Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фінський будиночок для дачі (36 фото): відео-інструкція по монтажу своїми руками, особливо дачних будинків, фото

  1. переваги
  2. Особливості технології зведення
  3. підготовка
  4. зведення конструкції
  5. висновок

Дуже часто при отриманні дачної ділянки виникає проблема вибору того чи іншого проекту, так як їх представлена ​​величезна безліч, і вирішити, який варіант є оптимальним, непросто. Фінські дачні домікі- одне з найбільш популярних рішень в силу цілого ряду позитивних чинників, які ми і розглянемо в рамках даного огляду.

Можна сказати, що в багатьох випадках розглянута технологія найбільш раціональна, так як вона являє собою поєднання великого досвіду виробництва і сучасних технологій.

Можна сказати, що в багатьох випадках розглянута технологія найбільш раціональна, так як вона являє собою поєднання великого досвіду виробництва і сучасних технологій

На фото: будови відрізняються не тільки високими експлуатаційними характеристиками, але і привабливим зовнішнім виглядом

Перші будинки даного типу з'явилися кілька століть назад, в Фінляндії до сих пір можна зустріти споруди, яким по 100-200 років, що свідчить про те, що дана технологія гарантує довговічність вашої дачі.

переваги

Розглянемо, які переваги має розглянутий варіант:

Екологічність Для зведення використовуються тільки природні матеріали, завдяки чому в приміщенні завжди комфортна атмосфера. Навіть медики підтверджують, що проживання в такому будинку позитивно позначається на загальному стані здоров'я Надійність Всі матеріали оброблені спеціальними складами, що запобігають їх гниття, ураження пліснявою і шкідниками. Термін служби будови практично не поступається варіантів з цегли, головне, вчасно проводити обробки Ціна Незважаючи на високотехнологічний процес виготовлення і обробки конструкцій, вартість проектів не належить до високих, а в ряді випадків витрати набагато нижче, ніж при використанні інших рішень. Це обумовлено тим, що виробничі операції відпрацьовані десятиліттями і максимально оптимізовані Швидкість зведення Якщо ви проводите роботи своїми руками, то процес може зайняти півтора-два місяці, професійні фахівці витрачають на роботу 3-4 тижні, що є дуже коротким терміном, адже в підсумку ви отримуєте готовий для життя будинок без необхідності проведення штукатурних та оздоблювальних робіт Економія енергоресурсів Якщо проект підібраний відповідно до вашої кліматичної зоною, то витрати на опалення будуть мінімальними ми. Як правило, для будови середнього розміру вистачає і малопотужного котла або інфрачервоного обігрівача. При цьому в будинку буде підтримуватися комфортна температура Екологічність Для зведення використовуються тільки природні матеріали, завдяки чому в приміщенні завжди комфортна атмосфера

Фінські дачні будинки з блок-контейнерів дозволяють провести будівництво в максимально стислі терміни

Особливості технології зведення

Розглянемо, як відбувається процес зведення і чим він відрізняється від традиційних будівель. Щоб фінський дачний будинок відповідав усім заявленим вимогам, необхідно провести роботи без порушень технологічного процесу.

Щоб фінський дачний будинок відповідав усім заявленим вимогам, необхідно провести роботи без порушень технологічного процесу

Процес будівництва може здійснюватися різними способами, але краще за все слідувати рекомендаціям виробника конструкцій

підготовка

В рамках цього етапу проводяться такі заходи:

  • . Як відомо, існує безліч норм, відповідно до яких і складається план майбутньої забудови.

Важливо!
Складання плану передбачає не тільки планування розташування будинку, але і всіх господарських будівель, в мережі інтернет можна знайти таблицю з відстанями, які повинні бути між певними будівлями.

Складання плану передбачає не тільки планування розташування будинку, але і всіх господарських будівель, в мережі інтернет можна знайти таблицю з відстанями, які повинні бути між певними будівлями

На малюнку відображені основні вимоги по відстаням на дачній ділянці

  • . Тут все залежить від ваших уподобань і необхідної площі, якщо місця трохи, має сенс зведення будинку з мансардою, це збільшує корисну площу і економити простір на ділянці.
  • . Не забувайте, то будь-яка дрібниця може зупинити робочий процес, тому важливо передбачити абсолютно все. Наприклад, якщо електрику ще не підведено, а потрібно використовувати електрообладнання, то самий розумний вихід - оренда дизель-генератора для дачі, цей варіант прискорить роботу і заощадить значні кошти.

Якщо все необхідне придбано, потрібно приступати до заливці фундаменту дачного будиночка .

Фінські виробники рекомендують споруджувати будови на монолітному плитному фундаменті, який робиться в такий спосіб:

  • Спочатку знімається грунт і викопується котлован, глибина якого розраховується з урахуванням необхідності влаштування подушки, робиться вона в такий спосіб: спочатку насипається 25-30 см щебеню, далі йде такий же шар піску будівельного. Після цього необхідно вирівняти майданчик за допомогою ручної або електричної трамбування і ретельно її зволожити.
  • Далі встановлюється арматурна конструкція, яка служить несучим каркасом, що запобігає розтріскування фундаменту при перепадах температур і вологості.

Порада!
Найкраще використовувати арматуру зі скловолокна - вона володіє відмінними властивостями міцності і стійка до корозії.

Найкраще використовувати арматуру зі скловолокна - вона володіє відмінними властивостями міцності і стійка до корозії

Фіксування елементів проводиться простими пластиковими хомутами

зведення конструкції

Всі елементи будови виготовляються в заводських умовах і маркуються. З матеріалом завжди йде інструкція по збірці. Важливо ретельно дотримуватися черговість монтажу і використовувати якісні матеріали ущільнювачів.

Найпростіше залучити фахівців, але можна впоратися і самостійно, хоч це і займе більше часу. Особливу увагу слід приділити влаштування покрівлі, так як за статистикою саме з нею виникає найбільша кількість проблем. (Див. Також статтю Дачні будиночки з бруса: особливості .)


Варто пам'ятати, що чим більше будинок, тим складніше його зібрати, краще не вибирати дуже складні варіанти і наймати хоча б одного фахівця з досвідом складання подібних будинків.

Варто пам'ятати, що чим більше будинок, тим складніше його зібрати, краще не вибирати дуже складні варіанти і наймати хоча б одного фахівця з досвідом складання подібних будинків

Такий будинок можна звести за 2-3 тижні

висновок

Фінська дача - відмінний варіант, як для відпочинку, так і для постійного проживання, адже такий будинок виходить дуже теплим і зручним для експлуатації. Відео в цій статті наочно покаже деякі нюанси, щодо даної теми.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама