Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будинок з газобетону своїми руками

  1. Онлайн-відео про те, як побудувати будинок з газобетону своїми руками

Мати свій власний будинок, теплий, затишний мріє, напевно, кожна людина. Якщо і вирішено побудувати будинок, то хочеться це зробити в найкоротші терміни і з найменшими витратами. Якою буде остаточна вартість будинку, багато в чому залежить, з якого матеріалу він зведений, і хто його будував.

На сьогоднішній день велика кількість експертів сходиться в одному, що найбільш вигідним вважається будинок з газобетону своїми руками зведений. Це гарантує довговічність, при цьому, не кожен господар має достатньо досвіду в тяжкому будівельній справі. Тому заливку фундаменту, найкраще, довірити фахівцям. Адже від того як розрахований і закладений фундамент, залежить як довго простоїть будинок, навіть не дивлячись на обраний матеріал, як будуть зводитися стіни. Якщо стінами можна приховати невелику похибку, допущену при розрахунку фундаменту, то при монтажі даху ця похибка виявитися досить великими неприємностями.

Отримують газобетон з суміші кварцового піску, цементу, негашеного вапна, алюмінієвої пудри і води. При змішуванні компонентів відбувається реакція, в результаті якої виділяється кисень у вигляді множинних бульбашок водню. Далі ця суміш формується і піддається термічній обробці. Отримані газобетонні блоки є досить міцним будівельним матеріалом з пористою структурою. Розміри їх можуть бути найрізноманітніші, так само можлива наявність бічних отворів для зручного захоплення. При кладці газобетонних блоків використовується спеціальний клей, який містить цемент.

Багато переваг має газобетон. В першу чергу, він досить легкий, що виключає велике навантаження на фундамент. Розмір, значно більше цегли, це прискорює час будівництва. Для кладки потрібна невелика кількість суміші, що так само є економічним показником. Відмінні теплоізоляційні властивості.

Якщо газобетонні блоки правильної і красивої форми, а кладка виконана акуратно і професійно, то такі стіни годі й штукатурити. Це підвищує здатність будинку дихати, так як пористий бетон має високі паропроникні показники. Все наведені якості дають можливість зайвий раз переконатися в тому, що будинок з газобетону своїми руками значно скоротить терміни і вартість вашого будівництва.

Перед початком будь-якого будівництва визначається місце будівництва, готується проектно-кошторисна документація, завірена в органах місцевого самоврядування. Виробляються геодезичні роботи, встановлюються огорожі, визначається точка нульового горизонту (рівень підлоги і положення осей будівлі). Уже можна підбити комунікації.

Придбання газобетонних блоків. Це можна зробити досить просто, зателефонувавши вподобаному виробнику і оформивши замовлення з доставкою. Слід пам'ятати, що не всі служби доставки готові доставляти в досить віддалені місця або на сильно віддалені будівельні майданчики з поганими під'їзними шляхами. В такому випадку, доведеться самостійно шукати транспорт і здійснювати доставку. Але засмучуватися передчасно не варто, так як відповідальні організації зазвичай дорожать своїм авторитетом і постараються доставити будматеріал своїми силами.

Як правило, газобетонні блоки встановлюються на піддони і упаковуються поліетиленовою плівкою. Зайва волога при зберіганні може пошкодити структуру блоку. Розміщувати блоки на своїй будівельному майданчику найкраще на підготовленому заздалегідь місці і під навісом. Звільняти від плівки тільки ті, які знадобляться найближчим часом. Піддони з блоками можна розміщувати штабелями, але не більше двох рядів.

Фундамент, цоколь і підвал. Для фундаменту найкраще скористатися послугами компаній, які виробляють і доставляють бетон безпосередньо на будмайданчик спеціальними машинами. Це так звані «міксери». При будівництві будинку своїми руками з газобетону, краще не використовувати для фундаменту самі газобетонні блоки, тим більше, якщо планується зводити не один поверх. Не варто економити на фундаменті, згодом це може проявитися в тріщинах на стінах вашого нового будинку. Запропонований тут вид фундаменту є монолітно стрічковим, він виливається в підготовлену опалубку на пісочну подушку.

Перед наповненням опалубки, бажано, прокласти комунікаційні труби. У наявному проекті будинку вказані ці місця, і зробити обв'язку. Обв'язка проводиться при використанні металевої арматури. Фундамент повинен вистоятися, хоча б місяць. Ідеальним можна вважати три місяці зими та з настанням перших теплих днів починати будівництво будинку.

Кладка блоків з газобетону. Для того, що б укласти перший ряд, необхідно підготувати підставу. Зазвичай, для цих цілей використовується руберойд. Він служить гідроізолюючим бар'єром. Після чого на поверхню такого бар'єру наноситися розчин, приготований в співвідношенні: одна частина цементу і три частини піску. Поверхня вирівнюється і перевіряється за допомогою рівня. До укладання першого ряду необхідно підійти вкрай серйозно, втім, як і до всієї кладці. Однак, від того, як буде закладено перший ряд, залежить якість і рівність всієї подальшої кладки і всього будівництва.

Для того, що б контролювати правильність кладки, необхідно використовувати шнур і водяний рівень (можна і інший). Якщо залишається зазор, який менше розміру блоку, то за допомогою ножівки або рубанка для газобетону, підігнати блок до необхідного розміру. За допомогою гумової киянки блоки першого ряду вирівнюються по горизонталі. Для кладки блоків використовують спеціальний клей, який необхідно розвести водою до густоти сметани. Такий розчин наноситися на поверхню спеціальної кареткою, ширина якої повинна відповідати ширині кладки. Потім розчин клею розрівнюють, використовуючи шпатель з гребінкою. На такий розчин викладають блок, постійно придавлюючи і вирівнювання. Всі наступні ряди в кладці починають з кутів. Це допоможе дотримуватися рівності кутів.

При укладанні рядів, потрібно обв'язування блоків за допомогою арматурної сітки. Всі розрахунки повинні бути зроблені заздалегідь до початку будівництва. Тому сказати точно, скільки і як часто укласти сітку однозначно сказати неможливо. Зазвичай арматура викладається на перший ряд, потім на кожен четвертий, під дверними і віконними прорізами, в зонах підвищених навантажень.

Таким чином, створюється армопояс. В останніх рядах кладки, в зоні кроквяної системи, на рівні кожного перекриття закладається армована кільцева балка. Якщо будинок не планується штукатурити, то слід продумати питання про декоративних швах. Це робиться одночасно з кладкою, поки розчин між блоками ще свіжий. За допомогою спеціального жолоби, простим рухом, шву надається красивий вид. Крім того, шви необхідно обробити герметиком зсередини і зовні.

Монтаж перекриттів. Для будівництва будинку з газобетону своїми руками застосовують два види перекриттів. Це багатопустотні плити, виготовлені з важких бетонів або газобетонні плити. Вони мають високу несучу здатність, забезпечують низьку теплопровідність. Таким чином, підлога з такого матеріалу завжди буде теплим. Технологія виготовлення плит з газобетону, дозволяє випускати їх з ідеально гладкими поверхнями. Це полегшує подальшу обробку для ремонту стель і підлог. До того ж вони мають повишеннойпожароустойчівостью. Така плита опускається на монолітний залізобетонний пояс, укріплений армованої кладки сіткою.

Після цього триває кладка другого поверху або зведення фронтонів, монтаж даху.

Слід нагадати, що будинок з газобетону своїми руками, за показниками теплопровідності дуже близький до будинків з дерева. Однак, дерев'яні будинки набагато важче, вимагають більш ретельного догляду, відповідно необхідні постійні додаткові матеріальні витрати. Будинок з газобетону, побудований за технологією, без порушень, не завдасть своєму господареві зайвого клопоту надалі, ні матеріальних, ні фізичних. Будинок відмінно тримає тепло, в жарку пору року не перегрівається, не пропускає вогкість і зайву вологу. І, найголовніше, що це буде будинок з екологічно чистих матеріалів.

Онлайн-відео про те, як побудувати будинок з газобетону своїми руками

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама