Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проект будинку з лазнею і мансардою на даху і на вулиці

  1. Будинок-лазня з мансардним поверхом на даху
  2. план проекту
  3. Відео-проект будинку-лазні з мансардою, балконом і трьома фронтонами:
  4. Проект гостьового будинку-лазні з верандою і мансардою
  5. план будови
  6. Проект «Зручний будинок»
  7. план проекту

Що може бути цікавіше, ніж проект сучасного заміського будинку, поєднаного з лазнею і мансардою під дахом, частково виходить на вулицю, як частина горищного приміщення

Що може бути цікавіше, ніж проект сучасного заміського будинку, поєднаного з лазнею і мансардою під дахом, частково виходить на вулицю, як частина горищного приміщення? Відео-проект.

Типовий проект житлової лазні, переобладнаної під гостьовий будинок для сезонного або цілорічного використання, з мансардним другим поверхом, що розташувався під дахом функціонального будови, і виходить на вулицю у вигляді балкона. Такий проект став користуватися великою популярністю, особливо останнім часом. Сучасне котеджне будівництво використовує мансардне приміщення, як найзручніший варіант для збільшення площі житлового простору, без додаткових фінансових витрат і вкладень на зведення двоповерхової будівлі. За розрахунками незалежних експертів в галузі будівництва дачних будинків при пристрої мансарди витрати на будівництво скорочуються, практично на 20-25% і не залежать від матеріалів зведення, будь то піноблок, цегла або дерево.

Будинок-лазня з мансардним поверхом на даху

В даному проекті використовується опорно-стовпчастий фундамент в якості опори для житлового будинку-лазні з мансардним поверхом на даху. Кожен опорний стовп являє собою тумбу, зібрану з чотирьох залізобетонних блоків, розмірами 200х200х400 мм.

Зведення стін за проектом проводиться з профільованого бруса, розмірами 140х90 мм, але він може бути замінений на канадську технологію будівництва з каркасно-щитових панелей. Як в першому, так і в другому випадку, зовнішня і внутрішня обробка лазні проводиться за допомогою блок-хауса, прекрасно імітує зруб, складений з натуральних колод.

Як в першому, так і в другому випадку, зовнішня і внутрішня   обробка лазні   проводиться за допомогою блок-хауса, прекрасно імітує зруб, складений з натуральних колод

план проекту

Споруда має двосхилий ламану дах, що спирається на похилі і висячі крокви, матеріалом для яких служить брус, перетином 50х100 мм. Використання крокв, розташованих під великим кутом нахилу - наслонние крокви, сприяє збільшенню корисної площі мансарди. В якості покрівельного матеріалу бажано використовувати євро-шифер, оскільки він має меншу вагу, а, отже, меншим навантаженням на конструкцію перекриттів. На крокви настилається решетування, змонтована з обрізної чи необрізної дошки-двадцятки. Міжкімнатні перегородки мансардного приміщення зводяться у вигляді каркасно-щитової конструкції, тому план другого поверху може бути видозмінений відповідно до побажань замовника.

Перший поверх містить основні приміщення банного комплексу - парилку, душову з санвузлом і зону релаксації, в яку входить тераса, обладнана мангалом . Через вхідні двері можна потрапити в тамбур, який грає додаткову роль, як кімнати для переодягання - роздягальні. Дерев'яні сходи з прольотом із зони релаксації виводить в спальні, розміщені на другому поверсі. У проект можна внести зміни, і замінити стандартну сходи, на гвинтові сходову конструкцію.

За проектом всі підлоги в приміщеннях настеляються в два шари. Чорнове перекриття монтують з обрізної чи необрізної дошки, товщиною 20 мм. На нього укладають подушку утеплення, що складається з ізоляційного шару. Як ізолятора використовується пергамін, на який вистилається плитний утеплювач. Це може бути мінеральна або базальтова вата, шаром 100-150 мм, або одним шаром сучасного утеплювального матеріалу URSA, товщиною 50 мм. Подушка утеплення зашивається шпунтованими 27 мм дошками.

Підшивку стелі здійснюють осиковою вагонкою категорії «В», тільки після того, як була прокладена гідроізоляція. Для цих цілей використовують алюмінієву фольгу. Висота стель в лазні становить 2.25 м, в парному відділенні, за рахунок піднятою конструкції підлоги - 2.10 м.

Мийне відділення оснащується душовою установкою з піддоном. Каналізаційний злив здійснюється з усіх приміщень лазні, включаючи санвузол.

Планування другого поверху включає в себе спальню і вітальню, з якої можна вийти на відкритий балкон типу лоджії. Висота стелі мансардного поверху, за рахунок великого кута нахилу кроквяної конструкції даху, становить 2.20 м.

Даний проект призначений для всесезонного проживання середньостатистичної сім'ї, що складається з 3-4 чоловік.

Відео-проект будинку-лазні з мансардою, балконом і трьома фронтонами:

Баня з мансардним поверхом під двосхилим дахом

Заміські будинки і дачі, в основному, оснащені не лазнями, а саунами з гарячим, але сухим повітрям парного відділення за рахунок нагрівання повітря електричними печами. Основними відмінностями справжньої російської лазні від сауни, є наявність не тільки печі, палаючої дровами, а й присутність гарячого вологого повітря, утворювати конденсат, який прагне вирватися за межі парилки і осісти на внутрішній частині дерев'яних конструкцій всього приміщення.

Тому, будинки обладнані лазнями, повинні, по-перше, мати якісно покладену і герметично зістиковану паро- і гідроізоляцію всієї будови, а не тільки парного відділення.

По-друге, в таких будинках-лазнях з гостьовими кімнатами повинна бути влаштована якісна система вентиляції, не тільки в парилці і мийному відділенні, а й в підвалі . Забезпечення нерозповсюдження вологи з парилки і мийного відділення в житлові кімнати будинку, є першочерговим завданням при зведенні гостьового будинку-лазні з мансардним поверхом під двосхилим дахом. Крім житлових приміщень, гідроізоляційним шаром ретельно вистилають всі підсобні кімнати, що входять в концептуальну структуру будинку, включаючи технічні підсобки і хозблоки . У них також встановлюється система вентиляції.

Крім цього, необхідно приділити велику увагу системі пожежної безпеки всієї будови в цілому, оскільки дров'яна піч відноситься до категорії зони підвищеного ризику і вимагає особливого ставлення.

Проект гостьового будинку-лазні з верандою і мансардою

Проект гостьового будинку з мансардним поверхом та вбудованої терасою, що становить з усіма приміщеннями будинку єдине ціле, ставитися до категорії елітних лазень преміум-класу. Зводиться він з колоди з рубкою в чашу.

Покрівля - двосхилий, скати - прямі. В якості покрівельного матеріалу використовується композитна черепиця. Під дахом розташовується мансардне приміщення, площею 28 кв.м. Кожен скат оснащений віконними прорізами зі спеціальними мансардними вікнами, візуально збільшують обсяг території. Через центральну частину мансардного приміщення проходить димохідна труба, яка відіграє роль системи опалення поверху. Якщо її тепла недостатньо, встановлюють, або додатковий газовий котел, або електричну систему теплих підлог.

Якщо її тепла недостатньо, встановлюють, або додатковий газовий котел, або електричну систему теплих підлог

план будови

Перший поверх. У приміщення можна потрапити через два виходи. Перший, центральний вхід, веде на закриту терасу, через яку можна потрапити в хол з сходами, що ведуть на мансардний поверх. Другий, чорний хід, розташовується з тильного боку будівлі і веде в господарські блоки та до дров'яному сховища.

Хол має два входи. Перший - в зону релаксації при лазні. Другий - в кухню-студію, яка виконує роль вітальні, в якій знаходиться камін з поєднаною з ним плитою.

Проект має одну відмінну рису. Перший його поверх призначений для активного відпочинку і прийняття парних процедур. На ньому ж розташовується лазня і все, що з нею пов'язано. Другий поверх житловий, зі спальними кімнатами і приміщеннями для відпочинку. Площі верхнього і нижнього поверхів мають практично однакові параметри.

Проект «Зручний будинок»

Проект «Зручний будинок»

Це проект дуже зручного каркасно-щитового житлового будинку з СИП панелей з мансардою і лазнею. В інтер'єрі заплановано зручність експлуатації з максимальною функціональністю кожного приміщення.

план проекту

Будинок фактично поділений на три зони, де ліва частина першого поверху - зона денного неспання. Це кухня-студія, яка в будь-який момент може бути відокремлена стіною. Вона має вихід на об'ємну терасу з великими вікнами, що відкривають панорамний огляд саду. Права зона - банний комплекс. Сюди, крім традиційних приміщень, входить невеликий кабінет, санвузол, ванна кімната і невелика технічна кімната - комора.

Сходи, оснащена сходовим майданчиком, веде в зону нічного відпочинку - на мансардний поверх, де розташовуються три просторих спальні, містка гардеробна і ванна кімната з пральнею. Оскільки будинок передбачає розміщення великої родини, батьківська спальня оснащена додатковим санвузлом з душовою кабіною і власної вбиральні.

Ця розробка відноситься до категорії бюджетних проектів з низькою вартістю будівництва і розрахована на велику сім'ю, що складається з кількох людей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама