Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Навіси з полікарбонату до приватного будинку своїми руками: фото

  1. Типи конструкцій навісів, прибудованих до будинку
  2. Матеріали для навісів: який полікарбонат краще
  3. Який товщини полікарбонат краще використовувати для навісів
  4. Креслення навісів з полікарбонату своїми руками
  5. Навіси з полікарбонату до приватного будинку своїми руками: фото універсальних споруд
  6. Як зробити навіси з полікарбонату своїми руками
  7. вибір матеріалу
  8. Установка і бетонування дерев'яних опор
  9. виготовлення каркаса
  10. Покриття каркаса листами полікарбонату

ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

Сучасні навіси, завдяки використанню в їх конструкціях новітніх будівельних матеріалів, можуть мати найрізноманітнішу конфігурацію. Особливо полюбилися власникам власних садиб і дачних будинків навіси з полікарбонату до приватного будинку своїми руками: фото зручних і практичних споруд переконують в надзвичайній їх універсальності. Покривши більшу частину двору навісом з полікарбонату , Можна не хвилюватися, що раптовий дощ наздожене зненацька, змушуючи збирати залишені на вулиці садові інструменти, взуття, техніку. Конструкція, прибудована до будинку, вкриє від палючого сонця автомобіль, а якщо намітився вечерю з друзями на свіжому повітрі, зустріч не доведеться відкладати через негоду.

Конструкція, прибудована до будинку, вкриє від палючого сонця автомобіль, а якщо намітився вечерю з друзями на свіжому повітрі, зустріч не доведеться відкладати через негоду

Навіс з покриттям з полікарбонату виглядає сучасно і привабливо

Типи конструкцій навісів, прибудованих до будинку

Як для навісів, встановлених відокремлено, так і для споруд, що примикають до будинку, діє єдине правило: конструкції повинні поєднуватися з існуючими архітектурними формами і вписуватися в загальний ландшафтний дизайн. Прибудовані до будинку навіси однією стороною спираються на стійки, а інший статично кріпляться до стіни будинку, гаража або огорожі. Існує кілька видів каркасів для таких конструкцій:

  • навіси з односхилим дахом - найбільш звичне просте споруда. Технологія монтажу досить проста. При розрахунку кута нахилу плоскої покрівлі враховується можливість швидкого сходу снігового покриву в зимову пору;

Навіс, прибудований до будинку, з двосхилим дахом

  • двосхилі конструкції - поширені форми покрівлі, мають два ската. Кут нахилу в таких конструкціях становить 35-45 градусів, що забезпечує схід снігу під власною вагою і відсутність застою дощової води. Останнім часом набирають популярність двосхилі навіси з увігнутими і вигнутими скатами;

Навіс повинен гармонійно поєднуватися з основним будовою

  • арочна (напівкругла) форма покрівлі - актуальна конструкція з позиції функціональності та оригінальності. Поява нових матеріалів з пластичними властивостями дозволило з успіхом використовувати такі конструкції для навісів, козирків та інших споруд. Напівкругла покрівля сприяє своєчасному видаленню снігу. Радіус вигину арки залежить від допустимого виробником мінімуму для застосовуваного матеріалу;

Примикає до будинку навіс з каркасом з дерева і металу

  • хвилеподібні і купольні конструкції - використовуються в якості захисного і декоративного елемента;
  • багаторівневі навіси - споруди, що мають кілька ярусів. У таких навісах можуть використовуватися як скатні форми покрівлі, так і арочні.

Навіс з покриттям з полікарбонату ідеально вписується в дизайн прибудинкової території

Для самостійного виготовлення і монтажу навісу з полікарбонату, особливо якщо робота проводиться вперше, рекомендується вибирати конструкцію з односкатной покрівлею . Вона досить проста у виготовленні і впоратися з установкою можна, не володіючи особливими навичками.

Під навісом обладнана затишна зона відпочинку

Набагато складніше буде спроектувати, виготовити і встановити купольні або арочні навіси з полікарбонату до приватного будинку своїми руками (фото в мережі демонструють складні конструкції таких споруд). Тут необхідно враховувати напрямки каналів в панелях стільникового полікарбонату, допустимий радіус вигину, товщину матеріалу і інші моменти, що вимагають певних знань і умінь.

Полікарбонат відрізняється здатністю добре пропускати сонячне світло, при цьому захищаючи від шкідливого випромінювання

Матеріали для навісів: який полікарбонат краще

Навіс - проста конструкція у вигляді даху, встановленої на опорних стійках. Для опор можна використовувати дерево (колоди або бруси), металеву профільну трубу з різним перетином, а також стовпчики з цегли. Металевий профіль і дерев'яний брус застосовують і для складання каркаса, тільки перетин підбирається менше, ніж для опор.

Різноманітним може бути матеріал для покриття навісів. Саме покрівля надає конструкції певний зовнішній вигляд. Це може бути пластиковий шифер, азбестоцементні шифер, металочерепиця , Мідні листи, профнастил, полікарбонат.

В даний час на ринку представлена ​​велика кількість різних видів полікарбонату

Завдяки цілому ряду унікальних властивостей полікарбонат є найбільш затребуваним в якості покриття для навісів. Цей матеріал багато в чому перевершує метал і скло, не уступаючи їм в екологічності і міцності. Висока стійкість до навантажень стільникового полікарбонату в порівнянні зі склом визначається наявністю поздовжніх ребер жорсткості пористої структури.

Хоча монолітний полікарбонат міцніше пористого, кожен з них має свої переваги. Вибір для покриття того чи іншого виду безпосередньо залежить від вимог, що пред'являються до спорудження.

Вибір для покриття того чи іншого виду безпосередньо залежить від вимог, що пред'являються до спорудження

Проект навісу для автомобіля з покриттям з полікарбонату

Суцільний полікарбонат відрізняється неймовірною светопропускной здатністю, що досягає 90%. Стільникові зразки мають дещо меншими світлопрозорими якостями, але при цьому вони відмінно розсіюють світло і створюють перешкоду для ультрафіолетового випромінювання. Застосування для навісів листів стільникового полікарбонату обумовлено такими властивостями:

  • велика конструктивна міцність - кілька шарів, з'єднаних між собою перегородками жорсткості під різним кутом, утворюють пористу структуру, забезпечуючи високу міцність;

Полікарбонат ефективно захищає від ультрафіолетового випромінювання

  • стійкість, здатність витримувати сильний вітер і снігове навантаження;
  • ударостійкість - матеріал не тільки не утворює осколків при розриві, а й майже не деформується при механічних впливах;
  • гнучкість - можливо додати матеріалу будь-яку необхідну форму, не погіршуючи його характеристики;

Дерев'яний каркас навісу покритий листами полікарбонату

  • високий відсоток світлопропускання із захистом від УФ-променів;
  • стійкість до температурних коливань - може експлуатуватися при температурі від -40 до + 55ºС;
  • легка вага - дозволяє виробляти монтаж, не вдаючись до використання спеціальних механізмів (матеріал в 15 разів легше аналогічного за розміром скла);

Навіс арочної форми, що покриває двір приватного будинку

  • простота в розкрої - матеріал відмінно обробляється ріжучими інструментами, свердлиться, при цьому відсутні осколки;
  • пожежобезпечний - важкозаймистий матеріал, при припиненні контакту з джерелом вогню самозатухає. Утворюється при розплавленні отвір дозволяє диму виводитися, виключаючи ризик задухи;
  • стійкий до хімічних і атмосферних впливів;

Проект навісу, прибудованого до стіни приватного будинку

  • довговічний - зберігає свої властивості протягом усього періоду експлуатації, що становить 10-11 років;
  • легкий у догляді - не вимагає додаткової обробки, швидко піддається очищенню.

Що стосується естетичної складової, виробниками випускаються не тільки безбарвні прозорі листи, а й зразки з цілою низкою забарвлень. Це дозволяє надавати спорудам із стільникового полікарбонату ефектний зовнішній вигляд.

Це дозволяє надавати спорудам із стільникового полікарбонату ефектний зовнішній вигляд

Навіс з полікарбонату є відмінним захистом від сонця і негоди

Корисна порада! Вибираючи колір полікарбонату для покриття навісу, слід віддавати перевагу тонам, які не спотворюють натуральні кольори предметів, розташованих під спорудою. При застосуванні панелей червоного і оранжевого кольору всі предмети будуть мати відповідний характерний відтінок.

Навіс з полікарбонату з односхилим конструкцією даху

Який товщини полікарбонат краще використовувати для навісів

Характеристики полікарбонату багато в чому визначає структура матеріалу: пористі панелі пустотілі, їх питома вага значно менше, ніж у суцільних листів. Отже і вартість їх нижче.

Параметрами вибору полікарбонату для навісів є: його декоративні особливості, геометричні форми, призначення, економічні показники.

Ідеальним варіантом стане обладнання під навісом обідньої зони

Корисна порада! Якщо стилістикою споруди передбачається пластик, схожий з силікатним склом, застосовують монолітний полікарбонат, який також може мати різні кольори.

Примикають до будинку навіси однією стороною спираються на стійки, а інший кріпляться до стіни капітальної будови

Рекомендується використовувати для навісів полікарбонат товщиною 4 мм і більше. Можна проаналізувати параметри різних видів панелей виходячи з їх експлуатаційних властивостей:

Параметри і властивості панелей полікарбонату Одиниці виміру Ніздрювата структура Монолітна структура Стандартна ширина м 2,1 2,05 Довжина листа м 6/12 3,05 Питома вага матеріалу кг / см² 1,3 7,2 Допустимий мінімум радіусу згинання м 1,05 0 , 9 Термоопір м²ºС / Вт 0,28 0,2 Тривалість експлуатації рік 12 25 Ступінь світлопрозорості% 82 90

Визначаючи оптимальну товщину стільникових панелей, беруть до уваги призначення навісу і ступінь навантаження на конструкцію. Для листів зі стільниковою структурою враховують наступне:

  • полікарбонат з товщиною в 4 мм застосовується для невеликих навісів з максимальним заокругленням (козирки, теплиці);

Завдяки великій різноманітності забарвлень полікарбонату можна побудувати оригінальний і яскравий навіс

  • листами з товщиною 6-8 мм покривають значні по площі конструкції, які зможуть витримувати вплив сильних вітрів і снігові навантаження (навіси для двору, місць паркування, басейнів);
  • товщина листа в 10 мм використовується для експлуатації конструкції в умовах навколишнього середовища, близьких до екстремальних.

Сучасний навіс з покриттям з полікарбонату

Товщина панелей монолітного полікарбонату може варіюватися від 4 до 12 мм. Матеріал цей в два рази міцніше пористого аналога. Найбільш часто застосовується товщина суцільного листа для навісів - 4-6 мм, що цілком може гарантувати міцність споруди в будь-яких кліматичних умовах.

Металевий каркас навісу з елементами ковки

Креслення навісів з полікарбонату своїми руками

Щоб виготовлення, складання та встановлення конструкції здійснювалася без будь-яких несподіваних складнощів, слід розробити своїми руками креслення навісу з полікарбонату. Це дозволить правильно підготувати всі елементи каркаса і уникнути можливої ​​перевитрати матеріалів. Ескізи майбутньої споруди повинні враховувати конструктивні особливості обраної форми навісу. Якщо є можливість, то параметри примикає споруди вибирають такими, щоб при нарізці труб і розкрої пластику залишалося якомога менше відходів.

Якщо є можливість, то параметри примикає споруди вибирають такими, щоб при нарізці труб і розкрої пластику залишалося якомога менше відходів

Креслення каркаса для навісу арочної форми

Якщо обрана арочна конструкція, каркас якої виконується з профільної труби, необхідна наявність спеціального обладнання для вигину труб. Такий інструмент є під рукою не у кожного, але, навіть при наявності трубогиба, досить складно додати матеріалу правильний за формою вигин.

Розкрій полікарбонату для напівкруглої конструкції також пов'язаний з деякими труднощами. Тому для роботи, що виконується самостійно, рекомендується зупинити вибір на односхилому навісі з полікарбонату. Для каркаса даної конструкції набагато легше розрахувати кількість профільної труби і вирізати необхідні за розміром листи полікарбонату.

Для каркаса даної конструкції набагато легше розрахувати кількість профільної труби і вирізати необхідні за розміром листи полікарбонату

3D-проект навісу з дахом з полікарбонату

Корисна порада! У схемах конструкції повинно бути передбачено таке відстань між поперечними елементами обрешітки, щоб лінія стику панелей припадала на профільну трубу каркаса. Таким чином, полікарбонатне покриття буде жорстко закріплено.

Сучасне рішення навісу, прибудованого до стіни будинку

При покритті покрівлі полікарбонатом слід враховувати особливості монтажу цього матеріалу:

  • типові панелі полікарбонату випускаються довжиною 6 або 12 м і шириною 2,1 м. Орієнтуючись по цим параметрам, розраховують габарити споруди, що дозволяє отримати якомога менше відходів;
  • з'єднання панелей між собою здійснюють за допомогою торцевих профілів (довжина їх 6 м), які можна підібрати в колір полікарбонату. Вони надійно кріпляться і не вимагають додаткової фіксації;

Креслення навісу з дахом з полікарбонату

  • довжина торцевого профілю, який закриває кінцевий зріз, становить 2,1 м;
  • для покриття напівкруглих покрівель лист полікарбонату мають в такий спосіб, щоб вигин був в поперечному напрямку повітряних каналів;
  • розташування листів стільникового полікарбонату має бути таким, щоб забезпечувати безперешкодний висновок конденсату з внутрішніх каналів. В іншому випадку стільники всередині пластику запліснявіють, що вплине на светопропускная якості;

Навіс з односхилим дахом є найпростішим варіантом для будівництва своїми руками

  • похилих конструкціях навісів верхній торець пористого полікарбонату закривається суцільний самоклеїться у запобігання потрапляння вологи, пилу, комах. Нижній торець обробляється перфорованої стрічкою, що дає можливість волозі виводитися назовні. В арочних навісах в обох торцях використовується стрічка з мікроперфорацією;

Креслення каркаса для навісу з односхилим дахом

  • монтажні отвори створюються незначно великим діаметром, що дозволить полікарбонату вільно розширюватися або стискатися залежно від температурного впливу. Не слід робити отвори занадто великими;
  • при монтажі панелей використовують саморізи з Термошайба, які підбираються в колір полікарбонату.

Приклад креслення навісу з полікарбонату

Корисна порада! Використання Термошайба відповідних кольорів надає покриттю акуратний естетичний вигляд і виключає потрапляння через монтажний отвір вологи і пилу всередину полікарбонатною панелі.

Проектом також передбачається товщина полікарбонату, відповідна обраної конструкції:

  • навіси значних розмірів з похилою формою - листи товщиною 10 мм;
  • арочні і напівкруглі навіси - підійде панель в 8 мм;

Навіс, що примикає до стіни будинку, з покриттям з полікарбонату

  • для прилеглих навісів односкатной конструкції з пологим ухилом вибирають полікарбонат з товщиною листа 16 мм, здатний витримувати можливу снігове навантаження в зимовий період.

Всі ці нюанси слід брати до уваги до монтажу навісу з полікарбонату до приватного будинку своїми руками. Фото виконаних самостійно конструкцій послужить прикладом для виготовлення свого унікальної споруди.

Фото виконаних самостійно конструкцій послужить прикладом для виготовлення свого унікальної споруди

Схема пристрою навісу, що примикає до приватного будинку

Навіси з полікарбонату до приватного будинку своїми руками: фото універсальних споруд

Навіси, що примикають до будинку, як правило, покривають більшу частину двору. Деякі вважають за краще закривати всю прибудинкову територію. Такий підхід сприяє універсальності застосування споруд:

  • під ним легко розмістити автомобіль, захистивши його від дощу, граду, снігу;
  • навіс вбереже тротуарну плитку у дворі від передчасного руйнування і розтріскування;
  • завдяки навісу ганок і сходи будуть залишатися завжди сухими, що виключить можливість посковзнутися;

Навіс з полікарбонату покриває велику частину двору

  • конструкція виключить намокання садового інвентарю і техніки, різних предметів, залишених на вулиці;
  • завдяки світлопрозорості полікарбонату, під навісом можна розташувати міні-клумби з квітами ;
  • дуже зручним є висновок водопровідної труби на подвір'я. Завдяки навісного покриттю можна протягом всього літнього періоду при будь-якій погоді займатися господарськими справами, не заходячи в будинок: мити посуд, овочі і фрукти, консервувати продукти та ін .;

Проект навісу, прибудованого до стіни заміського будинку

  • функціональним спорудженням є навіс для дачі: любителі займатися заготівлею та сушкою плодів, можуть не хвилюватися, що на сировину потраплять прямі сонячні промені або дощу;
  • з приходом осені захищений навісом двір не доведеться постійно очищати від обпадаючою листя і гілок, а взимку - витрачати багато часу на розчищення від снігу.

Різні варіанти навісів з односхилим дахом

Навіси, прибудовані до будинку, є більш прийнятним варіантом в порівнянні з окремою конструкцією, так як для їх зведення потрібно менше фінансових вкладень, а монтуються вони набагато швидше.

Полікарбонат відрізняється високою міцністю і екологічністю

Використовуючи навіси з полікарбонату для авто, ви позбавляєте його від багатьох негативних впливів:

  • полікарбонатне покриття береже лакофарбовий шар автомобіля від потрапляння сонячного світла, зберігаючи його в ідеальному стані;
  • покрівля навісу стане перешкодою для потрапляння на кузов опадів, дрібних предметів. У зимовий період захистить від снігових заметів;
  • припаркований під навісом автомобіль добре провітрюється, що захищає від корозії елементи кузова;

Покриття з полікарбонату допоможе з комфортом проводити час на свіжому повітрі навіть в непогожі дні

  • розвантажіті або скачать в автомобіль РЕЧІ, особливо в обурюється, набагато зручніше під навісом;
  • простір, захищене навісом, можна використовувати для обслуговування та ремонту автомобіля, незважаючи на погодні умови;
  • навіть при наявності у дворі гаража найчастіше зручніше залишити машину під навісом, якщо через якийсь час вона вам знадобиться.

Складна конструкція навісу, прибудованого до приватного будинку

Ці та багато інших функцій дозволяють прибудованим до будинку навісів для авто бути гідною альтернативою капітальному гаражу. Фото навісів для машини з полікарбонату, представлені в мережі у великій кількості, демонструють різні форми даних конструкцій.

Проект дерев'яного каркаса для навісу з хвилеподібною дахом

Дуже зручно використовувати територію під навісом для сімейних сніданків і вечерь на свіжому повітрі, особливо якщо конструкція примикає до стіни, в якій розташовуються вікна кухні. В цьому випадку господині зручніше буде подавати посуд і приготовані страви прямо з кухні на вулицю. Також швидко можна впоратися і з прибиранням посуду після застілля.

Навіс може стати унікальним прикрасою всієї прибудинкової території

Навіс, що захищає ганок і вхід в будинок, дозволяє залишати взуття, що використовується у дворі і городі, за дверима, не боячись її намокання, що сприяє утриманню житла в ідеальній чистоті. А прибудований до будинку навіс, покриття якого захищає балкон або терасу, уможливить розмістити там зручну м'яку меблі для відпочинку .

Завдяки своїм властивостям полікарбонат є найбільш затребуваним матеріалом для покриття навісів

Як зробити навіси з полікарбонату своїми руками

Перш ніж приступити до самостійного виготовлення примикає до будинку навісу з полікарбонату, необхідно визначитися з яких матеріалів будуть виконані стійки і каркас конструкції.

Перш ніж приступити до самостійного виготовлення примикає до будинку навісу з полікарбонату, необхідно визначитися з яких матеріалів будуть виконані стійки і каркас конструкції

Прозорий полікарбонат є чудовою альтернативою склу

вибір матеріалу

Для опорних стійок дерев'яної конструкції навісів використовують брус різного перетину, для обрешітки - дошку. Дерево - екологічний матеріал, що легко піддається обробці і довго службовець при належному догляді, а конструкція з нього обійдеться дешевше, ніж металева. Крім того, при роботі з деревом немає необхідності в зварювальному апараті і особливих навичках. З недоліків можна відзначити легкість займання, схильність до гниття. Тому необхідно стежити за конструкцією і вчасно обробляти дерев'яні поверхні спеціальними складами.

Тому необхідно стежити за конструкцією і вчасно обробляти дерев'яні поверхні спеціальними складами

Будівництво навісу, що примикає до стіни будинку

У металевих спорудах використовують профільну трубу різного перетину. Рекомендована товщина металу - не менше 2 мм. Конструкції з металу мають високу міцність, стійкістю до вологи, тривалим терміном експлуатації. Для запобігання корозії металеву поверхню грунтують і забарвлюють. Для з'єднання деталей використовують зварювання або болтове кріплення. Можна додати конструкції навісу витончений ажурний вид, застосувавши ковані елементи. Однак, ковані конструкції обійдуться набагато дорожче.

Навіс, прибудований до будинку, з металевим каркасом

У деяких випадках для опор навісу використовують кам'яні або цегляні стовпи. Такі опорні стійки досить дороги, але зовнішній вигляд виправдовує вкладені кошти, якщо врахувати, що споруди з каменю не бояться вологи, сонця і коливання температур.

Використання в якості покриття полікарбонату дозволяє побудувати навіс будь-якої форми

Установка і бетонування дерев'яних опор

Перед виготовленням навісу слід визначити кількість матеріалу, необхідного для конструкції. Всі розрахунки проводяться відповідно до креслень і ескізами. Рекомендується купувати матеріал в кількості на 5-10% більше розрахованого: це дозволить швидко замінити помилково підготовлені або зіпсовані елементи.

Рекомендується купувати матеріал в кількості на 5-10% більше розрахованого: це дозволить швидко замінити помилково підготовлені або зіпсовані елементи

План навісу для машини з односхилим дахом

Для виготовлення дерев'яного навісу з дахом з полікарбонату будуть потрібні такі матеріали:

  • брус перерізом 150х150 мм - для опорних стійок і для горизонтальних балок каркасу. Необхідна кількість матеріалу залежить від довжини і ширини конструкції;
  • дошка для крокв, прогонів з перетином 100х150 мм. Кількість залежить від відстані між кроквами. Для полікарбонатного покриття вибирається крок 0,5-0,7 м;
  • кріпильні деталі, металовироби;
  • листи полікарбонату.

Невелика вага листів полікарбонату дозволяє виробляти монтаж без використання спеціальної техніки

Починають роботу з розмітки території. Намічаються точки, де будуть розташовуватися вертикальні опорні стійки навісу. Висота опор береться рівній висоті навісу з урахуванням заглиблення стійок на 55-60 см.

Корисна порада! Виконуючи розмітку, слід брати до уваги, що винос покрівлі конструкції з зовнішньої сторони повинен становити 15-20 см.

Виконуючи розмітку, слід брати до уваги, що винос покрівлі конструкції з зовнішньої сторони повинен становити 15-20 см

Незвичайний навіс з двосхилим дахом, прибудований до дерев'яного будинку

Опори, як правило, мають у своєму розпорядженні на відстані 1-2 метри один від одного. Крок між опорами вибирається залежно від довжини конструкції і товщини покрівельного покриття. Спочатку встановлюють стійки поруч зі стіною будинку, а потім ряд стійок зовнішньої сторони конструкції. Всі опори повинні розташовуватися чітко навпроти один одного. Висота стійок повинна враховувати передбачений проектом ухил.

Способи установки опорних стовпів: а - демонтовані анкер (якір); b - двосторонній анкер (якір); с - в бетон

Для бетонування опор влаштовують ями шириною і глибиною в півметра. На дно ям засипають шар піску і щебеню. Потім встановлюють опору, попередньо піддалася антисептичної обробки і обгорнуту гідроізоляційним матеріалом. Перевіряють вертикальність установки і заливають бетоном. У такому вигляді опору залишають до повного схоплювання бетонної суміші.

Навіс арочної форми з покриттям з полікарбонату

виготовлення каркаса

Пристрій дерев'яного каркаса починають з внутрішнього ряду від стіни. До опорних стійок монтують дерев'яні балки. Для отримання необхідної довжини балки між собою стикуються за допомогою металевих пластин. Положення балок має бути строго горизонтальним. Кріплення балок до опор здійснюється за допомогою саморізів. Крім того, балки додатково кріплять до стіни будинку за допомогою кріпильних елементів.

Крім того, балки додатково кріплять до стіни будинку за допомогою кріпильних елементів

Приклад металевого каркаса для навісу

Корисна порада! При самостійному встановленню навісу скористайтеся будівельним рівнем і косинцем для визначення вертикалей, горизонталей і правильності кутів. Можливі перекоси можуть негативно вплинути на міцність споруди.

Полікарбонат простий в монтажі і легкий у догляді

Як тільки горизонтальні балки будуть встановлені, до них монтуються кріпильні деталі для поперечних елементів. Для того щоб конструкція була більш жорсткою, рекомендується балки зміцнити розпірками з обох сторін опорних стійок. Розпірки фіксують саморізами під кутом 45 градусів.

Схема покриття даху листами полікарбонату

Далі приступають до монтажу поперечних елементів. Як правило, монтуються першими балки по краях, потім середня і після цього проміжні поперечні балки. Як тільки все балки будуть встановлені, краю закриваються торцевою дошкою. Для міцності споруди крайні балки зліва і справа зміцнюють підкроквяних ногами. Це посилить конструкцію при можливій надлишкової снігового навантаження.

Рослини, розміщені під навісом, створять неповторну атмосферу для відпочинку

Покриття каркаса листами полікарбонату

Покриття каркаса полікарбонатом починається з розкрою пластику, поверхня якого розмічається маркером. За намічених лініях полікарбонат ріжеться циркулярною пилкою, лезо якої має дрібні зуби. При нарізуванні аркушів їх слід добре фіксувати, щоб не було вібрації. Після цього канали стільникового полікарбонату очищаються від стружки і тирси. При розкрої матеріалу необхідно враховувати розташування каналів всередині полікарбонату: вони повинні бути розташовані таким чином, щоб волога могла безперешкодно стікати.

При розкрої матеріалу необхідно враховувати розташування каналів всередині полікарбонату: вони повинні бути розташовані таким чином, щоб волога могла безперешкодно стікати

Монтаж через роз'ємний профіль (загальний вигляд збірки)

Корисна порада! Покриваючи навіс полікарбонатом, слід укладати його так, щоб плівка з логотипом компанії-виробника перебувала зверху. Якщо розташувати лист навпаки, матеріал швидко втратить свої властивості.

Складна конструкція навісу з покриттям із прозорого полікарбонату

Після того як матеріал розкроєний, його поміщають на каркас і намічають місця кріплень. Тут потрібно врахувати, що відстань від краю аркуша до першого отвору повинно бути більше 40 мм, а крок кріплень складати 35-45 см. Далі в намічених місцях свердляться монтажні отвори з трохи більшим діаметром, ніж у шурупа. Коли всі отвори виконані, листи полікарбонату фіксують до каркасу. При кріпленні листів використовують саморізи і Термошайби. Після кріплення самореза заглушка для отвору в капелюшку замикається, що забезпечує повну герметизацію кріплення.

Навіс, що примикає до будинку, з каркасом з профільної труби

Між собою панелі полікарбонату з'єднують пластиковим профілем, який підбирають під колір листа. Слід також простежити, щоб лінія стику панелей припадала на поперечні елементи обрешітки.

Стаття по темі:

Навіси на подвір'ї приватного будинку: фото легких і витончених конструкцій Навіси на подвір'ї приватного будинку: фото легких і витончених конструкцій. Форми і конструкція навісів. Фото навісів для авто. Навіс з профільної труби. Профнастил для покриття навісів.

Як тільки панелі полікарбонату будуть зафіксовані на каркасі, приступають до обробки торців покриття. Верхні закривають спеціальною алюмінієвою стрічкою, яка виключає потрапляння всередину листа пилу і вологи. А нижній торець заклеюють спеціальною стрічкою з перфорацією, яка не тільки запобігає від попадання пилу, але і забезпечує стік накопичився конденсату. Після завершення монтажу можна обладнати навіс жолобом для стоку води.

Після завершення монтажу можна обладнати навіс жолобом для стоку води

Навіс з хвилеподібною дахом, покритий полікарбонатом

Односхилі прибудовані до будинку навіси з покриттям з полікарбонату - нескладні, але широко використовуються споруди, які цілком можуть бути виготовлені і встановлені самостійно. Такі конструкції не вимагають додаткового посилення з використанням ферм. Головне - правильно вибрати кут нахилу, який забезпечить безперешкодний і швидкий схід снігу.

ОЦЕНИТЕ
МАТЕРІАЛ ПОДЕЛИТЕСЬ
У соцмережах

Дивіться також

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама