Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дах своїми руками: збірка, відео, монтаж, установка, як самому зробити покрівлю будинку

  1. Сподобалася стаття? Слідкуйте за новими ідеями зі світу дизайну інтер'єрів, а так же корисних порад...
  2. види дахів
  3. Матеріали, які вам знадобляться
  4. послідовність робіт
  5. Захист і утеплення
  6. фінішне покриття

Сподобалася стаття

Сподобалася стаття? Слідкуйте за новими ідеями зі світу дизайну інтер'єрів, а так же корисних порад в нашому каналі. Підписуйтесь на нас в Яндекс.Дзене . Підписатися.

На етапі, коли будинок вже практично побудований, готовий фундамент і зведені стіни, можна приступати до монтажу покрівлі На етапі, коли будинок вже практично побудований, готовий фундамент і зведені стіни, можна приступати до монтажу покрівлі. У цьому вам допоможе відео: дах своїми руками. Ви зможете дізнатися про її устрій і процесі робіт як мінімум, найголовніше. Почати слід з вивчення основних типів покрівлі, найбільш поширених в побутовому будівництві.

види дахів

Існує кілька основних видів даних конструкцій, кожен з яких можна ускладнювати за бажанням і необхідності. Якщо у вас запланована дах будинку своїми руками, спочатку визначитеся з її типом.

  1. Односхила. Найпростіший варіант, який використовується частіше для покриття не житлових, а господарських приміщень, а також лазень або прибудов.
  2. Двосхилий. Найпоширеніший і легко здійсненний тип покрівлі, найбільш часто зустрічається на невеликих будинках, котеджах і лазнях. Має всього два ската, стикуються один з одним вгорі.
  3. Чотирьохскатна вальмовая дах . Трохи складніший, але дуже поширений і зручний варіант. Буває вальмовой, полувальмовой і шатрової. Вальмовая тип являє собою чотири ската, два з яких мають форму трапеції, а два інших - трикутника. Полувальмовая трохи відрізняється і являє собою гібрид двосхилим у верхній частині, і четирехскатной в нижній. Шатрова має чотири однакових ската в формі рівнобедрених трикутників, сходяться вгорі.
  4. Ламана дах. Може мати подвійні форму зі зламом посередині кожного ската, а буває мансардної, зі скосами по фронтальним сторонам. Перед тим, як зробити дах будинку своїми руками, поспостерігайте за тим, які типи покрівель найчастіше трапляються вам на очі. Нерідко, на приватних будинках середньої величини зустрічаються ламані мансардні дахи. Це не дивно, адже в цьому випадку можна облаштувати горищне приміщення під житлове. Та й покрівля такого типу не дуже складна в монтажі, надійна, виглядає привабливо, служить довго.
  5. Багатощипцовий скатний дах . Це вже більш складний варіант, різновидів якого існує безліч. Кожен господар має необмежений простір для фантазії, зводячи такий дах.

Зверніть увагу! Чим більше будинок, чим складніше його планування, тим більше елементів і доповнень може бути на покрівлі. Однак якщо ви зовсім не знаєте, як зробити дах складного типу, найкраще зверніться за допомогою до фахівців. Справа в тому, що чим складніше покрівля, тим складніше кроквяна система під неї.

Матеріали, які вам знадобляться

типи дахів

Після того, як ви точно визначилися з різновидом покрівлі для свого будинку, слід визначитися з видом покриття. Справа в тому, що від цього буде залежати кількість і міцність необхідних матеріалів для системи крокв.

Найміцніше система повинна бути під черепичне покриття. Черепиця з обпаленої глини має найбільшу вагу в порівнянні з металом і шифером. Тому, перед тим як робити дах, вирішите питання з покрівельним матеріалом.

для монтажу крокв для даху своїми руками вам знадобиться брус, дошки, рейки, а також гідроізоляційна плівка, утеплювач, шурупи та цвяхи. Витрата матеріалів буде прямо залежати від розмірів будинку, складності даху і характеру покриття.

Прорахуйте все заздалегідь, ще краще - якщо ви залучите для цього фахівців.

послідовність робіт

Коли необхідні матеріали придбані, можна приступати до будівництва. По периметру верху стін необхідно прикріпити мауерлат.

Це товстий брус, який служить, свого роду, фундаментом і опорою для майбутньої системи. Щоб зробити дах своїми руками міцної, з самого початку робіть кріплення надійними, а при укладанні мауерлата користуйтеся рівнем, стежачи за тим, щоб не було перекосів.

Як елементи найкраще підійдуть анкерні болти. Їх бажано встановити при заливці армирующего пояса, залишивши виступаючі кінці для насадки бруса.

Їх бажано встановити при заливці армирующего пояса, залишивши виступаючі кінці для насадки бруса

Кроквяні конструкції різних типів дахів

Перед тим, як насадити на них брус, слід розмітити в ньому місця отворів, звіряючись з кроком стирчать болтів, просвердлити ці отвори, потім акуратно насадити мауерлат на болти. Користуйтеся кувалдою при насадці, контролюючи, щоб брус повністю сів на місце.

Після того, як мауерлат покладений, настає час монтажу кроквяної ферми. Для крокв береться товстий брус або дошки.

Майте на увазі, що крокви будуть нести основне навантаження, тому не варто економити на матеріалі. Надалі крокви будуть скріплюватися між собою додатковими елементами - перемичками, стяжками, ригелями і розпірками.

Якщо ви вже знайомі з монтажем такого роду, і знаєте, як зробити дах своїми руками, вам буде набагато легше. Для тих, хто робить це вперше, бажано взяти помічника, тоді робота піде легше і швидше.

Зверніть увагу! Кожна кроквяна нога одним кінцем повинна упиратися в мауерлат, а іншим стикуватися нагорі з протилежного кроквяної ногою. Ширину кроку кроквяних ніг розраховуйте від величини даху і ваги майбутнього покриття. Чим більша має бути навантаження - тим менше повинен бути крок між брусами.

Верхня частина системи, де стикуються крокви, називається коником. Зміцнюють перемички між брусами називають ригелями. Якщо ви здійснюєте монтаж даху своїми руками двосхилим типу, кроквяна ферма буде виглядати як набір трикутників, скріплених між собою перемичками.

Ці трикутники зручніше робити на землі, а потім монтувати, піднявши на дах.

Монтаж повинен відбуватися після того, як встановлені стельові балки. Кроквяні трикутники найзручніше встановлювати, почавши з двох крайніх, скріпивши їх коньковой балкою. Потім встановлюються інші.

Після цього вони скріплюються вже остаточно, за допомогою шурупів і цвяхів. Додаткові стяжки і перемички ставлять в потрібних місцях, при необхідності посилення зміцнення системи.

Тепер на кроквяні ноги, уздовж кожної, прибивають рейки для контробрешетування. Вона потрібна для зазору між кроквами і латами, для майбутньої вентиляції простору між утеплювачем і фінішним покриттям.

Далі на контробрешоточние планки набиваються рейки, і формується лати. Рейки кріплять поперек крокв з необхідним кроком.

Якщо вам здається, що все занадто складно, радимо переглянути матеріал «дах будинку своїми руками відео», який ви знайдете на нашому сайті.

Тоді ви зрозумієте не тільки принцип і порядок роботи, а й переконайтеся в тому, що все не настільки складно, як ви собі уявляли.

Після того, як вся кроквяна система повністю завершена, лати готова, всі вузли надійно закріплені, можна приступати до наступного етапу будівництва даху.

Захист і утеплення

пиріг покрівлі

Покрівля до її покриття потребує облаштування захисту. Це обов'язково, інакше ви не будете застраховані від холоду і регулярних протікань.

Шари захисту вашої даху повинні розташовуватися в наступному порядку:

  1. Шар пароізоляції, що оберігає утеплювач;
  2. Утеплювач, який зберігає тепло у вашому домі;
  3. Гідроізоляція, що перешкоджає проникненню вологи всередину;
  4. Фінішне покриття з обраного вами матеріалу.

Роботи із захисту найзручніше проводити в наступній послідовності: укладання утеплювача між кроквами, бажана в першу чергу.

Як утеплювач все частіше застосовують спеціальну мінеральну вату. Матеріал зносостійкий, довговічний, легкий і нешкідливий. Можна використовувати пінопласт, але він небажаний через високу токсичність і вогненебезпечності.

Щоб зробити дах добре утепленій, бажано прокладати утеплювач в два шари. У вас вийде прокладка товщиною близько 10 см. Хоча, для не дуже холодних регіонів, або з метою економії, можна зробити і 5-ти сантиметровий шар.

Зверніть увагу - шар теплоізоляції грає ще одну, важливу роль - він перешкоджає проникненню сторонніх звуків в ваш будинок.

Це особливо необхідно в місцях, близьких до доріг, залізничними лініями або аеропортам.

Після утеплювача можна приступати до монтажу пароізоляційної плівки. Її натягують зсередини, з горищного приміщення, під теплоізоляцією, прикріплюючи до кроквяної системи. Необхідна вона для того, щоб пару, що виходить з приміщення, не попадав на утеплювальний шар. Таким чином, утеплювач завжди буде сухим, а термін його служби набагато триватиме. Плівку зручно прикріплювати за допомогою степлера до крокв.

Поставивши собі за питанням - як самому зробити дах, не ігноруйте досвід і поради фахівців. Намагайтеся строго дотримуватися послідовності дій, не пропускаючи нічого.

В іншому випадку ви ризикуєте, як мінімум, частими ремонтними роботами і безпекою вашої покрівлі.

Зверніть увагу! Після того, як утеплювач і пароізоляція зроблені, вам доведеться проводити наступні етапи робіт вже безпосередньо з даху. Зверху, над шаром теплоізоляційного матеріалу, укладається паропроницаемая гідроізоляційна диффузионная мембрана. Її властивості такі, що вона пропускає вологу у вигляді пари зсередини, але не пропускає воду, що потрапила ззовні. Тобто, якщо є хоч найменша присутність вологи в утеплювачі, вона вийде назовні.

А потрапити воді на утеплювач не дасть, завдяки дрібним отворів в своїй структурі, що випускає пар і не пропускає вологу. Кріпимо її над утеплювачем, вже зовні даху, знову-таки, скориставшись степлером.

Тепер, коли ви дізналися більшу частину того, як зробити самому дах, можна сказати, що вся підготовка під фінішне покриття готова.

Вважайте, що так званий, покрівельний пиріг, у вас вже готовий. Ви зробили захист вашого житла від води, холоду, шуму і погодних умов. Настав час покривати покрівлю остаточним шаром.

фінішне покриття

шиферну покрівлю

Безсумнівно, ви вже вибрали матеріал, яким буде покритий ваш будинок. Найпростіший, недорогий і функціональний матеріал - звичайно, шифер.

Однак він втрачає багато, через свій зовнішній вигляд. Покриті їм даху виглядають не так респектабельно і витончено, тому, його застосовують частіше для покрівлі бань, прибудов, господарських приміщень, або зовсім невеликих дачних будиночків.

Якщо ми робимо дах своїми руками, використовуючи натуральну черепицю, необхідно враховувати її велику вагу. При масі плюсів і хороших характеристиках, систему крокв під цей матеріал слід робити особливо ретельно.

Адже навантаження, які система прийме на себе, будуть чималі. Черепиця дуже довговічна, виглядає красиво, можна підібрати будь-який колір покриття, кладеться швидко і легко. Однак якщо у вас грамотно не підготовлена ​​під неї дах, не варто ризикувати своєю безпекою.

Коли установка даху будинку має на увазі металочерепицю, можна сказати, що ви прийняли розумне рішення. Листи з оцинкованої сталі, покриті спеціальним складом, не тільки легкі за вагою.

Вони просто монтуються, коштують порівняно недорого, а покриття не тільки прекрасно виглядає, але і відповідає всім необхідним вимогам зносостійкості і безпеки. Тому, сьогодні найчастіше можна зустріти дахи, покриті саме цим матеріалом.

На перший погляд, здається, що дах викладена окремими черепички. Однак, це зовсім не так, тому що матеріал тільки імітує окремі елементи.

Насправді це - листи, з хвилеподібною поверхнею, які просто укладають в певній послідовності. І, якщо ми робимо дах з окремих листів, в кінцевому підсумку, вона набуде вигляду повноцінного дизайнерського рішення.

Будь то листи, або окремі фрагменти, укладайте їх, підсовуючи один під інший. Для кожного матеріалу існує своя технологія, тому, або строго дотримуйтеся інструкції, або порадьтеся зі знаючим в цьому толк людиною.

Дуже часто ми зустрічаємо зроблені дахи будинків своїми руками, нітрохи не відрізняються від професійної роботи. Природно, адже кожен господар робить для себе, надійно, надовго і якісно.

Звичайно, на матеріалах не варто економити, але за умови, що у вас вмілі руки, ви можете заощадити на деяких аксесуарах. Наприклад, на водостічній системі, яку необхідно зробити після покриття покрівлі.


Коли збірка даху своїми руками завершена, настає час монтувати водостік, інакше ваші стіни і фундамент буде заливати дощова вода.

Пластикові труби, розпиляні уздовж навпіл, чудово підійдуть для цієї мети. А ваші навички і кмітливість, якою володіють всі наші співгромадяни, допоможуть вам завершити будівництво з успіхом.

Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама