Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Звідки приходять думки про непотрібність, власної неповноцінності і самоті, і як з ними впоратися

Коли все навколо добре самотність відчувається особливо гостро.

Навесні хочеться говорити про любов і романтику, однак нерідко саме в цей період загострюються і зовсім інші почуття, на тлі яких з'являються думки про непотрібність, власної неповноцінності і самоті. Чому так відбувається, звідки вони беруться і що з ними робити, розкажуть гештальт-терапевт Олена Дубіннік і процесуальний психолог Лілія Чиж.

ЯРЛИК. "Насправді самотність - досить поширений ярлик, яким можна позначити цілу гаму відчуттів - від довгоочікуваного спокою, що дарує задоволення, до важко переносите почуттів, що приносять страждання, - говорить Лілія Чиж. - Звичайно, кажучи про самотність, необхідно сказати і про його благої частини - потреби в самоті. Адже часто людині варто побути на самоті, щоб відпочити без зовнішніх подразників, соцмереж, розмов і сторонніх шумів. Практикуючі самотність знають, що саме наодинці з собою можна максимально розслаб иться, стикнутися зі своїми глибокими почуттями і навіть почати творити. Однак часто самотність приносить і страждання. Щоб зрозуміти їх корінь, треба в першу чергу розбиратися, які почуття живуть під цим ярликом, і дивитися, як влаштоване життя людини, які є відносини, скільки їх, ким він себе вважає / бачить у відносинах, і головне - наскільки сильно почуття його власної цінності ".

НЕСКІНЧЕННИЙ ПОШУК половинок і лікування ВІДНОСИНАМИ

"Чи потрібно шукати свою половинку? У питаннях позбавлення від самотності ця тема стоїть під номером один. І це дійсно важливий аспект, оскільки багато людей шукають відносин, щоб заповнити дефіцит відчуття власної повноцінності. Зазвичай вони говорять:" Мені потрібен хтось, хто зробить мене щасливим ". і досягнення цієї, на перший погляд, благої мети часто закінчується розчаруванням, тому що людина, яка не вміє бути щасливим і наповненим без сторонньої допомоги, не зможе бути щасливим з кимось, - пояснює психолог. - Якщо у челов ка є відчуття, що його може зробити щасливим тільки його половинка, то ще не зустрівши її, людина вже пред'являє претензії і має ілюзії щодо їх відносин. Такому "шукає половинку» не потрібна інша людина з усіма своїми особливостями, а потрібен хтось, хто заповнить порожнечу всередині. По суті, такий настрій на відносини - пошук ідеального батька, який буде любити безумовно. Однак у відносинах дорослих людей цього немає і бути не повинно, адже ніхто не може любити когось навіть самого хорошого лише за те, що він є. Це прерогатива лише батьків. Будь-які інші відносини будуються не з дефіциту, а з повноти. Щасливий у відносинах той, хто готовий ділитися почуттями, а не змінюватися або тільки брати.

БУДЕМО ЛЕЧИТЬСЯ. Вилікуватися від самотності можна тільки відносинами, притому найкраще - з фахівцем. Можна, звичайно, спробувати більше знайомитися скрізь і з усіма, однак якщо навички створення гармонійних відносин немає, то знову і знову з кожним новим контактом доведеться наступати на улюблені граблі. Важливо знати, що найчастіше проблеми в стосунках відчувають люди, які з певних причин не пройшли гармонійно стадію співзалежності, яка триває від народження до 8 місяців. У цей період малюк повинен бути оточений любов'ю, мама повинна бути поруч, обстановка в сім'ї повинна бути безпечною, і тоді перший досвід відносин "я - інша людина" буде гармонійним. Крім цієї стадії важливий і період дитинства, особливо до 3 років. Якщо контакти з іншими людьми в цьому віці були травматичними, людина назавжди запам'ятає їх "небезпечними" і все життя буде вибудовувати хворобливі відносини (або для себе, або для інших). Так люди зустрічають ранящих їх "половинок" або самі болять.

ШУКАЄМО ФІГУРУ НА ТЛІ І УЧИМСЯ ЧИТАТИ РІЗНІ ЕМОЦІЇ

"У гештальт-терапії є поняття про те, що фігура завжди видно на тлі. При цьому фігурою може бути якась тема, подія, думка або почуття, а фоном - ситуація, в якій ця фігура знаходиться, - пояснює гештальт-терапевт Олена Дубіннік. - і до того ж видно вона саме за рахунок несхожості з фоном. Таким чином, почуття самотності посилюється (і стає помітним) саме завдяки фону - велика кількість не самотніх людей. Цим частково можна пояснити наплив запитів про самотність саме навесні. Адже вдома у ванній ми рідко можемо Почувство ать себе самотніми, а ось йдучи по вулиці, на якій гуляють парочки, або сидячи в кафе, де за сусідніми столиками спілкуються дружні компанії, - запросто.

КОМУ ПОТРІБНІ ДРУЗІ. Вважається, що труднощі з отриманням друзів властиві підліткам, а дорослих хвилюють лише питання набуття партнера. Однак це не так. Нерідкі випадки, коли у дорослих успішних людей немає друзів, і вони не знають, як їх "завести". Нічого дивного в цьому немає. Якщо навик побудови контактів ми отримали в дитинстві або не набуто свідомо пізніше, самі по собі друзі не з'являться. Часто на консультації дорослі успішні люди задають пряме запитання: "Про що говорити з кандидатами в друзі?", "Де з ними зустрічатися?" і головний з них: "Де зустріти людей, яким можна довіряти?". І знайти відповіді часто буває досить важко.

НАУКА КОНТАКТУВАТИ. Висновок зі сказаного простий: вмінню налагоджувати контакти треба вчитися. І в першу чергу цього повинні навчати батьки, інакше дітям нізвідки буде дізнатися про те, як влаштовані людські відносини. При цьому дорослим треба розуміти, що дитина буде копіювати їх поведінку і, виходячи з цього, будувати свої стосунки з ним і навколишніми. Також важливо завжди давати дитині зворотний зв'язок, пояснюючи як його вчинок вплинув на вас, і не карати відразу і тим більше без пояснень. Ударив? Розкажіть, що це заподіює біль. Сказав гидоту? Поясніть, що це неприємно чути. Чи не дивуйтеся, якщо доведеться повторити кілька разів, важливо, що він зрозуміє, як можна і як не можна спілкуватися з іншими людьми. Саме завдяки таким бесідам про почуття у дитини з'являється емоційний інтелект і розуміння того, як влаштовані людські відносини. Так ви навчите дитину ділитися почуттями, говорити про них іншим, пропонувати дружбу і не ховатися в черепашку через нестерпних почуттів, що виникають у складній ситуації.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні Часто на консультації дорослі успішні люди задають пряме запитання: "Про що говорити з кандидатами в друзі?
Quot;, "Де з ними зустрічатися?
Quot; і головний з них: "Де зустріти людей, яким можна довіряти?
Ударив?
Сказав гидоту?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама