Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити вуличний ліхтар для дачної ділянки своїми руками

  1. Різновиди світильників для вулиці
  2. З чого можна зробити вуличний ліхтар своїми руками
  3. Джерела живлення для вуличних ліхтарів
  4. Освітлення в саду, як елемент декору

Освітлення дачної ділянки на вулиці ввечері грає важливу роль в житті людини Освітлення дачної ділянки на вулиці ввечері грає важливу роль в житті людини. Дуже приємно вийти на подвір'я заміського будинку або дачі ввечері, і провести час не в темряві, а при комфортному і красиво зроблене освітленні. Завдяки якісно і грамотно спланованої системі освітлення на вулиці, можна в темний час доби насолоджуватися мерехтінням вогників у вуличних ліхтарях, або потягувати каву, дивлячись на зірки.

Атмосферу, здатну подарувати затишок і комфорт, допоможе створити правильно підібране вуличне освітлення. Важливо грамотно робити саме вуличне освітлення, оскільки не кожен світильник впорається з умовами, які може запропонувати природа круглий рік, а міняти освітлення після зимової негоди, наприклад, не найприємніше заняття.

Різновиди світильників для вулиці

  1. Торшери. Такі вуличні ліхтарі встановлюють на землю або монтують в підлогу веранди. Класичний радянський торшер являє собою стійку з круглим кулею нагорі, є і більш сучасні моделі, вони відрізняються один від одного по висоті, кількості плафонів, формі.
  2. Настінні ліхтарі. Такі освітлювальні прилади добре підійдуть як освітлення біля входу в будинок і на терасі перед будинком. А також такий варіант підійде щоб освітити простір поруч з воротами або хвірткою. Форма може бути різною. Часто використовують варіант «під старовину» для освітлення ділянки.
  3. Грунтові ліхтарі. Такі освітлювальні прилади монтуються прямо в землю, можуть служити в якості підсвічування для ландшафтних елементів, газону і інших насаджень. Такі світильники зручні для освітлення пішохідних доріжок і алей на дачній ділянці. Красиво будуть виглядати для підсвічування гойдалок, альпійських гірок, літніх павільйонів та інших легких будівель на території дачної ділянки. Форма, як правило, прямокутна або кругла.
  4. Підвісне освітлення. Такі ліхтарі прикріплюють на верандах до стелі або до дерев. Часто підвісні ліхтарі являють собою довгу і міцну ланцюг, яка закінчується плафоном.

Садові світильники своїми руками, які будуть висіти на вулиці, повинні відповідати певним функціям:

  • висвітлювати територію біля будинку, щоб домочадці могли вільно пересуватися по ній в темряві;
  • гармонійно вписуватися в загальний стиль дачної ділянки.

З чого можна зробити вуличний ліхтар своїми руками

Вуличний варіант ліхтаря для дачі - необхідний елемент декору для дачної ділянки, але купити готовий варіант не завжди є можливість. Така покупка не може бути дешевою, а значить потрібно навчитися робити цей важливий елемент самостійно.

Саморобний вуличний ліхтар можна зробити своїми руками з деяких матеріалів:

  • скляних банок і пляшок;
  • будівельних матеріалів;
  • жерстяних банок;
  • деревини;
  • пластика;
  • металу.

Вуличний ліхтар зі скляних банок і пляшок Вуличний ліхтар зі скляних банок і пляшок. Головною проблемою світильника з пляшки своїми руками буде відсутність можливості розсіювати світло, тому головним завданням з вашого боку буде забезпечення високого рівня розсіювання світла від лампочки. Красивим рішенням світильника зі скляної банки або світильника з пляшки буде розпис її внутрішніх стінок люмінесцентною фарбою. Така фарба буде накопичувати сонячне світло, а в темний час доби буде випромінювати незвичайне світіння. Нанесення малюнка залежить тільки від ваших уподобань і фантазії.

Щоб надати світильника з банки своїми руками більш благородний і цікавий зовнішній вигляд, можна заповнити її битим склом або пробками з-під вина, черепашками або декоративними намистинами, тоді в денний час, вона буде виглядати як гарний елемент декору. Світильник з банки красивий і елегантний елемент декору для дачної ділянки. Світиться вогник стане магічним елементом екстер'єру дачі.

Також рекомендуємо прочитати:

Ліхтар з жерстяних банок. Після чергових посиденьок з друзями під баночку пива, не поспішайте викидати порожню тару у відро для сміття, відкладіть її в сторону, адже з неї може ще вийти толк. За допомогою порожній жерстяної банки можна зробити дуже незвичайний і красивий садовий світильник для дачі своїми руками.

Щоб зробити світиться вуличний ліхтар з бляшаної банки вам знадобиться молоток, кілька цвяхів різного розміру, круглий дерев'яний брусок і лещата. Зробіть начерк на листку, а потім перенесіть його на саму банку. Малюнок не повинен бути занадто простим, але і складні картини тут недоречні, краще щоб малюнок замикався і повторювався по колу. Потім можете пофарбувати виріб, встановити в нього необхідну лампочку і вішати в потрібне місце.

З дерева. Такий варіант вуличного світильника своїми руками один з найпростіших, оскільки для його реалізації вам знадобиться мінімум матеріалів і сил. Візьміть прутики дерева необхідного розміру і щільну кульку або м'яч. На куля наклеюються прутики і гілочки в хаотичному порядку, досить щільно, щоб конструкція не розпалася і потім видаляють м'яч, в конструкцію розміщують лампочку і вішають в необхідному місці. Вийде куля, що світиться в темряві. Сад відмінне місце для такого світильника.

З будівельних матеріалів. Якщо після ремонтних робіт у вас залишилося трохи цементу і штукатурки, не варто їх викидати, зараз ми навчимо як зробити з цих будівельних залишків вуличний ліхтар.

Візьміть пляшку ємністю два літри, відріжте одну третину від краю, щільно закрийте горлечко Візьміть пляшку ємністю два літри, відріжте одну третину від краю, щільно закрийте горлечко. Потім візьміть невелику пляшку об'ємом до 0,5 літра з закритою кришкою. Вставте маленьку пляшку всередину великий і закріплюються двома цвяхами, перекрещивая їх. Шийка маленької пляшки повинно впертися в горлечко великої пляшки. Заливаємо простір між пляшками цементом. Після висихання у вас вийде бетонний ліхтар для саду, вставляємо шнур і лампочку і готово!

З металу. Найнадійніший і довговічний вуличний ліхтар потрібно робити з металу. Для цього знадобиться сталеві прути, куточок, зварювальний апарат, ручки і смуги. Цей варіант більш трудомісткий, але і по довговічності найнадійніший. Та й грамотно виконаний кований ліхтар впишеться в будь-який інтер'єр і прикрасить його. Ліхтар можна підвісити на вході альтанки або в центрі альтанки.

З пластика. Часто використовуваний варіант світильника з пляшок своїми руками з пластика, але він дуже ненадійний і недовговічний. Варто один раз підійти до роботи з терпінням і зробити якісний елемент декору, ніж постійно займатися заміною вуличних ліхтарів виробів з пластикових пляшок або банок. Але вибір за вами.

Джерела живлення для вуличних ліхтарів

  1. Класичні лампи розжарювання. Такі лампочки присутні на ринку вже дуже давно, світло вони дають хороший, але в якості зовнішнього освітлення абсолютно не економічні. Такі лампи споживають багато енергії і вони дуже яскраві.
  2. Галогенні лампи. Такий варіант більш економічний, служити будуть значно довше ламп розжарювання. Світло у них в міру яскравий. Основним недоліком є ​​сильне нагрівання і чутливість до перепадів напруги і бруду.
  3. Світлодіодні лампи. Дуже економний варіант. У порівнянні з попередніми варіантами збереже до ста відсотків електрики. Вартість таких ламп висока, але тривалість і якість їх служби максимальні. А також в них немає ртуті та інших шкідливих речовин. Розбити зовнішній корпус такої лампи практично неможливо.
  4. Сонячні батареї. Головним плюсом є те, що встановити таку батарею можна в будь-якому місці, навіть там, де не можна провести проводку. При повному заряді акумулятора світильник буде працювати без перерви до дванадцяти годин. Але потрібно врахувати місце установки, адже потрібна максимальна кількість сонця для заряду такої батареї.

Як правильно підключити ліхтар до електромережі

Для саморобних освітлювальних пристроїв найчастіше використовують кабель з двома жилами, товщина яких становить півтора міліметра Для саморобних освітлювальних пристроїв найчастіше використовують кабель з двома жилами, товщина яких становить півтора міліметра. Якщо в планах є створити кілька таких освітлювальних приладів, то варто відразу закупити бухту дроту, довжина якої складе сто метрів. Діаметр гофротруби повинен становити 18-25 міліметрів. Така труба знадобиться щоб захистити провід від гризунів або механічних пошкоджень. Отвори в племінних колодках потрібно вибирати з діаметром 2,5-4 міліметра і складатися вони повинні з 1-2 планок, це безпосередньо залежить від кількості плафонів і з'єднань. Сила струму в колодках повинна бути від 5-10 ампер.

Освітлення в саду, як елемент декору

За допомогою ліхтарів для саду можна зробити дачну ділянку більш привабливим і незвичайним. Для цього вибирайте різні форми садових ліхтарів своїми руками. Наприклад, уздовж доріжок можна встановити світильники у формі грибочків, з ковпачками зверху. У такому варіанті світло буде відбиватися вниз, створюючи незвичайний ефект. Освітлення альтанки, наприклад, стане яскравим акцентом на території садового ділянки. Можна використовувати підсвічування ваз, лавок, альпійських гірок. Використовуйте новинки в світловий індустрії і свою фантазію і чарівне освітлення в темний час доби на вашому садовій ділянці стане реальністю.

Вуличний ліхтар своїми руками

Вуличний ліхтар своїми руками

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама