потужну лампочку для свого бра - занадто великий нагрів може привести до її поломки або навіть загоряння. Це ідеальний спосіб для малопотужних вечірніх світильників в передпокої, прикрашаємо їх також на літній кухні або в коридорі.

Світильник з смужок на твердому каркасі

тканинні варіанти

Тут уже відкривається набагато більший потенціал через характеристик, якими володіють різні матеріали. Це і щільність, і візерунок, і можливість створювати дуже складні форми шляхом склеювання і зшивання всіляких елементів; декоруємо буквально що завгодно, це хороший спосіб зробити абажур для улюбленого торшера.

Абажур з тканини надає затишок і тепло освітлювальних приладів на кухнях, в дитячих і віталень кімнатах, а також в спальнях. М'яке світло, що пробивається крізь такі вироби, більшою мірою призначений для додаткового освітлення (наприклад, бра).

Обов'язковою є міцний каркас з жорсткою дроту, який повинен витримувати достатню вагу в разі використання щільних видів тканини.

Обов'язковою є міцний каркас з жорсткою дроту, який повинен витримувати достатню вагу в разі використання щільних видів тканини

Абажур з щільної тканини для спальні або вітальні

Чи можна самостійно оновити вже наявні абажурчікі або плафон люстри? Не зациклюйтеся на одній тканини, візерунку або кольорі - за допомогою клею і ниток на поверхню будь-якого абажура можна причепити велику кількість різноманітних елементів, відповідних ідеї інтер'єру. Це можуть бути різнокольорові смужки, візерунки, окантовки і роздільники, бантики і рюші - все, з чого можна зшити абажур. І якщо раніше швачка зшивала рюші з основою прихованим швом, сучасний оригінальний елемент декору можна зшити і відкритим швом з яскравою шовковою ниткою в контраст до основного кольору, він може бути прикрашений зверху чим завгодно.

Тканина - досить міцний матеріал, який здатний витримати приклеєні вироби з бісеру та пластику, навіть скляні прикраси дуже добре виглядатимуть в цьому випадку. Відмінний варіант для того, щоб зробити абажур настільної лампи.

Відмінний варіант для того, щоб зробити абажур настільної лампи

Комбінування тканини в готовому виробі

Комбінування тканини в готовому виробі

Використання складної форми тканини

Використання складної форми тканини

Тканинний настінний абажур для спальні і передпокої

Як зробити абажур для настільної лампи? На білій тканині можна красивим почерком написати вірш або уривок з улюбленої книги, щоб світло, проникаючи крізь красивий абажур, нагадував про хороше творі. Ідеальний варіант, щоб провести оновлення для бра.

Нитка або дуже тонкі смужки тканини

Готовий каркас із дроту (або можна використовувати будь-який інший об'ємний предмет, наприклад, п'ятилітрову пластикову пляшку) оберніть в кілька шарів товстою ниткою або смужкою тканини. Такі абажури дуже добре виглядають на кухнях або в їдальнях, нависаючи над обіднім столом або баром.

Такі абажури дуже добре виглядають на кухнях або в їдальнях, нависаючи над обіднім столом або баром

Куля з нитки, просоченої клеєм

Куля з нитки, просоченої клеєм

Використання нитки для створення поверхні плафона

На поверхню готового плафона можна наклеїти різні фігурки і узори по аналогії з паперовими варіантами, створивши прекрасну настільну лампу для читання.

Плафон з ниток або пластичної дроту з фігурками

Цікавим варіантом створення кулястої форми є використання звичайного повітряної кульки. Кінцева форма абажура залежить від форми надутого кульки.

Повітряна кулька як каркас

Повітряна кулька як каркас

Форма готового виробу після здування кульки

Вироби із пластику

Переходимо до найбільш складним варіантів. Доведеться запастися терпінням, матеріалом і клеєм. З твердого пластика досить складно отримати вироби з плавними вигинами, тому в більшості випадків робиться суворе виріб. Також можливе компонування з різних деталей різної форми і кольору, для кріплення використовується паяльник або клей.

Як зробити плафон? З пластика можна зібрати абажури кубічної, конічної форм, а також скріпити між собою різні деталі і отримати дуже складне і практичне виріб, який знайде застосування абсолютно в будь-якому приміщенні.

Виріб з пластикових стаканчиків для кухні

Як зробити каркас для абажура? Якщо обклеїти пластикову п'ятилітрову пляшку різними деталями, вийдуть дивовижні абажури у вигляді риб'ячої луски або екзотичних фруктів. Використовуючи різнокольоровий лак або фарбу з балончика, можна розфарбувати готовий виріб як душа забажає. Не підходить для бра, т. К. Має досить великий розмір в підсумку.

Абажур з пляшки і пластикових столових приладів

бісер

Замість ниток і дроту готові каркаси можна обмотувати бісером або використовувати стеклярус. Так можна зробити абажур для настільної лампи своїми руками. Виходить різнобарвна поверхню, яка при потужному освітленні красиво грає квітами і переливається глянцем, створюючи відблиски на стіни і стелю приміщення. З огляду на частою компактності абажур з бісеру добре підійде для настільних бра.

З огляду на частою компактності абажур з бісеру добре підійде для настільних бра

Різноманітність виробів з бісеру

висновок

Для створення абажурів своїми руками можна використовувати абсолютно будь-який матеріал. Різноманітність кольорів і форм, які доступні з підручних предметів, дозволять відійти від порівняно обмеженого асортименту сучасних магазинів. Саморобний абажур точно сподобається вашим гостям. Це ж ідеальний варіант - для будь-якого світильника створити своїми руками абажур, який дуже точно підійде до інтер'єру вашого житла. Зшийте що завгодно з чого завгодно, застосуєте переробки для всіх конструкцій, які вже є.

Декор настільної лампи можна виконати як з пластика, так і з паперу. Краще використовувати світлі матеріали для яскравого світла. Виготовлення красивих абажурів своїми руками - нескладна справа навіть для тих, хто ніколи цим не займався.

Які матеріали можна використовувати?
Що нам знадобиться?
Як зробити абажур своїми руками?
Які матеріали можна використовувати?
Що нам знадобиться?
Як зробити плафон?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама