Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Приватні позики - хто дає і чи варто їх брати

  1. Як все відбувається
  2. Приватні позики під заставу нерухомості
  3. Позики під заставу транспортного засобу
  4. Чому у приватних осіб беруть позики?
  5. Чи бувають вигідні приватні кредити?
  6. Як не потрапити на пастку шахраїв
  7. Коли зникнуть приватні кредити?
  8. Краща альтернатива приватним кредитами легальні команії

В інтернеті все частіше зустрічаються оголошення з подібним змістом: «гроші в кредит без довідок», «приватний кредит без документів» «кредит з поганою кредитною історією не в банку», «позики від приватної особи», «   кредити під 0 відсотків   »І подібні В інтернеті все частіше зустрічаються оголошення з подібним змістом: «гроші в кредит без довідок», «приватний кредит без документів» «кредит з поганою кредитною історією не в банку», «позики від приватної особи», « кредити під 0 відсотків »І подібні. Ми вирішили з'ясувати, хто користується такими кредитами, і хто їх видає.

Як все відбувається

Хитрі підприємці масово поширюють в соцмережах і на форумах різні оголошення, в яких йдеться про те, що вони дадуть в борг гроші будь-кому. Навіть на зборах такі оголошення не рідкість, а всесвітня павутина заслужила перше місце по поширенню пропозицію приватних кредитів.

Потенційні позичальник обговорюють умови позики з кредитором в телефонному режимі або при особистій зустрічі. Як правило, умови кредитування далеко не вигідні.

Приватні позики під заставу нерухомості

Готівкою можна отримати до 50% від вартості квартири або будинку. У такій ситуації кредитори підстраховуються завчасно - підписують нотаріальне угоду застави. Такий варіант можливий, тільки якщо позичальник може надати правовстановлюючі документи на житло.

Позики під заставу транспортного засобу

Видача кредитів під заставу власного автомобіля. Таким способом можна позичити не більш ніж 50 тисяч гривень. В такому випадку процентні ставки коливаються в межах 3-5% / місяць.

За останній час з'явилися різноманітні екзотичні види приватних кредитів: під заставу обладнання, земельних ділянок, коштовностей і навіть депозитів.

Чому у приватних осіб беруть позики?

Найчастіше так чинять люди від безвиході. Більшість таких кредитозаемщиков знаходяться в борговій ямі і просто не мають можливості перекредитуватися в банківській установі. Ось і займають у кого-небудь на будь-яких умовах. Головна мета - погасити поточну заборгованість, а про погашення нового кредиту думати потім.

Друга категорія користувачів приватних позик - звичайні шахраї, які не планують віддавати кредиторам борг. Таких позичальників зараз чимало. Єдина страховка від них - захмарні відсоткові ставки.

Чи бувають вигідні приватні кредити?

Відповідь очевидна - ні! Нерегульовані умови надання грошових коштів, високі ставки - ці чинники повинні змусити адекватних позичальників не зв'язуватися з неофіційними кредиторами. Однак можна позичати гроші самим кредиторам.

Приватні кредитори не можуть позичати кошти в НБУ, адже вони не банки. Все що їм залишається - залучати фінанси інвесторів. В даному бізнесі високий показник рентабельності, а також великі відсотки, під які приватні кредитори займають кошти. Їх розмір становить близько 20, а то і 30% річних в гривнях. У доларовому еквіваленті ставки знаходяться в межах 12-15% річних. Це в кілька разів більше, ніж відсотки по найбільш вигідним банківським депозитам.

Позики приватним кредиторам мають і суттєві недоліки, так як такі вклади не мають гарантії. Завжди існує ризик, що «підприємець» просто випаруватися з Вашими засобами.

Як не потрапити на пастку шахраїв

Практично половина всіх оголошень про приватних кредитах дається шахраями. Вони намагаються обманним шляхом виманити грошові кошти у своїх «клієнтів». Шахрайські схеми такі:

  • Передоплата. Шахраї аргументують, що ці гроші підуть на оформлення міфічних документів. А як тільки кредитори отримують гроші, кредитори відразу ж пропадають.
  • Посередництво. Вид передоплати, однак, в такій ситуації гроші потрібно вносити за посередницькі послуги. Нібито посередник допоможе Вам оформити банківський кредит за певну винагороду. Насправді все це обман.

Звертатися за фінансовою допомогою до приватних позик погана ідея. Але якщо Ви зважилися на такий крок, рекомендуємо Вам ретельно перевірити майбутнього кредитора.

Якщо Ваш кредитор приватна особа, запитаєте у нього паспорт, запишіть собі його дані. Пошукайте в інтернеті відгуки про нього (за номером телефону або ПІБ). Можливо, він уже багатьох обдурив, і обдурені позичальники встигли написати про нього негативні відгуки.

Якщо це інтернет-сервіс, дізнайтеся, скільки він існує, які про нього пишуть відгуки. Не варто співпрацювати з сайтами, які лише пару місяців функціонують.

Якщо Вас просять внести певну суму за отримання кредитних коштів, уникайте подібних кредиторів - це явно шахраї. Якщо Вас заманюють невеликими ставками, гарненько перевірте цю фірму. Найімовірніше, що це теж шахраї, охочі дістати копію Ваших паспортних даних.

Коли зникнуть приватні кредити?

Їх популярність полягає в високих банківських відсотках і закредитованості населення. Приватні позики зникнуть лише за умови зниження кредитних ставок в банківських організаціях або їх заборонять на законодавчому рівні. Але поки, ні те, ні інше їм не загрожує. Зараз ставка НБУ - 17%, а значить, банкам треба видавати кредити під 20% річних і вище, щоб мати хоч мінімальний дохід. Для тих, хто має середній рівень доходу ці відсотки великі, тому вони і не користуються банківським кредитуванням. Люди з невеликим доходом і поганий КІ - небажані клієнта для банківських установ.

Краща альтернатива приватним кредитами легальні команії

Більшість українців, все-таки свідомі люди, і в першу чергу звертаються в легальним кредиторам. Йдеться про банки і мікрофінансових організаціях (МФО). В даний момент в банках і МФО можна без зусиль вирішити свої фінансові потреби.

Основні банківські кредитні продукти на 2018 рік:

  • Кредити без довідки про доходи (до 50.000 грн), з підтвердженням доходу вище мінімального до 300.000 грн.,;
  • Кредити під заставу. Можна розраховувати на 2-5 мільйонів гривень, в залежності від вартості застави;
  • Кредитні картки.

Не варто нехтувати і МФО. Незважаючи на високі ставки до 750% в рік, мікрокредити цілком актуальний продукт у випадках:

  • Гроші можна отримати дуже швидко. При первинному зверненні до 30 хвилин і за 2-3 хвилин при повторних позиках;
  • Кредит можна отримати в режимі он-лайн через інтернет, не виходячи з дому, відразу на свою банківську карту;
  • Багато компаній видають перший кредит під 0 з метою залучення нових клієнтів, відповідно можна 7-10 разів взяти кредит практично безкоштовно;
  • МФО частіше видають кредити позичальникам з поганою кредитною історією, особливо якщо це нові мікрофінансові організації .
  • Немає можливості підтвердити дохід.

Чи бувають вигідні приватні кредити?
Чому у приватних осіб беруть позики?
Чи бувають вигідні приватні кредити?
Коли зникнуть приватні кредити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама