Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як освітити сад: 4 підходящі варіанти

  1. Наземні садові ліхтарі
  2. Підвісні садові ліхтарі
  3. Садовий ліхтар з квітами
  4. Фонарьбелий
  5. ліхтар ажурний
  6. Ліхтарі-прожектори
  7. Ліхтарі-гірлянди
  8. Поради щодо вибору садових ліхтарів:

Освітлення саду - один з важливих аспектів створення ландшафтного дизайну. Вечірньої пори світло ефектно відтіняє доріжки і рослини. Світильники, ліхтарі, підсвічування бажано підбирати в одному стилі, тоді вони будуть доповнювати ландшафтний дизайн і зможуть стати справжньою окрасою саду.

Вибір освітлення в саду багато в чому залежить від того, що ви хочете освітити. Розрізняють функціональне і декоративне освітлення саду.

Світло ефектно відтіняє доріжки і рослини, допомагає замаскувати проблемні зони саду і підкреслити індивідуальність його куточків. За допомогою функціональної підсвічування можна позначити межі ділянки, розбити на зони великий сад, а в малому візуально розширити межі: холодне світло відсуне об'єкт освітлення, а теплий наблизить. Декоративне освітлення направлено в більшій мірі для прикраси дачної ділянки.

Наземні садові ліхтарі

З метою висвітлення навколишнього ландшафту і садових доріжок часто застосовують ліхтарі-стовпчики. Як правило, це сонячні ліхтарики-стовпчики, які не потребують електропроводці. Протягом дня такі ліхтарі накопичують сонячну енергію, а з настанням темряви починають світитися. У сонячних ліхтарів кілька переваг: вони легко встановлюються і переносяться з місця на місця, а їх світло м'який і розсіяний, що додає особливу красу підсвічувати куточку саду. Підсвічувати можна доріжки, двір, сад, фасад будинку, фонтан і т.п.

Підвісні садові ліхтарі

Декоративні підвісні ліхтарі кріпляться на стінах будівель, вертикальних конструкціях і деревах. При всій своїй простоті, такий ліхтарик буде чудовою прикрасою вашого дачної ділянки. Якщо на території є стіл, то свічки, розставлені в таких ліхтариках, подарують вам незабутній вечір.

Садовий ліхтар з квітами

Магазин: Decor el Home Країна: Україна

купити

Фонарьбелий

Магазин: Decor el Home Країна: Україна

купити

ліхтар ажурний

Магазин: Decor el Home Країна: Україна

купити

Ліхтарі-прожектори

Також радимо звернути увагу на ліхтарі-прожектори, які бувають квадратної або круглої форми. Прожектори не повинні кидатися в очі, тому їх зазвичай маскують серед рослин. Як правило, це підсвічування покликана підкреслити найкрасивіші місця на ділянці - альпійську гірку або квіти біля доріжки. В саду краще виглядають прожектори з приглушеним світлом.

Ліхтарі-гірлянди

Для освітлення альтанок можна використовувати ліхтарі-гірлянди. Вони мають звичайні лампи розжарювання або світлодіоди. А ще світлодіодними ліхтариками зручно підсвічувати басейни, водойми, фонтани, скульптури, сходи, містки. Варто нагадати, що світлодіодні ліхтарі можуть випромінювати світло різних відтінків.

Поради щодо вибору садових ліхтарів:

  1. Світильники з простим дизайном ховайте в густу траву або квіти. Вночі така клумба засвітитися зсередини, а ось світильники з оригінальним дизайном слід всіляко виділяти.
  2. Зовнішній вигляд садових світильників в природних садах може бути абсолютно різним, але дачні ліхтарі не повинні мати громіздкого або вигадливого виду.
  3. Голландський сад або сад в стилі кантрі завжди зможуть прикрасити антикварні садові світильники або ліхтарі для дач, виготовлені «під старовину». Чорні ковані ліхтарі дуже добре виглядають на тлі світлих однотонних будівель в саду, витриманому в стилі модерн.
  4. Для освітлення ганку будівлі ідеально підходять настінні вуличні світильники. Плафон такого пристрою може бувальщина виконаний в лаконічному стилі Hi-Tech, бути стилізованим під ліхтар або вінтажну лампу.
  5. Щоб освітити альтанку або відкриту зону відпочинку, підходять ліхтарі-гірлянди на звичайних лампах розжарювання, люмінесцентних лампах або світлодіодах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама