Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт старої дачі своїми руками (+ фото) | Сайт про сад, дачі і кімнатних рослинах.

  1. ізольовані кімнати
  2. Фундаменти під розширення
  3. Ремонт стін дачного будиночка
  4. вікна
  5. опалення дачі
  6. водопостачання дачі
  7. каналізація
  8. Підсумки дачного ремонту
  9. Ремонт старого дачного будиночка своїми руками - фото
  10. Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"
  11. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Садові будиночки, побудовані ще в минулому столітті, не відрізняються красою і зручністю. Про те, як відносно недорого своїми силами реконструювати стару дачу і радикально поліпшити якість життя в ній, розповідає Євген Орлов.

Наш дачний будиночок з мансардою був побудований ще на початку 60-х років минулого століття в одному з садівничих товариств Московської області на ділянці в 8 соток. Розміри будинку в плані - 6 х 6,5 м. На першому поверсі були передпокій {вона ж - веранда) і дві симетрично розташовані кімнати (рис. 1). Стіни першого поверху були зібрані з дерев'яних щитів з внутрішньої засипанням з стружки. Зовнішні стіни передпокою - каркасні. Зовні будинок був оброблений вигонки. Передпокій зсередини була обшита струганого дошками, а кімнати - деревостружкових плит (ДСП). Невдале планування, відсутність санвузла та системи опалення робили будиночок вкрай незручним для користування.

ізольовані кімнати

Реконструювали будиночок ми своїми силами і з мінімальними витратами, намагаючись по максимуму використовувати старі матеріали. В результаті перепланували перший поверх (рис. 2), збільшивши загальну площу будинку, влаштували санвузол і систему опалення, підправили зовнішній вигляд, переробивши стіни передпокою.

На просторі колишньої веранди влаштували окрему кімнату і невеликий передпокій 14 м2. зробивши дві перегородки. Щоб кімната не вийшла занадто тісною, за рахунок прибудови до будинку збільшили її площа приблизно на 3 мг.

При вході організували тамбур глибиною 70 см з двома дверима. Передпокій зі сходами, що ведуть на другий поверх, зменшили.

У першій кімнаті вигородити санвузол, а, щоб якось компенсувати зменшення її площі, на місці колишнього віконного отвору влаштували трапецієподібний еркер глибиною 60 см з трьома віконними прорізами. Відстань від санвузла до зовнішньої стіни перевищує 2,2 м, а цього цілком достатньо для організації спального місця. Площа кімнати в підсумку вийшла близько 8 м2.

Двері другий кімнати перенесли, зробивши її в перегородці, що відокремлює першу кімнату від другої. У другій кімнаті також влаштували прямокутний еркер глибиною 30 см, збільшивши загальну площу приміщення до 12 м2.

Таким чином на першому поверсі будиночка ми влаштували три окремі ізольовані кімнати.

Фундаменти під розширення

Оскільки стіну колишньої передпокої ми винесли назовні, то знадобилося виготовити під неї фундамент. Сдела його з нрасного повнотілої цегли з пристроєм горизонтальної гідроізоляції з руберойду. Фундамент і цоколь еркера першої кімнати - з бувших у використанні бетонних бордюрних каменів і цегли. Фундамент еркера другий кімнати - з двох сталевих труб по кутах еркера, цоколь - з наявних каменів. Грунт під будинком - піщаний і непучиністих, тому ми обійшлися найпростішої незаглублённой конструкцією фундаменту.

Ремонт стін дачного будиночка

Стіни прибудови і двох еркерів -каркасний, товщиною 100 мм. Зовні стіни облицьовані цементно-стружечие-ними плитами (ЦСП) товщиною 10 мм. Внутрішні стіни і перегородки обшиті дошками товщиною 25 мм. Зсередини зовнішні стіни зашивали гіпсоволок-ність листами (Г8Л). Стіни санвузла з внутрішньої сторони облицювали це-ментно-стружкових плит.

Оскільки будинок експлуатується в основному з травня по вересень, то зовнішні стіни не утеплювали.

вікна

У будинку встановлені вікна, що залишилися після ремонту московської квартири і злегка перероблені. Зняті вікна розбирали на окремі стулки з одним склом. У палітурках стулок вибирали додаткові чверті. В обрані чверті встановлювали друге скло, утворюючи щось на кшталт склопакета. Використання вживаних дерев'яних вікон істотно знизило витрати на реконструкцію будинку.

опалення дачі

На місці колишнього дверного отвору з передпокою в другу кімнату встановили чавунний камін зі скляними дверцятами. Маса його - 98 кг, що дозволило поставити камін на цокольне перекриття без влаштування окремого фундаменту. Під ним на підлозі зробили цементну стяжку, покриту керамічною плиткою. Димар - з нержавіючої сталі товщиною 1 мм. Він проходить через другу кімнату, санвузол і служить додатковим джерелом тепла нак для другого тамбура, так і для санвузла.

водопостачання дачі

Ми використовували існуючий річний водопровід садівничого товариства. Введення холодної води зробили в приміщення санвузла, де встановлені раковина, унітаз і душовий піддон. Якість води з водопроводу залишає бажати кращого, тому використовуємо її тільки для технічних цілей.

Читайте також: Вода на дачі своїми руками - всі аспекти водопостачання дачного будинку

каналізація

Мати на дачі ватерклозет раніше не представлялося можливим. Тепер же в будинку є санвузол з відведенням побутових стоків в септик. Каналізацію змонтували з пластикових труб Ду100, а септик зібрали із залізобетонних кілець, заклавши його в 20 м від будинку.

Підсумки дачного ремонту

Еркери змінили зовнішній вигляд будинку - тепер він помітно відрізняється від типових дачних будівель радянського періоду. Камін з живим вогнем приніс затишок і тепло в приміщення, що особливо приємно на початку і в кінці дачного сезону, а санвузол на дачі зробив наш будиночок сучасним житлом.

Тамбур, вкриті суцільною деревиною стіни спільної кімнати та передпокою підвищили теплотехнічні характеристики будинку. А використання в облицюванні стін цементно-стружкових плит (ЦСП) і ГВЛ поліпшило пожежостійкість будинку, підвищило міцність стін і їх довговічність.

Посилання по темі: Як зробити монтаж електропроводки в дерев'яному дачному будинку

Ремонт старого дачного будиночка своїми руками - фото

Мал. 1. План 1-го поверху будинку до реконструкції.
Мал. 2. План 1-го поверху будинку після реконструкції: 1 - тамбур при вході; 2 - перегородки; 3 - внутрішній тамбур; 4 - санвузол з санітарними приладами; 5 - трапецієподібний еркер; 6 - прямокутний еркер; 7 - колони з азбестоцементних труб; 8 - чавунний Намин; 9 - димохід.

Бюджетна реконструкція. Скромний дачний будиночок зазнав помітні зміни. Тепер влітку це повноцінне заміське житло з ізольованими приміщеннями, в яких з комфортом можна розмістити гостей.

© А. Буров, Є. Орлов, Ю. Буров

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ І ДЕШЕВІ НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДИВІТЬСЯ САМІ І здивував ЯК МИ.ЕСТЬ ВІДГУКИ. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"

  • Лавочка на колесах своїми руками (+ ФОТО) : Лави для ДАЧІ СВОЇМИ РУКАМІКАКОЙ ...
  • Піч для невеликого дачного будиночка своїми руками - фото кладки і порядовки : Як скласти цегляну піч для ...
  • Цоколь дачі-як зробити обрешітку для подальшої обробки сайдингом : Оздоблення цоколя дачного будинку своїми ...
  • Будівництво даху дачного будинку-механізм ковзають крокв : Сьогодні в рубриці "Дачне будівництво" ...
  • Ідеї ​​для дачі і красиві вироби - збірник 8 : Як прикрасити дачу красивими виробами ...
  • Чим вигідний біотуалет для дачі і який вибрати : Біотуалет для дачі? Який ...
  • Садова фігурка своїми руками - майстер клас (фото) : Як зробити своїми руками фігурку ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама