Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачні побутівки з верандою: варіанти стильових і функціональних рішень

  1. Популярні конструктивні рішення
  2. Стиль хай-тек або конструктивізм
  3. відкрита веранда
  4. напівкруглі форми
  5. бюджетні споруди
  6. креативні варіанти

Веранда з дерева

Для тих, хто тільки придбав ділянку далеко від мегаполісу, дуже актуальними є дачні побутівки з верандою. Це оптимальне рішення, яке дозволяє безперешкодно перебувати на свіжому повітрі протягом декількох днів, займаючись при цьому будівництвом стаціонарного будинку і роботами на ділянці. Така споруда забезпечує не тільки захист від негоди, але і є місцем для тимчасових зручностей і зберігання садового інвентарю.

Рано чи пізно тимчасова будова заміниться постійним, і дуже зручно, якщо поруч з ним буде веранда, що збільшує площу, яка прикрашає і доповнює будівлю, яка виконує енергозберігаючі функції.

Варіанти дачних будинків з верандою різноманітні. Традиційно вони будуються з тих же матеріалів, що і сам будинок. Важливо, щоб стильові рішення не були занадто різкими. Тут необхідно все ж дотримуватися гармонії, враховувати взаємну сполучуваність.

Популярні конструктивні рішення

стиль кантрі

Часто зустрічається дачні веранда з оциліндрованих колод або бруса. Такий варіант завжди буде радувати господарів своїми властивостями (заощадження тепла, краса фактурного малюнка, шикарний естетичний вигляд, екологічна безпека).

В інтер'єрі веранди даного стилю можна додатково використовувати облицювальну цеглу, натуральний камінь. Такі матеріали допоможуть не тільки звести камін або піч, а й оформити стіни, стельове перекриття.

Зводячи прибудову дачного будиночка, слід подбати про її покрівлі. Дуже зручна шатрова односхилий покрівля, вона забезпечує швидке відведення води під час дощу.

Розташування веранди має бути продиктовано насамперед сполучуваністю з основною спорудою, покладеними функціями, ступенем комфорту. Прибудова може розташовуватися уздовж всього будинку, займати лише якусь частину стіни. Традиційно вона будується біля входу.

Стиль хай-тек або конструктивізм

Веранда в стилі хай-тек

Якщо інтер'єр і екстер'єр будинку витримані в сучасному стилі хай-тек, то і веранда повинна бути виконана в цьому ж рішенні. Доречно велика кількість металевих конструкцій, легкого пластика, високого скла. Усередині такої споруди або поблизу неї ефектно виглядатимуть світлові ліхтарі, додаткове точкове освітлення, легкі освітлювальні прилади. Ще один невід'ємний елемент - розсувні засклені двері.

Повітряної і дуже привабливою виглядає веранда з безрамним склінням.

відкрита веранда

У поєднанні з білою вагонкою добре виглядає прямокутна прибудова з білою стелею, дерев'яними високими колонами того ж кольору. При необхідності таку веранду можна доповнити знімними екранами, які дозволять сховатися від сильних поривів вітру або дощу. Доступ свіжого повітря завжди вносить особливу пікантність. На відкритій веранді зручно відпочивати, читати, насолоджуватися спілкуванням з близькими і друзями, милуватися природою і просто снідати або обідати.

напівкруглі форми

Напівкруглі прибудови для дачі

Плануючи будівельні роботи, можна не зупиняти свій вибір на класичних варіантах. На фасадах будинків дуже оригінально буде виглядати напівкругла дачні веранда закритого типу. Основний акцент в такій споруді буде робитися на великі скляні вікна. Дуже вигідно виглядають стіни, повністю змонтовані із стільникового полікарбонату.

Якщо веранда буде використовуватися і в зимовий час, буде потрібно установка двокамерних металопластикових рам, утеплення ЕКОВАТОЙ.

бюджетні споруди

Літня кухня з верандою

Перед тим, як будувати дачні будинки з верандою, необхідно розглянути всі можливі проекти. Це дозволить об'єктивно оцінити власні фінансові можливості і передбачити витрати. Якщо зведення грунтовної веранди з деяких причин неможливо, звести спрощений варіант можна поблизу літньої кухні або ж господарських будівель.

Дачні кухні з верандою іноді є більш значущими будівлями для ведення господарства на ділянці, ніж сам будинок. Саме в цьому місці виконується безліч робіт, пов'язаних з городом і садом. Крім того, на кухні не тільки готується їжа, а й організовується її прийом. Легке споруда у вигляді веранди може не тільки доповнити будівлю, але і стати відмінною зоною відпочинку, де можна насолодитися вільними хвилинами і смачно поїсти, зібравши за столом всю сім'ю і гостей.

Дах для такої споруди краще виконати єдиної, вона не тільки захистить від дощу, але і згладить кордон між кухнею та верандою. Що стосується фундаменту, то він не повинен бути таким капітальним, як при будівництві біля основного будинку. Каркас також можна робити більш легким, використовуючи металеві куточки, невеликі балки, труби або бруси.

При бажанні можна побудувати цілий хозблок з верандою для дачі. У комплексі може бути не тільки кухня, але і душ, приміщення для зберігання врожаю, інвентарю або ж лазня. Функціональне призначення такої прибудови буде полягати в захисті від спеки, створенні тіні, затишного куточка, де можна сховатися від негоди. Не варто скидати з рахунків і естетичну функцію: обвита плющем або кучеряве трояндою веранда буде виглядати дуже привабливо.

креативні варіанти

Ресторан-веранда у дачі

У деяких випадках функції прибудов можуть виходити за традиційні рамки, але при цьому вони вимагають хороших інвестицій. На своїй ділянці можна побудувати ресторан-веранду у дачі, створивши свій, неповторний стиль і організувавши подачу вишуканих страв. Безумовно, таке рішення повинно мати під собою гарну основу у вигляді стратегічних і маркетингових досліджень. Вкладені гроші повинні окупитися і принести додатковий дохід. Крім того, необхідно знати, на якого відвідувача буде орієнтоване такий заклад. Зовсім необов'язково зводити таку споруду далеко за містом. Це може бути передмістя або ж зелена зона. Чудовим прикладом креативного підходу є веранда у дачі «Жуковка» в Москві, яка приносить відвідувачам задоволення, а власникам прибуток.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама