Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Помилки планування будинків

Основна частина дачних будівельників економить на розробці проекту і будує будинок "як у сусіда", за проектом з журналу або Інтернету, або як Бог на душу покладе. Тим часом продумане планування дачного будинку робить проживання в ньому комфортним, заощаджує енергію на опалення, забезпечує хорошу вентиляцію і інсоляцію і, в кінцевому підсумку, дозволяє заощадити багато сил і коштів. Звернення до архітекторів, до речі, теж не панацея - є проекти будинків, за якими видно, що людина, який проектує будинки, ніколи в житті не жив у власному будинку. А деякі з тих проектувальників, хто і жив у власному будинку, ніколи не бачили зарубіжних архітектурних досягнень, і намагаються винайти свій «суверенний» комфорт і дизайн.

Розглянемо основні "граблі" в плануванні дачних будинків, на які регулярно наступають.
Загальна концепція дачного будинку. У нас прийнято економити на розмірі фундаменту і споруджувати багатоповерхові будівлі. Здається, все дуже заманливо: побудував фундамент і лад на ній будинок в два або три поверхи - величезна економія на фундаменті. Але, все не так просто. Для життя набагато комфортніше однорівневі будинку - в один поверх. Чому? Зараз вам 20-30-40-50 років, і ви не думаєте, що коли-небудь вам стукне 70 або навіть 80-90. Наскільки зручно вам буде бігати по сходах (Іноді дуже крутим) вгору і вниз по 20-30 разів на день? Якісні «правильні» сходи займають велику площу, а за вартістю легко з'їдають вартість "додаткового" фундаменту, якби ви ростили будинок вшир, а не вгору. У двох-і більше поверховому будинку тепло з радістю йде на верхні поверхи через сходові прольоти. І, нарешті, низькі будинки краще вписуються в ландшафт і зливаються з природою, ніж вузькі і високі "будинку-свічки" ( "Шпаківні" ), Що пройшли крізь час з середньовічної Московії.

І, нарешті, низькі будинки краще вписуються в ландшафт і зливаються з природою, ніж вузькі і високі будинку-свічки (   Шпаківні   ), Що пройшли крізь час з середньовічної Московії

Два шпаківні - один для птахів, інший - для людей.

Не потрібно будувати великий будинок. Для комфортного життя звичайної сім'ї цілком вистачить будинки загальною площею в 120-150 метрів. Краще побудувати невеликий будинок і почати жити в ньому сьогодні, ніж закласти величезний будинок і в'їхати в нього до старості або взагалі ніколи. Якщо ви хочете побудувати великий будинок, то прирощується його в ширину, окремими блоками або модулями , А не будуйте відразу величезну коробку.

Не потрібно будувати цегляну або бетонну фортеця. Якщо вас не будуть штурмувати з використанням великокаліберних кулеметів і гранатометів, то немає ніякої іншої необхідності викидати гроші на важкі масивні і енергонееффектівних товсті цегляні або бетонні стіни. Абсолютна більшість приватних будинків в найбагатших країнах, таких як Норвегія і США, будуються на основі каркасних технологій, в тому числі СІП будинку .

Бетонні перекриття 2-го поверху. Вони безумовно потрібні, якщо у вас на другому поверсі буде встановлена ​​російська піч або плавальний басейн. У всіх інших випадках достатньо збірних перекриттів на основі дерев'яних або композитних двотаврових балок або банального бруса. Шум кроків гаситься НЕ бетонними плитами, а роздільним кріпленням перекриття 2-го поверху і опорних балок стелі 1-го поверху. Це обійдеться набагато дешевше бетонних перекриттів і посиленого фундаменту .

Підвал або цокольний поверх. Мрія будь-якого чоловіка, бачена колись в кіно: підземний гараж, більярд, сауна, басейн і тренажерний зал. Якщо у вас багато зайвих грошей, то ви можете спробувати все це побудувати. Однак ... пристрій цокольного поверху з якісної гідроізоляцією і обробкою коштуватиме дорожче, ніж будівництво одного житлового поверху, а реальне життя показує, що найчастіше підвали і цоколі залишаються без обробки. За кордоном будували житлові підвали тільки в період холодної війни як індивідуальні бомбосховища. Сучасні будівлі позбавлені цього атавізму. Крім того, підземний поверх - це своєрідна повітряна радонова ванна, а радон - зовсім не корисний для здоров'я газ, як вважали за радянських часів.

Високий цоколь і високий ганок. Основним мотивом до будівництва будинку з високим цоколем, який точно також з'їдає величезну кількість коштів, є теза, що високий цоколь рятує від снігу. Почасти це так, проте, якщо поглянути на будинки з низьким цоколем (50-70 см) в зимовий час, можна виявити, що, чомусь, вони теж не потопають у снігу. Справа в тому, що вітер, відбиваючись від стін, відносить сніг в сторону. Тому поряд із стінами будинку товщина снігового покриву завжди менше ніж у відкритих місцях. Ні в сніговій Фінляндії, ні в Швеції не будують будинків на величезних 1,5-2 метрових цоколях. Високий цоколь змусить вас побудувати високі сходи і бігати по ній щодня вгору і вниз, замість того, щоб долати 2-3 ступені і спокійно входити в будинок. Іншою крайністю є копіювання американських проектів каліфорнійських будиночків з висотою цоколя 10-20 см, в яких талий сніг у вигляді води втікає в вітальню через двері при першій же відлиги (якщо звичайно ви не чистите ганок від снігу).

Маленькі вікна і відсутність вікон на фасаді. Інстинктивне бажання сховатися від навколишнього світу змушує людей будувати будинки з убогими сліпими фасадами і мікроскопічними вікнами. Будинки виходять темними і непривітними. Багато хто думає, що маленькі вікна збережуть від злодіїв, що не пролізуть в них. Ця не так. Злодія, який вирішив забратися в ваш будинок ніщо не зупинить. Тим більше маленькі вікна. Друга ілюзія - тепловтрати. Однак, сучасні вікна дуже добре зберігають тепло.

Однак,   сучасні вікна дуже добре зберігають тепло

Як відомо, вигляд будинку є відображенням внутрішнього світу його власника. На жаль, від дуже багатьох "відображень душ" сучасних домовласників просто хочеться відвернутися.

Коридори і тамбури. Радянська спадщина в головах і в плануваннях будинків незнищенна. Це і вузькі темні коридори без вікон, що зв'язують всі приміщення, і тамбури розміром з платтяна шафа при вході в будинок. Для заощадження тепла можна робити зовнішні скляні тамбури у вигляді невеликого зимового саду (або заскленої веранди). Замість тамбура можна використовувати подвійні двері , Причому внутрішні двері можна замовити з склопакетів (такі двері прекрасно щільно закриваються, не мають щілин і значно знижують тепловтрати в порівнянні з традиційними дверима).
Замість темного тамбура або передній краще зробити просторий хол, що переходить в гардеробну, де можна зберігати верхній одяг та взуття. Якщо в будинку два поверхи і другий поверх не використовується в зимовий час, то сходи на нього краще зробити з такого холу. У сучасних будинках все приміщення зазвичай об'єднуються виходом не в коридори, а в більшу житлову або сімейну кімнату. Це повинно бути найбільше і найсвітліше приміщення в будинку.
У дачному будинку немає необхідності влаштовувати великі спальні. На їх розмір можна заощадити, віддавши площа на користь центральної сімейної кімнати. Маленьку спальню легше опалювати, а влітку на дачі в спальню приходять тільки щоб переночувати. У спальнях можна заощадити місце, якщо в загальній стіні влаштувати вбудована шафа, де одна частина відкривається в одну спальню, а інша - в іншу. Подивіться приклади в сучасних американських інтер'єрах .

Гарна ілюстрація будинку з описаної вище безглуздої плануванням представлена ​​в рекламному фільмі одного з забудовників:

Веранди і тераси. У літню пору основна дачне життя протікає на вулиці. Будинок повинен мати велику гарну веранду для літньої дачного життя. У багатьох випадках на ширині цих літніх кімнат чомусь економлять. Мінімальна ширина зручною веранди це 2,5 метра. Прилаштувати веранду до будинку у багатьох випадках дешевше, ніж будувати окреме «гульбище», та й зручніше в разі дощу.
Якщо в будинку є сауна, то розумно передбачити з неї окремий вихід на веранду, щоб не шльопати мокрими ногами через весь будинок на вулицю.

Туалет з міркувань зручності потрібно мати у своєму розпорядженні максимально близько до входу в будинок. Другий туалет при необхідності розташовується ближче до спалень.
Навіс для автомобіля більш практичний, ніж гараж, яким більшість дачників не користується, перетворюючи гараж в склад непотрібних речей.

Камін "по-іноземному" з зовнішнім димарем на зовнішній стіні. Ідея підглянена в Англії (звідки вона перкочевала в Америку). Прекрасно подходітдля теплого клімату туманного Альбіону і навіть Північної Каліфорнії. Для північного заходу Росії каміни і печі краще розташовувати по центру будівель, щоб обігрівати кілька суміжних приміщень. Якщо є бажання винести комин на вулицю (міркування дизайну або безпеки), то можна використовувати модульний керамічний утеплених димохід Сісіеми Шідель.

А тепер ознайомтеся з колекцією архітектурних стилів заміських будинків і як зробити красиву майданчик для сміттєвих контейнерів .

І вас чекає наша нова колекція будівельних помилок .

Чому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама