Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Споживання електроенергії приладами ...

  1. 1. Споживання електроенергії холодильником.
  2. 2. Споживання електроенергії телевізором.
  3. 1. Споживання електроенергії комп'ютером.
  4. 4. Споживання електроенергії пральною машиною.
  5. 5. Споживання електроенергії чайником і праскою.

Споживання електроенергії в побуті з кожним роком збільшується, і ця тенденція збережеться, оскільки населення в останні роки активно набуває побутову техніку (пральні машини, кухонні комбайни, пилососи, електрочайники, електром'ясорубки, електрокавоварки і т Споживання електроенергії в побуті з кожним роком збільшується, і ця тенденція збережеться, оскільки населення в останні роки активно набуває побутову техніку (пральні машини, кухонні комбайни, пилососи, електрочайники, електром'ясорубки, електрокавоварки і т.д.), що є одним з головних споживачів електроенергії в будинках і квартирах. Різні побутові прилади витрачають електроенергію по-різному. Давайте спробуємо хоча б приблизно розібратися, скільки ж електроенергії можуть споживати побутові електроприлади.

1. Споживання електроенергії холодильником.

Домашній холодильник - єдиний прилад, який постійно включений в мережу і працює на нас цілодобово, день за днем, рік за роком. Ніяка інша побутова техніка не зрівняється з ним по споживанню енергії. Холодильник споживає як мінімум 30 відсотків всієї електроенергії, що витрачається на домашні електроприлади. Енергоспоживання холодильників розраховується за 365 днів для мережі 220В / 50Гц. Розраховане на 100 л корисного об'єму в день, воно дозволяє порівнювати різні за розміром холодильники. Крім того, кількість споживаної потужності залежить від обсягу холодильника і від кількості які в ньому зберігаються, а також від зовнішніх умов, які змінюються в залежності від пори року. У технічному паспорті на холодильник вказується енергоспоживання в рік. У більшості випадків ця цифра коливається в межах від 230 до 450 кВт / год. Шляхом нехитрих розрахунків, поділивши цю цифру на 12 місяців, отримуємо від 20 до 40 кВт / год. Знову ж, вказане число може бути застосовано лише для ідеальних умов. В реальності ж виходить більше.

2. Споживання електроенергії телевізором.

Звичайні телевізори з електронно-променевою трубкою можуть споживати під час роботи до 100 Вт потужності. У режимі очікування (телевізор не працює, але включений в мережу і на телевізорі горить червона кнопка) може споживати до 2-3 Вт. Телевізор йде в режим очікування, коли його вимикають з пульта. Нові широкоформатні плазмові телевізори споживають до 300-400 Вт, рідкокристалічні до 150-250 Вт під час роботи і близько 4-6 Вт в режимі очікування. В середньому, для розрахунку, будемо брати 100 Вт / год. При перегляді телевізора 5 годин на день - 0,5 кВт / год. В місяць - 15 кВт / год. ЖК-телевізори з досить великою діагоналлю споживають близько 200-250 Вт на годину

1. Споживання електроенергії комп'ютером.

Всі комп'ютери розрізняються по потужності блоку живлення, крім того споживання електроенергії залежить від завантаженості комп'ютера. Наприклад, навіть потужний комп'ютер, на якому протягом години ми будемо робити переглядати сторінки в інтернеті витратить набагато менше електроенергії, ніж такий же комп'ютер, на якому протягом години ганяли в ігри. Чим менше запущено програм і чим вони простіше - тим менше навантаження на процесор, тим менше енергоспоживання комп'ютера. При заявленій потужності блоку від 350 до 550 Ватт, він навряд чи буде споживати її всю навіть в режимі повної завантаженості. Сюди ж можна додати монітор - від 60 до 100 Ватт. Таким чином, середньостатистичний блок живлення 450 Ватт і монітор 100 Ватт споживають 550 Ватт або 0,55 кВт електроенергії на годину. Знову ж таки, ці цифра сильно завищена. Для приблизного розрахунку можна взяти практично максимальне значення - 0,5 кВт / год - НЕ помилимося. При користуванні комп'ютером 4 години на день отримуємо 60 кВт / год на місяць. Відповідно, при користуванні 8 годин на добу - 120 кВт / год, і так далі. А ось ноотбук споживає всього 35-45 ват електроенергії на годину, що набагато менше, ніж персональний комп'ютер.

4. Споживання електроенергії пральною машиною.

Потужність, споживана пральною машиною - величина непостійна, і залежить від режиму прання, маси білизни і типу матеріалу. Пральні машини найбільше витрачають енергії при нагріванні води. Тому деякі виробники розробили такі моделі пральних машин, які можна підключити безпосередньо до гарячої води. В середньому, заявлена ​​потужність більшості пральних машин - від 2 до 2,5 кВт / ч. Однак, рідкісні машинки споживають таку кількість енергії. Для розрахунків можна взяти від 1 до 1,5 кВт / ч. При пранні 3 рази в тиждень по 2 години, отримуємо від 24 до 36 кВт / год на місяць. Скорочення температури на 10 градусів, викличе економію в 30-40%. Постарайтеся, якомога рідше використовувати сушку. Правильне використання пральної машини може призвести до економії в 30-40 кВт · год.

5. Споживання електроенергії чайником і праскою.

Всім відомо також про велику витрату електроенергії при використанні електричних чайників і прасок. Працюючи мінімальну кількість часу, вони споживають майже стільки ж електроенергії, як деякі працюють весь місяць прилади. При потужності чайника від 1,5 до 2,5 кВт / ч, користуючись ним 4 рази на день по 5 хвилин, отримуємо від 20 до 25 кВт / год на місяць. З праскою майже така ж історія. Потужність у нього приблизно така ж, як і у чайника, і якщо гладити 3 рази в тиждень по 1 годині, то вийде 25 - 30 кВт / год на місяць.

Це найбільш поширені споживачі електроенергії в квартирі. Але ж є ще й мікрохвильові печі, пилососи, посудомийні машини, зарядні пристрої для мобільних телефонів і ноутбуків. Не кажучи вже про лампах розжарювання, які, в залежності від їх кількості, потужності і часу горіння, можуть брати на себе від 50 до 100 кВт / год електроенергії, споживаної в місяць.

В результаті, шляхом простого додавання, отримуємо приблизний витрата від 200 до 300 кВт / год на місяць. Знову ж таки, без урахування електроплити. А скільки електроенергії витрачаєте ви?

Читайте також:

вибираємо електролічильник

А скільки електроенергії витрачаєте ви?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама