Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як облаштувати дачну ділянку 6 соток своїми руками

  1. Придбати цю книгу
  2. Створіть схему своєї ділянки
  3. Розміщення і дизайн об'єктів на ділянці
  4. Баня, душ, туалет
  5. Дизайн дачі на 6 сотках і його фото
  6. Дачний дизайн саду на 6 сотках
  7. Сад на 6 сотках: відео та опис

Кожен щасливий володар горезвісних шести соток мріє розмістити на них не тільки город і споруди, а й плодові дерева, і квітник, і баньку з теплицею, і ставок з альпійською гіркою. Як краще облаштувати садову ділянку, щоб на все вистачило місця?

Щоб маленьку ділянку вмістив в себе все необхідне і візуально здавався більше, доводиться дотримуватися певних правил і навіть вдаватися до хитрощів.

  1. Перш за все, не варто зводити будинок і гараж посередині ділянки або в протилежному від в'їзду стороні. Під'їзна дорога займе в цьому випадку занадто багато місця. Для економії площі спробуйте компактно поєднати споруди. Наприклад, будинок - з хозблок і гаражем, а баню - з «дровяніка» і зоною барбекю.
  2. Не розміщуйте високі будівлі і дерева вздовж південного кордону садової ділянки . Полуденна тінь не дозволить розмістити тут грядки або повноцінний квітник. Добре, якщо стоянку для автомобіля можна влаштувати за межами ділянки, - звільниться місце для зони відпочинку. Але через брак зайвих метрів її можна організувати і на плоскому даху якого-небудь капітального будови. При бажанні там же можна розмістити і теплицю.
  3. Сад на маленькому просторі краще влаштувати в пейзажному стилі . Підпірна стінка, викладена по дузі, чагарникові групи, округлий контур галявини, звивисті стежки для прогулянок оптично розширять межі саду. Круглі альтанки, майданчики для відпочинку, тераси візуально будуть здаватися просторіше.

Якщо вам подобаються прямокутні форми, перетворите їх хоча б в ромби. Вони органічніше сприймаються в маленькому просторі.

  1. У крихітних квартирках меблі завжди ставлять «по стінці». Використовуйте цей же принцип в організації простору невеликої ділянки. Іншими словами, звільніть центральну зону саду і не псуйте його «парадний» вид випадковими посадками. Кращий варіант для партерної частини - акуратний газон. Всі посадки і малі форми краще розмістити на периферії. По-перше, цей прийом створює враження більшого простору. А по-друге, за таким ділянці легше пересуватися.


Окремі зони в саду додадуть простору обсяг
Окремі зони в саду додадуть простору обсяг

  1. Площа ділянки візуально зменшують не тільки стіни, але і кути. Позбавтеся від них - тобто задійте! У кожному кутку передбачте розміщення якогось декоративного елемента . Це може бути, кутова альтанка або подіум, майданчик для відпочинку, лава, композиція зі скульптурою тощо.
  2. Організуйте простір в саду так, щоб воно не проглядалося все відразу. Увійшовши гість не повинен з першого погляду оцінити його площа. Якась частина саду завжди повинна бути прихована, щоб хотілося дізнатися: а що ж там далі? Найкраще рішення - садові перегородки: ширми, вертикальні конструкції, арки, перголи, живоплоти, групи високих рослин. Нехай звивисті садові доріжки то з'являються, то зникають за цими перешкодами, створюючи враження великої протяжності простору. З цією ж метою можна зробити.
  3. Візуально розсуньте кордону саду. Ці кордони, як правило, позначає паркан. Якщо він повністю видно, ви відчуваєте відчуття тісноти, скутості. Найпростіший і естетичний спосіб приховати паркан - задекорувати його деревами, кущами, квітами. Різноманітність форм, фактур, відтінків листя, яскраві кольорові плями зроблять свою справу. Чіткі контури кордонів зникнуть, створюючи враження, що далі - теж сад.
  4. Зробіть паркан на дачі комбінованим, використовуючи різні матеріали, які поєднуються один з одним. В результаті зникає однорідність, втрачається відчуття обмеженого простору.

Офарбуйте паркан в світлий тон, краще сірий. Він органічно виглядає в саду в будь-який час року. А ще краще, якщо ви додасте забору на вашій ділянці трохи легкої «ажурности». Звичайно, повністю ажурний паркан - НЕ кращий варіант . А ось «вікна», різним чином оформлені, імітація арок з дзеркалами допоможуть візуально зробити ділянку більше. На тлі суцільного паркану зробіть вставки іншої фактури. Наприклад, у вигляді великих ромбів з дерев'яним діагональним плетінням. Навіть вставка зі звичайної сітки-рабиці може стати оригінальним дизайнерським рішенням!


Фрагмент огорожі у вигляді імітації стіни будинку
Фрагмент огорожі у вигляді імітації стіни будинку

  1. Організуйте в саду тераси, розташовані на різних рівнях. Якщо на ділянці є хоча б невеликий рельєф, сад здається об'ємніше і просторіше. Створення «перепаду» всього в півметра зможе повністю змінити враження про ділянку! Тому заплануйте підпірну стінку, альпійську гірку, настил, сходинки або подіум, хоча б невеликий. Можна рухатися і «вниз» - тобто зробити «втоплений» садок або майданчик для відпочинку, розташовану нижче рівня саду.
  2. Оптично розсунути межі садової ділянки допоможе гра з кольором. Сад придбає глибину і обсяг, якщо на передньому плані ви розмістите рослини світлих забарвлень: дерен белоокаймленной, жовто-оранжеві квіти, краснолистние кущі барбарису, пурпурні види пузиреплодник. Позаду згрупуйте рослини холодних і темних відтінків, наприклад хвойні. Ближче посадите квіти і чагарники з великої листям, а за ними - з дрібної.

Великих дерев і чагарників на маленькій ділянці повинно бути небагато. Розмір крони час від часу можна коригувати обрізанням.

  1. З різноманітності плодових дерев для маленького розміру вибирайте напівкарликові і карликові сорти. Їх спеціально вирощують для районів з суворим кліматом. Вони компактні, та й урожай з них збирати значно легше. Постарайтеся придбати сорти різних термінів плодоношення - літніх, осінніх і зимових. Тоді ви зможете і ласувати свіжими плодами в різні пори року, і добре зберігати їх.

При посадці таких рослин, як груші, сливи, вишні, обліпиха, пам'ятайте, що для запилення їм необхідний партнер. Якщо його немає ні у вас, ні у сусідів, подбайте про щеплення гілочок іншого сорту в крону вашого рослини.

  1. На ділянці в 6 соток не обійтися без малої садової техніки. Траву на крихітній галявині краще стригти тріммером, а рослинні відходи обробляти подрібнювачем (шредером). Подрібнене сировину займе значно менше місця в компостній відсіку, під який можна відвести невеликий п'ятачок в найдальшому кутку саду.

Подрібнене сировину займе значно менше місця в компостній відсіку, під який можна відвести невеликий п'ятачок в найдальшому кутку саду

  1. При гострому дефіциті простору на ділянці можна організувати пересувний міні-город. Тобто розмістити культури в посадочних модулях. Такі модулі тимчасово ставлять в тих місцях ділянки, де немає родючої землі. на будь-яких вертикальних поверхнях - парканах, стінах сараїв і будинків - можна влаштувати підвісні «грядки». Для цього використовують шматки широких каналізаційних труб або будь-які ємності з дренажним отвором.

Придбати цю книгу

Ідея цієї подушки прийшла мені .... емммм ... давненько. Я навіть почала її шити, але мені терміново знадобилася блискавка, а її в моїх запасах не виявилося. Так подушка була відкладена на невизначений термін. На щастя, одного разу мені прийшов лист в рекламою сайту рукоделок і я про неї згадала) Подушка була дошіта за один день, а замість блискавки я використовувала одну з непотрібних косметичок, вийшла подушка з кармашком.Но про все по порядку. Метою даного вироби є розвиток у дитини дрібної моторики і ...

Обговорення

хороша ідея!

я теж подібну робила, нашила гудзичків різного діаметру і кольору, з намистин зробила метелики і квіточки, замочки петельки, і багато різної всячини, дочка досі грається, тільки гудзики пришивати потрібно міцно, а то моя їх відкручувати навчилася)))

Дитяча програма Першого фестивалю дачної культури «Дача Fest», який пройде з 19 по 27 травня 2016 року в історичному московському парку «Сокільники», своєю різноманітністю порадує дітей різного віку і не залишить байдужими дорослих. Дітей навчать новим іграм та майстерності, покажуть вистави, познайомлять з тваринами. В цьому році спеціально підготували кілька ексклюзивних майстер-класів. Програма майстер-класів створена того, щоб показати який різноманітний і цікаве дозвілля ...

Сьогодні дача - це приємне місце відпочинку далеко від міського шуму. У новому шоу «Ремонт за мільйон» на телеканалі про стиль життя Fine Living провідний Стівен Фанук разом з командою професійних робочих розповідає, як зробити гарний і якісний ремонт і правильно організувати простір в заміському будинку . Об'єднання простору Не всі можуть похвалитися великим дачним будинком. У багатьох дачників будинку збереглися ще з часів бабусь і дідусів і вимагають капітального ремонту. Часто ...

Адже це не виправити вже нічого, все до нас було сделано.А ось сусідка через дорогу це просто пісня .... Ми живемо в тупиковій частині вулиці, вона в тому році паркан стала в черговий раз на нас виносити (у неї бачте ділянку маленький), та так хотіла виїхати ...

Обговорення

Зачепило, теж напишу. Кілька років тому купили ділянку на краю села. Ділянка кутова, сусіди з двох сторін, через дорогу ділянок немає. Вздовж паркану на вулиці я посадила різні дерева, бузок, сосни, зараз ростуть, буде краса. Село на пагорбі, з ділянки відкриваються панорамні види. Теж красиво ...
Але по розі вітрів з поля на наш ділянку приходить вогонь з траси - недопалки кидають або спеціально підпалюють, не можу сказати. І звідки беруться ці ідіоти палії ???
Поля не обробляються, горить суха трава. Торішня весна була схожа на кінець світу. Згоріли всі поля в околицях, некошений ділянки. Один будиночок на зарослому сусідському ділянці. У мене все було викошено до землі. Тому обійшлося. Але якщо раптом не буде кому викошувати траву навколо ділянки, все може нафіг згоріти за один сезон.
Фотки для затравки - для тих, хто вибирає крайній ділянку, і для тих хто ще палить торішню траву. Ось таке у нас було 1 травня 2015.
Зачепило, теж напишу


Він величезний, у власності 10 соток, а насправді полгектара.І сусідів за парканом немає. - вже сказали, безпеку. Правда подруга розповіла, що до сусідів в середині залізли і при наявності шлагбаума і охоронця. Так, у нас вздовж паркану власна соснова алея, чоловік посадив 20 років тому, ось ще один +.

Подарунок, зроблений своїми руками - це нестандартно і весело! Подарунковий бритвений набір або одеколон не зможуть викликати стільки радісних емоцій і захоплення, як персональний унікальний подарунок, який ніде не продається. Це можливість здивувати кохану і показати йому, що у тебе гарне почуття гумору - вони це цінують в дівчатах. Сьогодні я зібрала 6 незвичайних ідей для тих, хто вирішив привітати хлопця по-особливому. Дивіться також: що подарувати хлопцеві на день народження Ідея №1: Подарунок для ...

Обговорення

Як би там не було але головне при виборі хорошого подарунка для улюбленого це все таки вкладати душу в подарунок, і ще вибирати то що вашій другій половинці буде до душі. У нас з чоловіком недавно була річниця весілля, і я йому замовила давно бажаний їх квадракоптер. Звичайно квадрокоптер ціна досить немалі так скажемо, але в ситуації двох закоханих це здивувати свою другу половинку.

Оптимальний розмір ділянки? Мені здається, якщо дача, то менше 10 - 15 - 20 (? В залежності від відстані від Москви) соток це мало. Після перегляду 2-3 ділянок по 6 соток зрозуміли, що 6 соток - це дуже мало: (У нас був вибір, або 6 соток з більш-менш нормальним ...

Обговорення

Спасибі всім порадив. У мене висновок такий, що треба дивитися конкретний варіант ділянки. Головне напевно це щоб сусіди були хороші. Ще дуже важливо віддаленість від Москви. Якщо хочеться тиші і екології та незайманої природи то можна змиритися з 100 - 200 - 300 км, якщо хочеться з дачі кожен день їздити на роботу то перший варіант ніяк не підходить. Може оптимально мати дві дачі.
Ще були порушені питання екології та облаштування туалету, може це пізніше окремими темами.

шукали ділянку в селі, не знайшли: (Або запущена якась село, або купа алкашні, або циганський табір живе в "кінці" села: (зате ділянки були по 15 -20 соток з газом.
У підсумку стали шукати по СНТ. Після перегляду 2-3 ділянок по 6 соток зрозуміли, що 6 соток - це дуже мало: (У нас був вибір, або 6 соток з більш-менш нормальним будинком, або 12 соток, але з развалюшкой або зовсім без будиночка. Вибрали все = таки 12 соток з "хатиною дядька Тома". Тепер збираємося будувати будинок.
Ксаті, щодо транспортної доступності. Спочатку хотіли пішки від електрички, але "бувалі" відрадили. Де поруч електричка, там часто бомжі зимують, злодійство часте дуже взимку і т.д.
А, де від електрички "3 дні на оленях", там все спокійно абсолютно. Чужі там не ходять, як то кажуть. Вибрали в еітоге подалі від електрички. І ніяких тобі грибників натовпами по вихідним знову ж. Всі гриби-ягоди наші :)

Дуже сподобалася ідея упаковка дитячого подарунка (знайшла на одному китайському сайті). Подивіться як просто і цікаво можна зробити, наприклад, ось такого бичка. Якщо дитина збирається на день народження до друга, він сам із задоволенням зробить цю упаковку. Нам буде потрібно пакувальний папір, стрічка, кольоровий повсть. Можна замість повсті використовувати кольоровий картон або навіть гофрований картон. Вийде в будь-якому випадку оригінально. Удачі у творчості!

1. Домашний Очаг - жіночий журнал. [Посилання-1] 2. Сайт, присвячений в'язанню [посилання-2] 3. Ресурс про в'язання спицями [посилання-3] 4. Darievna.ru: в'язання гачком і спицями, вишивка та інші види рукоділля [посилання-4] 5. «Світ Вишивки» [посилання-5] 6. Вяжі.ру - Сайт про в'язання. Ексклюзивні моделі. [Посилання-6] 7. Фенечкі.ру - Плетіння фенечек з муліне; куміхімо і ін. [посилання-7] 8. Авторські схеми вишивання хрестом [посилання-8] 9. МініБанда.ру - все про ваших дітей [посилання-9] 10. Ріоліс - набори та схеми для ...

Обговорення

Величезне спасибі, за настільки обширні список ресурсів по рукоділлю.

Себастьян мешканець підводного царства закляв з помітними Карибські мелодіями. Він також є постійним супутником Аріель, коли вона виходить на землю, щоб шукати свого принца. Маленькі шанувальники Русалки будуть раді побачити свого улюбленого ракоподібних в формі кексу. Створення натовп цих милашек для вашого наступного "подводоного" - тематичного дня народження. Подивитися на Яндекс.Фотках Міранда Беккер Що вам знадобиться: 1.Кекси, спечені з вашого улюбленого рецепта 2 ...

Вибирати подарунки - це ціле мистецтво, яке вимагає багато часу і витрат. Але дарувати подарунки так приємно. Догодити всім неможливо, тому даруєте подарунки з душею і щиро. І просто насолоджуйтеся процесом. З колегами по роботі, як правило, ми пліч-о-пліч проводимо значну частину часу. Від настрою колективу залежить не тільки продуктивність роботи, але і загальний настрій. Будьте позитивні! Новий рік - прекрасна можливість порадувати і побалувати своїх колег. Якщо ви ще не ...

У мене в закладках збереглося багато різних топіків по темі подарунки. І я вирішила їх систематизувати і перш за все для себе. Далі буде ... Чи бувають універсальні подарунки для дітей? Звичайно! В першу чергу настільні ігри. Вони можуть стати прекрасним розвагою не тільки в дитячій компанії. Батьки, бабусі, дідусі, друзі і знайомі теж із задоволенням приєднуються. Рейтинг настільних ігор складено відповідно до обговорень і рекомендацій в посиденьках. 1. Дженга - (англ. Jenga) ...

Сьогодні ми спробуємо з'ясувати як діти відповідають на свої ж питання :) Подивитися на Яндекс.Фотках 1.Где знаходяться міста без будинків, річки без води і ліси без дерев? 2.Какой малюк народжується з вусами? 3. Як перерахувати п'ять днів тижня, не називаючи їх по іменах? 4.Когда людина може мчати зі швидкістю гоночного автомобіля? 5. Що є у слонів і більше ні в яких тварин? 6.Хто може стрибнути вище будинку? 7. Які різниця між блохою і собакою? 8.Перед ким все люди знімають капелюх? 9.Какое ...

І з ними вже судитися набагато веселіше.

Як багато ідей хочеться реалізувати на своїй дачній ділянці. Ми мріємо побудувати лазню, поставити гойдалки для діточок, насадити клумби, виділити місце під мангал, повісити гамак між деревами, ну і, звичайно ж, посадити город. Стандартний ділянку заміського будинку - шість соток, і, коли стільки всього хочеться втілити в життя, потрібно ретельно продумати дизайн наших 6 соток.

Ясно, що житловий будинок - це центральний (за пріоритетами) об'єкт ділянки, і, швидше за все, він буде задавати стиль всього дизайну ділянки 6-ти соток. Але від другорядних будівель теж залежить чимало. Тому давайте обговоримо, як потрібно спланувати ландшафтний дизайн свого заміського ділянки, щоб він був не громіздким, а, навпаки, затишним і комфортним.

Створіть схему своєї ділянки

Не переживайте, даної площі - 600 кв.м. - більш ніж достатньо, якщо все ретельно продумати і використовувати поради по сучасним методам зонування. Визначайтеся з пріоритетами і приступайте до створення плану. Це можна зробити на папері, спираючись на параметри ділянки, зазначені в акті на землю.

Для початку, намітьте, де буде знаходитися житловий будинок, інші садові споруди, а також зона відпочинку та город з садом. Якщо будинок вже стоїть, а ви просто хочете перетворити свою ділянку, то всі свої ідеї втілюйте навколо нього, якщо будинок тільки належить побудувати, це теж не погано - все буде плануватися з нуля.

Кожен господар сам для себе вирішує, що особливо він хоче бачити на своїй ділянці, але основні зони все ж варто перерахувати:

  • житловий будинок і будинок для гостей;
  • парковка, обладнана навісом або гараж;
  • хозблок: лазня або сауна, туалет, літня кухня , Сарай, майстерня, дровянік, майданчик для сміття;
  • зони для відпочинку:, дитячий майданчик, місце для мангала, барбекю і т.д .;
  • город, чагарники, сад, клумби.

Ескіз зонування ділянки

Також існує список параметрів, які потрібно брати до уваги під час роботи над дизайном ділянки, наприклад: рельєф місцевості, форма ділянки, тип ґрунту, поверхневі води, підземні води, роза вітрів. Важливо дотримання строгих правил і нормативів, щоб з шести сотками території не було ніяких конфліктів. Сюди включається розміщення будівель, пожежна безпека і т.д. Спираючись на норми СНиП 2.07.01-89 і СНиП 2.01.02-85, комфортне облаштування Вам і Вашим сусідам буде гарантовано.

Розміщення і дизайн об'єктів на ділянці

Починаємо з будинку

Не варто розміщувати в центрі ділянки житловий будинок, тому що складно буде потім прив'язати до нього всі інші споруди і зони. Але, як уже згадувалося, якщо Ви переробляєте Дачна ділянка з готовою спорудою - нічого страшного. Ідеї ​​професіоналів плюс Ваша фантазія допоможуть впоратися з цим завданням.


Ідеї ​​професіоналів плюс Ваша фантазія допоможуть впоратися з цим завданням

Невеликий, але місткий будинок - відмінне рішення для маленької території

Не варто розташовувати парковку або гараж в глибині ділянки. Це незручно, тому що доведеться будувати під'їзну дорогу. Зробіть вбудований, прибудований і окремий від основної будівлі гараж. У наш час набирають популярності гаражі підземного типу, що суттєво економить дорогоцінні метри.

Баня, душ, туалет

Баня або сауна можуть бути окремими будівлями або перебувати в житловому будинку. У будь-якому випадку потрібно продумати підведення води, каналізацію, електрифікацію.


У будь-якому випадку потрібно продумати підведення води, каналізацію, електрифікацію

Баня - незамінний відпочинок, особливо в зимовий час

Туалет, якщо він не передбачений в будинку, розмістіть на ділянці, тільки краще поставити його в глибині, щоб не псував вид.

Хоча 6 соток - площа не дуже велика, її все одно слід розділити за допомогою об'єктів, які привернуть до себе увагу. Використовуйте для цього квітник, арку, повиту квітами, світильник незвичайної форми. Його розсіяне світло ввечері створить ілюзію казки і дозволить безпечно гуляти в своєму дворі. Для безпеки дуже важливо, щоб був висвітлений басейн або водойму. Чагарники і квітники теж можна підсвітити. Взагалі світильники - це сильний прийом, який змінює вигляд будь-якої ділянки.

Якщо місця для квітів Вам мало, то установіть їх в вазони і підвісьте до паркану, або поставте вазони з квітами уздовж або на перила. Їх можна буде заносити в будинок, коли потрібно, або вкопати в землю.

Як бачимо, при великому бажанні, працьовитість і терпіння можна досягти бажаних результатів, працюючи над ландшафтним дизайном дачної ділянки 6 соток. Ясно, що наша мета - не заздрість сусідів, але як же приємно, коли дизайн наших шести соток подобається всім оточуючим.

Давайте разом подивимося, як облаштувати дачну ділянку своїми руками 6 соток. При цьому на ньому повинен поміститися і город, і зона відпочинку, і клумби. Також варто відзначити, що розмір в шість соток - це компактний ділянку, який буде добре переглядаємо з усіх боків. Тому потрібно зробити кожну зону естетично привабливого і функціонального. Особливо це важливо для грядок, адже часто посадки можуть псувати загальну картину своїми непропорційними насадженнями.

Дизайн дачної ділянки 6 соток. Фото, своїми руками, з грядками

Перед тим як почати організацію своєї ділянки, ви повинні все ретельно спланувати. Не варто нехтувати даними моментом, адже виправляти вже зроблене буде набагато важче. Планування дачної ділянки може здійснюватися за допомогою програм на комп'ютері, але можна все зробити набагато простіше, використовуючи фото готових рішень , Лист і олівець для розробки вашого плану.
Перед тим як почати організацію своєї ділянки, ви повинні все ретельно спланувати

Отже, щоб ваша дача або будинок були функціональними, то ви повинні передбачити на ньому такі важливі зони:

  • парковка або гараж;
  • баня;
  • сараї, туалет та інші госп побудови;
  • зона відпочинку і мангал;
  • дитячий майданчик;
  • сад і город;
  • клумби або інші «родзинки» ділянки.

Парковка або гараж

Це місце дуже важливо, адже більшість людей приїжджають на дачу, використовуючи автомобіль. Бажано місце для машини робити трохи більше, адже до вас, швидше за все, можуть приїхати гості. Тому майданчик повинен мати два паркувальних місця.

Що стосовно гаража, то, безумовно, його наявність важливо, адже тоді машина буде в безпеці від угону і від негативних погодних умов. Але якщо місця під гараж немає чи ні зайвих коштів на будівництво, то можна зробити навіс. Його можна влаштувати своїми руками, все, що знадобиться - це металевий каркас, полікарбонат. Одна частина навісу може кріпитися до стіни будинку.
Що стосовно гаража, то, безумовно, його наявність важливо, адже тоді машина буде в безпеці від угону і від негативних погодних умов

Порада!

Не варто робити навіс в середині двору, тоді весь пейзаж буде загороджувати стоянка, це нефункціональні. Найкраще парковку робити збоку будинку.

баня
баня

Якщо ви не любитель паритися, то вам лазня не знадобиться, і дане місце можна використовувати, наприклад, для гаража. Але для більшості людей лазня - це одне з найулюбленіших місць. Не варто розташовувати лазню в південній частині ділянки, так як там потрібно робити грядки для городу, також вона не повинна відкидати тінь на ваші посадки, інакше врожаю і красивих клумб вам не отримати. Враховуйте розташування сонця на ділянці.

Важливий момент!

Дуже ретельно у всіх будівлях господарського типу, в тому числі і в лазні робіть проводку. Ці місця легко займаються. Тому краще довірити всю проводку на ділянці професіоналу.

Сараї, туалет, інші госп побудови


Їх можна розташувати поруч з лазнею Їх можна розташувати поруч з лазнею. Тобто на тому місці, де вони не буде відкидати тінь на грядки, також госп споруди можуть служити огорожею ділянки. Але обов'язково врахуйте те, що туалет повинен бути якнайдалі від будинку, від сусідів, від зони відпочинку і дитячого майданчика. Якщо є можливість, то його можна влаштувати ззаду лазні, сараїв. Тоді він не буде псувати зовнішній вигляд. Якщо ви рідко буваєте на дачі, то можна використовувати біотуалети. Вони займають мінімальне місце, не псують ландшафт, який розносять неприємних запахів.

Сараї найкраще поставити у вигляді невеликого приміщення, де будуть зберігатися садові приналежності. Не потрібно ставити велику господарську споруду, де найчастіше складується велика кількість непотрібних речей. Для садового інвентарю, пари відер, шланга і газонокосарки місця багато не потрібно.

Зона відпочинку та мангал


Їх найкраще розташовувати так, щоб було видно клумби, водойма або альпійська гірка Їх найкраще розташовувати так, щоб було видно клумби, водойма або альпійська гірка. Також мангал і альтанка повинні стояти довше від сусідів, щоб ніхто не заважав один одному. Так, і дим від багаття, який буде йти на ділянку сусідів, може стати причиною конфлікту. Врахуйте особливості будівель сусідів, і вже далі сплануєте благоустрій свого дачної ділянки.

Якщо у вашій зоні відпочинку буде басейн, то поруч не саджайте дерев, так як від них буде постійно сміття на воді у вигляді пилку і листя. Також свій пляж потрібно робити на сонячній стороні. До речі, підійде місце поруч з грядками. Тоді воду з басейну можна використовувати для поливу.
Якщо у вашій зоні відпочинку буде басейн, то поруч не саджайте дерев, так як від них буде постійно сміття на воді у вигляді пилку і листя

Дитячий майданчик


Якщо у вас маленькі діти, то ви повинні їх постійно контролювати Якщо у вас маленькі діти, то ви повинні їх постійно контролювати. Значить, їх зону відпочинку потрібно розташувати там, де ви їх зможете бачити, при цьому дитячі гучні гри не буде сильно заважати вам під час відпочинку з рідними. Не розміщуйте майданчик поруч з великим басейном, щоб ви не могли бачити і контролювати дії дітей. Так як це небезпечно, та й діти можуть випадково кинути в воду пісок або іграшки.

Сад і город


Яка дача без грядок Яка дача без грядок. Адже свої овочі та фрукти - це корисно і екологічно чисто. Щоб урожай був хорошим, розташовувати грядки потрібно на південній або південно-східній стороні. Сад не повинен відкидати тінь на город. Дуже функціонально на маленькій площі використовувати колоноподібні сорти плодових дерев. Вони дають хороший урожай, при цьому не займають місця багато і не затінюють ділянку.

Також при облаштуванні грядок потрібно враховувати наявність ґрунтових вод і низини. Якщо навесні в цьому місці стоїть вода, то тут краще нічого не садити.
Також при облаштуванні грядок потрібно враховувати наявність ґрунтових вод і низини

Грядки можна для економії простору робити вертикальними. Грядки можна для економії простору робити вертикальними

А щоб город не був таким як у всіх, не псував ландшафту, його можна зробити з дерев'яних дощок, піддонів, якщо є зайві гроші їх каменю. Ідей безліч. Дизайн дачної ділянки своїми руками можна зробити з будь-яких підручних матеріалів: пластикових пляшок , Цегли, шиферу, старих покришок та інше.
А щоб город не був таким як у всіх, не псував ландшафту, його можна зробити з дерев'яних дощок, піддонів, якщо є зайві гроші їх каменю


Порада
Порада!

Так як ділянка в шість соток не є великим, то геометричні фігури грядок у вигляді прямокутників, квадратів і будь-яких прямих ліній будуть підкреслювати маленьку площу. Найкраще вибирати овальні, круглі і м'які лінії. Це стосується і грядок і доріжок, і клумб.

Сад на 6 сотках - це традиція, яка була закладена кілька десятиліть тому. Як правило, ділянки по індивідуальне землеробство в великих містах видаються населенню саме в таких розмірах. Ландшафтний дизайн на 6 сотках може бути цілком логічним і приємним з естетичної точки зору.

Для того щоб створити відмінний дизайн на 6 сотках необхідно докласти художній смак і фантазію. На цій сторінці представлений ландшафт на 6 сотках в різних варіаціях його планування. Можна вибрати відповідний для прикладу варіант.

Дизайн дачі на 6 сотках і його фото

Всього 6 соток. У свідомості багатьох це звучить як вирок, люди ж творчі, думаючі створюють красу в будь-якому місці свого проживання. Хочете ви цього чи не хочете, сад завжди відображає індивідуальність своїх творців. Дизайн дачі на 6 сотках може бути дивним і повністю функціональним.

Подивіться на фото дизайн на 6 сотках і зрозумієте, що завжди є місце мрії і її успішної реалізації:

Дачний дизайн саду на 6 сотках

далі запропонований дачний дизайн на 6 сотках, який може бути з невеликими видозмінами узятий за основу проекту ділянки. Пропонований дизайн саду на 6 сотках включає в себе всі необхідні конструкції і елементи для організації заміського відпочинку.

Елементи саду:

Елементи саду:

3. хозблок.

9. барбекю.

10. зона відпочинку.

Рослини в ідеальному стані, правильно вирощені і щільно посаджені, не дають бур'янам шансу прорости; прекрасний стрижений газон, який об'єднує різноманітні композиції ділянки в єдине ціле; багато місць для відпочинку і милування красою; вода, що падає з висоти і спокійна стояча, - сад як джерело радості, місце для натхнення і творчості.

Создать красивий, логічно вписаного в сад водоспад на абсолютно плоскій ділянці - завдання складне. Ну а коли з'явився водоспад, нельзя Було не побудуваті поруч майданчик для відпочинку, Справжня вітальню на відкрітому повітрі. Близько водної затії всегда має буті місце, звідки можна цією затією помілуватіся, насолодітіся мелодією води, Розглянуто рослини, поруч зростаючі. Ніде неможливо так відпочити, як у води, ввечері, особливо якщо приїжджають гості, включаються водоспад і туманоутворюючих установка, запалюються плаваючі свічки.

Водоймище з плівки, через доріжку ще один водоемчик в готовій формі, вони виглядають як єдине ціле. Поруч збудовано альтанку, сидячи в якій можна розглядати і, спостерігати заспокійливі сценки з життя водних і прибережних мешканців. Риби зимують у ставку, для їх успішної зимівлі господарі кладуть у воду шматки дерева. Хороша затишна шашлична за будинком.

Сад на 6 сотках: відео та опис


Сад на 6 сотках: відео та опис

По периметру ділянки посаджені п'ять яблунь, шоста виросла сама, з насіння, шкода було її забрати, тепер вона дає урожай, яблука хоч і великі, але несмачні.


По периметру ділянки посаджені п'ять яблунь, шоста виросла сама, з насіння, шкода було її забрати, тепер вона дає урожай, яблука хоч і великі, але несмачні

Посадили малину, потім від неї позбулися - не сподобалося, що повзе і росте, де хоче. Добре плодоносять, чорна смородина, плодові кущі розміщені по межах ділянки. Є три грядки полуниці. У скляній теплиці вирощуються помідори і огірки, за теплицею на грядці - цибуля і зелень.

В саду не ростуть троянди, гладіолуси і лілії, господиня вважає, що з ними занадто багато клопоту. А ось з крупнолістной гортензією їй возитися не лінь, та щедро віддячує господиню рожевими великими шапками суцвіть.

Сад хороший в будь-який час року, в ньому багато і вічнозелених рослин:, магонии, самшиту, барвінок та ін. Навесні гарні тюльпани, нарциси, примули, ломикамені. Шилоподібні флокси покривають землю в травні різнобарвним пухнастим килимом, якщо не полінуватися зістригти то, що отцвело, то край квітника прикрасить вже зелений килим. Влітку спеку охолоджують рослини з сріблястим листям, це полин, костриці, овсец, колосняк піщаний, бруннера «Jack Frost» і «Majesty». На ділянці багато декоративно-листяних рослин, декоративних злаків і взагалі рідкостей. Восени приголомшує композиція з золотушника, яскрава, контрастна, остання відрада для очей перед зимою.

Невеликий розмір саду не повинен служити перешкодою для того, щоб зробити його привабливим місцем для відпочинку на свіжому повітрі. Ретельно продумуйте композиції. І в невеликому саду цілком можна знайти місце для цікавих садових витівок і незвичайних планувальних рішень.

Подивіться на відео сад на 6 сотках, опис якого було частково наведено вище:

Як краще облаштувати садову ділянку, щоб на все вистачило місця?
Якась частина саду завжди повинна бути прихована, щоб хотілося дізнатися: а що ж там далі?
І звідки беруться ці ідіоти палії ?
Оптимальний розмір ділянки?
Чи бувають універсальні подарунки для дітей?
1.Где знаходяться міста без будинків, річки без води і ліси без дерев?
2.Какой малюк народжується з вусами?
3. Як перерахувати п'ять днів тижня, не називаючи їх по іменах?
4.Когда людина може мчати зі швидкістю гоночного автомобіля?
5. Що є у слонів і більше ні в яких тварин?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама