Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прибудови до дачного будинку: відео-інструкція як зробити веранду до дачі своїми руками, фото

  1. Розміщення
  2. Санітарні норми
  3. протипожежні норми
  4. Що можна побудувати
  5. вибираємо матеріал
  6. фундамент
  7. стіни
  8. дах
  9. На завершення

Напевно багато власників приватних будинків в один прекрасний момент вирішують якось поліпшити його. Самостійно зробити прибудову до дачного будинку зовсім нескладно. Головне знати необхідну інформацію, з якої ми вас познайомимо далі.
Напевно багато власників приватних будинків в один прекрасний момент вирішують якось поліпшити його

Немає межі досконалості, тому завжди можна перетворити свій заміський будинок

Розміщення

Існує особлива інструкція, яка регламентує відстань між об'єктами. Дотримуватися її обов'язково, щоб убезпечити себе від різних наслідків. До того ж, не варто забувати про досить значні грошові штрафи ( дізнайтеся тут, як самостійно побудувати дачний котедж ).

Санітарні норми

Згідно з даними умовами, мінімально допустима відстань до кордонів сусідньої ділянки має бути таким:

  • Житловий будинок - 3 метри.
  • Інші будівлі - 1.
  • Дерева - 4, чагарники - 1-2.

Порада: дана величина вимірюється від цоколя або виступаючих елементів будівлі (в його відсутності).

протипожежні норми

Крім цього існують і протипожежні приписи. Вони регламентують відстань між будівлями на сусідніх ділянках. Залежить воно від використовуваних матеріалів.

Залежить воно від використовуваних матеріалів

Невелика прибудова може стати справжньою окрасою ділянки

Матеріал, з якого виготовлено будова Мінімальна допустима відстань (в метрах) ABCA Негорюча група (бетон, камінь і т.д.) 6 8 10 B Важко горюча група (пластик, дерево, захищене протипожежними просоченнями і т.д.) 8 8 10 C Горючі матеріали (наприклад, деревина) 10 10 15

Пам'ятайте, що ціна порушення в даному випадку дуже велика. Тому виконуйте дані приписи.

Що можна побудувати

Дачна прибудова може мати різні варіації, які виконують певні функції.

Розглянемо найбільш популярні з них:

  • . Служить для доповнення вхідної частини будинку. З його допомогою можна зберегти тепло.
  • . Це вдосконалений тамбур, який можна утеплити і використовувати як повноцінне житлове приміщення. Прибудова веранди до дачного будинку дозволить збільшити житлову площу.
  • . Головним чином служить для декорування будинку.

Ганок можна зробити основою для балкона (як на цьому фото)

  • . Являє собою відкриту літню прибудову, призначену для відпочинку.
  • . Якщо вам необхідно збільшити кількість житлових приміщень, то капітальна прибудова до дачного будиночка допоможе вам в цьому. При цьому бажано виконати її з того ж матеріалу, що і основна будівля.
  • . З покупкою автомобіля виникає потреба в такому приміщенні.

Вибирати, яку з представлених вище різновидів зводити випливає з передбачуваних функцій майбутньої споруди.

вибираємо матеріал

Якщо для вас прибудова до дачного будинку своїми руками проводиться вперше, то напевно ви роздумуйте над матеріалами. В даному випадку вибирати лише вам, але ми дамо вам деякі корисні рекомендації.

фундамент

В даному аспекті все залежить від того, наскільки капітальну споруду ви плануєте.

Можуть бути такі варіанти:

  • Шпали. Самий бюджетний варіант, який прекрасно підійде для простих будівель. Вони просто кладуться на підготовлений грунт.

Важливо! Таке рішення не підходить для місцевості з високою вологістю, бо шпали досить швидко будуть розсихатися.

Шпали скріплюється між собою за допомогою спеціальних металевих пластинок. Вони запобігають «ходіння» статі.

  • Бетон. Найпоширеніший на сьогоднішній день варіант. Це можуть бути палі або ж цілісна заливка по периметру, але в будь-якому випадку буде забезпечуватися тривалий термін служби конструкції.
  • Цегла. Іноді роблять кладку з цегли (наприклад, якщо є непотрібні залишки). Таке рішення доцільно тільки в разі невеликої площі приміщення.
  • Залізобетон. Це більш досконалий аналог бетону, який має значний каркас міцності.

стіни

Тут також досить широкий спектр варіантів, кожен з яких має певні властивості.

Розглянемо і їх:

  • Дошки. Якщо створюється некапітальна прибудова до дачі своїми руками, то такий варіант ідеально підходить. З них дуже просто зводити будівлі, тому для недосвідченого майстра вони прекрасно підійдуть.

Важливо! Перед використанням їх бажано обробити різними захисними просоченнями, щоб збільшити термін життя.

  • Брус. Застосовується для більш капітальних конструкцій. Головний плюс - швидкість збірки.
  • Цегла. Мабуть, самий розумний варіант для капітального будівництва. Він добре зберігає тепло в приміщенні, не боїться органічних утворень (грибок, цвіль і т.д.) і не горючий.

Також варто відзначити, що цегла не потребує фінішної обробки. Це економить час, сили і гроші

  • Піно газоблок. Це більш досконалий аналог цегли: він легше, дешевше і міцніше. До того ж, завдяки великим розмірам, забезпечується висока швидкість зведення.

дах

Не можна обійти стороною і цей аспект.

Проаналізуємо найбільш популярні рішення на сьогоднішній день:

  • Шифер. Це найдешевший і простий у використанні матеріал (листи кладуться внахлест). Зрозуміло, за своїми характеристиками він значно поступається своїм більш досконалим побратимам.
  • Метал. Прослужить довше, ніж шифер, однак має і свої недоліки: шум від опадів, сильно гріється на сонці, складно закладаються діри. Загалом, цей матеріал слід розглядати в останню чергу.
  • Черепиця. На сьогоднішній день це найбільш раціональний варіант, бо вона: має тривалий термін служби і привабливий зовнішній вигляд, проста в роботі і стійка до спеки і холоду. Розрізняють різні види черепиці: мідна, керамічна, цементна, металева і інші.

Пристрій капітальної даху з черепиці

На завершення

На цьому ми закінчимо свою розповідь, але немає приводів для розладу, якщо вам не вдалося осягнути всіх тонкощів ( читайте також статтю «Парники для дачі: види і їх особливості» ).

У представленому відео в цій статті ви знайдете додаткову інформацію з даної теми. Його перегляд дозволить зрозуміти всі нюанси.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама