Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Покроковий ремонт даху дачного будинку своїми руками: відеоінструкція

  1. Готується вона таким чином:
  2. Ремонт із заміною листів шиферу

Складність робіт залежить від характеру ушкоджень та ступінь зносу Складність робіт залежить від характеру ушкоджень та ступінь зносу. Іноді достатнім буде зробити латку, проте трапляється, що потрібна повна реконструкція дачної даху із заміною крокв.

Більшість дач, зведених за часів Радянського Союзу, мають покрівлю, яка покрита руберойдом.

Даний матеріал коштував дешево, був доступний, а укладання не вимагала певних навичок, що давало можливість робити монтаж самостійно. Але термін експлуатації не перевищував 10 років. Більш довговічним був шифер.

Читайте також: Як здійснити ремонт даху гаража з профнастилу

Він і зараз популярний завдяки невеликій вартості. Однак під впливом умов навколишнього середовища на ньому з'являється мох, і з часом шифер стає тоншою і руйнується, що призводить до протікання, а також починається гниття дерев'яних крокв і обрешітки.

Спочатку потрібно оцінити ступінь пошкодження. Якщо виявлені незначні руйнування, то досить зробити заплатки. При більш великих проблемах доведеться замінити шифер, але ця завдання нескладне.

Перед початком ремонтних робіт покрівлю слід очистити від бруду і сміття Перед початком ремонтних робіт покрівлю слід очистити від бруду і сміття. Зробити це можна вручну або поливаючи водою. Для ремонту потрібно суміш з азбесту (распушенного), клею ПВА, цементу.

Читайте також: Ремонт м'якої покрівлі гаража своїми руками: відео, інструкції

Готується вона таким чином:

  • азбест змішується з цементом в співвідношенні 3: 2;
  • до сухої суміші додається вода з клеєм ПВА (1: 1).

Необхідно домогтися консистенції густої сметани, постійно перемішуючи масу.

Варіант ремонту накладенням латок

Цей метод продовжує термін експлуатації даху приблизно на 5 років. Роботи робляться в похмуру, суху погоду, щоб забезпечити більш повільне висихання розчину.

Спочатку грунтується ділянку шиферу, який потребував ремонту. З цією метою клей ПВА в пропорції 1: 3 розлучається з водою. Далі пошкодження заповнюються ремонтною сумішшю. Наносити потрібно кілька шарів, щоб латка товщиною була не менше 2 мм.

Ремонт із заміною листів шиферу

Інструкція: Інструкція:

  • демонтується покриття даху і оцінюється стан крокв і обрешітки. При необхідності їх потрібно замінити;
  • для поліпшення герметичності на обрешітку слід укласти шар гідроізолюючого матеріалу;
  • далі здійснюється укладання листів шиферу. Роботи робляться від нижнього кута до протилежний від верхнього кута даху, по діагоналі. Такий метод забезпечує потрібний накладання листів і герметичну правильну укладку.

Усі проведені роботи на покрівлі повинні виконуватися з дотриманням техніки безпеки.

Особливості роботи з шифером:

  • другий ряд листів матеріалу кладеться на перший з запасом не менш 10 сантиметрів;
  • горизонтальний нахлест повинен бути мінімум на ширину однієї хвилі;
  • для розрізання листів шиферу застосовується болгарка з алмазним диском;
  • для фіксації матеріалу до обрешітки використовуються шиферні цвяхи. Вбиваються вони в гребінь хвилі.

Як відремонтувати дах дачного будинку, покриту руберойдом Як відремонтувати дах дачного будинку, покриту руберойдом

Невеликі пошкодження покрівлі з руберойду також виправляються за допомогою накладних латок.

Спочатку дах очищається від сміття в місці ремонту, старої мастики, а також добре просушується. Далі робиться суміш, що складається з тирси, піску і гарячої бітумної мастики, після чого відразу ж вона наноситься на проблемні місця, а зверху укладається латочка з руберойду потрібного розміру. Для більш масштабного ремонту потрібно ретельно підготувати його поверхню. При виробництві на заводі рулонами руберойд з обох сторін покривають спеціальною крихтою для запобігання склеювання. Але при проведенні ремонту покрівлі така посипання заважає, тому її доведеться видалити власноруч перед нанесенням мастики. Ці маніпуляції дозволять забезпечити найбільш міцне приклеювання руберойду. Щоб видалити таку присипку, на руберойд потрібно нанести пензлем або щіткою солярне Спочатку дах очищається від сміття в місці ремонту, старої мастики, а також добре просушується масло. Після цього вона легко видаляється шпателем, а матеріал стає більш податливим і еластичним.

У разі якщо дах має пробоїну дощенту, то використовується інший метод ремонту. Пошкоджена ділянка розрізається хрест-навхрест на зразок конверта. Відвернувши кути, прибирають бруд, вологу, стару мастику.

Підстава промащується приготовленої мастикою, і зверху укладається латочка. На відігнуті частини руберойду теж наноситься мастика, після чого сторони розправляються і пригладжують. Пошкоджене місце заповнюється ремонтною сумішшю, після чого приклеюється ще одна латка. Поверх неї також наноситься замазка, що виходить за краї на 10 см або більше.

При ремонті даху з руберойду велике значення має нанесення мастики. Робити це потрібно рівним і тонким шаром жорсткими пензликами або щітками. При нанесенні на маленьку площу, допустимо використовувати шпатель. Латки гарненько пригладжують і поверх мастики посипаються піском, захищаючи її від впливу сонячних променів.

У разі якщо руберойд на покрівлі не має пробоїн, а лише покрився маленькими тріщинами, його просушують, а потім покривають бітумною мастикою. Вартість ремонту даху дачного будинку залежить від кількості використовуваного матеріалу.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама