Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити навіс на дачній ділянці, що буде потрібно для будівництва навісу + Відео

  1. Функції, види та призначення навісів
  2. Як побудувати навіс для господарських потреб
  3. Навіс з полікарбонату
  4. Маркізи, покриття для навісу з тканини (відео)

Навіс - це мала архітектурна форма, що представляє собою економічно і практично вигідну конструкцію. Це відкрите будова террасного виду, основу якого утворюють вертикальні стійки і дах, що спирається на них, виконана з того чи іншого матеріалу. Перш, ніж приступити до розповіді про те, як зробити навіс на садовій ділянці, ми розповімо про те, які види навісів існують і про їх призначення.

зміст:

1. Функції, види та призначення навісів;

2. Як побудувати навіс для господарських потреб;

3. Навіс з полікарбонату;

4. Маркізи, покриття для навісу з тканини (відео)

Функції, види та призначення навісів

Головне призначення навісів на території садового ділянки - захист людей від погодних явищ (сніг, дощ, вітер, сонце, пил і т.д.). Навіс, таким чином, потрібен для виконання захисної функції.

Види навісів на садовій ділянці:

За матеріалом, з якого навіс виготовлений, навіси відрізняються на металеві, дерев'яні навіси, з профнастилу, з полікарбонату, з шиферу, з металочерепиці, з оргскла і комбіновані навіси;

За розташуванням навіси бувають окремо стоять і прибудовані;

По виду даху навіси підрозділяються на подвійні і односхилі;

За призначенням навіс може бути застосовуваним для відпочинку або для господарських призначень.

Прибудовані навіси облаштовуються по сусідству зі стіною будівлі, тобто одна сторона закрита, а три інші сторони навісу відкриті. Цей навіс виконує роль веранди або козирка.

Окремо стоять навіси використовуються в якості стоянки для машини або альтанки, а також для потреб господарського призначення.

Прямі навіси - це навіси з дахом плоского вигляду, також є навіси з дахом похилій форми (двухскатная і односхилий), що дає можливість стікати тане снігу або воді після дощу. Поряд з цим, все більш популярними стають навіси для дачі форми в образі арки, тобто коли дах створена у формі півкола.

Так як же зробити на садовій ділянці навіс? Почнемо з пояснення побудови навісу господарського призначення.

Як побудувати навіс для господарських потреб

Багато людей на дачу приїжджають на автомобілі. Тому їм важливо мати навіс для укриття від атмосферних опадів їх автомобіля. Природно, можна скористатися і чохлом, але навіс для цих цілей набагато зручніше. Крім того, побудувати навіс дешевше, ніж побудувати гараж! Та й навіщо будувати на дачі гараж, якщо ви все одно не перебуваєте на дачі постійно? Ви ж там не живете. Відмінне рішення - будівництво навісу для автомобіля.

Навіс, зроблений з тенту, цілком підійде для стоянки автомобіля.

Навіс, зроблений з тенту, цілком підійде для стоянки автомобіля

Для створення каркаса підійдуть будь-які матеріали. Для цього підійдуть брус, дерев'яні стовпи, а також сталеві труби.

Цей навіс можна зробити повністю дерев'яним або з дахом, покритої шиферним або металевим листом. Дах можна перетягнути плівкою, але це рішення виявляється доречним лише на літо або осінь.

Перед будівництвом потрібно визначити місце. Воно повинно бути рівним. Навіс бажано прилаштувати до будь-якої вже стоїть будівництві, сараю, наприклад. Це буде додатково захищати ваш автомобіль. Дах повинна мати нахил, щоб вода від дощу могла стікати. Під час будівництва важливо дотримуватися точність.

Зробіть на землі ретельно розмітку. Сталеві труби або бруси можна вкопати в землю, але краще буде забетонувати. Конструкція так довше зможе прослужити.

Виготовлення навісу для автотранспорту, в цілому, не дуже витратне і складна справа.

За аналогічною технологією виготовляється навіс для зберігання дров.

Навіс з полікарбонату

Перед безпосереднім початком будівництва навісу на садовій ділянці зробіть начерк (ескіз), вирішивши, в якому стилі буде будуватися ваш навіс. Навіс повинен гармоніювати з дизайном і архітектурою основної будівлі.

Більшість власників присадибних ділянок воліють навіси з полікарбонату. Цей матеріал досить гнучкий, що дає можливість будувати навіси в образі різних незвичайних конструкцій. Щоб надати створюваному виробу естетичний вигляд, дана конструкція прикрашається кованим орнаментом. Найважливіше гідність матеріалу полікарбонату - невелика вага.

Найважливіше гідність матеріалу полікарбонату - невелика вага

Матеріали та обладнання, які потрібні для будівництва навісу з полікарбонату:

  • Електричний дриль для отворів і свердла стандартних розмірів;
  • Циркулярна пила для різання листа;
  • Термошайби, саморізи і шуруповерт;
  • Спеціальний профіль, алюмінієва і перфорована стрічка;
  • Профіль з полікарбонату;
  • Для несучих частин каркаса потрібні будуть дерев'яні бруси, труби зі сталі, металевий куточок і стовпчики з цегли.
  • Після будівництва навісу необхідно подумати про покриття підлоги. Можна застосувати плитку, дерево або трав'яне покриття.

Маркізи, покриття для навісу з тканини (відео)

Для того щоб сховатися від сонця, застосовують маркізи.

Навіси для дачі, маркізи - це система для захисту від сонця, яка є висувається навісний дахом. Ця система, як правило, автоматизована.

Ця система, як правило, автоматизована

Висувна маркіза складається з тканинного рулону (світловідбиваючі тканину) і механізму для її натягу (опорно-направляючі системи з електричним приводом). Тент прямокутної форми прикріплюється до стіни, а потім розгортається приблизно за 30 секунд.

Маркізи - це високотехнологічні універсальні системи, що дозволяють створювати козирок для тіні в образі легких навісів, які прикрасять будь-яку дачу або будинок, вписуючись органічно в будь-яку архітектуру.

За допомогою такої конструкції ви отримаєте додаткову терасу і позбудетеся від потреби зводити на дачі навіс. Крім того, маркізи дешевше за ціною.

Тканинні навіси для дачі служать чудовим захистом для зимового саду, дахів і куполів зі скла від зайвого сонця, а також це ефективна захист від вітру. Їх виготовляють з особливої ​​тканини, що складається з поліакрилових ниток з тефлоновим покриттям, що не пропускає воду.

Такі навіси з тканини витримують і низькі, і підвищені, і знижені температури. Прогумовані тканини воду не пропускають. Колірна гамма дуже різноманітна.

Для навісів і альтанок на дачі застосовуються пластикові еластичні штори з ПВХ-тканини. Вони легко скручуються в рулони і монтуються, добре захищають від негоди.

Так, займаючись будівництвом дачного навісу, можна дати волю своїй фантазії. Може бути, це буде дерев'яний практичний навіс, призначений для зберігання дров або надійний навіс з металу з дахом із шиферу для зберігання автомобіля, а може бути, це буде гарна маркіза, яка прикрашає ваш сад і акцентує увагу на його дизайні.

Вирішувати вам. Головне, щоб ваш побудований навіс підходив вашим можливостям і потребам! Адже навіс на дачній ділянці - це місце зустрічей з друзями, приємного проведення часу, романтичних побачень, а також конструкція, яка необхідна в господарстві.

У нашому ролику можна наочно побачити, як монтуються маркізи на дачі

Так як же зробити на садовій ділянці навіс?
Та й навіщо будувати на дачі гараж, якщо ви все одно не перебуваєте на дачі постійно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама