Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачний будиночок своїми руками - ProektRF.ru ​​- інтернет портал архітектурно-будівельного проектування

Насправді побудувати дачний будиночок без залучення фахівців це не так вже й складно Насправді побудувати дачний будиночок без залучення фахівців це не так вже й складно. Основа будь-якої будівлі це фундамент. після попередніх розрахунків вириваєм рів під фундамент, в'яжемо армакаркас, підійде арматура 6, з кроком 10-15см., ставимо опалубку. Для того щоб бути впевненим в тому що опалубка варто надійно і при заливці бетон її НЕ розіпре і тим самим не порушить геометрію, можна зробити хомути зі звичайної в'язального дроту і зафіксувати ними каркас простягнувши їх між щілинами дощок в опалубці і з боків стягнути цвяхами або шматками арматури.
Після того як фундамент висох приступаємо до зведення стін. Щоб прискорити терміни спорудження і зробити дачний будиночок більше теплим можна використовувати пінопластові блоки. Єдиний їхній мінус полягає в тому, що не можна заоівать більше ніж по три - чотири ряди в день, в іншому випадку стіни поведе, зіпсується геометрія, що тим самим спричинить за собою різні незручності під час облицювання.

Перекриття можна вилити на місці. Кладемо поперек стін двутаври, дно робимо з дощок, їх можна прикріпити як знизу, за допомогою дроту і опор, так і встелити на нижню внутрішню основу двутавра, не забуваємо зверху дощок стелити клейонку. Якщо не бажаєте возитися з перекриттям, то його можна зробити дерев'яним.

Після того ви виллє фронтони (якщо дах планується двосхилим) можна приступати до встановлення конькового бруса і постілке маурлата. Якщо коник менше ніж довжина споруди - не біда, два бруса можна з'єднати стик в стик сплачуй їх з боків метровими обрізками з крокв і підставивши опору в формі двозубою вилки. Такий метод досить надійний, не переживайте. І найголовніше, не забувайте стежити за рівнем, натягуйте нитки і звіряйтеся після кожного прикріплення крокв. Після того як ви закінчите ставити кроквяну частина забийте банти - «середня лінія трикутника» між кроквами. Справа залишилася за малим.

Стелим парабарьер і робимо обрешітку, не забуваємо про вентиляцію. Зверху обрешітки стелим USB-листи і черепицю, зсередини закладаємо утеплювач і теж обшивають USB-листами. Ну ось, дачний будиночок готовий, тепер залишилося зробити облицювання, поставити вікна, двері і провести внутрішню обробку.

джерело: www.stroika-infonews.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама