Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дренаж ділянки - види, схема пристрою для садової ділянки, як зробити і які труби потрібні, ціна дренажу під ключ і де замовити в Москві і СПб

  1. Види дренажу на ділянці
  2. Пристрій дренажу на ділянці
  3. Як зробити дренаж на ділянці?
  4. Як осушити ділянку без дренажу?
  5. Матеріали для дренажу ділянки
  6. Ціна на дренаж ділянки
  7. Де замовити дренаж ділянки?
  8. Відео

Підвищена вологість грунту на ділянці призводить до неприємних наслідків. Наприклад, знижується зростання чагарників і дерев, споруди можуть почати руйнуватися завчасно, каналізація почне давати збої в роботі. Для того щоб виключити можливість виникнення подібних ситуацій необхідно на ділянці встановити дренажну систему, яка дозволить осушити грунт. Про облаштування автоматичних систем поливу читайте на цій сторінці . Підвищена вологість грунту на ділянці призводить до неприємних наслідків

Дренаж городу на схемі

Види дренажу на ділянці

  1. Дренаж садової ділянки забезпечує оптимальний стан поверхневого шару ґрунту до 1,5 метрів в глибину. Відбувається цей процес шляхом відведення зайвої води від оброблюваного ґрунту дачної ділянки.
  2. Дренаж ділянки від грунтових вод. Найчастіше з проблемою грунтових вод стикаються низинні ділянки, що викликає дискомфорт багатьом садівникам. Найпростішим і доступним способом зниження рівня ґрунтових вод є викопування яма глибиною трохи менше метра, в яку і будуть стікати надлишки води з ділянки.
  3. Дренаж ділянки на глинистих ґрунтах. Глинисті грунти досить часто стають причиною виникнення перезволоження грунту на ділянці, так як не пропускають вологу до кореневих систем рослин, що позбавляє їх повноцінного харчування. Особливість пристрою дренажних систем на глинистих ділянках полягає в відстані між дренажними трубами. В даному випадку відстань між трубами повинно бути не більше 7-10 м.
  4. Дренаж на ділянці з ухилом теж вимагає особливого підходу. У таких випадках вода накопичується в самих низинах і виникає цілком резонне питання, а як грамотно влаштувати дренажну систему, щоб запобігти скупченню надлишків вологи в низьких місцях. Для цього на більш високій території встановлюється колодязь з дренажним насосом, який буде викачувати всю воду в спеціальний водоприймач, розташований нагорі. Як спроектувати автоматичну систему поливу, читайте тут: http://landscapediz.com/sistemy-poliva/rukovodstvo-po-ustrojstvu-avtomaticheskogo-poliva.html .
  5. Поверхневий або відкритий дренаж ділянки застосовується, в основному, для відводу води з поверхні ділянки після випадання ділянок. Такий дренаж вважається найпростішим, для його здійснення викопуються канави і траншеї на ділянці.
  6. Вертикальний дренаж ділянки використовується для зниження рівня ґрунтових вод. Складається з свердловин, які збирають воду, насосів і контролює апаратури. Використовувати дану систему рекомендується тільки в разі наявності в грунті високих показників фільтрації.
  7. Дренаж по периметру ділянки споруджується в разі, якщо територія занадто рівна і низька. В такому випадку надлишки води неможливо відвести з нього.
  8. Дренажна система відкритого типу на фото

  9. Дренаж на торф'яному ділянці необхідний через особливості таких грунтів і високого рівня ґрунтових вод. Інакше просто неможливо буде вирощувати взагалі ніякі рослини на такому грунті.

Пристрій дренажу на ділянці

Дренажна система на ділянці необхідна для того щоб запобігти вимиванню грунту і позбутися від зайвої вологи. Крім цього, дренажна систем допомагає поліпшити надходження кисню в грунт і зробити її більш пухкою. Іншими словами, спорудження дренажного пристрою підвищить родючість грунту і дозволить різним рослинам рости і розвиватися в більш сприятливих умовах.

Для складання схеми необхідно оглянути місцевість і підготувати проект дренажу ділянки, в якому передбачаються ухил і діаметр дренажних труб, а також їх розташування на ділянці в глибину, на якій відстані один від одного вони повинні розташовуватися, пристрій колодязів і гирл. Процес спорудження дренажної системи складається з декількох етапів:

  • спорудження місця, в яке планується відводити зайву воду. Називається це місце - водоприймач;
  • далі споруджується мережу водопроводу на ділянці, яка несе функцію відводу вод у водоприймач і в той же час регулює рівень вологості на поверхні грунту;
  • завершальний етап - це спорудження огороджувальної мережі вздовж кордонів ділянки для того, щоб перехопити стікають води на ділянку, який розташований під нахилом. Читайте, які рослини підходять для альпійської гірки .

Таким чином, схема дренажу складається з:

  1. водоприймача,
  2. основного каналу,
  3. На фото показаний процес монтажу вертикальної дренажної системи

  4. дренажних труб,
  5. оглядового колодязя,
  6. каналу нагорного
  7. каналу, який буде ловити стікають води.

Для коректного функціонування дренажної системи необхідно встановлювати її на певну глибину. Глибина дренажу на ділянці розраховується виходячи з двох умов:

  • Глибина розташування дренажних труб повинна бути нижче рівня промерзання грунту, інакше труба просто замерзне.
  • Дренажні труби, якщо проходять поблизу будь-яких споруд, повинні розташовуватися глибше на 50 см від найнижчої позначки розташування фундаменту цих будівель. Це робиться для того щоб заздалегідь виключити досягнення фундаменту грунтовими водами.

Як зробити дренаж на ділянці?

Видів дренажних систем існує кілька, але об'єднує їх одна мета - здійснення відведення зайвих вод з земельної ділянки. І всі види дотримуються однієї технології:

  1. спорудження водоприймача;
  2. прокладання водоканалів, по яких вода буде йти з ділянки;
  3. в залежності від виду дренажу, споруджується система захисту ділянки і фундаменту будівель на ділянці.

Як осушити ділянку без дренажу?

Траншеї для дренажної системи на зображенні


Для осушення ділянки від надлишку вологи без споруди дренажної системи обійтися важко. У деяких випадках годі й викопувати траншеї і канали, а досить викопати яму глибиною близько метра, в якій буде накопичуватися зайва волога з ділянки. Така схема рекомендується, в основному, для ділянок з високим рівнем грунтових вод. Які існують сорти волотисте гортензії, читайте на цій сторінці .

Матеріали для дренажу ділянки

Для того щоб спорудити систему відведення води з ділянки, мало мати тільки лопату під рукою. Одним з найважливіших складових елементів системи є дренажні труби.

Для дренажу ділянки в основному використовуються перфоровані гофровані труби з жорсткими ребрами і великою кількістю отворів. Перевага при виборі труб віддається пластику, так як він має найкращі експлуатаційні характеристики. Пластикові дренажні труби відрізняються діаметром і глибиною укладання, в зв'язку з цим існує розбіг цін від 60 до 600 руб. за метр погонний.

Купити труби для дренажу ділянки можна за наступними адресами:

У Москві:

  1. Компанія «Росстройекспо», м.Москва, Фрунзенська наб., Буд.30, пав. 15, оф. 56, тел .: 8 (495) 242-89-78;
  2. Компанія «ЦентрТрубПласт», г. Москва, ул. Ижорская, д. 15, тел .: 8 (495) 745-42-82;
  3. Компанія «Європласт», м.Москва, 5 км Київської МЗ, володіння 5, тел .: 8 (495) 225-76-82.

У Санкт-Петербурзі:

  1. Полімер технології, м С-Петербург, м Всеволожськ, 7 км Південного шосе, територія Меліконполар (Цегельний завод), тел .: 8 (812) 985-21-12;
  2. Компанія «Відродження», м С-Петербург, Софійська вул., Будинок 66, літера А, тел .: +7 (812) 647-49-00;
  3. Інженерні системи «Астра», м С-Петербург, вул. Басейна д. 21, тел .: +7 (812) 454-50-46.

Осушення ділянки на знімку

Ціна на дренаж ділянки

Ціни на дренаж ділянки розраховуються, виходячи з середніх глибин для більшості ділянок, це - 2 метри. Всі розрахунки ведуться за метр погонний. Послуги дренажу ділянки «під ключ» в середньому рівні: 1300-1500 руб / м.п., Дренаж фундаменту - 3800 руб / м.п., Оглядовий колодязь - 9000 руб., Збірний колодязь - 38000 руб. Ціни можуть змінюватися в залежності від зміни глибини дренажу, а також від регіону.

Де замовити дренаж ділянки?

Де замовити в Москві:

  1. СК «Меридіан», м.Москва, Румянцево дер., Київське ш., 1, БП «Румянцева», тел .: 8 (499) 504-88-56;
  2. Компанія «Дренаж ділянки», м.Москва, Волгоградський проспект, 32 корп 10, тел .: 8 (499) 372-000-8;
  3. ТОВ ТД «СлавАква», г. Москва, ул. Єнісейська, буд.1, тел .: 8 (499) 343-24-75.

Де замовити в С-Петербург:

  1. ТОВ «Ландшафти і дороги», м С-Петербург, Промзона Парнас, 2-й Верхній пров., Буд. 5, тел .: 8 (812) 933-62-87;
  2. СК «Інтербуд», м С-Петербург, Виборгсоке шосе, 212, тел .: 8 (812) 339-54-60;
  3. ТОВ ТД «СлавАква», м С-Петербург, Піскарьовський пр-т, д. 150, тел .: 8 (812) 920-88-29.

Відео

На відео представлена ​​інструкція зі спорудження дренажної системи на ділянці:

Система дренажірованія грунту дуже важливий етап в облаштуванні садового або дачного ділянки. Перш ніж планувати облаштування саду необхідно розрахувати план роботи по відведенню надлишків вологи з поверхні грунту, інакше це може зашкодити росту рослин і навіть прискорити руйнування будівель на ділянці. Читайте керівництво по догляду за садової гортензією і про підготовку рослин до зими.

Як осушити ділянку без дренажу?
Як зробити дренаж на ділянці?
Як осушити ділянку без дренажу?
Де замовити дренаж ділянки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама