Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як утеплити стіни всередині будинку на дачі

  1. Навіщо взагалі утеплювати стіни?
  2. Чи варто утеплювати стіни зсередини?
  3. Підготовка до утеплення стін
  4. вибір утеплювача
  5. Процес утеплення стін

Дуже поширеною проблемою дачних будинків є їх недостатня теплоізоляція, навіть при хорошій системі обігріву взимку в дачних будинках дуже холодно. Виходом з цієї ситуації є утеплення стін! У цій статті ви дізнаєтеся, як можна своїми руками утеплити стіни дачного будинку зсередини, які види утеплювачів для стін можна використовувати.

Навіщо взагалі утеплювати стіни?

Багато людей, які не мають достатньо знань в галузі будівництва, не надають належного значення утеплення стін Багато людей, які не мають достатньо знань в галузі будівництва, не надають належного значення утеплення стін. При такому недбалому ставленні до цього питання, дачники думають, що зайві розтрати ні до чого, і що вистачить пари хороших обігрівачів або великого каміна, щоб в будиночку було тепло взимку. Але як би ефективно ви не намагалися опалити приміщення взимку, це не принесе результату, якщо ваш будинок не має гарної теплоізоляції. Мова йде не тільки про холодну зиму, але і про спекотному літі, коли хочеться сховатися від спеки.

Чи варто утеплювати стіни зсередини?

З цього приводу ходить багато суперечок між майстрами, які займаються утепленням житлових приміщень З цього приводу ходить багато суперечок між майстрами, які займаються утепленням житлових приміщень. Одні кажуть, що це не має сенсу, інші, що це хороший і недорогий спосіб зробити дачний будиночок тепліше і затишніше. Як не крути, вибір стоїть тільки за вами, тільки потрібно врахувати, що утеплення будинків зсередини може зайняти деяку площу кімнат і зменшити простір в будинку, а ось утеплення самого фасаду дозволить уникнути зменшення площі, але обійдеться дорожче. Необхідно ретельно подумати перед тим, як утеплювати стіни зсередини. Як відомо із загальних правил утеплення житлових приміщень, внутрішню теплоізоляцію роблять в тому випадку, коли утеплення зовнішніх стін заборонено або дуже недоступно. Але якщо ви все-таки вирішили утеплювати стіни зсередини своїми руками, то потрібно знати, що головною проблемою, з якою ви зіткнетеся, буде проблема пароізоляції, оскільки саме через накопичення вологи, яка потрапляє на теплоізоляційний матеріал у вигляді пари і конденсату, в надалі можуть виникнути проблеми, і вся виконана робота буде невиправданою.

Підготовка до утеплення стін

По-перше, перед роботами з утеплення стін всередині будинку потрібно винести або принаймні відсунути всі меблі і інші предмети від стін, щоб мати повний і вільний доступ до всіх ділянок, які ви хочете утеплювати По-перше, перед роботами з утеплення стін всередині будинку потрібно винести або принаймні відсунути всі меблі і інші предмети від стін, щоб мати повний і вільний доступ до всіх ділянок, які ви хочете утеплювати. Для утеплення стін своїми руками потрібно спорудити каркас, який можна зробити з дерев'яних рейок або металевого профілю, які можна придбати на найближчому будівельному ринку. Каркас потрібно робити по всій площі поверхні, яку хочете утеплити. Товщина каркаса залежить від того, якої товщини шар утеплювача ви будете використовувати. Якщо брати за приклад мінеральну вату, то на ринку можна придбати плити мінеральної вати товщиною 2,3,5 і 10 см. Від цього варто відштовхуватися при будівництві самого каркаса. З'єднувати частини каркаса найкраще саморізами по дереву або по металу, в залежності від матеріалу. Після того, як каркас зібраний, прикручуємо його до стіни, неважливо, будь то несучі стіни або стіни другорядної важливості. Для цегляного будинку або будинку з різних видів блоків самим надійним кріпленням є дюбеля і саморізи. Після того, як каркас закріплений, можна переходити до самого процесу утеплення. Для цього вам знадобляться утеплювач в потрібній кількості, про вибір якого ми поговоримо пізніше, і пароізоляційна плівка, яка буде грати ключову роль в захисті теплоізоляції від намокання.

вибір утеплювача

Для утеплення стін всередині дачного будиночка потрібно вибирати якісний, а головне довготривалий утеплювач, щоб не переробляти процедуру утеплення кожні 3-5 років Для утеплення стін всередині дачного будиночка потрібно вибирати якісний, а головне довготривалий утеплювач, щоб не переробляти процедуру утеплення кожні 3-5 років. З відомих нам утеплювачів для утеплення дачі можна розглянути такі:

  1. пінополістирол
  2. Мінеральна вата
  3. Пенофол фольгований з одного боку
  4. Пінопласт
  5. Ековата

Давайте докладніше розглянемо кожен з матеріалів: Давайте докладніше розглянемо кожен з матеріалів:

  • Пінополістирол має прийнятну ціну за невелику товщину шару. Підходить практично для будь-якої подальшої обробки без спеціальної підготовки. Гарантований термін служби даного утеплювача 25 років, але недоліком є ​​висока горючість даного матеріалу. Не рекомендується обшивка дерев'яних будинків і дахів. При використанні даного матеріалу необхідно проводити додаткові заходи протипожежної безпеки. Але якщо ваш дачний будиночок зроблений з цегли, то відмінно підійде для внутрішнього утеплення стін.
  • Мінвата є найпопулярнішим і відносно недорогим утеплювачем. Матеріал має погану паропроникність і погано горить, що робить мінвату відмінним матеріалом для утеплення житлового приміщення. Мінеральна вата складається з базальтового волокна, тому термін придатності мінімум 25 років. На ринку можна знайти плити мінеральної вати різних розмірів, від 2 до 10 см завтовшки. Зручність мінвати в тому, що вона дуже легка, що в майбутньому полегшить монтаж. Недоліком вати є її волокнистість. Крізь волокна може легко проходити пар, тому потрібно буде скористатися пароізоляційною плівкою.
  • Пінополіуретан - кращий варіант утеплювача для стін зсередини. Це якісний і дуже хороший сучасний утеплювач. Структура пінополіуретану наповнена повітрям, волога не здатна проникнути, через що вода всередину не потрапляє і утеплювач залишається сухим. Плюсом даного утеплювача є і те, що його не потрібно клеїти або монтувати. Поліуретан розпорошується прямо на стіну, що позбавить вас від витрат на спеціальний каркас.
  • Пінопласт хороший теплоізолятор при достатній товщині матеріалу. Специфікою даного утеплювача є те, що перед наклеюванням на стіну, потрібно прокласти шар гідроізоляційної плівки, щоб уникнути попадання вологи.
  • Ековата є схожим матеріалом з мінеральною ватою, але його перевагою можна назвати повну екологічність. Сама вата зроблена з волокон целюлози, що робить ековату якісним і найменш шкідливим видом матеріалу.
  • Пенофол фольгований можна назвати одним з кращих матеріалів, який не пропускає пар, а також має хороші показники в теплоопір. Утеплення стін всередині будівлі пенофолом вийде досить дорогим, оскільки потрібно буде витрачати додаткові кошти на вентиляцію, щоб уникнути накопичення вологи і пари. Властивості даного матеріалу сильно впливають на вибір оздоблення, звужують його до використання тільки в каркасних системах.

Потрібно приділити багато уваги вибору пароізоляційної плівки Потрібно приділити багато уваги вибору пароізоляційної плівки. Плівку потрібно вибирати найвищої якості і в процесі монтажу плівки ретельно склеювати стики, щоб уникнути попадання вологи через щілини.

Процес утеплення стін

Після того, як ви встановили каркас, потрібно обробити стіни спеціальним антисептичним розчином, щоб уникнути появи грибка і цвілі на стінах Після того, як ви встановили каркас, потрібно обробити стіни спеціальним антисептичним розчином, щоб уникнути появи грибка і цвілі на стінах. Чим нижче рівень паропроникності у утеплювач стін, тим краще, але вибирати все одно доведеться самим. При поклейке пінопласту або монтажі мінеральної вати відстань між утеплювачем і ватою повинно бути мінімальним. Після монтажу утеплювача потрібно ретельно все закрити пароізоляційною плівкою, особливу увагу приділити стиках. Наступним етапом є обшивка каркаса. Для цього можна використовувати сайдинг, гіпсокартонні плити, вагонку, штукатурку. Вибір обшивки залежить від того, що ви плануєте робити зі стінами надалі. Усунення так званих «містків холоду» - головне завдання на етапі утеплення. У місцях, де несучі стіни з'єднуються з перегородками, утеплити стіни не вийде. Тут нам допоможе пароізоляція. Накладаємо утеплювач в місця з'єднання стін і обклеюємо все пароізоляційною плівкою. Після ці місця можна буде замаскувати за допомогою фальшколон. Потім потрібно встановити каркас під зовнішню обробку і обшити стіни всередині будинку. Якщо ви вирішили утеплити стіни свого дачного будинку за допомогою пінополіуретану, то після цього шар утеплювача потрібно заштукатурити.
Утеплення дачного будинку своїми руками процес трудомісткий, але можливий. Навіть якщо ви трохи розбираєтеся в будівництві, все можна зробити на вищому рівні. Однак, все ж краще перед початком роботи порадитися з фахівцями. Щоб утеплити дачний будинок своїми руками, потрібно звернути увагу на кілька ключових факторів, які допоможуть вам зробити все на ідеально. По-перше, перед початком утеплювальних робіт потрібно вибрати спосіб утеплення, який підходить вам більше всього, після цього потрібно зайнятися вибором утеплювача, щоб віддати перевагу найкращому варіанту, як в плані якості, так і в плані фінансових витрат, тому що не всі можуть дозволити собі дорогі матеріали. Також слід порадитися з фахівцями з приводу вибору гідроізоляційної і пароізоляційної плівки. Все інше, починаючи від каркаса, закінчуючи обшивкою теплоізоляційного шару, можна зробити своїми руками. Від вас вимагається лише старання і стараються, і ваш дачний будинок стане ще більш теплим взимку і прохолодним літом. Ваш затишок в ваших руках!

Навіщо взагалі утеплювати стіни?
Чи варто утеплювати стіни зсередини?
Навіщо взагалі утеплювати стіни?
Чи варто утеплювати стіни зсередини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама