Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачний будиночок за тиждень. Використання сендвіч-панелей для приватного житлового будівництва / Будівельні матеріали / Статті

Дачний будиночок за тиждень. Використання сендвіч-панелей для приватного житлового будівництва Чомусь склалася думка, що сендвіч-панелі з утеплювачем з ППУ (PUR, PIR) абсолютно не підходять для приватного будівництва.

Дачний будиночок за тиждень. Використання сендвіч-панелей для приватного житлового будівництва

Чомусь склалася думка, що сендвіч-панелі з утеплювачем з ППУ (PUR, PIR) абсолютно не підходять для приватного будівництва. Склад, магазин - ось їх сфера застосування, а для приватного будиночка можна використовувати тільки традиційні матеріали, цегла або дерево.

Однак деякі сміливці наважуються побудувати, наприклад, дачу з сендвіч-панелей і дуже скоро починають шкодувати, що не прийшли до такого чудового рішенням раніше. Тому що матеріал в застосуванні виявляється по-справжньому унікальним.

Перш за все, звичайно, вражає швидкість, з якою можна зводити будівлі з сендвіч-панелей ППУ (PUR, PIR) . Професійна бригада монтує 120-130 кв. м. в день. Технологія роботи з панелями нескладна, так що при бажанні її можна освоїти самостійно. Звичайно, продуктивність в цьому випадку буде не такою високою, проте, будиночок можна побудувати за лічені дні.

У будівлі з панелей з утеплювачем з пінополіуретану або вогнестійкого поліізоціанурата величезні переваги, пов'язані з технічними характеристиками матеріалу, а точніше, з його теплопровідністю. Панель шириною всього 10 см по своїй теплопровідності відповідає півтораметрової цегляній стіні, так що не тільки необхідність використання додаткових приладів опалення відпадає сама собою, а й витрати на оплату електроенергії істотно скорочуються.

Також слід додати, що для будівлі з сендвіч-панелей, через легкість матеріалу, не потрібно складний дорогий фундамент і час на усадку.

Вартість сендвіч-панелей з ППУ складає в середньому 1100 - 1200 рублів за кв.м. Неважко підрахувати, що будівництво того ж дачного будиночка обійдеться в рази дешевше, ніж якщо зводити його з цегли або бруса.

Деяких бентежить «недомашніх» зовнішній вигляд сендвіч-панелей. Тут варто згадати, що, по-перше, існує безліч варіантів колірних відтінків сендвіч-панелей (див. Каталог RAL на сайті виробника http://www.profpanel.ru, так що по можливому різноманіттю кольорів з сендвіч-панелями навряд чи зрівняється який -то інший матеріал. По-друге, можливо зробити панелі «під дерево», «під колоду» і т.п. - є зараз метал з таким малюнком. Нарешті, якщо дуже сильно хочеться, можна згодом будинок обшити. Наприклад, блок- хаусом. І тоді вже ніхто навіть не здогадається, з чого ви побудували свій будинок.

Зате використання сендвіч-панелей дає унікальну можливість звести недорогий дуже теплий дачний будиночок не те, що за сезон - за кілька днів. А решту часу присвятити іншим насущних справах. дивіться приклад будівництва приватного будинку на сайті компанії ПрофХолод.

дивіться   приклад будівництва приватного будинку   на сайті компанії ПрофХолод

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама