Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес на дачній ділянці


Сьогодні в світлі останніх подій все більше людей починають відчувати фінансові труднощі. У одних вони більше, в інших менше. Але важко всім. В таких умовах людина зазвичай шукає можливості додаткового заробітку - народжуються нові бізнес ідеї. Зокрема, одним з цікавих рішення є бізнес на дачній ділянці.

Майже у всіх наших співгромадян є дача. В останні роки більшу частину на дачній ділянці стали займати газони і декоративні насадження. Основна відмінність нинішніх проблем в економіці, що стосуються безпосередньо простих людей, це високі ціни на продукти харчування. Особливо на овочі.

При наявності навіть невеликого шматочка землі можна забезпечити себе найосновнішими овочами. Також можна вирощувати деякі фрукти, тут все залежить від площі земельного наділу на дачній ділянці. Умілі городники можуть не тільки нагодувати сім'ю, а й трохи підзаробити. Так би мовити, робити бізнес.

Зміст статті

Почати треба з вибору основного напрямку дачної діяльності. Одна справа, якщо у вас стоїть завдання забезпечити сім'ю екологічно чистим продуктом. Інша справа, якщо прийнято рішення продавати продукцію. Ці два варіанти вимагають різного підходу до планування ділянки.

  • Підбір культур

Якщо у вас немає мети розвинути на дачній ділянці промислове виробництво, тоді підбір культур повинен бути відповідним. Обов'язково потрібно виділити шматок ділянки під картоплю. Решта місце можна віддати найбільш популярним в родині овочам.

Вирощуючи овочі на продаж, необхідно орієнтуватися на попит. Не варто займатися в такому випадку картоплею, для нього потрібні великі площі. Найбільш вигідно на малій ділянці вирощувати зеленню культури. Вони мають високий попит і досить значну ціну.

Також приносять непоганий прибуток звичайні огірки. Врахуйте, що для різних регіонів список популярних овочів може бути різним. Необхідно при підборі звертати увагу на смаки місцевих жителів.

  • способи реалізації

Тепер бізнес ідеї необхідно реалізувати на практиці. Основною проблемою початківців «дачних фермерів» - реалізація вирощеної продукції. Кожен вирішує цю проблему по-своєму. Найпростішим рішенням може виявитися продаж овочів своїм безземельним колегам і друзям.

У всіх містах є спеціальні місця для продажу продукції, вирощеної дачниками. Зазвичай вони розташовуються біля ринків. Мінус цього способу - необхідно самому продавати, втрачаючи час. Можна здати овочі на реалізацію в маленькі магазинчики. В такому випадку товар доведеться віддавати за оптовою ціною.

Наявність городу - непогана підмога в складні часи. Це не тільки спосіб додаткового заробітку, а й спосіб скинути напругу. Звичайно, для досягнення результатів доведеться потрудитися. Бізнес ідеї на дачній ділянці завжди знайдуть відгук у тих, хто не звик сидіти склавши руки!

джерело: Все про те, як пережити кризу

Схожі статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама