Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проекти і будівництво будинків з сендвіч панелей

  1. переваги будинків
  2. Виробництво сендвіч-панелей
  3. технологія
  4. Сендвіч-панелі
  5. Покрівельні сендвіч-панелі
  6. Оздоблення фасаду
  7. Покрівельні покриття
  8. Типи покрівлі економ-класу
  9. переваги котеджів
  10. недоліки котеджів
  11. Типові проекти будинків з сендвіч-панелей
  12. Двоповерховий проект будинку

В даний час серед міського населення з'являється все більше і більше охочих обміняти свою сумну квартиру в центрі мегаполісу на будиночок в тихому селищі. Проекти будинків з сендвіч-панелей - ідеальне рішення для випадків, коли у мешканців немає фінансових коштів на зовнішнє облицювання та утеплення свого нового житла.

переваги будинків

Багато будівельних компаній стикаються з неприємними ситуаціями, коли замовник не може оплатити певну частину роботи. При цьому виникає питання про можливість заощадити на окремих складових будинку, що, звичайно, призведе до погіршення експлуатаційних якостей будівлі. Сучасний ринок будівельних матеріалів в своєму розпорядженні необхідних ущільнювальними і облицювальними матеріалами, які допоможуть не тільки заощадити значну частину сімейного бюджету, але і додадуть будинку першокласні ізоляційні якості.

Сучасний ринок будівельних матеріалів в своєму розпорядженні необхідних ущільнювальними і облицювальними матеріалами, які допоможуть не тільки заощадити значну частину сімейного бюджету, але і додадуть будинку першокласні ізоляційні якості

Проект будинку з сендвіч-панелей з навісом для автомобіля

Сендвіч-панелі мають масу переваг перед іншими утеплювачами. Цей матеріал являє собою конструкційні панелі, що складаються з декількох шарів. Завдяки простій формі панелі можна встановлювати на будь-яких поверхнях, не побоюючись за пошкодження каркаса будинку. Стінові панелі, вкриті класичними сендвічами, відрізняються високою стійкістю до частих опадів, сильним вітрам, критичних температур і інших несприятливих впливів примхливої ​​погоди.

Покриття з сендвіч-панелей захищає основну конструкцію будинку від грибкових нальотів і інших руйнівних чинників, що дуже зручно при експлуатації будинків з клеєного бруса і інших типів деревини.

У приміщенні створюється окремий мікроклімат з нормальним рівнем вологості і сприятливою температурою.

Проект будинку з сендвіч-панелей

В більшості випадків, СИП-панелі застосовуються при зведенні котеджних селищ, малоповерхових будинків з великою кількістю квартир , СМТ, невеликих готелів, приватних будинків і баз відпочинку.

Основною перевагою будівництва є можливість проведення робіт в будь-який час року, цілком прийнятна вартість основного будівельного матеріалу, а також його повну відповідність усім необхідним технічним параметрам. Будинки, зведені з сендвіч-панелей, мають приємний зовнішній вигляд і високими показниками екологічної безпеки. Крім цього, неможливо не відзначити легкість і швидкість будівництва, монтажу конструкції, а також можливість зведення фундаменту практично в будь-яких кліматичних умовах.

Облаштування покрівлі та складання конструкції будинку займає всього кілька робочих днів, що дозволяє в самий найближчий час приступити до проведення внутрішньої і зовнішньої обробки будинку. Після проведення завершальної обробки в будинок можна заселятися.

На цьому відео можна докладніше дізнатися про всі переваги швидкомонтованих будинків і котеджів з сендвіч-панелей.

Виробництво сендвіч-панелей

Класичні сендвічі складаються з скловати або інших матеріалів, що утеплюють, які стиснуті спеціальними ізолюючими панелями. На всіх стадіях виробництва даний матеріал проходить обробку спеціальними речовинами, які надають виробу високу стійкість до будь-яких зовнішніх впливів.

На всіх стадіях виробництва даний матеріал проходить обробку спеціальними речовинами, які надають виробу високу стійкість до будь-яких зовнішніх впливів

Сендвіч панелі

Сендвіч-панелі володіють першокласними звуко- і термоізоляційними властивостями.

технологія

Основою технології використання сендвіч-панелей є застосування трьох важливих матеріалів:

  • спінений пінополістирол;
  • плоско-пресовані плити, що містять деревну тріску;
  • сухий калібрований антисептированной дерев'яний каркас.

Каркас - важливий несучий елемент панелі, при виготовленні якого застосовується дерево (що дозволяє забезпечити всієї конструкції житла хорошу міцність на увазі найбільш оптимального розподілу наданої навантаження). Панелі доповнюються різними синтетичними будівельними матеріалами, такими, що відповідають за високі показники екологічної чистоти і пароізоляції, а також надійного збереження тепла. Завдяки всім цим властивостям будинок залишиться затишним і теплим навіть у найлютіший мороз.

Одним з кращих варіантів вважаються сендвіч-панелі з матеріалом, що утеплює наповнювачем з базальтового волокна, так як вони повністю відповідають всім екологічним і санітарним нормам, володіючи при цьому високим рівнем збереження тепла і стійкості до займання.

Сендвіч-панелі з наповнювачем з базальтового волокна

Використовуючи сендвіч-панелі, можна звести не тільки одноповерхова, але і багатоповерхове житло. За рахунок високої якості використовуваних матеріалів, несучі стіни здатні витримати вертикальне навантаження близько 10 тонн на одну панель при її ширині в 1,25 м і поперечне навантаження близько 2 тонн на 1 кв. м. Покрівля легко витримує тиск вітру до 48 кг на 1 кв. см і до 150 кг снігового покриву на 1 кв. м.

Проект двоповерхового будинку з сендвіч-панелей

Сендвіч-панелі діляться на два види:

  • покрівельні (застосовуються для облаштування даху);
  • стінові (для монтажу обшивки каркаса будинку).

Крім цього, сендвіч-панелі діляться на клеєні (цілісні) і складаються з декількох окремих елементів (збірні).

Сендвіч-панелі

При виробництві матеріалу на зовнішню поверхню обшивки панелі наносять спеціальне покриття, що забезпечує надійний захист від корозії, впливу кислотних середовищ, ультрафіолетового випромінювання і механічних пошкоджень (наприклад, стирання).

Після завершення робіт зі зведення конструкції при необхідності можна зсередини провести обробку гіпсокартоном. Він кріпиться за допомогою напрямних, що дозволяє виглядати стін ідеально рівними. При обробці зовнішньої сторони можна застосовувати будь-який матеріал: штукатурку, вагонку, сайдинг, блок-хауз, облицювальна цегла і т.д.

Типові сендвіч-панелі

Структура стінових панелей:

  • лист, виготовлений з оцинкованої сталі з обробкою і покриттям;
  • спеціальний синтетичний клей;
  • шар мінеральної вати;
  • Лабірінтовий замкове з'єднання.

Структура стінових сендвіч-панелей

Покрівельні сендвіч-панелі

Покрівельні сендвіч-панелі незамінні при облаштуванні дахів будинків, які зводяться за каркасно-панельної технології. Покрівлі дахів, облаштовані за таким типом технології, мають високий рівень надійності, чудовим зовнішнім виглядом, відмінними показниками тепло- і звукоізоляції. Структура покрівельних панелей аналогічна стінового увазі.

Основна відмінність покрівельних панелей від стінових полягає в наявності високого ребра і спеціального замкового з'єднання, за рахунок яких запобігається проникнення вологи в приміщення. Убезпечити покрівельні панелі від деформації і агресивного впливу різних погодних умов дозволяє спеціальне покриття зовнішньої поверхні обшивки.

Оздоблення фасаду

Найбільш важливими факторами, які в значній мірі впливають на сприйняття вашого житла, є використовуваний метод і матеріал для оздоблення фасаду. Саме із цієї причини вибір найбільш оптимального оздоблювального матеріалу стін відноситься до одного з основних питань, що стосуються якісного благоустрою вашого житла. До найпопулярніших варіантів відносяться блок-хаус, вініловий сайдинг і декоративна штукатурка.

До найпопулярніших варіантів відносяться блок-хаус, вініловий сайдинг і декоративна штукатурка

Оздоблення фасаду з сендвіч-панелей

Покрівельні покриття

Найбільш поширеними на сьогоднішній день покрівельними покриттями з сендвіч-панелей вважаються металочерепиця, бітумна черепиця та бітумний хвилястий лист. Менш затребуваними, але так само популярними є покрівлі, при виготовленні яких використовувалася цементно-піщана або керамічна черепиця, а також різні сплави або кольорові метали. У деяких випадках можна зустріти покрівлю, створену за допомогою природних матеріалів (солома, дранка, сланець).

У деяких випадках можна зустріти покрівлю, створену за допомогою природних матеріалів (солома, дранка, сланець)

Приклад облаштування покрівлі будинку з сендвіч-панелей

Типи покрівлі економ-класу

  1. Металочерепиця;
  2. Шифер (асбестоволокністий лист);
  3. Бітумна черепиця (Гнучка черепиця, Катепал, Шінглас);
  4. Покрівлі з сплавів і кольорових металів (цинк-титанові, мідні, покрівлі з алюцинком);
  5. Цементно-піщана або керамічна черепиця;

Типи покрівлі преміум-класу

  • Покрівлі з сплавів і кольорових металів (цинк-титанові, мідні, покрівлі з алюцинком);
  • Цементно-піщана або керамічна черепиця.

На цьому відео ви можете подивитися, як відбувається будівництво будинків з сендвіч-панелей, і з чого складатиметься ваш майбутній заміський котедж. Також можете оцінити вже готові проекти заміських приватних будинків з сендвіч-панелей.

переваги котеджів

Узагальнимо всі особливості використання сендвіч-панелей при будівництві будинку:

  1. Відсутність усадки.
  2. Високі показники тепло-, звуко- і гідроізоляції.
  3. Відмінний рівень стійкості до впливу вогню.
  4. Надійність і довговічність.
  5. Досить легка вага конструкції.
  6. Висока екологічна безпека житла.
  7. Привабливий зовнішній вигляд.
  8. Відсутність обмежень по вибору проекту.
  9. Можливість проведення монтажу в максимально короткі терміни і легкість проведення даних робіт.
  10. Можливість будівництва в будь-який час року, незалежно від погодних умов.
  11. Надійний захист конструкції від агресивного впливу навколишнього середовища.

недоліки котеджів

Природно, сендвіч-панелі, так само як і будь-який інший матеріал, володіють деякими недоліками:

  1. Сендвіч-панелі, довжина яких не перевищує 7 метрів, не можуть впоратися з додатковим серйозним навантаженням.
  2. При неакуратному проведенні монтажних робіт може призвести до пошкодження полімерного покриття панелі (в цьому випадку необхідно замінити панель або зробити її косметичну корекцію).

Типові проекти будинків з сендвіч-панелей

Під типовими проектами розуміються розроблені фахівцями і вже повністю готові плани котеджів. Як правило, проекти будинків з сендвіч-панелей знаходять своє застосування в тих випадках, коли йде будівництво готелів, торгових центрів, малоповерхових будинків і т.д.

д

Типовий проект будинку швидкого каркасного дачного будинку з сендвіч-панелей

Двоповерховий проект будинку

Особливою популярністю серед забудовників користуються двоповерхові будинки з СІП-панелей площею близько 100 кв. м. Планування таких котеджів дозволяє експлуатувати все корисне простір усередині будинку, що робить його дуже функціональним. Наприклад, в підвальному приміщенні можна розташувати гараж, який одночасно можна використовувати як майстерню або місце для зберігання різного інвентарю.

На першому поверсі зазвичай розташовують вітальню, кухонну зону, санвузол, а також котельне приміщення, яке веде в гараж. На верхньому поверсі можна розташувати додатковий санвузол і три спальні - одну велику і дві менші.

Проект двоповерхового будинку з сендвіч-панелей площею 100 кв. м

Вхід в будинок можна зробити з боку головного фасаду. Ідеальним рішенням стане облаштування розташованого відразу за тамбуром проходу в гараж і житлову частину будинку. Певною зв'язкою відразу декількох різних зон може стати хол, що дозволяє отримати єдине і гармонійне простір.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама